Гоблени-29

• 49 617
  • 496
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря Иваничка и кетри newsm51 newsm51 newsm51 .Кетри може ли да покажеш до куде се стигнала. А контурния бод нали е задбод. И само да не ви се стори глупав въпроса този контур как точно се прави , като имам впредвид  самото изпълнение знам , но по като линия през квадратчето как? Където е през средата идва конец от контура в/у конец от картината? А когато на схемата е в единия край на квадратчето конец до конец ??? Малко това не ми е ясно.

# 106
...въпреки , че и аз твърдя ,
че проблема не идва от въпросния линк.
Ако там имаше вирус и ти щеше да го имаш, а и всички други ,които се възползваха от файловете.

А може би просто някои антивирусни не сигнализират за точно тези троянци.
Аз лично, преди да напиша че и при мен са наизкочили, пак пробвах да заредя въпросните линкове и пак ми наизлизаха съобщения за няколко троянци. Едва ли и останалите си измислят въображаеми проблеми.

А троянците сами по себе си не са опасни и не могат да ти блокират програми и компютъра. Те само ти разнасят е-мейла насам-натам и после получаваш тъп спам и се чудиш от къде ти знаят адреса.

Мисля че ако не се изтрият въпросните ликове, то поне би било добре модовете да редактират постта с линковете, като напишат, че от тях някои антивирусни изпищяват и така....
Така ще сме предупредили. Всеки сам си преценява, да отваря ли или не.
Аз в къщи нямам читава антивирусна например, намам й хич доверие и не бих се пробвала.
ТОлкова по тая тема.

По моя проблем с Пикасата.
Благодаря не тези които ми отговориха.
И аз си мислех че може да е от бръузъра. С експлорер съм, но самата ОС е по-ниска версия, защото така изискват някои служебни програми, и не мога да я сменя с Win XP. Ще пробвам да се регистрирам и дано да се оправят нещата......

Имам и едни гобленски въпрос.
Както писах преди няколко дни - искм да ушие ето това
http://img221.photo.163.com/fishyyj/28118482/__scale__1_721572013.jpg
тук е албума http://photo.163.com/photos/fishyyj/28118482/
В ключа пише, че е необходимо
аида14, с размери 31х31 см,
рамка с р-р 15х16 см.
И въпроса ми е - не е ли прекалено голямо това парче необходима панама?
После сигурно ще се наложи да изрязвам, пък не ми се иска.
Според вас ако панамата е с р-ри 19х20см, дали ще е достатъчно?

И още нещо.
Търся Каталог на АНХОР, за да сравня едни конци които имам с тези които оригинално са посочили в ключа.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 15:05 от Rommi

# 107
Помагам за последното  Hug
http://diana1409.gallery.ru/watch?ph=pPI-MjKT&feature=mainlist

за другото не знам вече и аз  ooooh!

# 108

Много благодаря за каталога.  bouquet
Имах на ДМС, но на Анхор нямах. Свалям си го, за да ми е "под ръка".

П.п. Пробвах да го сваля, но няма  "save as"  и не става, има ли друг начин??????

П.П.П.  .... Ина, Пробвах както казваш в по-долния пост и СТАНА. Никога нямаше да го открия този начин сама. още веднъж - благодаря.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 15:26 от Rommi

# 109
Натискаш върху все размеры , после исходная и тогава го запаметяваш , трябва една по една снимките  Hug

# 110
did-tag,Благодаря за помощта.ТОВА  Е ЗЛОЩАСТНИЯ/за мен/ЕЖКО.
Стана много сполучлив.Написах"Бъди умен".поставих го в рамка за левче...и на 15 поздравих първолачето.
То и сега много си го харесва.
   Приятно шиене на всички,които ще го правят.

# 111
  • в зоната на здрача
Ето часовника,отдавна е готов ,но мислех първо да го сглобя та после да ви го покажа..
Ама нещо нямам време да открия точния размер :

Sunrice,
ето бебето,контура правя накрая:

За контура -така е както си го виждаш на схемата,
където трябва да мине иглата ,там минава,
няма значение ,че минава върху вече шитото,накрая ще видиш красивия резултат.. Wink

Sherlok ,
аз все пак искам да ти изпратя ЛС,но кутията ти е пълна. Confused
Ще ни покажеш ли Ежко-ученик да видим,моляя..

# 112
...въпреки , че и аз твърдя ,
че проблема не идва от въпросния линк.
Ако там имаше вирус и ти щеше да го имаш, а и всички други ,които се възползваха от файловете.

А може би просто някои антивирусни не сигнализират за точно тези троянци.
Аз лично, преди да напиша че и при мен са наизкочили, пак пробвах да заредя въпросните линкове и пак ми наизлизаха съобщения за няколко троянци. Едва ли и останалите си измислят въображаеми проблеми.

А троянците сами по себе си не са опасни и не могат да ти блокират програми и компютъра. Те само ти разнасят е-мейла насам-натам и после получаваш тъп спам и се чудиш от къде ти знаят адреса.

някои антивирусни са настроени да реагират на въображаеми  троянци.
В посочените линкове няма троянци, няма и вируси. Какво да предупредят модераторите?
Че влизайки в интернет всеки сам отговаря за действията си?
Както и когато излиза на улицата всъщност.
Троянците са много по- опасни от вирусите . Вируса е като хуните- влиза разрушава, пленява и изчезва. Троянеца остава , ако не е навреме изчистен, слухти, подслушва и предава информация:)
Спама е най-малкото зло.

Целта ми не е да се заяждам, както много си мислят, а да си изясня истината и вече го направих.
Нямаше да ми пука ,ако например линковете бяха дадени от непознат и файловете бяха качени от непознат.
Спирам до тук с коментара по тази тема, но извода ми е ,че повечето ползвате служебен компютър, а техните антивирусни са настроени да реагират неприятелски срещу доста развлекателни сайтове:)

Гоблена, който те интересува можеш да го шиеш и на по-малко панама. Тази панама е дадена , за да стигне за цялостно обгръщане на поставката при рамкирането.
Ако го шиеш на Аида 14 размера на ушитото ще е 14,5 см на 12,34.Остави поне 5-6 см отстрани. Най-малко толкова, въпреки,че обикновено се оставя по 10см

И по-добре си намери жив каталог на Анкор, имам предвид реален. Цветовете, предадени на монитора не са винаги с точния оттенък, това зависи от настройката на графичната ти карта, от качеството на сканирането на каталога и подобни.

# 113
Роми, аз също не знаех , но Астера ми каза как, оттук се научих.

Кетри,бебето става страхотно !!!

# 114
  • София
Хайде и в тази тема по ред да се разпиша.
1.Хваля се !!!Направо се влюбих като го видях готово.То и преди ми харесваше но ушито е друго нещо.http://gallery.nani-na.biz/main.php?g2_itemId=678
2.Давам отчет какво уших за базараhttp://gallery.nani-na.biz/main.php?g2_itemId=672
3.Моля за помощ!Шия риса от предложените от Здравчето.Започнах го на 2 ката нишка но мисе видя много прозиращои го разпорих и сега го шия с 3 ката .Та въпросът ми е не става ли много дебело?http://gallery.nani-na.biz/main.php?g2_itemId=675
Надявам се да се вижда .

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 20:56 от Лилия Проданова

# 115
Лили браво! Много си бърза!  Hug Аз заека така го ших! 3 нишки кръстче! Получи се! Ето го! Не е много зле!  Laughing

# 116
Здравейте момичета. Да ви разкажа моите гобленови вълнения. Аз след като си купих гоблем от и-бей /бях писала в предната тема/. Установих, че нямам търпение да го изчакам 2 седмица и реших да започна да шия по една схема. А и картинката ми хареса много повече. Ще ви я покажа по - късно. Обиколих няколко магазина тука и за съжеление намерих само неразграфена панама aida 14. Жената в магазина ме убеди, че била много хубава, гоблена не се разкривявал и ми продаде някакъв молив, който се измивал с вода и аз я взех с намерението да си я разграфя сама. Обаче май се оказа по - трудно, отколкото предполагах. Сега ще ви обясня и се надядам да ми помогнете, че нещо много се оплетох.
Ето какво пише на легендата на схемата ми:
Grid Size: 248W x 182H
Cloth Count 14
Design Area: 44,99 см x33,09 см (248x182 stiches)

Парчето панама което купих е 50 см х 100 см. Проблема ми е, че като почнах да разграфявам - според спомените, които имам /не съм шила гоблен от повече от 6 г/ едно квадратче от схемата ми отговаря на 4 бода. Значи квадратите на схемата, която имам са 10x10 квадратчета, моите квадрати на панамата трябва да бъдат 20х20 нишки. Правилно ли смятам?  newsm78 Проблема ми е, че като го разгафих на по 20 нишки и панамата изобщно не ми стигна и никъде не мога да се побера в тези размери   44,99 см x33,09 см. Едно квадратче ми е с дължина 4,8 см изглежда ми много... Започнах да се чудя дали тази в магазина не ми дала някаква друга айда /не 14/, но сякаш по спомени панамата е същата. Молбата ми е ако някой може да ми измери колко е едно квадратче от айда 14 и да сравня с моето. И да ми кажете къде бъркам?  newsm78 Утре ще кача и снимка на панамата да ви я покажа. Че ако ми е дала грешна панама да ходя да се разправям... Мерси много и сори, че постът ми стана много дълъг. Лека нощ.

# 117
  • sf
Ели_ , аз на Аида 14 съм шила само с кръстчета и един знак от схемите е отговарял на едно квадратче от панамата. сс какъв бод ще шиеш?

# 118
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Добро утроооо!

Grid Size: 248W x 182H
Cloth Count 14
Design Area: 44,99 см x33,09 см (248x182 stiches)

Парчето панама което купих е 50 см х 100 см.

донси вече е отговорила  Heart Eyes ще ти остане панама и за някой дребосък  Peace опитай с 2 ката. оранжевите китки са така и не са зле, с три е малко грубичко  Hug
ако ти трябва още помощ - свиркай  Heart Eyes

# 119
Добро утро и от мен !
Големи красоти сте показали всички! Напълнихте ми очите! Няма да ви изброявам за да не пропусна някого - ще ви кажа само едно голямо БРАВО smile3501 smile3501 smile3501

Хайде най-после да покажа и аз последното си творение завършено. Нямах много време за шиене и доста го проточих,малко го обърках долу в ляво най-долния ред  Embarassed,ама си го оставих така - против уроки  Laughing За сметка на това пък за Коледа вече ще си имам нещичко  Laughing :

Ели - за кой гоблен точно става дума? Гледам, че е дадено да се шие на Аида14, значи трябва  да ти стигне панамата, че и да остане. С какви бодове се шие - пише ли някъде ? Да не се шие 1 в 1, тоест всеки знак да отговаря на 1 бод ? Щом пише "Design Area: 44,99 см x33,09 см (248x182 stiches)", значи че има 248 на 182 бода, които да се хванат на 44,99 см x33,09 см. , тоест май става въпрос точно за 1 в 1 или кръстчета ако не се лъжа , пък и Аида 14 си е доста едричка за да се шие 4 бода за 1 знак.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 10:11 от vvvitality

Общи условия

Активация на акаунт