Отговори
# 195
Добро утро и от мен момичета, И аз като повечето от вас не мога да свикна с този празник. Не, че не го признавам, но съм израснала с други празници, от който най си обичам 24 май с манифестациите и усещането за лято и ваканция Simple Smile Simple Smile Simple Smile Обясних на децата какъв празник е днес да не са в невидение, защото то не бе освобождения не бе чудо, та се обърква човек и тази независимост каква е и от кого е (но това в кръга на шегата) като си имаме богата история, така е.
Нафасима гледах те по едно време да четеш, после драсна 2 реда, всичко наред ли е при тебе? Да не искаш да ни зарадваш с някоя радостна вест ама да не смееш Wink
Абра, Либра - как е любовта? Вълнувам се с вас и сте в мислите ми...
Рали, Елип и вас ви изгубих?
Манел скоро не си слагала кафенце, пък хубаво го правиш Simple Smile
Страхотна къде се изгуби? Бая време те няма, дали всичко е наред при тебе?
easy_24 и ти не пишеш вече Sad
Споделете някои от филмите, които сте гледали напоследък да обменя опит и да не изпусна нещо хубаво.

# 196
  • Варна
Кой каза филми  Simple Smile,Наде  Hug напипа слабото ми място,аз съм заклет киноман Blush,тегля си ги предимно от замунда но напоследък не намирам по мой вкус  newsm78иначе последните които си дръпнах,гледах и харесах  са Wanted,Hankok,the Dark Knight,The X Files,Iron Man,The Mummy(3) все блокбастъри ,които не натоварват ума ти и скоро забравяш но пък се наслаждаваш на последните кино технологии докато сладко похапваш пуканки пред екрана  Sunglasses
Има обаче един филм,казва се Rendition(2007),който много ме впечатли особено разтърсващият финал ,историята е за египтянин който на път за дома (USA) е заловен и обвинен в тероризъм ......,гледай го ако си го пропуснала  Sunglasses
Слънчев ден   Nature SunnyВи пожелавам аз отивам да приготвям празничното меню  Hug

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 11:02 от libra

# 197
"Има обаче един филм,казва се Rendition(2007)," този филм го изтеглих, три пъти се опитах да го гледам и все нещо ставаше и не успявах но сега ще го изтегля пак за да го гледам след като е хубав

# 198
Честит празник на всички!bg

Ето накратко фактите ... за тези, които не ги знаят или са ги позабравили:
СЪЕДИНЕНИЕТО
От пролетта на 1885 сформираният в Пловдив под ръководството на Захари Стоянов БТЦРК се заема с активно пропагандиране на обединението чрез публикации в пресата и публични демонстрации. На 29 август Сава Муткуров и членът на БТЦРК Димитър Ризов се срещат в Шумен с княз Александър I, провеждащ военни маневри в района на града. Той им дава уверения за подкрепата си, но не уведомява за това скептично настроения към Съединението министър-председател Петко Каравелов. Първоначалното намерение на БТЦРК е Съединението да се обяви на 15 септември, но на 2 септември в Панагюрище започва бунт, овладян още на същия ден от полицията. Пред опасността страната да бъде обхваната от разпокъсани спорадични бунтове, а ръководителите на заговора да бъдат арестувани, комитетът решава да ускори начинанието. Още същия ден представители на БТЦРК са изпратени в различни градове на областта, откъдето трябва да поведат бунтовнически групи към Пловдив, където да ги поставят под командването на майор Данаил Николаев. На 4 септември бунтовници, под ръководството на Чардафон, обявяват Съединението и установяват контрол над село Голямо Конаре. На следващия ден правителството, начело с Иван Ст. Гешов, провежда консултации с руското представителство в Пловдив с намерението, ако получи подкрепа от Русия, самото то да обяви Съединението. Руският представител категорично отказва. На 5 септември няколкостотин въоръжени бунтовници от Голямо Конаре се придвижват към Пловдив. През нощта срещу 6 септември частите, командвани от Данаил Николаев, установяват контрол над града и отстраняват правителството и генерал-губернатора Гаврил Кръстевич. Съставено е временно правителство, начело с Георги Странски и е обявена обща мобилизация. След като княз Александър I подкрепя Съединението и след края на последвалата Сръбско-българска война, България и Османската империя постигат споразумение, според което Княжество България и Източна Румелия имат общо правителство, парламент, администрация, армия. Единственото разграничение между двете части на страната, запазено до Обявяването на независимостта на България през 1908, е това, че българският княз е формално назначаван от султана за генерал-губернатор на Източна Румелия.
ОБЯВЯВАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТТА
След съединението усилията на българския политически елит сe насочват към обявявяне на независимост. Благоприятни условия за това настъпват през септември 1908 г. Тогава вниманието на Великите сили е насочено към френско-германския спор за Мароко, а Австро-Унгария се готви да анексира Босна и Херцеговина. В същото време в Истабул младотурците извършват преврат, а по жп-линията Одрин-Белово избухва стачка. Българското правителство използва момента, конфискува жп-линията и обявява независимост на 22 септември. На следващия ден Австро-Унгария анексира Босна и Херцеговина.На заплахите с война от страна на Османската империя, България отговаря с военна мобилизация и същевременно декларира готовност за мирно уреждане. Тъй като Берлинският договор е двойно нарушен (от София и от Виена), а Великите сили не са готови за мащабна война, усилията се насочват към дипломатическо признаване на българската независимост. С решаващата помощ на Русия са уредени политическите и финансовите аспекти и през март 1909 г. европейските правителства признават независимостта. България става царство и пълноправен участник в международните отношения, княз Фердинанд приема титлата цар на България. Създадени са предпоставки за освобождаване на последните останали под османска власт български земи в Тракия и Македония.  

# 199
  Добро утро , лек ден и хубав празник на всички , които въпреки всичко ще намерят в сърцето си причина да празнуват този празник!

Аз винаги съм се възхищавала на достойните хора и дела от историята ни и въпреки , че сега ми е мног0о трудно да намеря някой и нещо от което да се възхищавам( в настоящето) съм оптимист- вярвам че бъдещето ще е по някакъв начин по "независимо" и "освободено" - а има от какво!
  Шехи  bouquet
  Хайде и аз чакам предложения и впечатления от хубави филми, които сте гледали.Ако се сетя за някой и аз ще споделя Hug

# 200
Хубав ден и честит празник и от мен!!

Забавих се малко с включването, понеже докато се видя с разни познати след като се завърнах от планината... вчера пък реших да хакерствам, и от многото хакеруване, та сега си имам гостенин в компютъра, и то май е от на Катето Шилан гостите, щото няма отърване - антивирусната не го засича и сега се налага преинсталация на целия уиндоус. На магия съм влязла сега в браузъра.

Наде, Kате Мароки, Абра, Лили, Марси, ДалкаHug Hug Hug

Шехи, и аз благодаря за срещичката, наистина беше супер приятно - трябва да се видим пак!!  Hug
Благодаря и за историческото "напомняне" - на мен лично историята никога не ми е била сред любимите предмети..имена и дати и до ден днешен не помня!!  Blush

Либра, как е - стягаш ли се за пътуването до Египет или се отказа, какво стана??

Секси, моите лични наблюдения, макар и дистанционно, показват че всичко се случва така, както си го направиш! Има го момента със задължаването да спазваш определени норми на поведение и облекло, но щом дори Елип в Сауди може да си позволи да излиза "непокрита" - за какво говорим?? Всичко е до твоето семейство и до това как се възприемат нещата там. Поне аз с такова впечатление оставам и вече не питам за общоприети порядки - съществуват, но... от теб си зависи какво и как!!  Simple Smile

Лили, много хубави цветове на дрехите и забрадките на момичетата от снимките! Чакай да ти кажа - бях в планината в едно село, близо до Велинград. Селото е изцяло мюслим и имаше само една джамия (църкви не). Хората, на пръв поглед, бяха порядъчни мюсюлмани - жените ходят с панталони и дълги престилки отгоре, и със забрадки, но вързани по най-обикновен начин. Както знаеш - посещението ми беше сега-през Рамадан. Аз бях отседнала в на познати вилата там (християни, може би единствените християни там). Един ден се случи така, че се наложи едни местни момчета да ремонтират нещо по къщата, а аз помагах на домакинята да приготвим "гощавката". Оказа се, че тя е купила свинска кайма за кюфтетата, аз веднага се намесих, че са мюслим и не ядат свинско, а тя смо ми каза - "Аз ли по-добре знам какво ядат, или ти??"  #Crazy Направихме кюфтетата и разни други неща (измежду които свинска наденичка...) и дойде време да седнат на масата. Това се случи към 5,30-6ч. вечерта. За моя голяма изненада само един възрастен мъж (бивш ходжа) отказа да седне на масата. Преди да започнат да се хранят счетох необходимо да предупредя, че храната е свинско месо... а те не се впечатлиха особено, наизвадиха оная ми ти ракия, и се почна едно млящене. Аз с опулен поглед попитах КОГА настъпва при тях ифтар...  мъжът (на около 40г) ме попита КОЕ???  #Crazy а аз повторих - ИФТАР!!! И той явно загря, каза ми към 8 без 15... Разговора приключи до тук, и голямото ядене започна...
Прави си, миличка, изводите, колко са мюсюлмани мюсюлманите в България...
(тук не слагам всички под общ знаменател... само тези, на които аз попаднах...)  #Crazy

Момичета, пожелавам ви весел празник и много усмивки!  Hug  bouquet

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 12:48 от Eye of Ra

# 201
Добро утро и от мен, аз докато се размърдам и то пре вас станало обяд- май най-поспаливата буля ще да съм. Хайде като за извинение да ви почерпя не постещите разбира се с една типично турска закуска
http://img2.travelblog.org/Photos/142/93253/f/596382-typical-Tur … h-breakfast-0.jpg

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 02:24 от Дивиана

# 202
Здравейте и честит Национален празник!

Пускам подбрани снимки от Тунис:

моето пътуване до Тунис

Този сериал, за ранно ислямския период изглежда много хубав....но уви тук едва ли ще има възможност да го гледаме  Confused, освен ако няма нейде из торентите качени серии  Thinking Кажете заглавието, моля!

Аз в момента тегля The Message с Антъни Куин и дебна да пуснат из нета и "Каквото Лола Поиска"  Twisted Evil

Rendition  е хубав филм, и аз го препоръчвам  Peace А преди време гледах един, който се казва Partition  Wink - действието се развива по времето на отделянето на Пакистан и става върпос за любовта межу мюсюлманско момиче и сигх.... И двата ги има по торентите.

# 203
Ето клипче от "Каквото Лола поиска"

http://www.youtube.com/watch?v=WNjiUkEapfc

http://www.youtube.com/watch?v=uaYh2DPa6io&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=Ns-_KfXdrSM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=KKozbjJXyZM&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=r3sjUV9WEH0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=OINEe4XBARo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=05BEYGLAjAE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ddGYHrnkikY&feature=related

Здравейте, момичета! Ето откъси от "Каквото Лола поиска". Вчера го "разнищвахме" в магрибската тема. Ани, мина една прожекция в Евро-Българския център. Само 4 човека бяхме, едва ли скоро ще има отново.
Секси, на 28.09 ще съм във Варна!  Hug

Лек ден!   bouquet Hug  bouquet

# 204
Рали, привет!Дано се пребориш с компютърните неволи бързо! Praynig
Кате, този филм и мен силно ме заинтригува  Mr. Green Малко ме е яд за тази прожекция, че сме я изпуснали..но защо не се прави малко повече реклама? newsm78 Сигурна съм,че ако знаеха повече хора, в салона нямаше да сте само 4 човека. Както и да е, ще действаме по втория начин - започваме да дебнем откъде да си го свалим  Twisted Evil
Ани, ей сега ще разгледам снимките ти от Тунис  Peace
Белбей, закуската ти ще я позлвам за обед  Grinning

# 205

Привети от мен в този национален бг.ден   bouquet

Много съм хепи-.....абонирах се за БГ телевизор-пробно,само за един месез да видя как ще е и дали ще съм доволна.....Сега гледам и Бтв и Бнт,нова....-Мечта!  bouquet Усещам и празника-все едно съм си У Дома .кАЧЕСТВОТО Е сУПЕРСКО-ЗА СЕГА.

Освен че е Ден на независимостта на България днес било и Международен ден без автомобили  newsm78.Излизам сутринта да купя хляб и ...попадам на хора-направени като сандвичи с надписи- да ходим пеш,да Убием автомобилните чудовища.......Рано,рано се смях-....да вземем да Летим,за да се придвижваме ще е най-добре  Joy И се чудя само на едно-вчера имаше Протест за събитието в Ислямабад- не особенно силна група от хора движеше  кортежа и викаха в знак на протест. Развети знамена,мегафони и снимки на Буш и Кондолиза-Криминални убийци...снимах даже ..Днес-против Автомобилите-десет пъти повече хора-....то си е за притеснение че Атмосферата се замърсява от автомобилните газове наистина.

А аз всяка сетрин влизам в един сайт-на този ден.....
Та да не пропуснем че е

Ден на Есенното равноденствие
Настъпва в 18:44 часа по Гринуич

Есен ,есен.....ах Супер песен-поздрав за всички арабелки   bouquetВиждам че почти всички са на линия и са добре  -наистина къде е Нафасимка...дано последното щъркелче не е отлетяло

http://fr.youtube.com/watch?v=CM0nZKwtzIE
Мери Бойс Бенд - Есен

# 206
   Аз в момента гледам по БТВ концерт на деца от различни възрастови групи спеелили награди в конкурс за таланти- кой точно не съм сигурна , но са просто невероятни всички! Толкова млади , талантливи , чаровни ... С две думи- They made my day!

# 207
Честит празник и от мен   bouquet!!!
Рали, добре завърнала се от планината. Да можеше да изпратиш малко чист въздух и хлад и насам, но... Важното е, че сте си изкарали добре. Бързо да се справиш с гостенчето в компа  Peace!.
Наде, тука сме, но чак сега вече мога да седна спокойно. Това разчистване на къщата ми взе здравето тези дни. А за филмчета няма да се изказвам, че последния, който гледах беше "Барби и диамантения замък"  Crazy, но предполагам няма да ти е интересен  Mr. Green.
Ани  Hug, ако намериш торенти на този сериал свиркай и насам. Ще ми е интересен да го гледам. Между другото снимките са супер Peace!!!
Дина, а ти чрез кой сайт гледаш БТВ???

Весел ден на всички.

# 208
Ани, изплакнах си очите с любими пейзажи. Мерси!  bouquet
Дина, и аз го гледах същия концерт и все за децата на Теди си мислех! Hug
Елип, Дала  Hug и за вас!

Ето едно музикално поздравче и от мен, пее Наташа Атлас: http://www.youtube.com/watch?v=c1KKPIY7DKA&feature=related
Не мога да не добавя и тази - уцелва те право в сърцето: http://www.youtube.com/watch?v=FlCP6I45z6s&feature=related

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 14:36 от Old Sport

# 209
Момичета БТВ се гледа директно от сайта им www.btv.bg и е напълно безплатно
В Стандарт писаха за жената мюсюлманка, която ще влезе в Биг Брадър, че е взела 50 забрадки със себе си...
Наистина ще има нещо....
Благодаря за филмовите предложения почвам да ги търся

Допълнение
Група от 15 чуждестранни туристи са били отвлечени в Асуан, в Южен Египет, съобщиха египетските сили за сигурност. Египетският министър на туризма Зохеир Гарана съобщи, че 15-те души, които бяха отвлечени на границата между Египет и Судан, са петима италианци, петима германци, един румънец и четирима египтяни. "Това е бандитски акт, извършен от маскирани мъже", съобщи министърът, цитиран от Ройтерс. Той допълни, че се водят преговори относно откупа за освобождаване на чужденците.

Италианското външно министерство съобщи, че "външният министър Франко Фратини, следи случая с отвличането в Египет на група чужденци, сред които и петима италианци". То допълни, че се намира в контакт с други външни министерства и дипломатически и консулски представителства в Египет. Източници от египетските сили за сигурност съобщиха, че е възможно групата да е била отведена в Судан

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 15:03 от Nadia Jasem

Общи условия

Активация на акаунт