Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 171
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
Чак пък на повръщано и да го изхвърлиш без да го опиташ...на мен пък ми мирише на голяма глезотия

# 631
Е,разбира се,че го пробвах. Явно това не е нашият кекс. Не харесвам и нат.сок от банан, обичам го само като пресен плод явно. Peace

# 632
   Правила съм бананов кекс без шоколад.Признавам,и на мен не ми допадна.  Rolling Eyes
   Но съчетанието и на двете съставки е много по-различно.  Peace

# 633
Е,разбира се,че го пробвах. Явно това не е нашият кекс. Не харесвам и нат.сок от банан, обичам го само като пресен плод явно. Peace
аз между другото също не харесвам ниииикак сок от банан и честно казано даже и банани не харесвам, започнах да ям от немай къде от както започнах да отслабвам, но в кекса хииич не ги усещам и дори при мен е обратното - аз мога да ям банани само в храна, т.е. да не усещам чистия вкус. А в кекса, особенно ако сложа само 1 банан не го усещам никак, но усещам един хубав аромат. Освен това можеш да замениш банана с др. плод- пробвай моя вариант с нектарини и с др.

# 634
 Grinning Grinning Grinning Аз правих кекса почти в началото, когато Селма го публикува и на мен мноооого ми хареса Simple Smile. Ноооооо Simple Smile В къщи сме 4ма Simple Smile и направила съм го аз, с децата почти го изядохме и остана по-малко ото половината и си идва половинката. Дето се вика, едва сме му оставили, а той като го опита, каква физиономия просто направи, чак дори ми се разсърди, а аз как възнак не паднах от почуда, как е възможно да не му хареса  hahaha и почвам да му обяснявам колко е хубав, колко е ароматен, как едва сме му оставили, а той само нацупено ми каза " ми по добре да не ми бяхте оставяли" hahaha hahaha hahaha И от тогава не смея да го правя. Не съм писала в темата, защото не искам да я развалям, камо ли пък да обидя Селма, която ми е супер симпатична, защото си мислех, че ще ме разберете погрешно. Включвам се сега, само като подкрепа на д_бебс , защото явно наистина е супер индивидуално това. Даже все го чакам да вземе да замине командировка, че да си го направим с децата и да си го изядем тайно  Joy Joy Joy защото и на него му беше гадно като на нея. Колкото и да е учудващо, явно има и такива хора Simple Smile а той яде банани и пие бананов сок, докато аз пък мога да повърна от бананов сок hahaha а пък кекса ми харесва. Та такиви ми ти работи Simple Smile. И си мисля, че не е искала никой да обиди, просто може и тя да е като мойта половинка. Селма  Hug чуден си е кекса, но хора всякакви Simple Smile ти не се кахъри  Heart Eyes

п.с. даже имам невероятен проблем с мъфините - тези рецепти, които аз обожавам, той отхапва залък и не повтаря, гледайки с лошата физиономия Simple Smile, а тези, които той обожава - аз пък не ям hahaha голям майтап сме Simple Smile

# 635
Krische,разбира се,това е най-нормалното нещо някой да не хареса рецептата.Много е нормално и това да се напише в темата,за което няма да се засегна ни най-малко.  Peace Peace Peace

Смешно е обаче,когато се поставя под съмнение мнението на всички останали.(Не вярвам всички ,изказали се положително,да са го направили само от куртоазия.  Simple Smile )

И се дават препоръки като тази:

Цитат
Та моя съвет е правете кекса без да слагате банан

Половината правили този кекс слагат даже по 2 банана.

# 636
Тук неможе да става абсолютно никакъв въпрос за обида. Не съм искала да обидя Селма,ако така ме е разбрала. Просто банана в кекса не ни допадна. Иначе кекса като консистенция е страхотен  Flutter   Не съм казала,че другите са го харесали само от куртоазия.Стори ми се странно как на толкова мн хора им е вкусен печения банан . Wink

# 637
И като имаш предвид, че съществува такъв специалитет - печени банани и без нищо друго с тях

# 638
D_Bebs,изобщо не съм ти обидена!Не се притеснявай!  Hug
Стана ми смешно,вече писах защо.  Simple Smile

# 639
И аз направих кекса - страхотен е! Правя го вече редовно. Прилагам и снимка, макар, че не ме бива много във фотографията  Blush

Благодаря на Селма за рецептата!   bouquet

П.П. аз понеже си падам по шоколад, та му добавих от себе си и глазура. Мляс!  Simple Smile

# 640
Кексът изглежда много примамлив и понеже милото много обича кекс за закуска, реших да го изненадам  Flutter
43 страници ми се сториха твърде много  Blush и се извинявам, ако е обсъждано, но имам 2 въпроса  Crazy

Мога ли да използвам правоъгълна форма за кекс? (знам, че няма какво да ме спре да я използвам принципно, но се притеснявам да не прелее сместа, когато започна да го пека  Blush )
Мога ли да заменя 100те грама шоколад с натурално какао, и това ще повлияе ли много на крайния резултат?  (милото все тренира и следи какво яде, не искам да каже, че няма да го яде заради шоколада  Crazy )

# 641

Мога ли да заменя 100те грама шоколад с натурално какао, и това ще повлияе ли много на крайния резултат?  (милото все тренира и следи какво яде, не искам да каже, че няма да го яде заради шоколада  Crazy )
   Ще повлияе ,да.С шоколад е по-хубаво.

Цитат
Мога ли да използвам правоъгълна форма за кекс?
Разбира се.Стига големината й да е подходяща.  Simple Smile

# 642
  • 1st floor
Мога ли да използвам правоъгълна форма за кекс?
Разбира се.Стига големината й да е подходяща.  Simple Smile
[/quote]
30 см дължина,10-11 ширина и 7 височина достатъчна ли е? newsm78
тъкмо си търсех рецепта за кекс , но да става в правоъгълна форма

# 643

Мъничка ми се струва,но може би все пак ще е достатъчна.
   Да не е йенска тава? Май имам със същите размери.

# 644
  • 1st floor

Мъничка ми се струва,но може би все пак ще е достатъчна.
   Да не е йенска тава? Май имам със същите размери.
не, от тези черните , с незалепващо покритие , не знам дали е точно тефлон...ама съм си харесала кекса и ще пробвам, дано не е малка... Praynig
Като ви е още суров и го изсипете, до къде стига сместта горе-долу , до половината , под , над нея newsm78

Общи условия

Активация на акаунт