Яслата (9)

• 34 829
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
  • София
урси, и моето дете е така- пищи, сърди се, не спи, трудно яде, стряска се насън и ме търси, ще премине- прекалено много нови впечатления им се трупват и затова реагират така, а и по принцип- децата израстват и се променят-това е етап от израстването, макар че, ако имах възможност щях да му го спестя точно на тази възраст, но няма начин.
А до мамите с дечица с повръщане и разстройство- това със сигурност си е нещо- лекар не може да каже след преглед, че му няма нищо на детето- прави се изследване на акото- става за десет дни и кръвна картина и се преценява дали е ентеровирус- по-вероятното или бактериална инфекция. От морето и ние си донесохме тая гад и даже лежахме в болница- оправи се с Ентерол-2 пъти дневно, хидрасек, лечебна Хумана банан и страшна диета. Не ги подценявайте гадните летни вируси и спазвайте страшна хигиена, защото понякога се тръшва цялото семейство.

# 181
  • СОФИЯ
Днес Мия за пръв път спа в яслата - отидох разбира се в 3 часа да си я взема - тъкмо станала и я нахранили дори! Много съм доволна от днешния ден - толкова по-спокойна беше! Според мен си има значение това, че цял ден е там - наспива се, вижда кой я храни и свиква .....Пак обаче и беше пълно шишето - с водата ...

# 182
donikka, сигурна ли си, че не им дават от чаши да пият? Поне в нашата ясла е така - пият от метални чаши в яслата. Не знам колко пие моята, но гледам, че пишка достатъчно и затова не се притеснявам. Дано и при вас е така.  Peace
При Вики промяната от яслата е по-скоро положителна - иска да яде само сама, не дава да я храня, изяжда всичко и пита за още (е, навярно в яслата не яде много и е гладна  Confused , но за мен е по-важно че се мъчи да се научи).
Сутрин си поплаква за мама, но като я вземам ми се радва, вкъщи говОри повече, усмихната и игрива е следобяда. Но да не дърпам дявола, че не знам какво ще стане като почне да спи там. Praynig

# 183
  • Откъм Варната
ДЯ №8 "Щурче"- Варна

# 184
трети ден: ту плачела, ту играела Praynig Heart Eyes

мира е в 28 одз 'ян бибиян' в младост 2 Peace

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 16:28 от ninochka

# 185
Ето списъка дотук: (върнах се 2-3 теми назад  Crazy)

София
3 ОДЗ „Патиланско царство” (Ст. Караджа)– Шаманката, Корина
4 ОДЗ „Далматинци” – ronisum, didka25
5 ОДЗ "Ракета" (Сухата река) – kundurdjieva, Ренката
6 ОДЗ (Толстой) – Salsa_vera (гост), Galateya
7 ОДЗ - Dilirium
12 ОДЗ (Мусагеница) - kristinita
14 ОДЗ „Карлсон” (Младост 2) - eleinbg
21 ОДЗ - Тединка
27 ОДЗ (Надежда) - babyonboard
28 ОДЗ „Ян Бибиян” (Младост) – ninochka
33 ОДЗ (Овча Купел) – Лиличка, mira_sm
36 ОДЗ "Пеперуда" (Дружба 1) - Dobi81
37 ОДЗ (Бъкстон) – green_dawn
42 ОДЗ (Надежда 5) - catty m
50 ОДЗ – Iga
61 ОДЗ "Шарено петле" (Слатина) - jas.min
62 ОДЗ (Оборище) – yovanka, ursi
67 ОДЗ "Мечо Пух" (Гео Милев) - pepetia
70 ОДЗ (Младост) – Desss
73 ОДЗ "Маргарита" (Люлин Sunglasses - мама_МОНИ
76 ОДЗ - catnadeen
84 ОДЗ (Овча Купел) - iraa
93 ОДЗ "Чуден свят" (Красно село) - cvetomir@ , annaanna, bravy, vessinka, mimok_l, MAlena
120 ОДЗ - Ним
1 ДЯ (Триадица) - Бръмбазела
23 ДЯ (Лозенец) - vicks
36 ДЯ  "Слънчево зайче" (Изток) - tini-mini, *tan4eto* 
40 ДЯ (Надежда) - heart
45 ДЯ (Лозенец) - GERY80
48 ДЯ (Западен парк) – St.Anger
56 ДЯ Калина (Гео Милев) - фетица
58 ДЯ (Хаджи Димитър) – ва ни ла, donikka
62 ДЯ (Надежда) - Гневна
69 ДЯ (Студентски град) - Елито
70 ДЯ – viliko
ЧЯ "Мила" (Бъкстон) - elku-elena

Пловдив
10 ДЯ – pepa_k
12 ДЯ  - Kaili
15 ДЯ – miss_74
ДЯ „Слънчев рай” (Тракия до бл.15) – taniuha

Варна
8 ДЯ „Щурче” - KaliMa
24 ОДЗ "Иглика" - Елена82
ДЯ (Русалка 13) - bambi_mama, Северина
ДЯ „Звънче” - DZ
ОДЗ „Д-р Петър Берон” – ally

Бургас
1 ДЯ - wish
3 ДЯ - 'МAРИЯ'

Стара Загора
9 ДЯ "Роза"- doni972

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 21:57 от jas.min

# 186
Тъкмо щях да пиша и видях,че сте ни включили в списъка.
Тия дни само чета,че нали сме си в къщи и си лекуваме сополите.
Искаше ми се вторник да тръгне пак,но сигурно няма да мога да взема бележка от педито в понеделник-нали е почивен ден. Ще трябва чак в сряда да го водя.
Май не мога друго да направя. newsm78

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 16:49 от bambi mama

# 187
Вземи бележка във вторник и после го заведи същия ден (ако педито ви е сутрешна смяна във вторник). Бързо оздравяване!  Peace

# 188
tini-mini може и така,но той ходи само до обяд още.Педито хич не е близо и докато отидем и се върнем незнам...Но определено е вариант. Peace

# 189
Здравейте отново и ние да се вмъкнем в списъка.. Hug
33-ОДЗ-Овча Купел1

# 190
  • София
Леле не мога да ви изчета LaughingТолкова много сте писали, но за съжаление повечето постове са кофти.  Sad Дано децата свикнат и да няма кофти лелки. Да наистина много са им ниски заплатите, но все пак това е призвание.
Митко още не е тръгнал - казаха ми след 1 окт. да отида с изследванията и тогава да се разберем кога ще почва. Ще приемат децата по списък в зависимост от това коя майка е по на зор. А аз още съм по майчинство и сигурно ще ни приемат по-късно.

За списъка- 73 ОДЗ "Маргарита", Люлин - 8

# 191
  • София
Благодаря на jas.min, че ме е включила в списъка.  Hug
Аз контактната бележка ще си я взема днес от педиатърката. Хич и не мисля да се разкарвам във вторник.
Днес разговарях с директорката - във вторник да заведа детето нахранено към 8:15. Още не е решила в коя група да го сложи. В понеделник като се записвахме и като ни показа едната група аз реагирах, че децата са много мънички и тя каза, че моето изглежда по-голямо и ще го сложи при по-големи. Не знам дали е за добро - големите повече се бият, удрят, но и повече неща знаят...
Чета ви постовете и се чудя как така не контактувате с директорката на яслата - аз с тази съм се чувала поне 4-5 пъти плюс ми обърна много внимание като се записахме. Всичко ми обясни жената, правилник четох, разпитва ме за детето. Не знам, много залагам на комуникацията с нея. При конфликт хич не бих издържала да бъда адски дипломатична с лелки или сестри, които тормозят детето ми, слагат памперс, викат му без причина и т.н.
Много ми е мъчно, че на някои от вас дечицата се стресират. Яслата трябва да е място, където им харесва да ходят, а не обратното.  Crossing Arms Дано всичко скоро се оправи и малките сладурчета бързо свикнат. Че то така и те се тормозят, и родителите.

# 192
  • Tам през Атлантическия океан
опс

# 193
И да те питам -ти досега дупето миеше ли всеки път или бяхте на мокри кърпички.Чудя се дали няма и това значение за израняването.Да не е от ОДЗто  newsm78 , ако е това,да я свиквам от сега.
Когато се напишка чистя само с мокри кърпички, а ако е наакана задължително мия първо с вода. Проблема е, че не виждат/усещат веднага, че някое дете се е наакало, а конкретно моето много бързо се подсича и от там идва и големия ми проблем. Може би за нищо друго не се притеснявам така много, както за сменянето на памперса. И още първия ден си я прибрах с червено дупе, та досега, още не и минава.
mimok_l, Алето в коя група е?

За списъка - 93 ОДЗ "Чуден свят" - Красно село, София.

# 194
36 ОДЗ Пеперуда - Дружба1
Ние сме там, отднес малкия като го взех е прегракнал, и сега смуче едни хомеопатични

Общи условия

Активация на акаунт