Мами вегетарианки, да се преброим и споделим - 2

• 19 750
  • 312
  •   1
Отговори
# 105
Ако на Нестле нормите са занижени за Китай, това не я ли компроментира за света?

# 106
Споко,
Господин Тодоров току що ми се обади да ме увери, че Зайо Байо може да се дава и на 10 месечни.
Но и той потвърди, че не знае дали има контрол от страна на държавата за използване на съставки от ГМО в храните, каза, че евентуално на границите ако правили някакви проверки, но не бил сигурен. Но те специялно, използвали качествени продукти. Дай боже.

Едва ли ГМО е единствения проблем на пръчиците Зайо байо..
Като се зачете човек, може лошо да му стане колко стабилизатори, оцветители, овкусители и консерванти има..

Та, като цяло - това си е чиста отрова - чудя се как хората го дават на децата си..  ooooh!

# 107
На фона на всички чипсове, снаксове, кубети, шоколади, бонбони, ми изглеждаше по-безобидно. Той малкия постоянно нещо иска Мамооо, купи...И не млъква. Аз му взимам рядко, но лошото е, че където и да отидем все някоя майка носи я пуканки, я бисквити, я нещо друго и се почва голямото лапане, много е лаком от малък, иска всичко, ходи, проси от хората, чак ми става неудобно.
Последно откри шоколадовите яйца и като се почне яйце, яйце, тръшкане, а баба му, му купува, за да я обичал, изобщо бабите влиаят доста зле на дисциплината.                                               

# 108
Наистина на ударен се е направил господин Тодоров. Whistling Outta Joint

hvarchanova , купи му "Трохо" от диетичните магазини за такива екстремни случаи. Също и сурови ядки.

# 109
Здравейте!
Преговарям с няколко големи производителя на спирулина за добра цена.
Вече намерих за 33 лв/кг сертифицирана, от Тайван, което е много добре като начало, като се има в предвид, че толкова струват 200 грама Спирулина у нас. Очаквам още по-ниски цени, писал съм на 20-на производителя.

Има ли желаещи да закупим 6-10 кг. и да си поделим пощенските разходи?

# 110
Людмиле, а за какво са ти?  Blush

# 111

hvarchanova , купи му "Трохо" от диетичните магазини за такива екстремни случаи. Също и сурови ядки.

Аз съм купувала изсушени банани, хрупкави са и малката много ги "гризка" Simple Smile Предполагам, че не е кой знае каква хамалогия да се направят вкъщи. Само че не знам как.

# 112

Аз съм купувала изсушени банани, хрупкави са и малката много ги "гризка" Simple Smile Предполагам, че не е кой знае каква хамалогия да се направят вкъщи. Само че не знам как.

Да, вкусни са тези, стават мисля.
Плодове суша на силно слънце, а ако не отговарят метеорологичните условия, на 50 ° във фурната. Даже наскоро суших сини сливи, ябълки, круши и си мислех, да пробвам и банани Laughing, но не се престраших.

# 113
Найде и аз де се включа тук, макар че още ни е рано за притеснинея Wink
Аз съм почти веган, т.е. много рядко хапвам кисело мляко, някое парче кашкавал или пък яйца (не ги обичам хич, ама заради пустото желязо пиех пъдпъдъчи жълтъци почти през цялата бременност).
Детенце е вече на 50 дни, но досега не съм позволила да му направят нито едно изследване освен измервания за ръст, тегло, обиколки. Не искам да му причинявам болка по никакъв начин. Урина, ако - ок, но боцкане за кръв - не, благодаря!
Споделете, при положение, че детето е изключително кърмено, доколко изследванията на майката могат да са показателни за състоянието на детето?
Иначе съм на мнение, че заради бясната реклама на храни, вече сме загубили навиците си и знанията си отнасно балансираната диета и затова сега на всички вегетарианци и вегани ни се налага да изчетем тонове информация, за да си изградим отново една здравословна система.
В диетичниа форум на БГ Кулинар съм качила доста вегански рецепти и такива без глутен. Имам още нови "попадения" но нямам време да кача (със 100 неща съм се захванала).

Ще следя темата да видя как се оправте с децата вегетарианци, как съобразявате менюто им и как се борите с "гювеча" в децката градина - ей, това най ме притеснява - че детето ми някой ден ще е принудено да яде комбинации, храни и продукти, които аз никога не бих допуснала у дома.

# 114
Meg1, поздравления за куража! Hug
В България ли си? Shocked
 Не мога да си представя през какво минаваш, като отказваш "Медицинската грижа"...   #Crazy

Иначе, мисля, че дори и изследванията на бебето да не са в "норма", ако изглежда здраво- храни се, бодро е, има тонус и настроение, това е истинския показател.  Heart Eyes

За протокола- синът ми е изключително кърмен и повече от 6 месеца. Сега е на годинка и половина.  Хб му беше все около 105. Моя около 130, не съм сигурна каква е връзката точно.
Изписват ни Малтофер, ама аз не го давам... Blush

# 115
Няма да се преборим с децката ясла. За сега сме на изпитателен период и ходим за час, но когато тръгнем по цял ден ми обявиха, че няма начин детето да яде различно от другите деца. Сърцето ми се свива.

# 116
В България съм, но явно имам късмет Simple Smile Педиатърът прие много неща съвсем спокойно (включително отлагането на ваксините), дори ми се струва донякъде полъскан, че го питам за различни възможности. Съгласи си, че няма нужда от превантивно даване на витамин Д, когато поставих въпроса.
И аз разчитам, че самото дете е много по-добър "показател" от всички изследвания - различни хора, различни норми.
Какво е Малтофер, т.е. за какво се изписва?
Специално за детската градина при нас има вариант да си яде у дома с баба му, която да го взима за около час, но и това не ми се вижда много добро решение - детето се дели от другите, става различно с всички последици от това. Надявам се той сам да отказва храната, която не е по негов вкус. Аз в детската градина редовно отбутвах месото и доста разправии имаше докато "леличките" схванат, че няма да го ям. Никога не съм харесвала месо, а майка ми просто се застъпи да не ме тормозят излишно, че и без това си бях бая едричка..
Знам, че има опция със кооперативен педиатър, да напише, че детето е алергично към млякото примерно или глутена, и така да се убеди яслата или ДГ, че детето ще яде донесена от вкъщи храна. Но знам и че много хора не биха се "възползвали" от убеждение, че не е на добро да се пишат несъществуващи болести... Аз също имам притеснения в това отношение и приемам тази опция като доста краен вариант....

# 117
Хора, статия в днешния Монитор - "Брюксел забранява чипса в училищата".

"Да се прекрати продажбата на мазните и солени храни в училищата, предвижда доклад на Европарламента за затлъстяването при децата , който беше приет с 536 гласа "за" и 37 "против" вчера.
Делегатите бяха категорични, че ако в кратки срокове не бъде намален темпът на масово закръгляне при децата в Европа, трябва да се намери механизъм, който да забранява да се излъчват реклами на вредни лакомства от рода на чипса  по телевизиите. Друга възможна санкция е емисиите, които " подстрекават" малчуганите да хрупат вредния чипс, да се излъчват само в малките часове на денонощието.
Сред мерките за защита на тийнейджърите от прекомерните килограми е и старт на нова здравословна програма за хранене в европейските школа - "Плод в училище", по модела на печално известната и у нас "Чаша топло мляко".
Повече витамини за подрастващите евродепутатите смятат да осигурят и чрез препоръка към отделните държави да свалят ДДС върху плодовете на 5%."

# 118

Сред мерките за защита на тийнейджърите от прекомерните килограми е и старт на нова здравословна програма за хранене в европейските школа - "Плод в училище", по модела на печално известната и у нас "Чаша топло мляко".
Повече витамини за подрастващите евродепутатите смятат да осигурят и чрез препоръка към отделните държави да свалят ДДС върху плодовете на 5%."[/b]

Тука скоро няма да се оправим.  Laughing

Грейси, няма да спрат рекламите, нито ще ги преместят - телевизиите от това се издържат и ще изгубят много клиенти.

Иначе не е лошо де. Wink
То по тази логика трябва изобщо да махнат рекламите за храни..

# 119
"Плод в училище", по модела на печално известната и у нас "Чаша топло мляко".

Ето за това трябва да ги натискаме, но честно казано, на мен ми звучи по- скоро като добро пожелание, с никакъв шанс да се реализира у нас. Първите 7 години като са изтървани по посока на здравословното хранене, иди наваксвай после. Confused
Пък и малка е бройката на родителите, които се впечатляват от това. Не че това е критерий за сила Laughing, но все пак..

Общи условия

Активация на акаунт