Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 750
  • 879
  •   1
Отговори
# 660
Свързах се с него, каза че работи със здравната каса, но има доплащане 900 лева. За всички, които имат нужда да знаят цената.

Касата поема тази клинична пътека, ако пациента е осигурен. Пациента заплаща само болничния престой, който % от минималната работна заплата(5-6 лв на ден), ако не е лежал 10 дни в болница през годината. Ако е лежал, не се плаща.

http://spravochnik.framar.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B5%D0%BC%D0%B0

За всичко останало, което плащате (900 лв) ще подпишете една декларация, че сте си избрали екип или че сте поискали допълнителни услуги, извън вписаните по НЗОК.

# 661
За съжаление пациента не може да се противопостави, защото рискува да го осакатят за цял живот. Така че, плащайте, но спрете да ги превъзнасяте.

# 662
Искам да изразя възмущението си от д-р Иван Василев и практиките в клиника Евровита. Оперирах скъсан менискус през лятото на 2013. Избрах Иван Василев по препоръка на познат и поради факта че практикува в Германия, независимо от двойно по-високата цена. Операцията трябваше да е рутинна, но вместо да се възстанови за 2-3 месеца коляното ми е в многократно по-лошо състояние, с постоянна болка и според мнението на водещите хирурзи, с които се консултирах е инвалидизирано без шанс за възстановяване. Направения ЯМР след операцията показва разкъсани тъкани, наранени хрущяли и куп други проблеми предизвикани косвено от ендоскопската интервенция без връзка със скъсания менискус , което ме кара да се съмнявам, че изобщо съм опериран от Д-р. Василев, а по-скоро от негов асистент. Вероятно затова в Евровита операцията е с пълна упойка и след това не се получава видео от ендоскопията, както е в другите клиники, а само няколко снимки. Според един от водещите специалисти по образна диагностика, който сравни ЯМР-тата преди и след операцията, нанесените поражения са драматични. Освен това отношението към пациентите в клиниката след операцията е изключително арогантно. В продължение на месеци не успявах да получа достъп до Василев, въпреки очевидно несупешната операция и необходимостта от спешна консултация. Чак след като заплаших неговия асистент с публично изявление бях приет, при което ми предложиха втора операция, но на този път на кръстни връзки, което категорично противоречеше на резултатите от ЯМР и мнението на три от водещите специалисти по коляно в България. За съжаление не съм изолиран случай. В приемната на клиниката се нагледах и наслушах на десетки подобни случаи, дори и на бурни скандали от пациенти в моята ситуация. Др Василев буквално се крие от пациентите си, притичва от кабинет в кабинет за да не го видят. Василев си е направил имидж като "немски" лекар, оперирайки няколко известни спортисти,а  всички останали пациенти са на конвейр без сериозен анализ на състоянието им и грижа през пост-оперативния период. Поредния  безскрупулен и арогантен търгаш, който изобщо не се интересува от пациентите си. Сериозно обмислям да предприема действия за да защитя интереса си в съда.

Странно ми е това, което казваш,  аз имам други впечатления. Свекър ми се оперира при д-р Василев миналото лято със същата диагноза и се възстанови, е не е като 20 годишен, но се движи сам, болките му заглъхнаха и е доволен, че го накарахме да се оперира. Това че се крие от пациентите си е направо смешно,  в приемната никой не е недоволствал само се чака повече защото и пациентите му са много.

# 663
Само искам да кажа, че запис от операцията невинаги се дава. Така че липсата му при теб не доказва нищо. За Василев само добри отзиви съм чувала и ми се струва странно това което си написал... "Др Василев буквално се крие от пациентите си, притичва от кабинет в кабинет за да не го видят." - изобщо не ми звучи логично, за какво и от какво да се крие?

# 664
  • София
Ансолютно задължително е да се саде запис.
При такава операция това играе ролята на епикриза. Друг е въпросът, че използването на пълна упойка при подобна манипулация е абсолютно безумие.

# 665
Ами не съм съгласна, мен например са ме питали дали искам запис или не. И какво значи пълно безумие, мисля, че лекарите знаят малко повече от нас кое как трябва да се направи.

# 666
  • София
Те искат и парите да ни вземат. Работата е там, че трябва да влизаме информирани в кабинетите. Не знаещи повече от тях, а информирани.
Пълната упойка е много опасна и се налага само в редки случаи.
За операция, при която намесата е при долните крайници, не засяга никакви вътрешни органи, спиналната упойка се е доказала по целия свят. Абсолютно ненужно е пациента да се товари по този начин - с пълна. Питайте някой друг лекар (който не работи с въпросния) и ще ви каже същото.

А за липсата на диск - докато съм седяла по чакалните доста от хората, които се оплакваха от усложнения след операция и търсеха друго мнение, друг лекар, бяха точно такива - без запис, без снимки.
При такава операция записът е задължителен, за да се види при една евентуална последваща консултация какво точно се е объркало там, вътре. Елементарна логика.

# 667
Брат ми, който е активен спортист се оперира при д-р Василев. Има си запис и не са го оперирали с пълна упойка. Единствено, доста почакахме докато се свържем с него,  но човека има клиника в Германия и е много натоварен, не може да се разкъса. На прегледа изчерпателно обясни всичко, не ни спести и какви са рисковете от операцията. Трябва да се радваме, че все още имаме такива специалисти, които идват в България и оперират срещу минимално заплащане. Знаете ли колко струва такава операция в Германия.

# 668
Даниел много добре го е казал – просто лекарят е много зает, нормално е да се чака малко повече. Винаги съм се изненадвала на хората, които недоволстват от това нещо – в крайна сметка на всеки трябва да се обърне внимание, всеки случай е специфичен, иска се персонално отношение и достатъчно време, което д-р Василев като доказан професионалист е длъжен да отдели.

# 669
Здравейте,
Преди десетина дни скъсах задна колянна връзка, насочих се към д-р. Тони Георгиев. Има вероятност да ми се наложи да изчакам няколко месеца-около година с операцията, ако стане така има ли някакви бандажи или ортези, с които да ходя по-лесно-забравих да го питам на прегледа? Отокът още не ми е спаднал напълно, за да разгъвам докрай коляното, защото се налага да избягвам противовъзпалителните и мажа само с един билков крем. А някаква рехабилитация може ли да се прави сега? Ще съм благодарна, ако споделите опит.

# 670
Здравейте,искам да попитам дали някой има впечатления от Д-р.Чонко Чонков? Аз съм със скъсани красни връзки едни приятели ми го препоръчаха.Ще ви бъда благодарен,ако някой знае нещо за него.

# 671
  • TX
Здравейте,
Оперираха ми разкъсана предна кръстна връзка на 13. 02 в Трявна - проф. Аспарухов. Искам да попитам останалите пишещи в темата кога и как започнахте физиотерапия, рехабилитацията.
По отношение на операцията и опериращия екип съм много доволна от професионализма, който излъчваха, докато от болничния престой  ме възмути елементарното отношение и непукизъм от страна на обслужвашия и част от  медицински персонал.

# 672
Здравейте,
Оперираха ми разкъсана предна кръстна връзка на 13. 02 в Трявна - проф. Аспарухов. Искам да попитам останалите пишещи в темата кога и как започнахте физиотерапия, рехабилитацията.
По отношение на операцията и опериращия екип съм много доволна от професионализма, който излъчваха, докато от болничния престой  ме възмути елементарното отношение и непукизъм от страна на обслужвашия и част от  медицински персонал.
Тъй де! Защо да му обяснят на пациента, кога да почне рехабилитацията! Нали има bg-mama?  #2gunfire
До махането на конците можеш да правиш контракции на бедрения мускул. Като ги махнат започваш крио терапия и рехабилитация.
На мен санитарката ми хвърляше дистанционното на другото легло, но и звънях колкото пъти ми се наложи, като се държи така.

# 673
Здравейте,

прочетох много от вашите публикации защото на сина ми му предстои операция на ПКВ и менискус. Но не намерих информация за вида на импланта - на нас ни казаха че има два варианта - метален и разградим. Не можем да решим кой да изберем. Може ли да ни посъветвате? А освен това ако някой може да ни каже откъде да намерим шина - за да не купуваме нова за 250лв. Ще бъда много благодарна за споделените мнения. благодаря!

# 674
  • TX
Здравейте,

прочетох много от вашите публикации защото на сина ми му предстои операция на ПКВ и менискус. Но не намерих информация за вида на импланта - на нас ни казаха че има два варианта - метален и разградим. Не можем да решим кой да изберем. Може ли да ни посъветвате? А освен това ако някой може да ни каже откъде да намерим шина - за да не купуваме нова за 250лв. Ще бъда много благодарна за споделените мнения. благодаря!
Имплантите май все ги слагат резорбируеми и за около 3 години се резорбират, а за шина
Скрит текст:
в един форум попаднах на този любезен господин Киро - 0885815791  и той е минал по този път, като му се обадих дава и шина и патерици, но не се наложи да ползвам неговите, защото позната ми даде нейната

Общи условия

Активация на акаунт