Яслата (9)

• 34 892
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Здрасти и от нас!

Ние още сме си вкъщи и лекуваме течащо носле Sad
Много се надявах да може днес да тръгне, но май ще си чакаме вторник!

Цвети, Малена пишета как са дечицата! Плачат ли много, как се държат лелите. Въобще - каквото се сетите!

Целувки на всички малки герои и по-малко болести!

# 61
МОмичета , аз търсих , но не открих такъъв , затова ако искате да направим списък кое детенце в коя ясла е и да го сложим на 1 страница.
 Peace

# 62
"Мила" беше частна забавачка, нали newsm78

# 63
Детето ми посещава от два дни ОЗД 27 в Надежда и е в ясленската група.

Днес на обяд влизайки да го взема го чух как плачеше неистово, а сестрата му буташе лъжицата в устата и му крещеше, че е лигльо. След което в разговора призна, че и сутринта му се е карала, че е бутнал една кула от кубчета, която друго дете е построило.

Интересно ми е какво им е очкаването на тези сестри относно поведението на втория ден на едно двегодишно дете в детската градина?
Явно поведението на синът ми не отговаря на критериите им, но това причина ли е да го нарича лигльо?

Нямам думи.....

# 64
babyonboard , какво е това отношение  #Crazy , като не им харесва работата с деца да си намерят друга! Какво са виновни малките създания , те са едни душички , ясно е че им е трудно.
Дано повече няма такива ситуации .

Ей тва ми е било най-чудно , как се държат с децата когато ги няма родителите , ако видя и знам със сигурност ще ми е по-спокойно , ама сега само го мъдря и аз  Outta Joint Tired

# 65
babyonboard ужасно е това отношение към децата. ShockedАз много се притеснявам да не се държат лелите по такъв начин и дечицата още повече да се стресират.А да не говорим че синът ми не може да говори още и няма как да разбера какво се случва там през деня.
Много съм против също ако ги насилват за яденето.Предпочитам ако не иска да яде да го оставят да си стои гладен.
Ние сме още със сополи.Дано до вторник се оправи,но се страхувам като тръгне и след 2 дена да не се разболее пак.Освен това подозирам,че след тези няколко дни в къщи ще е още по-трудно.Днес само минахме покрай яслата,я той явно позна сградата и ревна Cry
Като гледам колко болнички има ми се свива сърцето.Бързо оздравяване на всички сладури. Hug

# 66
  • София
babyonboard , ужасно е това, което казваш Sad Мен най-много точно от такова отношение ме е страх. Защо не поговориш с лелката, а след това и с директорката? Още повече не само крещенето по детето, ами и обидните епитети!

МОмичета , аз търсих , но не открих такъъв , затова ако искате да направим списък кое детенце в коя ясла е и да го сложим на 1 страница.
 Peace

Аз съм за, но как да се организираме?

Иначе ние ще сме в 42 ОДЗ в Надежда 5.

# 67
babyonboard, а ти какво отговори и направи? Или си замълча и дойде тука да пишеш  Crazy От началото както тръгнат нещата - така ще продължат, казвам го от личен опит, и на такива ситуации веднага трябва да реагира човек!

# 68
 Peace

Има тема за това  кой в коя ясла/градина е, може списъка да се копне от там и да се сложи тук и допълва, ако авторката на темата няма нищо против, разбира се:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197728.0
Весинка, незная какво точно те интересува, но първият ден може да се каже, че мина нормално , сутринта малката  въобще не разбра къде я вкарват, но на излизане докато ме видя и се разплака , така беше с повечето дечица. Вторят ден, сутринта рев и на излизане рев, а днес сутринта се разплака, беше ме гушнала и с все сила се опитваше да се задържи за мен, вътре е поплакала малко, но госпожата ми каза, че  бързо се  е успокоила. На обяд нямаше никакви проблеми, излезе спокойна.
Мнението ми за персонала за сега е положително и двете госпожи са отзивчиви, отговарят на всяко питане. Лелките също са приветливи, но все пак ми се иска скоро да има родителска  среща, за да може да поговорим спокойно с учителките. Това е засега, ако те интересува нещо конкретно пиши на ЛС или тук, ще ти отговоря с удоволствие.
babyonboard, единственото което мога да те посъветвам е да не оставяш нещата така, направи забележка на лелката, в крайна сметка не си си пратила детето там, за да ти го обиждат. Вилико е права, както тръгнат нещата от началото, така и ще продължат, не позволявай такова отношение.

# 69
Попитах същото, което питам и тук...
Но не ми отговориха...не можело така...трябвало да яде..то хубаво трябва и аз съм на това мнение...но не и по този начин..в крайна сметка му е втори ден..пък и нямам си и на идея как можеш да нахраниш едно ревящо дете...с крещене със сигурност не става..

Аз не съм си позволила да нарека детето си по този начин, с кое право тя го прави?
Е, не получих отговори на тези въпроси..Но все пак ще ги задам и на родителската среща.

Чувствам се безсилна...не исках да подхощдам към персонала с лошо. Винаги съм добронамерена към хората, на този принцип възпитавам и сина си. Но най- кошмарното е, че единственият, който най- много ще изпати, ако доразнищя въпроса ще е синът ми. Убедена съм, че поведението им спрямо него ще е по- различно..и то не в добрия смисъл..

# 70
  • Стара Загора/Бургас
Здравейте  ,
от днес и аз съм във вашите редици.Детенце е на 2г. и 1 м. , казва се Ивелин .
Когато отидохме сутринта в яслата , директорката ни прие , поговорихме си малко и тя въведе Ивето при децата в групата .Аз и сестрата останахме пред стаята им  , където са гардеробчетата и си поговорихме относно техните изисквания и навиците на Ивето .Опита се да ме успокои и да ми въхне кураж , че оставям малкото си съкровище.Докато бях там не го чух да плаче .Даже на тръгване ми поотвориха леко вратата за да го видя какво прави.
Когато обаче отидох да го взема ми съобщиха , че си е поплакал....дори и в момента плачеше пак, защото един балон се пукнал и другите деца също плачеха .Предполагам са се стреснали от шума.
Аз геройски удържам фронта , но незнам как ще е утре .
Леко ми е притеснено  , като  не знам какво се случва и не мога  да го видя със собствените си очи.
Мисля си обаче , че не може да са постоянно под крилото нии това ме успокоява донякъде Sad

ЗА СТАТИСТИКАТА:
 гр.Стара Загора 
ясла №9  "Роза"

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 13:54 от doni972

# 71
Айде и аз тука:) Моят син днес беше за трети ден на ясла, и вече не иска и да чуе-реве само като чуе думата "ясла". А тръгна с огромно желание, цяло лято го водих в двора на градината, той цяло лято повтаряше, че иска при децата, но...Първият ден влезе сам, усмихнат, разплакал се е 15 минути, след като се е усетил, че ме няма. Изял си всичко, поискал си още домат даже. Едната лелка е толкова добра, гушка ги и ги носи всичките, поплаква си, като не може да успокои някое човече. И сестрата все й се кара, че ги глезела  Twisted Evil Вчера влезе пак без плач, но въобще не си е играл, не е ял, гушнал една играчка и плакал тихичко сам на най-отдалеченото столче...И днес вече влезе с рев, и ми се обадиха на 20тата минута да си го взема, че е оповръщал света от плач, и почвал да се захласва. Направо не знам какво да правя. Яслата е само една група, чисто нова е, и всички деца са нови. Ако другите бяха свикнали, сигурно щеше да му е по-лесно да се адаптира, но сега всички реват, сестрите нервни, днес чух, че имаше някой наказан даже, че обикалям около яслата. Къса ми се сърцето...Някак себе си все още не мога да убедя, че постъпвам правилно с тази ясла, въпреки че нямам избор...

# 72
  • Бургас
гушнал една играчка и плакал тихичко сам на най-отдалеченото столче...

Боже, това като го прочетох и ми се приплака  Cry Пожелавам ти много сили и дано малкото човече бързо да свикне. Hug

Относно списъка аз съм ЗА да го сложим на първа страница  Peace
Велизар е в Детска ясла № 3, гр.Бургас.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 14:21 от 'МAРИЯ'

# 73
  • Върху лъчите на Слънцето.
И аз снощи се запитах какъв е смисълът от яслата? Но дали ще е сега, дали ще е на градина, или когато дойде време за училище, децата пак трябва да се отделят от нас. По-добре сега, когато са малки. Е, и на нас не ни е леко, на тях пък още повече, но това е положението. Ще си тъгуваме заедно известно време, но когато свикнат на всички ще ни е по-добре.  Peace

# 74
Malena,и аз мерси за инфото,много ми е от полза,нали скоро и ние ще се присъединим.Радостина крачи ве4е от 3-4 дни с бодри крачки по мен,но ако се зазяпа нанякъде и и кажа нещо пада на дупе.така,че още малко ще я почакам.Тъкмо и студа малко да поразкара надявам се.
Как я обличаш за там?Какви са ти впечатленията,затоплят ли помещенията,че нали няма още парно...бог знае как е..
Ние без да ходим на ясла сме болни,пък ще видим там как ще се опазим от болести.
За родителска среща ще се ослушвам с 2 уши,че и аз смятам,че беше редно да я проведат преди започването на уч.година или най-късно до към 20ти Септември,все пак всички изисквания беше по-добре да ни ги споделят наведнъж,а не на всеки поотделно.Така и на себе си време щяха да спестят,ама хайде.Ако кажат нещо свиркайте плс.
Весинке как е Монката?
Ще чакам и Цвети  и Ани да споделят инфо от техните срещи с ОДЗто
Поздрави на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт