Май 2005- Тема 115

• 25 811
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро  Hug

# 256
  • София
Адри, ами не си взех за колита...взех за гърба, защото там положението е много лошо, а на децата им трябва мама със здрава гърбина  Mr. Green Много е вдигнал цените...нещо, което преди струваше 3лв, сега е 6лв, билките са над 10-12лв пакета и така...Не ставаше да оставим 50лв там, а после и 40лв за гастрото на бебето. По-натам ще си купя.

Адвайс, на нас ни казаха на родителската за СИПовете, даже минаха учителите по плуване, приложни и английски. Любака го записахме на футбол, английски и приложни изкуства Simple Smile

На нашите приятели момчето ходи по футболни турнири на детските градини и като са ми разказвали какъв е смях  Joy Направо не се сдържах  Laughing Тичат, тичат, току хванат топката с ръце...или пък както са поели топката се спират и започват да махат "мамооо, мамоо, виииж..." някое пък има пиш и напуска терена...друго решава, че много го сърби крачето, сваля гащите по средата на атаката, трето се заприказва с някой на сладка приказка...абе, голям купон било  Laughing

Иви, браво за градинката! Дано останете доволни Simple Smile Така, като чета си мисля, че сичко ще е наред Simple Smile

# 257
Ние сме ок.
Искат 60 лв за децата, за играчки, материяли и такива работи.Има ли са вече английски,Ники е много доволна.
Аз я обличам с поли,дънки, анцузи не ми харесват, рядко я обличам така.
За задрътванията- просто съм в  Shocked Shocked Shocked.Вчера патувах пак 100 часа.Ужас.

# 258
Иви найстина много ти се възхищавам Hug
Хубав ден на всички  Nature Sunny  Nature Sun With Face

# 259
Иви, благодаря за закуската eat За градината - добре си решила. Наистина й трябва контакт в един момент. Аз съм сигурна, че скоро нещата ще си дойдат на мястото, така че тогава нищо не ти пречи да я преместиш в обикновена градина.

Диана, пази гърбината, наистина! Какъв е този билкар?

Ками, ти да не си сменила работата? Защото ако и само в Младост губиш толкова време в задръстванията, работата е много зле. Всъщнос,т като си помисля - в Младост от отбивката на Цариградско до Патиланци са необходими поне 20 минути за придвижване.

А то на мен проблемът с придвижването ми не е в Банкя - от Банкя до Люлин съм за 7-8 минути - така че дали живея в Банкя или в Люлин примерно - няма много значение. А там пък метрото много спасява. Проблемът ми е, че трябва веднъж да стигна до центъра (отнема ми около 45 мин.), а после от центъра - до друг краен квартал, в който транспортът е нередовен, а задръстванията - ужасни (тази ичаст от пътя ми отнема поне час с чакането на любимия ми автобус 74). По околовръстното е същото, там няма и удобен транспорт, а пък с кола - след 21 май - не, благодаря! Преди 4 години, когато се преместихме в Банкя стигах до работа (тогава в центъра) за половин час и ми се струваше много. Сигурно след години ще е нормално да пътуваш по 3 часа до работа ooooh! Човек се пригажда.

Адвайс, такава ни беше организацията в първата градина. На 30 юни за довиждане ми казаха - чао, приятно лято! Аз направо бях Crazy Shocked #Crazy и още няколко такива. Ама какво лято бе? - Ми не ви ли казаха - ние от 30 юни до 15 септември почиваме. Ми не, не ми бяха казали. Направо са ужасни, трябва да имаме телепатични способности, вероятно.

Аз пък търся  някаква балетна школа за деца. По принцип бях си решила за заниманията й да се ръководя от нея. Когато започнаха английски в градината, аз не бях сигурна дали да я записвам, питах я, тя каза, че иска (толкова й е разбирала главата,  де Laughing). После - за народните танци - скача да играе само като чуе подходяща музика. Затова повдигнах въпроса, оказа се, че има и други желаещи. Сега новата мания е, че искала да е баРелинка. Ама много искала. И започват едни мостове, едни шпагати - нещо, което прилича повече на гимнастика, а не на балет, но не мога да я убедя. И само ме врънка кога ще ходи на балет. Явно е някаква мода в градината, не знам. Е, балет не може в детската, така че търся нещо в Банкя/Люлин, да не трябва да влизаме в задръстванията.

Диана
, напиках се от смях от обяснението ти аз футбола. Направо си ги представих - ами така е, детска им работа.

# 260
  • София
Мартеа, балет знам, че има тук някъде на Мърфи..но хич не ти е удобно. Една позната от Люлин го води насам. Преди години, когато бях малка, играех балет на Ц.гара, но не знам дали още има там. Гледам че ресторант Българи е отдолу, дано и нагоре не са го променили. Там си мисля, че ти е удобно  Rolling Eyes
А за билкаря съм писала и преди. Лелята на Иван е излекувала дъщеря си от астма благодарение на него. И откакто Любака започна с ядовете все предлагаше да ходим и аз все отказвах любезно. Много съм скептична. И в поредният пристъп на акане на кръв, колики и т.н. го заведох Любачето. И взе, че се оправи от билката и захраних с много неща накуп. Той си е потомствен билкар, личи си му и от името  Crazy С ирисодиагностика се е занимавала още баба му. Тези неща ги знам от лелята на мъжа ми. Билките са му запазена марка и се продават из цяла БГ, води се "билкова къща Миланов". Но специфичното му е, че познава по очите и веднага може да ти каже коя смес от билки ще помогне.
А аз от баба съм запомнила, че човек трябва да пие билките, които растат около него. Те най-помагат и са си точно за неговият организъм.

Ето, сега давам от изписаната билка (камшиче) на Павката и веднага му подейства. Само, където имаше една пауза тази нощ и сутринта пак се поака лошо. Днес пак му давам  няма ядове...Така ще е докато му мине, явно. Ще отида и пектин да му купя. Тази кръв направо ме стресира..на всеки памперс по малко,а сега и повечко. Но поне диарията спря и ака по- малко.
Та с две думи, доволна съм от човека.

# 261
Иви, браво на момичетата ти. Щом на Теа и харесва в детската градина, запиши я и пробвай. Права си, че трябва да дойде ден да полетят.

Диана, футболът изглежда ще е приятна игра, звучи като американски комичен филм за бейзбол отбор. Любачето ще се забавлява от сега го виждам.

Мартеа и твоята не е лесна с балета, дано намериш школа, щом детето толкова настоява, току виж не си сгрешила.

За анцузите ние сме за, само така ходи Марти на градинка, а и той е абсолютно против дънки и дрехи с копчета. Всички панталони са спортни с ластик в кръста, душата ми излиза, докато намеря нещо подходящо за излизане на разходка. Миналата седмица, баща му му хареса блуска с якичка и копчета, но с щампа на колите, попита го дали я иска и той каза да, явно му се беше набила на око първо щампата, след секунди отговора беше не, защото има копчета. Докога ще е тая фобия от копчета незнам вече.

Снощи бяха голяма тумба в парка и такова бягане и каране на колела спретнаха, че нямах сили след това за нищо в 19:45 заяви,че е изморен и трябва да го къпя и да ляга. Големи сладури се събраха, много им се кефя, как си играят без да се карат.

Ние отиваме за събота и неделя до Сливен и Стара Загора, че сме на струване на бабата на мъжа ми, а следващата неделя заминаваме за Виена, това ще ние май тази година есенната разходка.

Хайде лека и ползотворна от мен!

# 262
Връщам се от лекар, изследванията ми са в норми. Ще ги повторим след месец. Ще трябва да посетя и ревматокардиолог да видим къде се крие ключът от палатката. Щеше ми се да кръцнат пустите сливици и това да е. Все пак, много съм щастлива, че този път ревматиодният фактор е в норма, значи лечението на Райнов от ИСУЛ е дало резулатат.
Рапорт даден Laughing

# 263
Рапорт приет  Laughing
Мартеа, много се радвам. Дано все пак другото изследване да покаже къде е проклетия ключ и веднъж завинаги да приключиш с проблема  Wink
Маги също е фенка на балета, ама за сега ще се размине само с танците от градината. Нещо нямам нерви да търся подходяща школа, а и да я мъкна след градина  Embarassed
Иви, сигурно е била много мила картинката в градината. Действай, както си си наумила. Сигурна съм, че това е най-правилното решение за дечицата ти  Wink. Стискам палци за утре и да се похвалиш  Wink
Диана, много се смях на описанието ти за футболните турнири, чак ми се прииска и Маги да я запиша  Laughing
Креми, ами весело изкарване  Laughing. Искам и аз такава есенна разходка  Heart Eyes
Камий, явно имат добър учител. Дано и за напред да и е интересно на Ники. Да се похвалите с първите научени думички на английски   Wink

# 264
Мартеа радвам се ,че си добре.
Аз работя в Младост,но имам работа доста и по центъра ,та затова,а за Младоските задръстваня не ми се говори.
Аз отивам на разходка,лек ден!
Креми и аз ти завиждам,обожавам да патувам.

# 265
Спешно ми трябваше инфо за Цитросепта, но се свързах с Гуш, тя нали дава.

Теа пак е болна, доста се уплаших, защото са й подути десеторно лимфните възли на врата, има по една торбичка от всяка страна. Имало такъв вирус.

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 14:26 от мартеа

# 266
Аман, какви са тези вируси мам.а им?
Мартеа, а води ли я да я види доктор? Боли ли я много?
Дано бързо се оправи Теичка   bouquet

# 267
  • София
Кременчен, толкова обичам да пътувам...блаза ти! Много хубаво да си изкарате и лек път  Hug

Мартеа, не знам за изследванията какво да ти кажа..браво ли, зле ли....ако бяха лоши поне нямаше да се луташ за причината, а сега пак обиколки по лекари. Но е хубаво, че изследванията са в норма.
Сега прочетох и за Теа  Confused Дано Цитросепта помогне...на Любака не му се отрази добре. Наистина странен вирус, дано бързо се оправи!

В тази връзка, да знаете, че имам един Цитросепт, който мога да го подаря на някой, който го ползва.

Ние сме добре, Павката се оправя...той ми беше голямата мъка тези дни. Ако не изпиваше колосални количества Хидратин Алфа, сигурно щях да го водя към някоя болница.

Любачето днес от сутринта напира да ходи на ДГ. Но се заиграха с Павката и скоро не се е сещал Simple Smile Днес къщата ми е пълна с любимите мъже и съм щастлива  Hug

# 268
въх, и ние сме вирусни - сега пък Марти и татето. Надето продължава неравната борба със зъбите  Crazy добре, че мама и татко дойдоха за събота-неделя, та имаме подкрепление!

Теа бързо да се оправя! и Павката, и други болнички, ако има! Нашият вирус е с Т, гърло, хрема и кашлица. Борим го с водорасли, вит. Ц, Респитонин, Осцилококцинум и физиологичен р-р. Дано бързо премине!!!

тръгването на ДГ ми се вижда все по-неясно...  Confused

# 269
Мартеа, а води ли я да я види доктор?

ох, аз писах, ама изтрих да не ми се смеете каква съм паника Embarassed Водих я до Бърза помощ долу. Иначе наблизо няма къде, а сме сами. Нямаше лекар, беше при пациент и я видя една сестра. Аз я заведох, защото се уплаших да не е заушка. Тя каза, че не е, че лимфните възли се подували и при вирус. Бе бая се уплаших. А за цитросепта питах, че се почудих да не е направила реакция към него, знам ли. С Гуш си говорихме, ще го спра сега, като се възстанови, ще го почнем, живот и здраве, превантивно. Сега й дадох Умкалор (давам й го от вчера, когато вечерта я заварих вкъщи с хрема), Нурофен, Саностол, поразтрих я с малко Пулмекс и в момента спи. Дано се оправи. Много боледува и в тази градина вече, ужас. Като започна, не боледувше с месеци. Сега сме на старата схема 2:2. 2 седмици на градина, 2 вкъщи. И като си помисля, че почти половината ми заплата отива там. Другата седмица щяло да има родителска, ще си поговоря с някои родители. Мъжът ми вчера беше много афектиран. Каза, че и той искал да присъства, представям си. Като знам едната от майките с болни деца какво прави - много добре промива носа на детето със Стеримар, капе капки, закрепва го и го дава. Разбира се, до обяд носът е протекъл, учителката я вика, но детето е било там, колкото да предаде нататък. Ами точно с тази майка не може да се излезе на глава. Спира тя детето за един ден,след което хоп - било здраво и пак разнася вируси, специално за тези, които са пропуснали предния път.

Общи условия

Активация на акаунт