"Ах каква мечта, МАРТ ще стават ЧУДЕСА"

• 13 884
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро Simple Smile
Никита бременноста е 40 седмици от датата на последния цикъл и 38 седмици от датата на реалното оплождане, затова се получава тази разлика, и това е при положение че цикъла ти е 28 дена ако е по-къс или по-дълъг винаги има разлика, то и затова му се казва Вероятен термин на раждане
Те май отскоро тук при нас измерват бременноста в седмици, от майка ми знам че когато тя е била бременна и с мен и със сестра ми тогава са я измервали само в месеци

наистина голямо объркване. Снощи говорих с майка ми по телефона и тя горката е изпаднала в голяма чуденка. Като и казах предния път че съм вече в 4-ти месец, тя как ги смята сигурна е че са ми объркали термина и ще съм края на февруари Joy и ми вика бебето се носи 9 месеца а не 10. Аз пак се опитвам да обясня че има разлика между акушерските месеци и календарните и т.н. и че двама различни доктори ми казаха един и същи термин тя пак не. "Ще видиш февруари ще е, нали и аз съм раждала" Голям смях Laughing

# 196
Ами освен тези, които сме за началото на март, да се запишем и при февруарките, за вс. случай  Mr. Green
Макар,че, всъщнос по дата на оплождане се пада 2 седм. след термина, а не преди това...съвсем се обърках и аз.

# 197
Здравейте, мартенски мами!
Бих искала да се включа към темата с предварителна уговорка, че не съм от най-активно пишещите. Включвам се предимно от офиса, тъй като не разполагам с много свободно време у дома.
Очакваме бебчо/а на 4-ти март.

Пожелавам приятен ден!

# 198
Zdraveite mami, az se izvinqvam,4e ne pi6a 4esto,no pone po 3 pyti na den sedqm i 4eta i 4eta vsi4ko,za koeto si bybrite tuk Simple Smile Moeto angel4e trqbva da se poqvi na 25.03... a dnes sym na konsultaciq.... ne sym mignala... ot tolkova emocii,a i tatkoto e rojdennik dnes... dano vsi4ko da e ok,bebeto da e stanalooo gooolqmmo Simple Smile i da zaradvame i tate za praznika Simple Smile Nqmam tyrpenie da go vidq! A nqkoi bi li me posyvetval koga ( nai-rano) moga da ida na 3D ,za da da vidim kakvo 6te e angel4eto( ne 4e ima golqmo zna4enie) Simple Smile no prosto nqmam tyrpenie ve4e... edna ve4er synuvam kukli4ki,na drugata kamion4eta Simple Smile ... Tuk gledah iz saita na Davidkov i vypreki vsi4ko,smqtam,4e aparaturata mu e dosta dobra i tova povdiga samo4uvstvieto mu estestveno,a i vijdam,4e v 14 sedmica ve4e bi moglo da se vidi! Vie kakvo 6te kajete? Lek den ot men i mnogo,mnogo usmiv4ici!

# 199
Здравейте, момичета  Grinning

Добре дошли на новите мами  Grinning

За количката Конкорд - само летния вариант струваше към 750лв. Кошовете за новородено бяха към 350лв. Има вариант и за портбебе, който е по-ентин. Портебебето беше към 150лв.
Общо комплектна за новородено излиза около 1000лв
За килограми - някъде към 12кг е.
А за възрастта, всички колички могат да се ползват до към 3годинки спокойно  Peace Аз също още ползвам количка с Маги.

Някой се чудеше за количките за новородено, че не ставали по-нататък. Няма такова нещо. Количките, които стават за новородено, са така наречените комбинирани колички. Те стават от новородено до 3годинки  Peace

Ето няколко предложения за хубави и малко по-евтини колички.

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1451
Американска марка колички. Там са значително по-ентини, но и тук малко им спаднаха цените  Peace Количката е много добра. Има я и в комбинации
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2140
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2143

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4307
Това е моята количка. Мнооого съм доволна  Peace

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3638
Има я ивъв вариант 3в1. Това е един от най-добрите варианти цена-качество на 3в1
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3526

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3529
Ето тази хич не е лоша. Води се лятна, но има легнало положение и чувалче, макар и по-тънко. Има и амортисьори и по-голям багажник. И цената е много добра. Но сигурно края на годината ще има нов модел.

Ето тази също е хубава, но не става за новородено
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2846

Попринцип почти винаги се купува втора количка - лятна и по-лека от комбинираната. Но за първата годинка спокойно може да се ползва комбинирана. Тя е много по-удобна  Peace

Мен гърдите си ме болят и сигурно няма да спрат до края. Поне така беше предния път. Да не говорим колко ме болят зърната  Confused Направо, като се къпа от струята вода ме болят  ooooh! Това беше една от причините да кърмя със силиконови зърна. Пък и се оказаха много удобни  Peace

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 11:25 от veselina_s_p

# 200
  • Ееей тук!
Привет и от мен, честита нова темичка. На новите мами добре дошли  Hug
Аз неуспявам да се включвам така активно,както добре знаете  Wink работя какво да се прави ...  Close а и вечер у дома докато се намотаме и то станало едно време такова никакво и ми се СПИИИ  Tired
Да се похваля с моите надежди за повече и активна почивка, май ще ме огрее и от началото на следващия месец ще мога да се наспивам и да правя каквото ми се прави. От два дни съм взела под крилото си евентуалната ми заместничка иии усилено я въвеждам в нещата и така...Иначе нямам търпение да дойде 25-ти датата ми за преглед и да си видим творението  Heart Eyes Момичета, сигурна съм, че вече го усещам,много странно чувство е Grinning.
За изследванията   платих само 2.00лв. за незнам кво... newsm78 ама казаха ми, платих си ама и кръвна група и всичко ми беше пуснато по ЗК.
Гърдите - при мен май вече взе да поотшумява оная силна болка и на нейно место си остана едно напрежение само.
Като става въпрос за ремонти аз по-добре да си замълча  Laughing защотоооо ако започна няма да се спра, просто ми е болна тема  #2gunfire Ние започнахме уж леко козметично, но се заформя нещо нетолкова козметично  Rolling Eyes а след последния ни ремонт преди 2год. аз изпадам в УЖАС само при мисълта за такава дейност.
fever - накара ме да се засрамя Embarassed от "активността" си, за срещата аз съм за ... но със сигурност ще мога да потвърдя присъствие следобед  Rolling Eyes

P.S. Аз за паролката на албумчето имам едно последно въпросче, само  Mr. Green
Хубав ден засега от мен  bouquet

# 201
  • София
Добро утро и от мен, то май вече почти обяд си стана Simple Smile
Tony_st, kikoimery, maria_d, добре дошли! Лека бременност!
dianaknikolova, хахаха и на мен все кисело ми се яде... даже сега като спомена тези кисели краставички и току виж цял ден ги сънувам!  Crazy
зелено човече,  Hug и мен напоследък много ме боли кръста  ooooh! и май повечко се уморявам на работа.... а, имам толкова много... Не се преуморявай, мила, пази се.  Peace
Elg, това с рекламата на Тюламордю много ми хареса  Joy По мои изчисления, остават само още 6 часа  Whistling
Nefertity, мила, на мен не са спирали да ме болят гърдите. Ужасно е, изперквам вече!
Linka_bubulinka, честито РД на таткото. Да е жив и здрав и много да ви глези.
слънчоглед, радвам се, че вече усещаш бебо. Честито! Сигурно е страхотно чувство. И други момичета май вече писаха, че го усещат.
За ремонт, и ние скоро почваме, направо не ми се мисли.... ooooh!
Лек ден на всички ни. Чакам уикенда с такова нетърпение....

# 202
  • Варна
Linka_bubulinka пиши моля те на кирилица!
Относно прегледана 3Д, аз ходя при Давидков и съм доволна, ехографа му е доста добър и на 16-ти съм на преглед трябва да види пола. Но за мен това е без значение важното е бебето да се развива добре.

fever - накара ме да се засрамя Embarassed от "активността" си, за срещата аз съм за ... но със сигурност ще мога да потвърдя присъствие следобед  Rolling Eyes
слънчоглед ако искаш да дойдеш пиши ми на лични телефон, ще ти се обадя да ти кажа къде сме.
veselina_s_p аз се влюбих в оная небесно синята количка, която показва по назад. Искам да те питам значи ли това, че комбинираната количка ства и за зимна и за лятна, т.е. тези отделните кошове се махат и могат да се сменят.

# 203
Февер, комбинираните колички стават за всякакви сезони и за всякакви възрасти  Peace Да, сменят им се кошовете. В началото до към 6мес, бебето се вози в коша за новородено. След това се монтира летния вариант. Летрия вариант може да се ползва и по-отрано. Специално на Конкорда наклона е много малък. Така, че спокойно може да се ползва и от 3мес  Peace

# 204
Fever за мен също е без значение,едва ли има мама тук,която да се интересува повече от пола на детето,от колкото от това да е здравичко,просто любопитство Simple Smile значи.... и аз след около 2 седмици ще мога да разбера Simple Smile ами мерси все пак и отново .. усмивкиии Simple Smile

# 205
  • Варна
Fever за мен също е без значение,едва ли има мама тук,която да се интересува повече от пола на детето,от колкото от това да е здравичко,просто любопитство Simple Smile значи.... и аз след около 2 седмици ще мога да разбера Simple Smile ами мерси все пак и отново .. усмивкиии Simple Smile
Linka ако ти се идва на среща утре и имаш възможност пиши един телефон на лични.
Засега излизам, желая ви приятен ден!

# 206

М/у 11-14 седмица е хубаво да се направи първият 3D УЗД за фетална морфология. После към 20-та някъде беше. Но не се надявай много да ти кажат пола, зависи как е застанало, защото все пак още е рано.На мен ми казаха най-вероятно мома, ама..това нищо не значи още, надявам се на следващият вече да се види, ама здраве да е.

# 207
  • София
Привет!
Добре дошли на новите мами!  Grinning
Аз най-вероятно утре ще ида да видя как расте бебчо  Simple Smile И както всеки път, хем ми е притеснено, хем нямам търпение  Crazy
Софийските мами, кога мислите да е втората среща?  Simple Smile
Хубав ден ви желая!  Hug

# 208
Привет!
Добре дошли на новите мами!  Grinning
Аз най-вероятно утре ще ида да видя как расте бебчо  Simple Smile И както всеки път, хем ми е притеснено, хем нямам търпение  Crazy
Софийските мами, кога мислите да е втората среща?  Simple Smile
Хубав ден ви желая!  Hug

Утре? В събота преглежда ли някой?

# 209
  • София
*Nikita* , моят д-р и в неделя следобяд ме е викал понякога  Laughing Когато му е по-свободно, а и за мен няма проблеми.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт