ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 153 791
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 960
И аз точно за това ти писах да се информираш повече за класическата хомеопатия.Защото като не си наясно какво е ,не можеш да разбереш и отговорите.А  този лекар ,който пишеш,че е хомеопат ,по скоро не е Grinning.Може би е лекар и изписва и хомеопатични .Но не е хомеопат.Личният ти лекар също не е хомеопат ,за да одобри PeaceПрочети за хомеопатията,защото ще ти е нужно и за бебчето след време Simple Smile

# 961
  • в матрицата
Здравейте, имам огромен проблем. Дъщеричката ми е на 1.3месеца, само с хомеопатия я лекувам - до днес. От 3 седмици започна да се разболява, първо температура, после сополи, кашлица, сменихме 5 лекарства и днес като я заведох при педиатърката за да и чуе гърдите, разбрах, че не сме я лекували тия 3 седмици, Детето ми се е влошила, може би има пневмония, изписаха ни антибиотик, и аз колкото и да не ми се искаше започнах да и го давам. Нормално ли е при лечение 3 седмици с хомеопатия, детето да не се повлиява изобщо??? според мен не е.....и вече не знам дали мога да разчитам на хомеопатията на 100% когато има по сериозен проблем. Може би е до хомеопата, незнам, но да си правя експерименти на гърба на детето мисля, че не е нормално.
Искам да попитам, колко е максималното време, в което дадено лекарство трябва да подейства?
Предварително благодаря!!!

# 962
Suzza не съм хомеопат, но според мен нещо не пасва.. смени си хомеопата.. не трябва да стигате до пневмония.. личните лекари не са хомеопати колкото и да им се иска.. търсете класически такъв..

# 963
" колко е максималното време, в което дадено лекарство трябва да подейства "

Зависи от проблема, конфликта, ситуацията, човека...Кашлица на Маги е имало случаи, когато е изчезвала напълно 2 месеца след лекарството.

Педиатърката как разбра, че детето може би има пневмония? А на детето какво му е? Т, кашлица, сополи, липса на апетит, отпадналост...? Моите наблюдения са, че се спекулира много с пневмонията. Както и с отита тук в Канада.

# 964
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, александър, бихте ли ми препоръчали тогава някакъв друг хомеопатичен медикамент за успокояване, който да не пречи и при евентуална бременност. Много благодаря предварително!

Ей така, по интернет не се предписват каквито и да са лекарства - правилник на форум.bg-mamma.. а и на всички други интернет форуми.

Здравейте Александър, седатиф ми е препоръчан от лекар-хомеопат в родния ми град, както и от личния ми лекар, просто исках и друго мнение, защото правим опити за бебче и се притеснявам да не навредя. Иначе има и много сайтове, в които са посочени хомеопатични медикаменти, подходящи за бременни. Вие отговорихте, че седатив не става за нищо, но при положение, че не споделихте кой според вас е по-подходящ, явно ще си карам на седатиф. Все пак темата е кръстена въпроси към хомеопати и затова попитах, за което се извинявам.

Първи и основен принцип на хомеопатията е за едно единствено хомеопатично л-во,
  предписано на принципа: подобното лекува подобното.
 Останалото е игра на "сляпа баба" и то не винаги безобидна игра...

# 965
  • София - Варна - Бургас
Suzza
Цитат
Здравейте, имам огромен проблем. Дъщеричката ми е на 1.3месеца, само с хомеопатия я лекувам - до днес. От 3 седмици започна да се разболява, първо температура, после сополи, кашлица, сменихме 5 лекарства и днес като я заведох при педиатърката за да и чуе гърдите, разбрах, че не сме я лекували тия 3 седмици, Детето ми се е влошила, може би има пневмония, изписаха ни антибиотик, и аз колкото и да не ми се искаше започнах да и го давам. Нормално ли е при лечение 3 седмици с хомеопатия, детето да не се повлиява изобщо??? според мен не е.....и вече не знам дали мога да разчитам на хомеопатията на 100% когато има по сериозен проблем. Може би е до хомеопата, незнам, но да си правя експерименти на гърба на детето мисля, че не е нормално.
Искам да попитам, колко е максималното време, в което дадено лекарство трябва да подейства?
Предварително благодаря!!!

Цитат
"може би има пневмония"?...
И аз да попитам, вашата педиатърка не може ли да диагностицира една пневмония?...

За 3 седмици, смяна на 5 хо л-ва не е най-доброто, но не смятам че са му навредили, въпреки че както твърдите не са му и помогнали. По-добре сменете хомеопата, щом не сте доволна от лечението, но не се отказвайте от хомеопатията.  Peace

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 00:46 от Aleksander

# 966
Александър, благодаря за отговора.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 10:41 от olive19

# 967
  • в матрицата
Sky*, Alexander,  благодаря за отговорите. Само да уточня, че именно при класически хомеопат се лекуваме, а педиатърката я ползвам само за прегледи, т.е. да ми каже дали детето се оправя ( тя си мисли, че с нейните лекарства), а аз лекувам с хомеопатия. Та в началото детето не беше зле, отидох при хомеопата, даде ми капки, и като не действаха почнахме да ги сменяме и понеже детето не се оправяше, вчера пак я заведох на педиатърката, тя я преслуша и каза, че работата е вече сериозна..... аз не и казах, че съм " лекувала" с хомеопатия", жената просото реши, че лечението което е предписала не е помогнало...... Хомеопата ще го сменя със СИГУРНОС!!! НО, като препатила, вече не знам при кой хомеопат да ида, не искам да си правим експерименти със здравето на детето, в случая, ако не бях завела детето на педиатъра, щеше да стане много страшно.......
Дайте съвет, при кой да ида....... newsm12  ( и аз се лекувам с хомеопатия)

# 968
a защо лъжеш педиатъра newsm78
И сега сигурно изписа по силни лекарства на детето,след като си е помислил,че предните не са подействали.Така много го объркваш.И нито лечението на хомеопата е адекватно,нито на педиатъра.
Аз съм се консултирала с педиатъра и ходим на проследяване за гърло или хрипове при него,защото хомеопата е в друг град и за едно преслушване каза да не се разхождаме ,след като може педиатъра да проследи.Педиатъра ни знае ,че се лекуваме с хомеопатия и ни насърчава и винаги ни е помагал ,нали трябва да правим най-доброто за децата Hug

# 969
Свекърва ми си смени хомеопата.
Новият и е взел кръв. Тя има някои алергии. Следва6тия път трябва да занесе и прах от прахосмука4ката...
Нормално ли е класи4хески хомеопат да взема кръв?

# 970
  • София - Варна - Бургас
Свекърва ми си смени хомеопата.
Новият и е взел кръв. Тя има някои алергии. Следва6тия път трябва да занесе и прах от прахосмука4ката...
Нормално ли е класи4хески хомеопат да взема кръв?

LOL! за Бога не!... за пръв път чувам за такава "хомеопатична" иновация...  Laughing

Сега по-сериозно - предполагам че ще изследва чрез кръвта и, към какво и в каква степен е алергична.

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 07:43 от Aleksander

# 971
LOL! за Бога не!... за пръв път чувам за такава "хомеопатична" иновация...  Laughing

Сега по-сериозно - предполагам че ще и изследва към какво и в каква степен е алергична.

И аз. Мнооого се изненадах... Зачовърка ме още повече, защото се опита да ми го препоръча, тъй като дъщеря ми също има няколко алергии, а моят хомеопат не е споменавал за подобни практики. Не че аз ще се съглася на подобно нещо на нейната възраст, но това е друг въпрос.
Реших все пак и тук да попитам, да не би аз да съм с грешка.

Благодаря ти за бързия отговор.  bouquet

# 972
Моят въпрос е свързан с хомеопатичното лекарство "дентокид", което включва беладонна, камомила и третото го забравих. Започнах да го давам на бебето когато беше на 7 месеца, защото пробиваха зъбки и след около седмица се разболя и от кашлица станабронхит. После на 1 г и 6м пробиваха кътници и пак започнах за давам и след седмица -херпангина. 
Възможно ли е  причината да е дентокид?
Като четох за хомеопатичните типове деца смятам, че моето е сулфур.

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 09:32 от Галена ПрИхвалена

# 973
Здравейте,
искам да попитам в случай че на бебе се изпише Барита карбоника, защото е със забавено двигателно развитие (без фрапиращи отклонения все пак), а също е и много страхливо към всичко ново, ако допуснем, че преценката на хомеопата е вярна и наистина това бебе е Барита карбоника, това означава ли, че ще носи особеностите на Барита карбоника цял живот - по-ниски интелектуални способности, неспособност да осмисля учебния материал и за това зубрашко поведение в училище, по-късно в живота страх от нови ситуации и придържане към рутината, говорене на глупости не на място.... абе значи ли, че щом сега демонстрира някои характеристика на барита, това дете никога няма да стане лидер, новатор, умен човек  Sad или характера при подходящи стимули от околната среда може да търпи развитие и да преудолее гореописаните характеристики?
Знам, че не можете да прецените за конкретно дете така през форума без преглед наживо, за това питам само теоретично - ако си роден Барита карбоника такъв си оставаш до смъртта или не е задължително и от теб може да излезе творец и новатор, въпреки, че като бебе си силно страхлив и изоставящ двигателно?
Благодаря предварително за отговора   bouquet

# 974
  • София - Варна - Бургас
Моят въпрос е свързан с хомеопатичното лекарство "дентокид", което включва беладонна, камомила и третото го забравих. Започнах да го давам на бебето когато беше на 7 месеца, защото пробиваха зъбки и след около седмица се разболя и от кашлица станабронхит. После на 1 г и 6м пробиваха кътници и пак започнах за давам и след седмица -херпангина. 
Възможно ли е  причината да е дентокид?
Като четох за хомеопатичните типове деца смятам, че моето е сулфур.

Разбира се, че категорично не може да се каже за конкретния случай, но даването на две и повече хомеопатични л-ва едновременно, само обърква жизнената сила.

Това е все едно да слушате Бах, чалга и хеви метъл еднавременно. И какво ще чуете?
  Точно така - какафония!...

Общи условия

Активация на акаунт