Споделете 78

• 26 275
  • 982
  •   1
Отговори
# 840
Люсил,  Hug
Много се стягате нещо. Направете си кафенце и излезте на балкона. Simple Smile

# 841
Център за изследвания и политики за жените http://www.cwsp.bg/htmls/home.php
Спирам по темата. Няма значение.

# 842
Да питам и аз тогава. Как се членува думата "мебел" в ед. ч.?

# 843
Да питам и аз тогава. Как се членува думата "мебел" в ед. ч.?

мебелта?  Rolling Eyes

# 844
Така я срещанах на един етикет, но някак си не ми звучи добре. Но не виждам как иначе, след като е в ж.р.

# 845
Би трябвало да върви с нещо отпред, което да бъде членувано тъз мебел,примерно кухненска(та) мебел. Инак не ми звучи нито "мебелта", нито пък "мебелът", нито пък "мебелТЪТ".

# 846
Споделям, че готвя.
Нещо съм се бъгнала нпоследък.
С маргарин, олио или масло? Wink Споделям, че снощи сложих в гювеченцата маргарин за сандвичи и като ги отворих плуваше отгоре като олио над вода. Пфу, не можах да ги снимам. Mr. Green Но ги унищожихме с голямо удоволствие.

Мишон, само дърво може да се дърви. На мен нищо ми няма. И балконът даже ми го няма, обаче си пия кафето. С кеф. Hug Наздраве, Сливко!

Мебел - ж.р. Значи действително: мебелта. Граматически е правилно така, отделен въпрос е, че звучи кофти.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 14:46 от Lyusil

# 847
  • Варна
Относно членуването: кой беше писал веднъж за "две млякота с какаа"?  Laughing

# 848
Относно членуването: кой беше писал веднъж за "две млякота с какаа"?  Laughing

Аз, така ми ги поръчаха, когато бях сервитьор в едно студентско кафе.
Мебелировката е добре като звучене, но не може да не се членува и мебел, нали така?

# 849
Мебел май почти винаги върви с някакво прилагателно - мека мебел, кухненска мебел. И се членува прилагателното. Не съм срещала думата употребена сама и членувана.

# 850
Я, да видим кой е най-зиморничав. Кой си е включил печката вече?
Споделям, че съм болна и си пппуснах климатика.  Confused

Чай пия, само ако съм на смъртно легло и явно не ми е толкоз зле, щом не съм посегнала към шкафа.

# 851
  • Варна
Споделям, че РААВЕ не е издателство, а издевателство.
Също и, че много мъжко присъствие ми се привижда тук напоследък.
Какаа е супер.

# 852
Бо, климатикът тук къкри на 26 градуса най-малко от една седмица. А ръцете ми са лед просто. Споделям, че вкъщният не ще да къкри. Там само трака капака. Казаха, че не било толкоз студено навън, зат`ва. Ами колко студено трябва да стане, питам аз! Като стане минус 10 градуса, ще кажат - много е студено, затуй не работи.... Да де, това между другото. Ти да оздравяваш!

# 853
Бо, и аз споделям чаец. Два броя. Но наистина все пак бих предпочела две мялкота с какаа пред тях. Още ме е срам да пускам печка, но вчера спах с чорапи.

# 854
Кой си е включил печката вече?
Аз вчера.  Laughing По-странното е, че Ицото стана през нощта, за да я пусне, а той е по-държелив на студ Crazy

Общи условия

Активация на акаунт