Деца с увреден слух - 5

• 34 859
  • 441
  •   1
Отговори
# 405
bebonina, милите вие! Не мога да си представя какво ви е!
Йоан също беше променен след операцията. Минаха доста седмици преди да си стане същият. Аз си мисля, че е възможно и да усеща някаква остатъчна болка или поне някакво неприятно усещане от операцията. Освен това - операцията си е травма за дечицата, няма какво да си говорим просто. Може би само съвсем малки бебета я преживяват така леко, както би ни се искало. Гушкайте се и това е. Може би да й даваш все пак някакво обезболяващо сиропче преди сън, от тези с парацетамол, знам ли...

# 406
  • в края на града
bebonina, много ми стана мъчно за вас  Sad Ако е някакъв постравматичен стрес след операцията - трябва да отмине, гушкайте я, слагайте я да спи при вас, постепено трябва да се успокои мъничето. Ако ти е болничка, честно казано не ти препоръчвам да спираш лекарствата, по-скоро ако това което и даваш не помага, нека ви изпишат нещо друго, нека си се възстанови напълно.
За магнита, въобще не мога да помогна, при Кохлеър може да се отхлабва и затяга, но ти пишеш, че сте с най-слабия... А може би мястото се зачервява, защото кожата на главата е нежна и още не е привикнала нещо да я притиска, при Яни нещо ми се върти в главата, че в началото така леко се зачервяваше, но не съм сигурна... Тя няма още косичка там, но с тези къдрици, няма ли начин да придърпаш някоя по-близка къдричца и да лепнеш магните върху нея, да не е директно до кожата?
Колкото до настройките и аз съм на мнението на Йепе, ако е една настройка, превъртай направо на по-силно, дори и да са три различни настройки, щом на сегашната не реагира, пробвай другата  Hug
На 30-ти няма да мога да дойда, тръшнали сме се болни с детето, заразихме си и таткото даже, кашлици, сополи, лекарства, ностни кърпи, вкъщи е ужас  ooooh!

# 407
А, да, аз все забравям да кажа за магнита, че няма какво да се направи с магнитите на Мед Ел, защото там може само да се добави още, но не и да се намали. Идеята на Петя с косичката е добра, стига да има как да стане. Дръж ни в течение!

# 408
  • Плевен/София

Мая преживява страхотна криза!

Иринка, при Венци не е имало такъв ужас, дори мога да кажа, че, напротив, стана по-спокоен. Това, което описваш, беше еженощието му почти до операцията, придружено с непрестанни крясъци през деня. Може би е период, който трябва да се изживее от всички ви, но дано да мине по-бързо, че всичко минава през теб...

# 409
бебонина това не е нормално, може би я боли нещо и при нас не е имало проблеми след операцията преди да му сложим слухови апарати (преди да прочуе )имахме  подобни проблеми , дано скоро време се успокои милата . Незнам какво да ти кажа освен да се опиташ да се успокиш ,децата чувстават напрежението ни. Даже до операцията се разболявахме много в смисъл кашлица , хрема , температура сега сме по добре не се разболява толкова дори да се разболее минава леко.

# 410
Бебонина, може би наистина детето нещо го боли или пък си преживява. Няма как да помни болка от самата операция, защото е била достатъчно упоена. Може евентуално нещо след това, ама защо чак сега се проявява? И ние не сме имали подобни проблеми нито преди нито след операция или първа настройка.   Ако питаш мене, най-добре си отиваш в болницата да я видят и за зачервяването и за реакцията й. Искрено се надявам като пиша тези редове кризата вече да е отминала.
Иначе тези дни съм се отдала на проблеми по организацията на събранието с надеждата да се съберем повечко и по-дейни хора, съпричастни към идеята и проблематиката на КИ. Засега от мене толкова. Лека нощ на всички.

# 411
Дано всичко вече е минало,когато пиша тези редове.Много е мъчително за Мая и за вас.
При нас е така,когато ни излизат зъби.Голяма криза,събужда се с викове,не дава да го намажа с гел и няма облекчение от хомеоп. лекарства.Не спи  и това продължава,докато пробият зъбите.В болницата след операцията имаше такъв период,вече доста зъби пробиха.От 5-6 нощи спи добре,независимо че  той е нощна птица и си играе по 1-2-3  часа през нощта.Сега може да се каже,че се успокои.
Ще го включват в понеделник,дано да успея да го удържам на едно място,защото е като пумпал,иска да се движи постоянно.
Лек ден от нас!

# 412
  • в края на града
Сега като прочетох последния пост на  wache се замислих дали не са зъбки или някакъвдруг проблем... Мая е мъничка, избили ли са всички зъбки, да не е събуждането и болката от това? Яни късно му избиха зъбите и беше някакъв кошмар, до втората година не съм спала нормално, нощният ми сън беше накъсан, будех се с него по 3-4-5 пъти, бях се примирила вече, че няма спане  ooooh! И изведнъж, като направи 2г. - спокойствие, толкова ми беше странно... Дано е нещо временно и отмине бързо  Hug
Надявам се да разкажете как е минало събранието, аз си работя повечето време вкъщи, но ми остава понякога и свободно време, с каквото мога бих помагала да се пораздвижат нещата за нашите дечица.

# 413
Аз ли не ви видях или на събранието бяхме само аз и Гюлер от пишещите тук? И Боби, де.Simple Smile

# 414
  • Плевен/София
         Илонка, почти съм обидена  Crossing Arms! Не си ли забелязала щъкащия младеж със сива лента bowuu, който се държа много добре за очакванията ми? Шегувам се, опитах се да ти срещна погледа, но не успях. А иначе се запознах и с Меги Никифорова, и с Беа. Съжалявам, че времето ни притискаше.

# 415
Ами, pozor, как да го позная!!! Shocked Той е станал огромен! ooooh! Извинявам се. И теб не съм видяла, а Меги изобщо не зная как изглежда... Аз затова и попитах, де - и аз нямах възможност да оглеждам. Пък и нали не можах да остана до края, та съвсем никой не видях. Съжалявам.

# 416
Момичета, здравейте отново и от мен.

Дойде време и ние заминаваме във Виена на изследвания и настройки на слухови апарати. Благодаря сърдечно на Терина и на Петя К. за информацията , която ми да дадоха, но тъй като аз имам час за другия доктор - Doz. Dr. Gstöttner, Ви моля ако имате някаква информация, която ще ми бъде полезна да ми пишете преди 05.12. Запазих си час и за настройки на апаратчетата на това място

Neuroth-Kinder-Akustik, A-1120 Wien, Meidlinger Hauptstraße 11/1
Tel 01/810 11 05, Fax 01/810 11 10, E: kinderakustik@neuroth.at

http://www.neuroth.at/de/cms.php?referer=%2Fde%2FSitemap&spa … 0&pageName=38  ,

но тъй като съм на " Вие " с немския ми е супер притеснено да не пропусна нещо в организацията .

Благодаря предварително на всички, които ще ми помогнат. / ако някой е настройвал слухови апарати там или ако имате впечатления от доцента ? / Ще правим аудиограма по стандартния начин, все пак синът ми е със средна слухова загуба и е на 9 г., струва ми се излишно да правя BERA.

# 417
  • В една Дупка.
Аз не можах да дойда. Разкажете как мина?

# 418
Здравейте мами! Отговарям на въпроса как мина събранието на БАКИ. Според мен, прилично. Макар, че и аз като Ieppe, се надявах да дойдат повече от майките от форума - нали се оплаквате от множество проблеми. Дойдоха няколко нови лица, за което сме им благодарни. Но насила не можеш да накараш никого. Дойдоха и хора от Дупница, Нова Загора, Хасково, Свиленград, може и да пропусна още някой, да ме прощава. Присъстваха и доста рехабиитатори. Обсъдихме различни въпроси, основните са: подновяване на речевия процесор, енергийното му обезпечаване, необходимостта от създававането на екип от специалисти за подбор и подготовка на пациентите за КИ, рехабилитацията изобщо и в частност тази по по-големите ни градове, мотивацията и заинтересоваността на родителите, евентуално участие в разни проекти, към кого бихме могли да се обърнем за подкрепа /политици, институции, сродни сдружения/, членство в EUROCIU, фирмите представиха следгаранционните си схеми и програми и дадоха някои полезни съвети на присъстващите. Създадохме три работни групи с по няколко участника. Избрахме нов управителен съвет с нов председател. Многократно подканих по-"пресните" родители да участват в управителния съвет, но не знам защо хората не се престрашиха. Не е лошо да има предтавители на всички възрастови групи и интереси. Платихме си членския внос, за да имаме някакви средства, с които да оперираме. Говорихме и за ресурсните учители. В общи линии това е.
На моя отговорност включих Ieppe и бебонина в групата, отговаряща за Интернет-страницата. И на двете ще ви звънна за повече подробности.
А, диплянките и брошурките ни са на привършване и трябва да издадем нови. В общи линии хареса ми, че рехабилитаторите присъстваха много сериозно и поставиха болните въпроси. В крайна сметка всички опираме до необходимостта от добра рехабилитация; и СА и КИ са само средство, не са крайна цел.
Направи ми впечатление, че никой от потерпевшите от "професионалните" настройки във ВМА не каза нищо. Ако си мълчите, няма как интересите на децата ви да бъдат защитени.
Сега имам куп работа по преписване и оформяне на разни документи, но ще го направя с удоволствие, защото знам, че е за децата.

# 419
  • Плевен/София
   Беа...Аз мислех, че преди да вземе думата, всеки ще се представи, примерно "казвам се така и така, родител съм на еди кого-си, или рехабилитатор, или ..." Повечето от хората сме си непознати. Аз имах някаква тайнствена надеждичка, че ще дойде някой от настройващите във ВМА, и на живо ще се защити от обвиненията с доказателства. Не видях нито една от тях. На кого да се оплакваш пак, нали връзката е двустранна? Нали четяли тук, нали следяли? Тази среща беше прекрасен повод да дойдат и да се сложи всичко на масата, те не го използваха. Говоря по принцип, защото лично ние сме ходили на една-единствена настройка при тях двете. Впечатленията, които споделих по-рано, са придобити от времето, когато ходехме при Дончев, и той обучаваше едната. А иначе д-р Асенова е много добра и внимателна, винаги се е интересувала от детето, но това не стига. Още повече, повдигайки въпроса за настройките, неминуемо бихме стигнали до това, кой настройва сега децата и, може би, бихме разводнили темата на събирането.

Общи условия

Активация на акаунт