МНОГОДЕТНИ МАМИ 40

• 20 302
  • 351
  •   1
Отговори
# 90
sweetkids_mama, радвам се че все още си тук сред нас  Blush с много време за четене и писане  Hug Hug Hug

Добре ще бъде да драсваш всеки ден по нещичко, за да не те мислим още повече  Wink

Така като пишеш и аз си мисля, че бебчето ще е момиченце - обикновено те се виждат малко по-късно на ехографа...
Имаш си две различни, чакаме само да видим дали царството ще бъде повече мъжко или повече женско  Heart Eyes

Иначе моя гинеколог много рано ми каза пола и на трите (от 11г.с. до 13 г.с.) и си ги беше видял както трябва...

cvetimira, да се похвалиш като дойде МЦ, за да се молим с теб и да те мислим, стискайки палци  Hug

Лека и спокойна нощ на всички!    smile3524

# 91
Здравейте, майчета Hug с бебчета, коремчета и всякакви други прелестни дечица  bouquet
Съвсем редовно ви чета, а пък музата ми за писане хич я няма.  Sad
Не искам да се оплаквам, но моето състояние долу-горе прилича на описаното по-рано от Мама Цоцоланка. Rolling Eyes Хич не ми е спорна тази година. И мъжът ми постоянно го мъчат някакви дребни болести и вируси. Нищо сериозно не е, но всъщност е много досадно. Ама то от стрес така се получава.
От няколко дни обаче нещо ми стана и живнах - във вторник както си седях следобяда и емнах да мия прозорците, а в сряда ги довърших, щото те у нас са доволно количество, а пък и децата трябва да ядат. Другата седмица е ред на кухнята Blush В четвъртък спретнах една бисквитена тортичка на семейството - скромно, но от сърце Laughing А днес пък опекох три килограма чушки и врътнах едно постно ядене! У нас те много се тачат, освен от Мати. Той е по пържолите Laughing Днес се опитах да го накарам поне да опита чушките, само една хапчица, а пък той ми заяви, че ако ги опита ще стане лош. Crazy Както ми идеше да го напляскам, така прихнах да се смея.
Криси вече пишка в гърнето, обаче не си казва, трябва аз да го поканя. По принцип трябваше да тръгне сега на градина, но тя е в ремонт. Днес говорих с директорката и тя много се зарадва, че не давам зор Криси да тръгва на градина, защото са много затруднени с приемането на деца. Аз пък и без това не исках още да го пускам, защото много се притеснявам от това, че не говори и не знам как ще му подейства ходенето на детска градина. То всъщност има две възможности - положително, да проговори, защото му се налага или отрицателно, да се стресира от новата среда и съвсем да се откаже да говори Sad
Тедивас, записахме Пепи в частна гимназия. Не се представи много добре на националните изпити и затова решихме, че това е по-добрият вариант за него. Той си отмързелува яко цяла ваканция. Долу-горе е прочел книгите от задължителния списък. Преди да си счупи пръста ми помагаше по малко и му намирах занимания, сега съвсем се разлага. Добре, че почват училище, защото вече не мога да го гледам такъв - само да се смотава. Иначе напоследък (пу-пу) доста се е кротнал и ме слуша, не ми отговаря, а като яхна метлата проявява някакво ново чувство за хумор и общо взето бързо ми минава Mr. Green
Всъщност може да се каже, че сме добре. В моменти на затишие, мъжът ми заявява, че много лесно се гледали три деца - по-добре било да са четири. Аз обаче нещо не съм ентусиазирана. По време на бременност бързо пълнея, а като родя - бавно слабея ooooh!
От понеделник смятам пак да мина на диета, че нещо се отпуснах, а не трябва Naughty 

Маминка, твоите дечица тръгнаха ли вече на детска градина?

Сладка мама, чакаме с теб Hug

Лека нощ на всички ви и обещавам да пиша редовно Heart Eyes

# 92
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
                       Ема на snezhka-smeshka  и   Ванко на Зла Вещица     
Да са ни живи и здрави днешните рожденници! На патеричка поздрави  Heart Eyes и за непоздравените от мене в близките изминали дни  Hug
Чета ,но все нямам време да пиша Rolling Eyes Имаме нови бебчета....бързо възстановяване на майчетата и поздрави и за младата баба на внуче, безгрижно детство на бебчетата!
sweetkids_mama   стискам палци

# 93
http://picasaweb.google.com/Irena.Roussinova/GHKihE#5232874634983294498 - ето така изглеждам 8 месец бременна

http://picasaweb.google.com/Irena.Roussinova/2004#5232933979472871122 - тук съм бременна 2 месец и до 6-ти бях свалила още 6 кила  newsm78

адски ми е лошо и при двете бременности непрекъснато отслабвам. почти не ям защото не мога. даже с Ема всеки ден имах чувството че ми е последен, невероятно лошо и така денонощно с месеци. накрая влизам насистеми в болницата. иначе бебетата са дебели, Ема се роди 3.700 три дни преди термина, а Орлин 3.550 две седмици преди термина. незнам как те стават дебели а аз слаба. но пък като родя гледайте какво става. 10 кила нагоре от раз, явно за да компенсира 9 месеца неядене докато съм бременна  ooooh!

# 94
    GiftЧРД на Ема на snezhka-smeshka  и Ванко  на Зла Вещица   Tada

Та като стана дума за килограми ...аз със София качих над 40 кг. Много ми се караха  Embarassed, но пък после за половин година ги свалих и то без затруднения и лишения.
С мъниците само 17 кг. но вече почти трета година още се боря с кантара. Виновен е обаче Тъста , дето ме харесва и такава  Naughty, и познатите дето все ми викат че изглеждам страхотно за тези бременности  Mr. Green
*Галя*, като гледах снимките от Израел ли бяха   newsm78, си мислех че имаш нужда от някое друго килце отгоре ,а ти пак диети ...
cvetimira, добе дошла   bouquet,кажи какво стана с детенцето ?
sweetkids_mama, реши ли как ще се казва новия член на семейството?
Anaise,много малък  корем ....по колко килограма се родиха децата?
Пролетната ФеяFlowers Rose за твоя познат ...
Пловдивчанки да се стягат....май на гости ще им ходим  Wink

Вълненията тези дни  са около първия уч. ден на Софи .На мен ми се падна честта да поздравя децата , от името на родителите .Подготвила съм си едно кратко слово Дано не се притесня , че в комбинация с вълнението от речта ще остане само картината ....без говора  Laughing

# 95
  • София
Минавам да "изкукам" в темата, да не ме мислите.  Hug

Честит рожден ден на Ема и Ванко!   bdbaloni

Относно името: ако е момиче, съм склонна да изпълним желанието на свекърва ми и да я кръстим на нея- Галина. Ако е момче, се колебаем между  Асен, Васил и Димитър. Окончателно ще решим, като видя бебето и то ми "каже" кое име му подхожда най-добре.  Laughing

От вчера имаме още една "обебила" се многодетна мама с ник Шейла, тя живее в Австралия. Роди третото си дете- момченце, има вече две момиченца. Интересното е, че роди в къщи с помощта на акушерка. Сега с нетърпение чакаме да ни разказва по-подробно. Честно казано, мъничко й завиждам- изглежда ми много хубаво човек да си роди у дома, а не да се мъкне по разни болници......разбира се, когато всичко протича нормално и без усложнения!  Simple Smile

# 96
Здравейте. Честито на рожденниците и техните семейства - да са здрави, усмихнати и всичко най-най. С детето за съжаление незнам защо изобщо се надявах на адекватна реакция. Като го заведох в полицията тъй като полицаят не знаеше какво да прави се обадих на ОЗД и те казаха да не го дават детето на близки докато те не дойдат. Съответно в 18.00 часа се обадих да попитам какво е станало и ми казаха, че полицаят ги е чакал до 17.00ч. , изтекла му е смяната и той го е взел и го е закарал там където живее, а дали изобщо е имало някой там? кой го интересува. Баща му е овчар ли кравар ли и лятото не се прибира, майката разбрахте че е избягала има по големи сестри но ??? Абе нищо ново поне да се бяха обадили от закрилата, а те ....... То пък и как можа майка му да го остави точно в петък, когато вече на никой не му се работи незнам.

# 97
Да пораснат умни и послушни, здрави и щастливи Емка и Ванко! Честито на майките им - само радост да ви носят!

Цветимира, обади се пак на ОЗД и кажи какво си научила от хората - как редовно бяга майката, как оставя детето на произвола и пр. предложи им да дойдат и няма да е никак трудно да открият семейството - нали полицията знае къде живеят.

Галче, стискам палци за Крис!

само 17 кг. но вече почти трета година още се боря с кантара.

Като спреш да се бориш - ще изчезнеш! Айде не се праи, виждали сме те - едно джезве ....
Да е живо и здраво бебчето на Шейла, макар и да не пише тук - много ме радват такива новини!

sweetkids_mama   newsm18 sweetkids_mama   newsm18 sweetkids_mama   newsm18 sweetkids_mama   newsm18

# 98
Дзак от една забравана!  Embarassed
Реших малко преди финала да се мерна, да не би случайно съвсем да сте ме забравили Praynig
Честито бебче на Мишимади!   bouquet
При нас голямото събитие трябва да е тия дни.

Много хубави неща прочетох, много ме впечатли разказа в картини на Габи от посещението им в България.

# 99
Вечерница   newsm18  Вечерница   newsm18 Вечерница   newsm18 Вечерница   newsm18

Още малко и ще те забравим съвсем...

# 100
Честита на рождениците!   bouquet
Честито на новородените и техните семейства!   bouquet
Добре дошла на Цветимира!
Вечерница и Сладкодетна мама - огън, момичета, служба не остана. Стискам ви палци.
Мяркам се и аз да не ме забравите. Иначе съм в разгара на Голямото Есенно Пазаруване. Имам чувството, че докато оборудвам децата за идващия сезон и идва следващия. Почти нищо не им става от предишната година, а ако все пак случайно на голямата става някоя дреха, то задържително няма да я носи, щото най-вероятно си е сменила концепцията. Моето голямо момиче е като Пикасо - на периоди - син, черен, кафяв... Като гледам новите ́и придобивки, новият период ще да е сив.
Миналата седмица на голямата щерка ́и сложиха брекети и първите няколко дни много я боля. Милата, само като се опитваше да хапне нещо и сълзите ́и се стичаха по лицето. Вече е добре, посвикна, но в началото на другия месец ще ́и слагат  брекети и на долната челюст - дано го понесе по-леко.
За килограми изобщо няма да говоря - в къщата на обесения, не се говори за въже.  Grinning
Продадохме си колата (семейната, де - тя е обща, моята си е моя  Grinning). И сега си търсим нещо подходящо (честито на Каишкиното семейство за придобивката). Дотогава мъжът ми ще кара моята кола, обаче нещо много взе да му харесва и не се  е разтърсил енергично.
За още едно дете мъжът ми казва, че не може да го осигурява финансово, но ако много искам - да си намеря спонсор - да го направи и съответно да го издържа - той (мъжът ми) бил широко скроен - щял да го обича като свое.  Grinning
Тъще, ти като много четеш, прочете ли и за нас - ние вода си имаме, но пак сме вмирисани - щот ни се подпали сметището. Ама все пак поне си имаме сметище...  Mr. Green Ти, обаче не се притеснявай да дойдеш в Пловдив - кмета ни каза, че положението е овладяно, а от РИОКОЗ казаха, че нямало обгазяване, а тези дето го болели главите и имали световъртеж, били лигльовци и глезли.  Така, че - добре си дошла в Пловдив! По какъв повод къмто нашия вилает? Ще се радвам да се видим.
Лека и спокойна вечер на всички!

# 101

Тъще, ти като много четеш, прочете ли и за нас - ние вода си имаме, но пак сме вмирисани - щот ни се подпали сметището. Ама все пак поне си имаме сметище...  Mr. Green Ти, обаче не се притеснявай да дойдеш в Пловдив - кмета ни каза, че положението е овладяно, а от РИОКОЗ казаха, че нямало обгазяване, а тези дето го болели главите и имали световъртеж, били лигльовци и глезли.  Така, че - добре си дошла в Пловдив! По какъв повод къмто нашия вилает? Ще се радвам да се видим.

Сладурка ,личи че не четеш в работната тема. Всички мами може да идваме в Пловдив  Hug
Кмета ви е голям шегаджия .....Дано не сте от лигльовците

Вечерница, стискам ти палци ...

Като спреш да се бориш - ще изчезнеш! Айде не се праи, виждали сме те - едно джезве ....

И теб те пиша в онзи черен списък ... Heart Eyes

# 102
Ау, как се изложих  Embarassed. Отивам да чета работната тема.

Прочетох и много ме е срам - те хората се канят на крака да ми дойдат, а  аз дори не съм разбрала.
Поправям се - ще се радвам да видя всички ви!

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 19:57 от Блещулка

# 103
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Добър вечер значи Rolling Eyes аз току се появявам и пак ме няма със седмици, днес имахме акция за събиране на ученически пособия за децата ученици в нашите домове,скапана съм и съм безкрайно уморена,  но доволна, до преди малко описвах и сортирвах ,и отчет в темата написах, та преди лягане немога да не поздравя вече  Mr. Green днешните рожденници      bouquet Гергана  на СуперТеди   иии    Стоян   на gaby_s   bouquet Изпращам ви своите най-сърдечни благопожелания  Hug и ви желая весел празник  Party
.........сега отивам да спя,че утре ...днес е Кръстовден, малко по-вече работа ни се отваря,после на бегом на лекции, че дърпат уши..... Flutter
Честито на именниците,весел празник и много подаръци!

# 104
Замислете се сериозно по въпроса........В анкетата няма нито един отрицателен отговор! И има 14 положителни.....Дали най-накрая ще се съберат 14 мами на срещата?

Въпрос:      Искате ли да се видим октомври месец?  (Гласуването приключено: петък, 12 септември 2008, 09:42)
Да    - 14 (100%)
Не    - 0 (0%)
Да, но по-късно(да не е октомври)    - 0 (0%)

Общ брой гласове: 14

Да си кажа от сега - свободна седмица за октомври ми е втората и четвъртата - 11,12 и 25,26 - другите са ми заети!

На Герганка - Честит Рожден Ден! Жива и здрава да е! А коя бе мама СуперТеди? Нещо паметта ми изневерява за това лице......Ако я видите - пратете и поздрави!

Честит рожден ден и на Стоян! Много успехи и щастие в живота! Да е жив и здрав! Мама Габи bouquet

Общи условия

Активация на акаунт