Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 667
  • 879
  •   1
Отговори
# 675
Благодоря, murka

# 676
Здравейте,

прочетох много от вашите публикации защото на сина ми му предстои операция на ПКВ и менискус. Но не намерих информация за вида на импланта - на нас ни казаха че има два варианта - метален и разградим. Не можем да решим кой да изберем. Може ли да ни посъветвате? А освен това ако някой може да ни каже откъде да намерим шина - за да не купуваме нова за 250лв. Ще бъда много благодарна за споделените мнения. благодаря!
Аз имам същия проблем с детето. Вече правихме операция на менискус преди две години, оказа че още тогава е имал и скъсани връзки, но никой не ни каза. Сега направихме втори ЯМР и на прегледа проф. Георгиев каза , че още на първия резонанс е имал и този проблем, но никой не ни е казал, махнаха само менискус. Сега и аз се чудя за вида на импланта и не мога да преценя кой е по добрия вариант. Аз също ще съм благодарна за мненя и съвети

# 677
Здравейте, аз съм на 68 год. -старица,
през ноември ме заболя десният крак  от коляното до глезена,
 не можех да вървя, доктора ортопед се отнесе нехайно, като
 към възрастен човек. Не взех никакви предпазни мерки,не знаех точно какво става,
като търсих в нета
сходни симптоми и причините за тях разбрах ,че имам увреден менискус.
Диагнозата ми се потвърди с ямр-дегенеративни промени и руптура на заден
 рог на медиален менискус. Друг ортопед категорично ми каза да не си
правя операция защото съм възрастна.
Като се рових в американските сайтове , операция препоръчват в краен случай.
Аз се движа но коляното ми е стегнато, при продължително ходене ме заболява.
Какво правят вашите възрастни роднини със сходните на моя проблем.
Ще ви бъда благодарна ако ми отговорите.

# 678
  • Sofia
Г-жо,не сте чак толкова възрастна,чак пък и старица да се определяте...
Къде сте ходили на ортопед,потърсете още няколко мнения.
Моята майка/72,5год./също е с болки в коленете,казва,че ги усеща като схванати,но не мога да я накарам да отиде на лекар.Маже се с магнезиево олио и гел,прави компреси от пресни зелеви листа,приема по 1-2с.л. дневно сусамов тахан,той е с най-високо съдържание на калции и е много полезен за стави и кости.Всеки ден по 1/2ч.играе гимнастика.Добре е всяка седмица да се яде желиран бульон от свински крачета,уши,опашки.По аптеките има много добавки за ставни проблеми,добре е да приемате някое от тях.

# 679
 към възрастен човек. Не взех никакви предпазни мерки,не знаех точно какво става,
като търсих в нета

Mного правилно Ви е казал ортопедът да не си правите операция. Освен да дозирате ходенето!?

# 680
  • TX
разкъсания мениск е като абразив в ставата и още повече води до дегенеративни изменения в хрущяла, направете още консулти 68 години не са чак толкова много имате още и защо да не ги изживеете качествено.

# 681
като търсих в нета

Здравейте, без да съм специалист, също мисля, че във Вашия случай е по-добре да не се прави операция. Относно обездвижването и болките при движение - бих Ви препоръчал рехабилитация. Един качествен рехабилитационен курс би Ви върнал обема на движенията.

# 682
Здравейте, благодаря на всички, които ми отговориха. Затвърдих си убеждението, че не трябва да търся хирург.
Не съм от София, но ще се опитам да намеря рехабилитатор в нашия град.
Трябва да се съобразявам с годините си и да внимавам какво правя.
Благодаря за съветите.

# 683
Здравейте,
има ли оперирани от ПКВ в "Света София". Аз имам назначена операция за 20.04., при д-р Загоров и ми се иска да си "побъбря" с някой негов пациент или поне от пациент от Света София.

# 684
Пишат  добри отзиви за него. Освен това е млад и се старае за да изгради име.

# 685
  • TX
проучете си и въпроса с рехабилитацията също, че никак не е маловажно, дори напротив  Peace

# 686
Някой може ли да ми каже какво раздвижване и какви упражнения може да се правят след артроскопия на коляно (скъсан менискус)? И веднага след операцията ли да се правят или трябва да мине известно време?

# 687
Благодаря!
На рехабилитация ходя и сега при Мишо Илиев, че ми е близко. Ако си паснем ще продължа и след операцията. Иначе сега разглеждам за добри рехабилитатори близо до вкъщи...подготвям се така да се каже:)

# 688
За всички бъдещи скъсани менискуси.

Най-после и у нас.
Изкуствен менискус.
http://www.mbal-sofia.com/bg/news/mo...ta-stava-video

# 689
По лошо стечение на обстоятелствата ми се налага да се включа и към тази тема. Отнася се за сина ми, който миналата седмица е паднал със ски. Днес шефът му го води във Варна и са му поставили диагноза _ скъсани предни кръстосани връзки. Тази диагноза е поставена само след опипване на коляното. Та въпросите ми са :
 1. Необходимо ли е да се направи и ЯМР за по-ясна диагноза?
2. Казали са му, че може да отложи операцията във времето, когато се реши. Има ли някакъв препоръчителен срок за след колко време след травмата е най-добре да се извърши операцията?
3. Необходимо ли е да носи някакъв бандаж на коляното, за да не се натоварва или е по-добре да не го щади?

Общи условия

Активация на акаунт