Февруарки на отчет, трупат темички наред

• 13 240
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
И аз имам доста коментари по списъка но ще си ги запазя за мен.
В сайта на бг-мама има един който мисля че е по сбит....
Аз също съм си купила неща за бебето, но предимно по едрите - като количка, столче за кола, видео-бебефон, електрическа помпичка.... newsm78 ....ааааа и един сутиен за кърмачки  Mr. Green  и от сега ще купувам само дрешки за бебто, козметика и спални аксесоари...така де, да остане нещо и бабите да купят  Mr. Green

# 106
pretty, бях пропуснала да прочета!
Възмутена съм и също мисля, че е редно да поискате мотиви от изпълнителния директор! Също така може да поискаш да видиш заповедта с която са вдигнати заплатите-на какво основание ви изключват!
Ужас! Предполагам колко си ядосана и разочарована!

# 107
    Здравейте и от мен!
Приемате ли нови мами в темата?
Аз съм в 16 г.с., втора бременност и термин 21 февруари.Пол засега неизвестен.. Grinning  Някой по-горе беше споменал за проблеми със зъбите и исках да попитам.Предстои ми лечение на пулпит, а знам, че зъба се умъртвява с арсен.Обаче сега мисля, че  недопустимо да ми слагат арсен.Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем.Аз по принцип със зъбите съм проблемна, но сега пък особено.
  А и има ли мами от Перник???

# 108
Благодаря за подкрепата!
Няма заповед и едва ли ще измъкнем някакво обяснение, пък  за писмено да не говорим. Решихме, че могат да се измъкнат с това, че увеличението е за представяне, а те не са доволни от нашето, но атестациите и на двете за последните 3 години са перфектни!
Още незная точно какво ще предприема, но няма да оставя нещата така!

Относно списъка - копирах го от една тема във форума, на която попаднах преди дни!
Тези на които не им е за първи път, нека коментират, за да знаем в действителност какво е нужно!

Хубав ден!

# 109
antoshka1101 аз веднъж пак те питах ти в Германия  ли живееш?
Момичета аз си мисля че всеки сам трябва да реши какво му трябва за бебето,е има неща без който не може но има неща и който са не нужни.
Аз смятам в началото да слагам бебко в спалнята в кошче но не люлеещо се но и стаята на бебко ще обзаведем да е готова,може пък да иска да спи там Wink
Elisana добре дошла!

# 110
Elisana, доколкото знам арсена не преминава в кръвта по никакъв наччин и не е противопоказно да се използва за зъболечение по време на бременност и кърмене. Има и друг метог за умъртвяване на зъби-с упойка. Зъболекаря ти ще прецени кой метод е подходящ (метода с упойката е противопоказен при хора със склонност към кръвоизливи).
А, и да не забравя, добре дошла при нас!
И на другите новодошли мами-радвам се че се увеличаваме, но най-много се радвам, че вече си имаме и мама с близнаци-Марго, наистина ти ще си ни талисманчето!

# 111
Ехо.. Здравейте и от мен.
Mama Z честити ти сини гащи! И на Марго честити две попълнения!
Pretty мнооого дълъг списък, но май всичко това наистина ще е нужно. А за твоя шеф: не оставяй нещата така вместо да ни глезят..., ние все пак носим бъдещето в себе си...
Desika и Naiema много ви благодаря за помощта и за бързата реакция! Вече има мои снимки в сайта , но малко съм боса по тия неща и да ви попитам как да надпиша снимките ( извинявам се, ама...)?
Аз пак усетих нещо там вътре. Мога да го опиша като леко, вълнообразно свиване на мускулчетата. Ама незнам дали това е бебко. Ако някой усеща нещо и може да го опише нека сподели.
ELISANA, Добре дошла! А за зъбите не се притеснявай, ако стоматолога ти е професионалист знае какво трябва, за да не навреди на бебето!

# 112
в крайна сметка всеки сам решава какво да купи. За мен беше много важна помпата за кърма, защото имах проблеми с кърменето. За други е важно нещо друго...безмислено е да се коментират толкова много тези списъци. Според мен те са по скоро ориентировъчни. smile3521

# 113
pretty, най - важното е да разбереш на какво правно основание са вдигнати заплатите на колегите ти. Просто ако има изтъкнати причини, които са извън посочените в Кодекса на труда, като примерно: извънредно качествен положен труд и всякакви такива глупости, то наистина директора може по своя преценка да вдигне на когото си реши заплатата. А и аз доколкото разбрах Вие сте частна фирма, така че мисля че отговорност не може да се търси никаква.

Ако искаш нещо по - конкретно пиши на лични.

# 114
  • Бургас
Мила, pretty, искрено ти съчувствам, защото знам какво е! Hug Факт е, обаче, че в случая не можеш да направиш нищо!
  Преди 4 месеца напуснах работа, доста сигурна, в търсене на по-високи доходи. 3 дни по-късно разбрах, че съм бременна. Докато се разхождах по интервюта, попаднах на работодател, който ми обясни, че имам повече опит и тапии от другите кандидати, но той търсел за мястото мъж, защото мъжете не можели да забременяват!  #Crazy Факта, че напуснах офиса му мигновенно, явно не е наранил егото му или променил позицията му, но подобни глупаци има във всяко ниво на човешкото общество!
Недей да се безпокоиш за глупости! 20, 30, 50, 100 лв няма да ти решат проблемите! По-важното е ти и малкото човече в теб да сте добре!   bouquet

# 115
Elisana,Yanast ти е отговорила доста изчерпателно,но мога да допълня,че в съвременната стоматология зъбите се умъртвяват с упойка,освен при някои противопоказания,когато се използва арсен.Такива п/вопоказания са алергия към анестетици,нарушения в кръвосъсирването(напр. хемофилия или прием на антикоагуланти).Също така в някои случаи арсен не може да се сложи поради местоположението на зъбния дефект-напр при голям шиечен кариес или дълбок дефект в контактната област със съседен зъб,защото арсенът може да премине през временната пломба(в тези случаи е затруднена херметизацията) и тогава се получава некроза на венеца и костта,което е доста болезнено...Май много се отплеснах,но надявам се,че ме разбра.В резюме-не е задължително с арсен-може с упойка!

Pretty,направо....нямам думи.Чудя се тогава какво ли е отношението към бременните в не толкова реномираните компании...

# 116
  • София
pretty ето един сайт комисията за защита от дискриминация http://www.kzd-nondiscrimination.com/. Преди няколко месеца имах проблеми свързани с тормоз на работното място та ми се наложи да прочета някои неща въпреки, че реших нещата радикално.      
Мами хубаво всяка от нас да посети стоматолог ако все още не го е направила. Преди две седмици имах кървене на венците и се оказа зъбен камък отсраниха го и сега всичко е наред. Лек ден от мен!

# 117
  Благодаря на Yanast  и Толо за изчерпателната информация.При всички случаи скоро ще отида на зъболекар, но чаках да вляза в четвърти месец, че по-рано като ходех ми ставаше много лошо от лекарството , което слагаше/тогава бях в трети месец и много ми се гадеше/.

# 118
ЗДРАВЕЙТЕ, МАМЧЕТА!  Hug 
Върнах се от почивката! Беше страхотно! А днес ходих на лекар, за да видим бебчо и всичко е наред! Утре ще ходя в Майчин дом за БХС! Много се радвам, че бебето е добре, защото доста пътувах и се притесних! Но сега съм спокойна и щастлива!  Grinning
Сега отивам да чета какво става с вас! Имам доста да наваксам!
Добре дошли на новите бремелинки! Желая ви лека и безпроблемна бременност!   bouquet

# 119
Много е неприятно това с работодателите. Аз въпреки, че съм юрист и си знам правата, не мога да изляза на глава с моя и си плащам осигуровки и все сама... Но здраве да е.

Благодаря за поздравленията! Аз малко съм притеснена, защото нищичко не знам за момчешките специфики, но се надявам да вляза в час. Само на дъщеря ми й светят очите и казва: "Мамо, ако знаеш какви бели ще правиииим!"  Crazy Mr. Green

За списъка, и аз смятам, че е по - скоро избирателен. Да, има задължителни неща, но всеки сам си решава. Например за пелените - аз не знам дали някой още си повива бебето?! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт