Отзиви за 29 ОДЗ Слънце в кв.Изток

• 36 782
  • 144
  •   1
Отговори
# 60
Вчера звънях в градината и ми казаха, че няма да започнат на 3.11, както беше обявено, може би още 1 седмица, или 2...

# 61
Обаждах се днес,....направо ми се реве вече! Cry Може би от 13 ти,имало вероятност за по-рано ,но не се надявам!

# 62
Днес сутринта ходих до 29 ОДЗ за да видя с очите си как са нещата. Е наистина НЯМА да започнат на 3.11.2008-ХЕИ не им е разрешила . Ситуацията е наистина плачевна - всички от персонала се впрегнати и вършат по нещо. Но не се знае кога майсторите ще приключат за да си знаят, че само от тях вече зависи отварянето на градината. За тези, които като мен вече са пуснали изследванията на децата си - няма да се налага да се повтарят. Надявам се да съм била полезна някому Simple Smile 

# 63
Е добре де,и изследвания ли ще трябват?Ама какво точно искат,знае ли някой?За всички дечица или само за новите?

# 64
  • на път
Е добре де,и изследвания ли ще трябват?Ама какво точно искат,знае ли някой?За всички дечица или само за новите?

за всички деца, дори и тези които са посещавали дежурна детска градина през лятото имат прекъсване вече 2 месеца, а другите ...

# 65
имаше разлепена бележки какви точно изследвания искат-една за новите и втора за старите: карта на детето -нова (без картона), изследвания за чр. паразити +глисти и бактерии (валидни са 15 дни) , контактна бележка (72 4аса преди тръгване на детето), а за новите и васерман на един от  родителите. кръвна картина и урина са по преценка на личния лекар.   

# 66
  • на път
На мен ми казаха да направим и тредиционната есенна здравно-профилактична карта на детето като вадим другите документи при личниата лекарка.

# 67
  • СОФИЯ
Коя все пак е причината ремонтът в нашето ОДЗ да се проточи толкова много във времето?

# 68
Ами - както много други неща в БГ. Причината е, че става въпрос за обществена поръчка, която никой няма интерес нито да извършва, нито да поставя, а камо ли да контролира. А и - доколкото разбрах- са били няколко бригади, всяка с някаква част от ремонта. И не се знаело кои първи ще дойдат  -и така. Друг е въпросът, че 1 фирма не работи само 1 обект и като така, в момента в който излезе нещо по-платено и  всички работници от градината хукват към другото място. Отделно,  че заявките дадени за врати и мебелировка също се бавят и всичко се върти в някакъв омагьосан кръг. Вчера поне дворът имаше някакви наченки да бъде пооправен - най-после бяха подредили плочките и бяха събрали част от отпадъците в 1 контейнер.

# 69
  • на път
 Shocked тези пък неща какво общо имат с така чаканото и провалено отваряне на 3 ноември .... Доколкото разбрах се е обадила високопоставена министерска госпожа по сигнал и е спряла сборните групи поради продължаващите довършителни дейности по другите помещения ....

# 70
До голяма степен общото  е това, че ремонтът така или иначе си продължава Simple Smile И директорката, колкото и голям оптимист да е, това което зависи от нея - го върши (и според мен в срок), но среща сума ти спънки от всякакъв род.
За съжаление обаче тя не може да нареди на майсторите да работят на обекта при условие, че  шефът им е разпоредил да не са там. 
Аз лично бях направо на 7то небе като разбрах за отварянето на 3ти, за жалост -много кратка бе радостта ми  Sad А когато видях с очите си при какви условия щяха да отворят врати и .. си зададох доста въпроси, на които още не мога да си отговоря.
Факт е, че има много работа да се свърши, но тя за момента не зависи от нас и персонала на градината,  а от фирмите , отговорни за ремонта. Когато те действително си свършат работата и предадат обекта  е въпрос на мах. 2-3 дни организация по почистването. 

Друг е въпросът как ние 6те успеем да устискаме до приемането на децата ни там Sad
Пиша това само за да споделя своето мнение по и без това наболелия въпрос.

# 71
  • СОФИЯ
До голяма степен общото  е това, че ремонтът така или иначе си продължава Simple Smile И директорката, колкото и голям оптимист да е, това което зависи от нея - го върши (и според мен в срок), но среща сума ти спънки от всякакъв род.
За съжаление обаче тя не може да нареди на майсторите да работят на обекта при условие, че  шефът им е разпоредил да не са там. 
Аз лично бях направо на 7то небе като разбрах за отварянето на 3ти, за жалост -много кратка бе радостта ми  Sad А когато видях с очите си при какви условия щяха да отворят врати и .. си зададох доста въпроси, на които още не мога да си отговоря.
Факт е, че има много работа да се свърши, но тя за момента не зависи от нас и персонала на градината,  а от фирмите , отговорни за ремонта. Когато те действително си свършат работата и предадат обекта  е въпрос на мах. 2-3 дни организация по почистването. 

Друг е въпросът как ние 6те успеем да устискаме до приемането на децата ни там Sad
Пиша това само за да споделя своето мнение по и без това наболелия въпрос.

Дааа, аз чета и се надявам да се преборя догодина това да не се случва.....не само в нашето ОДЗ.

# 72
Миналата година беше стачката, тази - ремонт, кой знае догодина какво ще се случи...  Cry
При все, че за мен проблемът не е значителен, защото съм си вкъщи с бебето и си я гледам каката. Обаче детето подивява вече... Тя ходи с желание, иска си децата, игрите. А родителите, които работите, как се справяте, просто не мога да си представя.  Cry

# 73
за догодина ще измислят външното саниране на градината. Ама и то колко ще отнеме? не се знае ...

мама САННЯ, а какво реално бихме могли да направим за да се избегне пореден кошмар?Има ли конкретно решение за това? А и -озмачава ли това късно започване на работа с деца, че с децата ще се работи и през лятото? (или поне през по-голямата част от него )

# 74
Последната информация, която научих, е, че няма да започнат поне до 1-2 седмици. Конкретна фиксирана дата отново не е посочена.

Аз възнамерявам да си търся правата по съответния юридически ред - в края на краищата достатъчно финансови и морални щети понесохме. Който желае да ме подкрепи, моля да ми пише лично.

Общи условия

Активация на акаунт