ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 630
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,Александър!
Благодаря за съветите!  bouquet

Искам да попитам може ли хомеопатията да помогне при алкохолизъм? Thinking

# 196
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър,
дъщеричката ми е на 1.4 месеца с диагноза АД. В началото на септември и се появиха две екземи, които в началото лекувахме с трад. медицина без ефект. След това преминахме на хомеопатия(за съжаление не класическа). След първата седмица имаше известно подобрение, но след това нещата много се влошиха - двете екземи се увеличиха и излязоха нови 5-6. Следващите две седмици хомеопата ни на два пъти сменя лекарствата но ефект нямаше, а екземите се увеличаваха. Тогава реших че дъщеря ми не е опитно зайче за изпробване на хомеоп. лекарства(а и хомеопата се държеше доста грубо), намазах я с Елоком три пъти и всичко изчезна. За съжаление след спиране на хомеопатията започна да хърка през нощта, днес я прегледаха и се оказва че има увеличена трета сливица. Въпроса ми е имали връзка увеличаването на третата сливица с неправилно проведеното хомеопатично лечение. Лекарствата които е приемала са :Thuya 9CH, Monilia albicans 15 CH, Enterosan, Sulfur 30 CH, Poumon histamin, Calcarea phosh. и Petroleum.
Предварително благодаря!

Не бих могъл да коментирам хомеопатичното предписание, тъй като само предписващия знае мотива за предписване, а мотива не би трябвало да е само антисимптоматичен.

Бих могъл обаче да коментирам пряката връзка между мазането с кортикостероидния препарат и увеличената трета сливица, като класически длучай на алопатично Потискане.

Едно от предположенията е, че ЕЛОКОМ крем като лекарствен продукт от групата на локалните кортикостероиди, който е класифициран като "мощен кортикостероид" е подействал антисиптоматично, потискайки симптома, в случая кожния дермати, "вкарвайки" проблема на по-дълбоко ниво - т.н. трета сливица.

Хомеопатичната филолософия на предписване е, не да потиска самоцелно симптомите, а да се стреми да излекува причината която ги продуцира.

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 14:27 от Aleksander

# 197
  • София - Варна - Бургас
Благодаря на Aleksander за отговорите!   bouquet
Можете ли да ми кажете нещо повече за поддържащото лекарство? Към всички основни едно и също ли е? Всеки ден ли да приготвям ново или може от предишния ден?
Малко съм в небрано лозе, трябва да седна да прочета повече за хомеопатията. Какво ще ми препоръчате за начало?  bouquet

Съвета ми е да не се самолекувате!
  От Април 2009 започва нов двегодишен курс по класическа хомеопатия - това е най-добрият начин да изучите хомеопатията. Вижте и това: http://www.biomedica-consult.com/help.html

# 198
  • София - Варна - Бургас
Александър, моля кажете има ли нещо, което може да помогне при "яслена мъка". Ужасно ми е трудно да я гледам, че страда от липсата ми.

Един добър хомеопат, лесно би се справил с проблема.  Grinning

# 199
Здравейте,какво е мнението ви за разредена клеева тинктура ,използвана като капки за хрема.

# 200
Здравейте  Александър.Обръщам се отново за съвет към вас.Дъщеря ми е на 1г.и11м.От края на месец август започна една суха кашлица която нощем ставаше кошмарна.Лекувахме я седмица и половина с хомеопатия но не класическа по късно се информирах за това.След никакъв ефект от лечението ни назначиха АБ понеже имаше хрипове и се съмняваха за пневмония.кашлицата спря за известно време но пак се появи въпреки че все още пиехмеАБ.след преглед от друг лекар пихме сироп за кашлица противоалергичен сироп и Дехидрокортизон.За 3 дни спря кашлицата и детето уж беше добре.Но това трая около 2седмици.Преди 3-4дни пак се появи кашлицата после разстройство което е 1път на ден но много рядко и сега за капак няколко пъпчици по лицето неясно от какво.Въпросът ми е имате ли представа какво е това имаме насрочено интервю но е чак за декември а дотогава сигурно пак ще я натъпчат с антибиотици.Извинявам се за дългия пост но съм много притеснена и объркана вече не знам как да постъпя.

# 201
Благодаря на Aleksander за отговорите!   bouquet
Можете ли да ми кажете нещо повече за поддържащото лекарство? Към всички основни едно и също ли е? Всеки ден ли да приготвям ново или може от предишния ден?
Малко съм в небрано лозе, трябва да седна да прочета повече за хомеопатията. Какво ще ми препоръчате за начало?  bouquet

Съвета ми е да не се самолекувате!
  От Април 2009 започва нов двегодишен курс по класическа хомеопатия - това е най-добрият начин да изучите хомеопатията. Вижте и това: http://www.biomedica-consult.com/help.html
Далеч съм от намерението да се самолекувам или да изучавам хомеопатия. Идеята ми е по-скоро да не преча на лечението на хомеопатката ни от незнание.
Благодаря ви много за отговорите.   bouquet

# 202
  • Варна
Александър, моля кажете има ли нещо, което може да помогне при "яслена мъка". Ужасно ми е трудно да я гледам, че страда от липсата ми.

Един добър хомеопат, лесно би се справил с проблема.  Grinning

Благодаря! Вече имаме записан час за утре.

# 203
Aleksander, имам въпрос към Вас. Трябваше да дам на дъщеря ми една гранула от лекарство, което се дава еднократно. Но тя го сдъвка и глътна, вместо да го държи в устата си, защото е малка. Има ли някакъв ефект така погълнатото лекарство или да дам другата гранула от същото, разтворено във водичка. Ще питам и хомеопатката ни, но не мога да се свържа с нея засега.
Моля за отговор.  Praynig

# 204
Здравейте  Александър!
На синът ми /1 г. и 10 мес./ предписаха Амел 1 к./дневно и Меркурий 1 гр.  еднократно 1-я ден от лечението.
Вероятно това не са от разпространените лекарства, защото не успях да намеря никаква информация за тези лекарства в сайтовете на български.

Въпросът ми е: къде бих могла да прочета повече информация за тези лекарства?
Предварително Ви благодаря!

# 205
  • София - Варна - Бургас
tini-mini
Цитат
Далеч съм от намерението да се самолекувам или да изучавам хомеопатия. Идеята ми е по-скоро да не преча на лечението на хомеопатката ни от незнание.
Благодаря ви много за отговорите.

Извинявайте, не съм разбрал, че имате хомеопат.  Peace

# 206
  • София - Варна - Бургас
Здравейте  Александър.Обръщам се отново за съвет към вас.Дъщеря ми е на 1г.и11м.От края на месец август започна една суха кашлица която нощем ставаше кошмарна.Лекувахме я седмица и половина с хомеопатия но не класическа по късно се информирах за това.След никакъв ефект от лечението ни назначиха АБ понеже имаше хрипове и се съмняваха за пневмония.кашлицата спря за известно време но пак се появи въпреки че все още пиехмеАБ.след преглед от друг лекар пихме сироп за кашлица противоалергичен сироп и Дехидрокортизон.За 3 дни спря кашлицата и детето уж беше добре.Но това трая около 2седмици.Преди 3-4дни пак се появи кашлицата после разстройство което е 1път на ден но много рядко и сега за капак няколко пъпчици по лицето неясно от какво.Въпросът ми е имате ли представа какво е това имаме насрочено интервю но е чак за декември а дотогава сигурно пак ще я натъпчат с антибиотици.Извинявам се за дългия пост но съм много притеснена и объркана вече не знам как да постъпя.

Не мога да се намесвам в бъдещото Ви лечение при хомеопат.  Peace

# 207
  • София - Варна - Бургас
Aleksander, имам въпрос към Вас. Трябваше да дам на дъщеря ми една гранула от лекарство, което се дава еднократно. Но тя го сдъвка и глътна, вместо да го държи в устата си, защото е малка. Има ли някакъв ефект така погълнатото лекарство или да дам другата гранула от същото, разтворено във водичка. Ще питам и хомеопатката ни, но не мога да се свържа с нея засега.
Моля за отговор.  Praynig

Не правете нищо, без да се консултирате с лекуващия Ви хомеопат.

# 208
Четох много за хомеопатичното средство Стафизагрия и мисля, че би ми помогнало в моето състояние на подтиснат гняв ... Въпросът ми е каква потенция и по колко трябва да вземам и като продължителност. И след това може ли да го използвам само при кризи? Аз съм на 30 години (58 кг- ако това има значение). Благодаря Ви предварително. Моята лична докторка не се занимава с хомеопатия, а незнам в Русе къде има такъв специалист (и дали въобще има). Много Ви се моля ми отговорете нещо насочващо поне, че с какво ли не съм пробвала, но нищо не помага и това ми  последната надежда - хомеопатията.

# 209
Здравейте,Александър!
Благодаря за съветите!  bouquet

Искам да попитам може ли хомеопатията да помогне при алкохолизъм? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт