72-ра Американска тема

• 18 017
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
Всички малки и големи да се оправят бързо   bouquet Хиър на тебе какво ти е?
Ева и на мен ми звучи супер, радвам се, че си избрала Маркетинга, честита нова квартира и дано си откриеш буквичката някъде сред кашоните  Joy На мен ми се е прецакала клавиатурата нещо и по 10 пъти трябва да се връщам да допълвам буквички, че не ми излизат  ooooh!
Ние чакаме Айк да ни отнесе  newsm43 оказа се, че като минава през нас, ще е все още Категория 1 ураган, а не просто тропическа буря, та сега го чакам. Дано не останем без ток и нет  Rolling Eyes
Това с онзи педиатър не ми се коментира...що за педиатър е това. Горката жена, не и стига, че се притеснява за детенцето, ами тоя изрод ще я рапортува  #Cussing out

# 106
Здравейте от една четяща мама. Искам да ви попитам за съвет. Имам малко дете, на което предстои да тръгне на градина. Не мога да разбера как се оправят тука хората с такива скъпи градини. Нашия семеен бюджет е разпределен почти изцяло. Някой месец остават понякога $200-ина , но следващия потъват я в пълнене на варела за парното, я за ремонт на колата, или нещо друго. Идея си нямам как става номера дали през цялото време хората имат в повече  $1000 на месец и като ходи детето на градина, просто не ги спестяват, или като ходи на градина почват втора работа, докато дойде време да тръгне на училище. Ще кажете да сме му мислили на времето, ама все пак, ако имате някой съвет ще съм благодарна. Само да кажа, че не сме социално слаби по тукашните стандарти.

# 107
Ева, а честито, мацка! По вода да ти върви!

Питанка, докато той е на градина, ти можеш да работиш.

# 108
Ева, честито!!! Това е супер новина!!!

Хайде де, тези с кучетата се укрихте, сигурно сте на разходки, никой не казва за оградите  Crossing Arms Laughing

Питанка, всеки се простира според чергата си. Хората как се оправят.... кои както намери като навсякъде по света и  всеки се пита " как се оправят другите".
Просто търсиш варианти в зависимост дали работиш или не. Ако не работиш и не можеш да си намериш работа, която да ти докара повече пари, отколкото е градината или пък ако нямаш право да работиш- продължаваш да си седиш в къщи докато можеш да пратиш детето на предучилищна. Ако вече работиш, може да търсиш частни детегледачки или жени организирали детски градини в дома си, някакви държавни програми или субсидирани по доход. Много зависи...
За разходите като са ти разчетени- сядаш с големия тефтер и гледаш какво може да орежеш на максимум за да компенсираш градината. Ясно, че ако ти остават 200 няма как да си позволиш 1000, но значи тогава трябва да търсиш вариант за 200, по няколко часа на ден или пък да търсиш допълнителна работа.
Има хора и на които им остават по 1000 допълнително, не сме от тях и не мога да ти кажа те как се оправят.

Хиър, аз доколкото разбира момичето работи, защото говори за втора работа.  newsm78

# 109
Оф, тия педиатри... А и децата - всяко си е толкова индивидуално, че няма универсална рецепта. Моето яде като разпрано - плодове, зеленчуци, супи, манджи, кисело мляко, пържени картофи, шкембе чорба (шегувам се) - в общия случай яде всичко, което му предложа, а е на 2 години и е 24 либри. Организъм, какво да го направя повече, че да надебелее (не че ми е голям зор, ма приятелката й, която е на година и половина е по-едра и по-висока от моята дъщеря). Та и храненето не е критерий. Педиатърът е за смяна, определено!

Ева, със здраве напред!   bouquet

irka, аз ползвам почти всеки ден бебешкия вариант. Пък в крайна сметка е само солен разтвор. И никога не е била с хрема. Не знам дали е от редовната употреба, но за себе си знам, че действа чудесно.  Peace

# 110

Хиър, аз доколкото разбира момичето работи, защото говори за втора работа.  newsm78

А досега кой го е гледал? Обърках се.

Кларет, аз съм некъф странен синузит, мускулни болки, абе вирус някакъв. Вие с фенер и свещи заредихте ли се? Ади, ще ви мислим.  Hug

# 111
А досега кой го е гледал? Обърках се.

Ами не знам, и аз не разбрах.  newsm78
Питанка, поясни какъв е случая, може да можем да помогнем с някоя идея.  Peace

# 112
         Зора, аз съм била в Дисни-Париж, идеално е за възрастта на племенниците ти Simple Smile На мен нищо не ми се стори страшно. Спомням си, че имаше големи опашки до към 13 ч. (освен ако не купиш билет за директно преминаване), но тогава хората отидоха по ресторантите и ние се качвахме на по-интересните атракции по няколко пъти.
         Ирка, и на мен ми пращаха Стеримар от България, докато не разбрах, че Simply Saline върши същата работа Laughing
         Ева, честито и много успехи в училище! newsm10.
         Питанка, аз започнах работа в детската градина на дъщеря ми и ползвам дискаунт. За тази една година се опознах с всички родители, работят на добре платени позиции, някои от тях имат в градината по 2 и 3  деца, а си е доста скъпо.

# 113
Мерси за бързите отговори! В началото аз го гледах, сега сме с баба, че почнах работа, но бабата ще си ходи след Нова Година и трябва да намерим вариант до тогава. Чух, че се приспадат парите за градината от облагаемия доход, вярно ли е?

# 114
Пикси, в Аризона съм, тук ходим по потници и шорти целогодишно Laughing. Може и да са аут ъф стайл нямам представа, но и никак нямах впредвид кичестите безвкусици по $19.99....

мишолина, роклята е на Биз, но нямам нищо против да е и моя  Simple Smile

Ева, честито!
---
кой питаше за детски атракции във Вегас-
http://www.familytravelforum.com/ - на сърч: Лас Вегас

---------
забравих да се оплача преди- сутринта в 5.30 изливаха бетон за плоча на къща до нас Crazy

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 06:58 от benson10

# 115
  • Чикаго / София
Благодаря за отговорите за Saline! Ще го потърся!

За детската градина, ами скъпо си е, и то много! Парите които взимам, отоваха да плащаме градината на децата, а се издържахме с парите на съпруга ми.  Доста стегнато живеем, но аз предпочитам така, отколкото да стоя в къщи с децата. Така те ще могат да понаучат езика, преди да тръгнат на училище, а и аз също.

Не мога да разбера тези критерии за теглото на децата тук, но и няма значение. Това което педиатъра е казал е меко казано неправилно и непрофесионално.

Хиър давай с мекиците, Хмммммм  мляс! Ние в неделя ходихме в едно българско заведение, което по принцип не харесвам, ама правят такива мекицииии, че с мъжа ми и децата се усвинихме здраво. Все едно баба ги беше направила. Не бях яла мекици от години.

Ева, честито. Да взимаш изпитите леко и неустно!

# 116
Хиър и аз съм със същите симптоми и се чувствам като парцал направо. Потърси рецептата на улични мекици на Танита. ММммммм.... Аз си направих палачинки, това е моята коморт фууд.   Grinning

Къде да търсим диван като за възрастни? До сега само футон сме имали и изобщо си нямам на идея къде се продават такива мебели.   Laughing  А, и ако имате препоръки за такива, които лесно се чистят, че да можем да отгледаме малкият разбойник без да сменяме всяка година мебелировката.

# 117
Привет на инсомнияците!  Не исках да обиждам никого от ЛА (или не от ЛА).  Дори ми харесва тази част на света. Харесват ми опциите за вегетарианци и по-либералното мислене на хората. За отбелязване е, че Северна и Южна Калифорния са доста различни, и че ЛА си е малко като вселена в себе си.

Ева, кемпусът на UW e много красив, и около университета има страхотни ресторанти. Ако обичаш Тай фууд, на главната улица, която води към кемпъса е най-добрият вегетариански Тай ресторант който съм срещала! (забравих как се казва).

ОК, трябва да лягам защото малката утре има ранен клас.

# 118
  • У дома
Охо, имало още такива дето спестяват... Не сме от тях. Хелем сега като започна работа, ама без заплащане, а Мая ще ходи на градина... приготвила съм една торба боб и една ориз.

Къде ги тези злояди деца и защо моите не са така? На мъника, който не наддава или му трябва по-добър лекар, или си е натура. Най-добрата приятелка на Мая е така, много дребничка и много злояда.

# 119
Oooo, благодаря за комплиментите за роклята, че и за мен покрай нея  Wink. За перлите май наистина сте прави - не са вечерно бижу, ама са най-добре изглеждащото, което имам за случая. Аз съм от тези жени, дето дори и годежен пръстен не искаха, щото не ми се даваха толкова пари. А сега, след като гледах Блъд Даймънд, едва ли някога ще си купя диаманти, ще отида да си купя фейк и ще реша въпроса. Иначе другото, което имам е сребро, ама не е подходящо за роклята. Ще го мисля, ще хитнем обаче DSW с Марти да намеря обувките.  smile3508

Ева - по вода! Болните да се оправят, Атти - да се оправяш, защото ти определям среща пред Хол Фуудс след една седмица. Клер, ще те мислим. На Бубка честита ѝ свобода и на тъжащите за не-бебета - сега става супер забавно, с изключение на тантрумите, 1-2-3-4 е прекрасна възраст.

Питанка - извода е, че ако работата на единия родител не може да покрива разхода за градина, той/тя остава в къщи да гледа детето, докато то тръгне на киндергартън. А междувременно, може да ходи за по няколко часа седмично за социализация. Много хора правят така. Няма универсално разрешение... Иначе за бюджета - хващаш се един месец и започваш да следиш всеки разход - 25 цента за бонбон да сте изхарчили пак ги смяташ. Накрая на месеца проверяваш и виждаш, какво може да се изключи или намали, това е начинът.

Общи условия

Активация на акаунт