Отговори
# 45
  • Стара Загора
Според мен докато са с памперси децата, бодито е по-добьр вариант. А памперс-гащите са просто по големи/широки/ гащички , които после не могат да се използват.  Peace

# 46
Пльос в новата тема  Mr. Green

Първи запис от новата къща!!!
Е, компа е на пода,върху найлона за боядисване, седя на дюшека на Митака,както е опакован, а той се търкаля зад гърба ми... Ноооо сме си в къщи  Mr. Green

Нямах време дапрочета каквото сте писали, исках само да се запиша! Утре носим багажа, и след няколко дни ще се местим,засега сме донесли само две-три неща на Митко, че и той по цял ден седи с нас да ни помага... Най-добре помага , когато спи   Joy

Мимченце, супер е първа страница!!!

До скоро!

# 47
Здравейте и от нас!  bouquet

Норчето заспа и аз наваксвам с четенето.Направо се кефя как вече се заиграва сама.

ЯДЕЦ........,събуди се  ooooh!
Чао !

# 48
  • София
И нашият татко е против яслата, ама да си гледа работата. Ще я запиша и да отива с децата. Не мога да си позволя да я гледам до 3 годишна просто. А и на кухня мисля да я запиша като му дойде времето. То ако всеки ден трябва да се бърка нова манджа за нея специално, няма да се справя определено.

# 49
Да се запиша и аз - мимченце, много хубава първа страница!  Peace

Ние бяхме на гости на бабите и един ден на море - определено ни е рано още! Вече сме си у дома след 2 седмици скиторене. днес ни мериха - 5,800 и 63см. другата седмица - ще правим кръщене, а после пак на гости на бабите и срещи с бебоци Simple Smile

ПП: Днес Катето падна от леглото - голям стрес, особено за мен - татко й я остави за 20 секунди без наблюдение и това е резултатът! Мисля, 4е нищо й няма, но така си изкарах акъла!

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 16:22 от Meg_H

# 50
  • Miami
За захранването, с баща му смятаме да изчакаме и да го захраним поне към 5-6 месец. Решила съм да започнем с картофчо  Peace Обсъдихме с него и млечна кухня - категорично против е, също толкова против, колкото да си пращаме детето на ясла  Flutter или аз ще си го гледам или баба му щяла да дойде и да го гледа 1 година, да ама до тогава има време, а и с баба му нали много се обичаме  Stop, та предпочитам да си гледам детето  Naughty

Аз такива работи с моя мъж не обсъждам Naughty Питам го за някои работи, а той ми казва да преценя сама, защото не разбирал от такива работи.
Определено съм ЗА кухнята,защото има всеки ден разнообразна храна и съм разговаряла с много майки, които я ползват и са много доволни. Не мога да си представя всеки ден да готвя разли4на манджа, 4е и десерти и супи... Предпо4итам това време да го посветя на детето или на себе си  Peace

# 51
marvele, щом искаш да я запишеш на кухня и да ходи на ясла, е по- добре ранно захранване и да въвеждаш храните по- интензивно. Така мисля аз.

elly24, не съм ползвала такива гащи. Мисля, че са за тези, които практикуват ЕБХ-то и не купуват памперси. Ако искаш влез в темата им да видиш дали има отзиви.

Ето, намерих я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315777.0

Аз така както готвят в кухните не съм готвила на Маги.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 16:26 от Вери

# 52
  • France - Toulouse
Мимченце, благодаря много, че си ни включила в колажа на първа страница, много хубаво е станало, ама ти си голям специалист, аз не мога да направя една хубава снимка като хората, а ти какви чудесии си сътворила БРАВО!
Аз много рядко пиша, но гледам поне да чета, когато имам време.
Моят бебок от понеделник тръгна на ясла, за сега е само за 3 часа сутрин за да свикне, цедя кърма и там му дават от шише. Аз от началото на октомври се връщам на работа, така че яслата се налага, ама тук е така майчинството е 16 седмици общо, 6 преди и 10 след раждането, аз обаче работих до 4 седмици преди да родя и си прехвърлих 2 за след това. По въпроса за захранването, аз питах педиатъра и той каза, ако имате кърма до 6 месеца идеалният вариант е само кърма, но ако случайно няма достатъчно (нали ще съм на работа и ще цедя), а детето е готово за захранване по-добре на 5 месеца да му дадете пюре от качествени зеленчуци, отколкото АМ, обясни ми че това била поредната теория, в която има логика според мен, но аз се надявам да имам кърма и да не се налага да давам пюрета. Такова чудо детска кухня тук няма, в яслата бебетата пият мляко -АМ или кърма, ако майката изцежда, а като поотраснат им готвят, но трябва първо вкъщи да си захранваш детето и да кажеш какво пюре или каша може да му се дава, абе сложно е като няма да съм с него, ама така се гради капитализъм Simple Smile
Я да попитам нещо, вие говорите ли на бебетата като на големи хора да им обяснявате разни работи, аз всичко му обяснявам, ама понякога хората ме гледат странно каква е пък тази дето говори на бебе на два месеца.

# 53
ЗДРАВЕЙТЕ МАЙЧЕТА И БЕБЧЕТА !

Много красива страничка   bouquet и колко много сте изписали  Laughing

Честито на всички имащи повод за празнуване   bouquet

Ние с Радина станахме селски чада , печем си чушки, водим борба с паяците и жабите идващи да ни ползват басейна  #2gunfire , зяпаме селските овце и крави , дебнем тъпата къртица дето разказа играта на райграса  #Sniper и лятото свърши  Cry просто не усетих как  Sad

И като си помисля , че ще трябва да се връщаме в София  smile3518

Ради много порасна, имаме някой признаци за захранване , но ако не се появят всички ще захранвам след 6-ти месец , както ме посъветва док .  Само тези зъби ни разказват играта от време на време  Sick Но док. ни изписа лайка и колкото и да не исках да повярвам , винаги я облекчава за няколко минути, та не ползваме гелове и Панадол..
А племенницата ми (7 месеца) вече е на детска кухня и си изяжда всичко, много и харесват манджичките и расте ли расте Laughing, то и аз съм захранена рано, но нямам стомашни проблеми newsm78

Аз отивам да разгледам старите темички... абе много шармантни тези заглавия бе  Mr. Green

# 54
Мимченце, благодаря ти, че си успяла да отделиш време и за Монката.  Hug  Hug  Hug
Попълнихме клуба на плешовците.  Laughing

Кори, аз съм ходила на такива масажи в България. Има ефект когато е в съчетание с подходяща диета - без сладко, тесто...- ти знаеш. Също - много вода. На мен тогава ми обясниха, че този масаж стимулира отделянето на нартупаните токсини (които обикновено са в досадните грапави мазнинки), те се придвижват чрез лимфната/кръвоносната система...и се изхвърлят. (Ако си забелязала - веднага след масажа много ти се пишка.)
Наличието на повече вода ускорява процеса.

Чудни са всичките ни дечица от колажчето!!!

# 55
  • София
кори аз преди ходех на антицелулитни масажи съм доста доволна. но за сега понеже ояе кърмя ме посъветваха да не правя антицелулитни а само обикновен на цяло тяло си правя.поне моят масажист не дава дума да обеля за антицелулитен масаж заради мазилата който се ползват.

а моята красавица спинка в шезлонга.това ни е за първи път:)

веси дай телефона на тази инструкторка по плуване.като си спомня че аз до последно / т.е няколко дена преди да родя/ ходех на плуване ми се иска сега и малаката да е жаба като мене;) само дето ние нямаме вана в къщи де...

# 56
  Здравейте момичета, искам да ви попитам относно захранването какви са признаците, които детето трябва да покаже?
  Кори за масажите ходих един месец през ден, но моите не са изцяло ръчни, прави се и вакум ( вендузи ) , още не мога да преценя ефекта, но определено има стягане, сега вече е един път седмично.

# 57
А каква е паролата за албумчето ?
 Laughing
За признаците за захранване ...  има различни теории, но според моя док. основните са :

Да е изчезнал рефлекса за изплюване на храната  останала в устата
Ако детето изпива 1000 мл. мляко на ден и изглежда гладно
Ако може да даде знак,че не иска повече мляко
Ако е започнало да си лапа ръцете
Ако лесно поставя играчка в устата си
Каза и ,че най-важното е - ако някой от тези признаци все още липсва да не се захранва преди детето да е влязло в 5-ти месец , да не е боледувало сериозно, да е с нормално тегло и още нещо,но не си го спомням вече  Embarassed

# 58
  • София
Ха сега де. Според вашият док никакво захранване за нас. Че Марина хапва зорлем по 650мл мляко на ден, макар че ако и давам по 140 на хранене ще си го изпива ми се струва. А колко е нормата за 3 месеца и половина някъде пише ли? А Вери казва че е добре да е ранно захранена щом планирам ясла и кухня. Между другото гледах кухни тук в Сф - най-рано от 8-ми месец може да запишеш дете.
Направо с това захранване почвам да се чувствам както когато бях бременна и ме беше хванала яко паниката ще мога ли аджеба да се справя аз с едно бебе.

# 59
  • Вече в моята си приказка...
Направо с това захранване почвам да се чувствам както когато бях бременна и ме беше хванала яко паниката ще мога ли аджеба да се справя аз с едно бебе.

Спокойно, не е толкова сложно захранването. Правилото е бавно, без да се бърза, да се добавя по малко от новата храна... Ще се научат бебчовците, няма страшно!
А не съм много съгласна с Вери за яслата и ранното захранване /по-точно "интензивното" захранване, както тя се е изразила!/ Всъщност зависи от каква възраст ще дадеш детето в яслата. Ако е от 2-годишна възраст - няма проблем да се захрани по-късно, но ако детето го даваш още на 10-месечна възраст, тогава - да, трябва да бъде вече захранено за яслата!

Общи условия

Активация на акаунт