Свинско месо

  • 5 358
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 313
Тук всичко е със свинско месо, надявам се да си избереш нещо и да ти допадне Peace

# 16
  • Мнения: 503
Задушени пържоли със сос

Продукти:
8-10 пържоли,/свински или пилешки/
250-300гр. гъби;
125 гр. млечна майонеза;
125гр. кисело мляко;
1 кубче гъбен булъон;
1 с.л горчица;
1 с.л брашно;
сол ,черен пипер.

Пържолите се начукват леко,посоляват се с малко сол и черен пипер.Овалват се в брашно и се изпържват се в загрята мазнина.Прехвърлят се в правоъгълна тава./Ако не се събират в тавата ,се подреждат керемидообразно./В същата мазнина се изпържват нарязаните гъби,поръсват се с кубчето булъон и се прехвърлят при месото.
В купичка се смесват майонезата,киселото мляко и горчицата и хубаво се разбъркват.
На дъното на компотен буркан се слага 1 с.л брашно и с малко вода се прави на кашичка.Прибавя се сместа от купичката и буркана се допълва с хладка вода.Слага се капачката и се разклаща добре.Сместа се излива в тавата.Покрива се плътно с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса -1 час/или 1час и 15 мин./
Като резултат се получават много крехки пържолки с вкусен сос.

Рецептата ще стане и с по дребно нарязано месо,което предварително леко се начуква да се получат малки пържолки.

Общи условия

Активация на акаунт