НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 19 тема

• 15 525
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
днес посетихме музея на Берон, природонаучния. Става за убиване на 1 час свободно време, може да се комбинира и с руската църква, галерията и пицарията Simple Smile

# 241
Здравейте!  Hug Смених си ника, ей така ми хрумна.. аз съм си! Wink
Хубави снимки видях, хубави деца!
еххо, завиждам ти за Италия, с удоволствие следя пътуванията ви!
olgarita, радвам се, че всичко е наред при вас, звучиш много зареждащо!
Майче, ти също!  Hug Успех с избора на уреди и нас това ни чака по някое време, иначе и Георги предпочита магазини, спестяващи време и по възможност плащане с кредитни карти, за съжаление рядко му угаждат на скромните изисквания. Дано твоят тати се съгласи да поостане при вас!
Ще се включа по-адекватно утре, че Юлиана не ме оставя. Лека..

# 242
Аз пък подготвям нещата за Детската градина на Криста ("стягам й багажа"  Laughing ) и прибирам и прибирам, но си знам - ще забравя нещо и пак ще се връщам! Ще се отчета утре след "първия учебен ден" да ви споделя как е минало! Peace
Лека вечер на всички   bouquet

# 243
петранка тръгва на ДГ във вторник май. казаха утре да звъним за потвърждение. пак ще настане рев. какватао ми е чувствителна, пак ще преживяваме седмици. вчера бяхме на Рд на близко дететнце, а тя така се притесни - не сиакше да влезе в помещението с децата, не смееше да подхване каквато и да е играчка, гледаше ме с влажен уплашен поглед и тихичко ми подвикваше 'мамо, ела, моля.' милото малко деликатно дете - 100 % не се е метнало на нас с филков. и кат се сетя,ч е само година по-рано бодро обяснявахме на приятели и познати, че е бойно дете, ясладжийче, да си пазят своите си деца, че наша петранка си брани интереса и багажите, направо не знам кога и какво се случи и от де дойде тая промяна.

новото при нас - махнахме решетката на леглото на петра. сега няма никаква подпора. голямо катерене, квичане и крясъци са. понякога от кеф, но по-често не - нещо не могат да поделят с брат си свободното пространство.

друго кво - направих списък с покупки и подаръци за рд на петра. за сега сме натъкмили дървена кухня, къщичка за кукли и център за почистване. нямам никаква идея, обаче, какво НИЕ да й вземем, защото чудесните идеи вече са разпределени по риднините. тя много се радва на строители, така че май някой изчанчен строител ще свърши работа - помня в играчките имаше някакви като тръбички май бяха. или пък ново обзавеждане за новата й кухня - метнала съм око на едни дървени фигури на хляб, плодове и наденици, които уж се режат с дървен нож - като на шайби са - и те са от играчките ком. и може би някое метално комплектче с тенджерки и пр., че тия пластмаси из къщата ми идват в повече. имам си, явно, обширна тема за размисъл извън семейните несгоди.

освен това се разготвих. днес измислих сладкиш с карамелизирани банани и сурови ядки. нещо му куца в общия фон, но не мога да установя коя съставка съм сбъркала или не-нацелила. не е зле, всъщност - вече замина половината тава. метнах и една пищна мусака. за утре ще въртя крокети от зелен боб. голям кеф ми е да се мотам из кухнята. вече нямам търпение да монтират  Peace

тити - а ти как сколасваш с домашните неща. манджи, чистене, диванета, колики, ДГ - не ти е лесно май  Rolling Eyes

# 244
  • София
Добрютро!

И аз кухня ще купувам за рождения ден. Мислех да ида в Jumbo, че там е евтинко и има избор. Но, Майче, били припомнила къде беше магазина с дърчените играчки? Пресечка на "Христо Ботев"  newsm78. Там ли има дървена кухня?

Ние сме си на градина, още не сме се разболявали, но очаквам включване. Както обичам да казвам: Въпросът е кога, а не дали?

Трябва да купувам обувки и на двамата - есенни, кожени. Нямам идея от къде!

Лек ден ви желая, май времето няма да е много гадно.

# 245
Не тръгна на добре при нас! Confused Първо се успахме  Blush , отидохме на ДГ после, Криста влезе с усмивка вътре виждайки приятелите си от градинките и яслата, но тогава учителката изкрещя "Ходихте ли при сестрата?" ...каква сестра, хайде с Криста на обиколка да я търсим!Тогава я погледнах и забелязах, че е доста изумена и малко изплашена, но не плачеше, не и докато не се появи сестрата  #Crazy !Тази голяма и страшна жена я изплаши и като ревна, ама ревна, тръгнах, а тя още плачеше! Cry Разочарована съм доста от организацията им.деленето на шкафче е най-малкия проблем, бях там за около 10-на минутки и гледам как им носят закуската макарони, а след няколко минути тръгват да ме гонят за да им измият ръцете!Е как ще се наяде това дете за по малко от 10мин? newsm78

# 246
е, майче, нали знаеш че всичко е въпрос на организация. Ако Деян е на градина, е лесно - докато го няма мога да изчистя, подредя, да свърша един милион други неща, а вкъщи той яде само каша, ябълки, та на практика готвя само за себе си, ако искам. Ясен е златно бебе/все още  Mr. Green /, на практика колики досега не е имал, изумително толерантен е - докато батко му се тръшкаше болен, не гъкна, звук не издаде. Иначе докато беше вкъщи една седмица, Деян изискваше почти всичкото ми внимание и тогава беше трудно, да. Да се върши някаква работа с колата из центъра с двамата е досадно дори само заради трудоемкото и бавно вкарване и изкарване на децата от колата. Опита се да поревнува - само докато кърмя бебето, тогава си намираше сто причини да ме вдигне, но след като на инат си напика  любимия червен анцуг, разбра, че докато мама храни бебето, или не се пишка, или ще пишка сам  Mr. Green

обаче ме ядосаха в градината, имало родителска среща, никой не ме уведомил - търсили ме били. Бе как сте ме търсили и не сте ме открили, това е безумно смешно, просто е невъзможно да не ме открие човек.

# 247
като заговорихте за дървени играчки, да ви похваля тези играчки: http://www.rudieood.com/  кейти има вече 1-2 неща от там. сега се чудя между някоя от дървените къщички за рд. тази седмица ще й взема един конструктор. харесах и пясъчника, ама не му намерих място в двора  Confused въобще интересни и шаренки играчки.
купих много хубави маратонки на кейти за 25лв. доволна съм- хубава кожа, хубав бежов цвят, май са на булдозер. ходих и до geox-a, всичко читаво есенно беше разпродадено.
при нас детската градина пак се отлага. кейти сега пък почна да и кашля. довечера ще я водя да я преслушат.

има ли други болни фенове като мен на биг брадър и сървайвър  Laughing тази година съм залепена за екрана, още повече че имам по един комшия и в двата формата Wink

# 248
нищо не гледам, нищо не знам. ако се зазяпам, навярно ще ми бъде интересно, но няма време и за това.

елспет - да, магазинчето е точно в района - на ботев, на десния тротоар в посока 5те кьошета - съвсем близо до кръстовището. между другото, играчките там се доставят именно от фирмата, която юка е посочила /и чиито адрес даде сисии/.

тити
- дерзай. ако имаш нужда от ръка, свиркай  Peace

татко вече е у дома. ще поостане поне 3 седмици. голямо мрънкало е станал. ще се наложи да измислим съкратена процедура по свикване един с друг  Confused

# 249
Здравейте!
Юка, точно тези са дървените играчки от Пазарджик, сайтът е доста беден, на място има още интересни неща. Юлиана вече има почти всичко, но винаги когато минавам от там пълня багажника и от доста време насам винаги такива играчки подарявам на близките деца с повод и без. От по-големите неща - къщичките са хубави, взимала съм и от големите, и от по-малките, кухните също. Театрите стават.. Дъските за рисуване са страхотно занимание, но от тези с двете лица - зелена за тебешир и бяла магнитна. На пясъчника и аз съм му хвърлила око, но за пролетта ще е.
В магазинчето на Ботев същите неща са с със завишени цени.
А за реалититата, много ми се гледат, ама нещо не успявам да седна, а и Георги вкъщи забранява Биг Брадър, но Сървайвър и Денсинг старс може в присъствието на Юлиана. Wink
Ние днес пуснахме изследванията, смятам в понеделник да заведа Юлиана на детска градина. В сряда обаче ще отидем на тържество за откриване на учебната година, хем ще види децата, учителките. Много се вълнувам и ми е изключително притеснено за понеделник, смятам че ще е тежко и за двете ни. Sad
Майче, бързо да се нагодите с дядото, прави така, че да се чувства полезен! Стискам много палци за Петранче! Иначе и аз обмислям да махнем решетките, че цяло лято по вили, морета си спа на обикновено легло, само мъкнех подвижната преграда. Разбирам те за готвенето и аз нямам търпение в новия апартамент да се развихря, освен това там съм решила стриктно да спазваме правилата за семейна вечеря, че тук не винаги успяваме.
тити, браво на Ясен, това е неговият начин да се грижи за теб! Wink А за родителската среща, наистина тъпо.. ти ще се информираш, но друго е да присъстваш.
nikiki, дано денят за Криста мине добре, пиши.
Елспет, браво на Калина, дано не се разболява!
Обувки - Юлиана сега кара с разни на Geox и адидаски маратонки, ще търся и аз други обувки, а и ботушки вече. Трябва и пантофки за градината да купувам, има и едни чисто нови леки кецове на Geox, чудя се дали ще ни ги признаят за пантофки, че тези, които ги продават все си мисля, че ще й се спарват краката цял ден в тях, а кецките поне са дишащи.  newsm78 Ако имате идея за качествени пантофки ще съм благодарна!  Hug

# 250
  • София
Мерси за информацията. Ще ходя тези дни до там.
Риалити не гледам, мисля, че е от липса на време.

Дописвам си: Семейните вечери са закон, телевизор и всякакви медии са забранени по време на мероприятието, та за това изпущаме Брадърите и Сървайвърите.

Силвена: Мисля, че няма да имаш проблем с кецките. Те искат чисти обувки, които да стоят само в детската. Но се съобрази с детенце, да нямат връзки, че никой няма да и помогне да се обуе.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 12:57 от Елспет

# 251
Здравейте.
За подаръци - още нищо не съм измислила. Детето си играе само с книжки за оцветяване и моиливи. От време на време с пъзели и готви на кухнята. Мисля нещо за кукли да е, че напоследък се заиграва с тея.
И сега да ви покажа нещо - кажете ми каква е разликата, освен надписа тефал.
http://www.vegatoys.com/?area=toys&task=view&id=1218 - струва 60лв.
http://www.igra4kite.com/popup_image.php?pID=2278 - струва 160лв
Гредаме сървайвър. Биг брадър не ми харесва.

# 252
никики,изплашили са детето с тия крясъци и споменаването на думата - " медицинска сестра".Дано през деня да се е забавлявала. Закусила е колкото е могла набързо  в рамките на определеното време за закуска.След като е  станало например девет и половина или доколкото часа е времето за  закуска , веднага  са  вдигнали чиниите.

Играчки не съм търсила. Не ми е останало време за сървайвър и биг брадър.
От известно време се чудя защо всички родители предпочитат дървените играчки .Защото   са от естествен материал и някак си детето е "по-близо до природата ли"  ? Simple SmileВ същност те са по-трудни за поддържане.А и като бях дете не харесвах особено дървените си играчки. 

Аз срещам проблеми с храненето на Алекс .Категорично отказва ,когато сме в къщи ,да се храни сама.Настоява аз да я храня .Яде сама ,но не и когато съм край нея.

# 253
ъъъ - за мен са по-качествени, по-красиви, да, по-природни, по-трайни, не остаряват като пластмасата, която е редно да изхвърлиш след 3тата година /ако е устискала толкова, разбира се/, по-масивни и нечупливи /което не е особен плюс при мащабните камиони, с които реално могат да си счупят главата при подмятане/, по-стабилни /например, и петра, и камен съвсем успешно обръщат върху себе си пластмасовата кухня, която имаме/. абе, като цяло - за мен дървото е супер избор. а пластмаси хич не обичам. не понасям дори купите за салати и кутиите, които обичайно всеки изпозлва в ежедневието си. е, не че не ползвам, но с неудоволствие. явно е въпрос на лично светоусещане. практически, нито в единия вид играчки виждам нещо лошо, нито в другия. просто аз предпочитам дървените. което сега ме навежа на мисълта, че не е ясно какво би предпочело детето, ако имаше избор. може би то би избрало нещо друго  Wink

# 254
Привет!
дървените играчки - твърдо съм за тях, поради изброените от majceto причини. Аз също съм в чуденка какво да взема на ники за РД, подпитвам я, но тя непроявява интерес, освен че ще има торта и СИН подарък - нищо друго не я вълнува.

Аз срещам проблеми с храненето на Алекс .Категорично отказва ,когато сме в къщи ,да се храни сама.Настоява аз да я храня .Яде сама ,но не и когато съм край нея.
- и при нас последно време се получава така Thinking

Да се отчета за хомеопатията - за сега положението се задържа, кашля по няколко пъти на денонощието и нослето и е още хремаво (леко), но не се задълбочи или усложни. Дано се справи!
еххо - изписаха ни SULFUR - един път по 3 топченца, за три дена. Познато ли ти е?!?

Общи условия

Активация на акаунт