Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 220
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
Открих тази рецепта преди месец и кекса се прави буквално през ден. Синът ми, племенниците и мъжът ми го обожават. Благодаря на Селма за приказно ароматната рецепта.

# 541
  • София
Зравейте  и от мен:)Този кекс е невероятен.Правя го за n-ти път и винаги се унищожава за нула време JoyБлагодаря на Селма,че сподели рецептата  bouquetДа се отчета и аз със снимков материал и разрез

# 542
gundi, колко броя от стандртните мъфини излизат?
ами зависи на кои викаш стандартни-аз имам форма за 12 броя, не толкова малки...една често срещана форма- около 15-17 броя, зависи колко ги напълниш Wink

# 543
gundi, колко броя от стандртните мъфини излизат?
ами зависи на кои викаш стандартни-аз имам форма за 12 броя, не толкова малки...една често срещана форма- около 15-17 броя, зависи колко ги напълниш Wink
И моята е за 12 мъфина на Факелман  Hug Благодаря ти, довечера ще пробвам и ще се отчета...ммм..

# 544
да, същата- да знаеш, че последния път ги сложих при много загряла фурна и дори тия вторите, които ги напълних по-малко доооста се надуха, освен това тоя път ползвах на доктор йоткер бакпулвер и по една от двете причини кексчетата станаха много, ама много пухкави

# 545
  • Русе
И аз благодаря за хубавия кекс. Вкуса е прекрасен,

# 546
  • София
Момичета, днес направих малко модификации на кекса и стана пак супер. Сложих 150гр бял шоколад, един кокосов орех, банан и половина и млякото го смених с кокосов сок. Сега го унищожаваме. Следващият път мисля и някаква глазура да му спретна.

# 547
mama_na_iana,много добре си го измислила този "блонди" вариант! thumbsup

# 548
Момичета, днес направих малко модификации на кекса и стана пак супер. Сложих 150гр бял шоколад, един кокосов орех, банан и половина и млякото го смених с кокосов сок. Сега го унищожаваме. Следващият път мисля и някаква глазура да му спретна.
най-хубавата е пак от рецептите на Селма- шоколад течен и сметана заквасерна- хипер вкусно

# 549
  Точно този крем :заквасена сметана и течен шоколад, е на Лео. Simple Smile

# 550
Сеееелмааа, помагай ! Praynig Два опита с двата вида блат, тоя от тая рецепта и от тортата с крема на Лео- абе варианта с д-р Йоткер и с шоколада и двете се спихнаха-т. е не бухнаха и станаха тънки едната и клисава....абе тоя с  йоткера стана доло горе, но не толкова пикхав колкото очаквах??? newsm78
А ползвал ли е някой тортата с крема На Лео за основа за покриване с моделираща маса?? За колко време в хладилника ще ми се стегне крема?? newsm78 оХХХ, МНОГО СЕ ОТЧАЯХ, не ми се получи нещо, толкова пъти вече съм го правил аи на мъфини и на кекс и сега??

# 551
   Не знам,с какво мога да помогна,обаче.....  33uu
   Нали са ти ставали нещата преди?Явно не ти е било ден за торти.... Rolling Eyes

# 552
Щом е на Селма и аз ще опитам.

# 553
още една промяна в оригинала,но без да пострада крайния резултат- тъй като нямах масло,използвах 200гр заквасена сметана.

# 554
  • Варна
Селма отново да благодаря за страхотната рецепта   bouquet
Децата ми го обожават този кекс - особено супер злоядата ми дъщеря  ooooh!

Днес обаче го направих с парченца шоколад, вместо с разтопен такъв - стана върховен. И мъжо дето хич не е по сладкото хапна доста голямо парче от кекса  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт