Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 186
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
Тези форми са по-малки и аз имам две, затова като правя някаква рецепта или намалявам количеството или слагам в двете форми смес. Няма да се събере със сигурност. А с какао ще стане, но може би наистина няма да е толкова вкусно, ама пак ще е хубаво

# 646
Mалка мравка,аз го правих с какао вместо шоколад и се хареса много Peace

# 647
  • 1st floor
Тези форми са по-малки и аз имам две, затова като правя някаква рецепта или намалявам количеството или слагам в двете форми смес. Няма да се събере със сигурност. А с какао ще стане, но може би наистина няма да е толкова вкусно, ама пак ще е хубаво
лоша работа...на половина ли да намалявам продуктите или по-малко, защото формата ми е само една?

# 648
лоша работа...на половина ли да намалявам продуктите или по-малко, защото формата ми е само една?
а може просто да изпечеш кекса на части- аз тая рецепта я ползвам за мъфини и така правя- пълня формичките, пека, вадя готовите и слагам пак смес и изпичам втора партида

# 649
Благодаря за отговорите  Hug
моята форма е с големината на формата на Непокорна. Щом е малка за сместа, ще видя как ще импровизирам и ще споделя крайния резултат Mr. Green

# 650
  • 1st floor
а може просто да изпечеш кекса на части- аз тая рецепта я ползвам за мъфини и така правя- пълня формичките, пека, вадя готовите и слагам пак смес и изпичам втора партида
не трябва ли да изстине преди да се вади? сори за тъпите въпроси, ама не съм правила кекс от ученическите си години, а те бяха доста отдавна...и последно в загрята/до колко градуса/ или незагрята фурна?

# 651
   Аз го вадя още горещ.
   Слагам в незагрята фурна.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 17:04 от Селма

# 652
  • 1st floor
   Аз го вадя още горещ.
   Слагам в незгрята фурна.
  bouquet
сега излизам с дребните на вън, като се върна го почвам...стискайте ми палци , да не стана за резил пред свеки  Mr. Green

# 653
връщам се с фийдбек за формата  Flutter

Намалих продуктите с 1/3 (само бананът си остана цял) и сместа се побра перфектно. Надигна се точно до ръба. Кексът е страшно ароматен и пухкав  Party
Благодаря за рецептата  Hug

Сега идва моментът и да си призная, че малко се изложих с печенето и кексчето ми изгоря отвън докато се изпече хубаво отвътре, въпреки че фурната ми беше на 180 градуса, а пекох 25-30 мин. Струва ми се, че ключа за градусите е сдал багажа и съм пекла на повече ... както и да е, следващият път ще стане още по-страхотен  Heart Eyes

# 654
  • 1st floor
връщам се с фийдбек за формата  Flutter

Намалих продуктите с 1/3 (само бананът си остана цял) и сместа се побра перфектно. Надигна се точно до ръба. Кексът е страшно ароматен и пухкав  Party
Благодаря за рецептата  Hug

Сега идва моментът и да си призная, че малко се изложих с печенето и кексчето ми изгоря отвън докато се изпече хубаво отвътре, въпреки че фурната ми беше на 180 градуса, а пекох 25-30 мин. Струва ми се, че ключа за градусите е сдал багажа и съм пекла на повече ... както и да е, следващият път ще стане още по-страхотен  Heart Eyes
Браво! Аз пък моя го сипах в една стара алуминиева форма с дупка, в момента се пече , стискайте ми палци , дано не ми остане суров, че не съм много веща в кексопеченето...

# 655
Е аз го направих без банан, мислех че имам! Twisted Evil Нищо, добавих малко повече брашно, че да стане хубава кексова смес и сега ще отчета резултата след малко! Mr. Green

# 656
Пак повтарям става много вкусен и с др. плодове- фантазирайте дами.
Селма, дано не те обидя с тия идеи, но все пка и с др. плод рецептата се запазва същата  bouquet

# 657
gundie ,няма никакъв проблем.Писала съм за други плодове много по-назад в темата. Simple Smile Peace
Но за мен, с банан си е най-добре.  Wink

# 658
  • 1st floor
Моят кекс е готов и даже замина половината - получи тотално одобрение Grinning ...много съм щастлива , че успях да го изпека без грешка, само леко се залепи от едната стрна на формата, но това за моите сладкояди не е проблем...следващия път ще се постарая повече...Благодарности на Селма и на ост . момичета   bouquet  Подкукуросахте ме и даже вече се замислям за силиконова форма Mr. Green

# 659
Ами аз имах и други плодове под ръка - ябълки и нектарини, но не се сетих.  newsm78

За печенето - аз откакто пека с хартия за печене, няма нито залепване, нито нищо. Даже често ползвам една стъклена тава, просто отгоре слагам хартията и готово.  Peace

Иначе сега да кажа как стана.  Mr. Green По принцип аз от всички рецепти, намалям доста пропорциите за мазнината и захарта. Но аз така си харесвам - по-сухи, но не чак толкова сладки да са, а и мъжът ми така ги предпочита.

Ето и снимка:

Общи условия

Активация на акаунт