Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 765
  • 879
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Трябва да посетиш доктор-ортопед,аз ти препоръчвам Хубенов.А проблемите може да са много...и най-различни!

# 631
  • Sofia
знам,че трябва...и скоро ще го направя Peace

# 632
  • България
Искам да попитам, някой дали е правил инжекции от кръвна плазма при проф. Тони Георгиев и евентуално цената. Предварително благодаря!

# 633
Здравейте. Някой да каже нещо за д-р П. Братоев от Стара Загора. От свои или чужди впечетления...

# 634
  • София
Здравейте на всички wavey   Аз лично бих ви препоръчала Д-р Валери Петров - "Софиямед" , този човек има златни ръце Praynig имах скъсана ПКВ и менискус и двете операции той ми направи, досега не съм имала проблеми с коляното, а съм бивша спортистка / не спрях да тренирам заради операцията, стана 3 години след нея и през това време не съм имала никакви проблеми Peace / За менискуса предполагам знаете, артроскопия и на следващия ден те изписват и на 15 ден започваш тренировки Mr. Green а вече ПКВ на мен лично ми отне година да се възтановя, но искам да кажа и да подчертая, че това 6 месеца е възстановяването, но не при всеки, процеса е строго индивидуален. След операцията 45 дни шина, ако не ме лъже паметта вече Flutter която беше сгъваема и ти казват по време на тези 45 дни кога на колко градуса да я сгъваш  Peace Така махнах шината, трябваше няколко дни да ходя с една патерица, но аз си тръгнах нормално и без нея от момента, в който я свалиха Mr. Green после се започна фитнес и в последствие трнировки, по-леки разбира се. Ще попитате защо при мен възстановяването и било толкова дълго, защото при спортистите след такава операция е много важно да се възстанови квадрицепса и особено вътрешната глава без този мускул няма как да стане завръщане към спорта, на мен точно той ми отме по-дълго време да го възстановя и искам да кажа, че през цялото възстановяване ходих на контролни прегледи и Д-р Петров ми казваше, че просто докато не го направя този мускул няма как да ми разреши да тренирам активно, а не ме е претупал на 6-я месец да каже готова си,не, за което съм му благодарна, защото имах доста съотборнички, оперирани при Хубенов / да не говорим, че там разреза е 12см при мен е 3 и техниката при него е от преди 100 години ooooh! / и те след операциите имаха доста проблеми, трудно възстановяване, болки, подуване, да не говорим на 12 ден, когато се махат конците кракът ти на какво прилича при Хубенов  Sick касапска история.... и т.н. , докато при мен такова нещо нямаше!

Ако ви се налага операция аз ви препоръчвам Д-р Валери Петров - "Софиямед" , няма да сгрешите, повярвайте ми! Peace Зная, че прозвуча като реклама, но не е така, просто ви казвам от първа ръка нещата, а от там натам все пак вие си преценявате на кой да се доверите. Успех на всички! Hug

Последна редакция: нд, 07 дек 2014, 01:30 от Miss*Sunshine

# 635
Подкрепям с две ръце препоръката за д-р Валери Петров, само да уточня, че той вече е в "Софиямед". Невероятен хирург и много отзивчив човек. Опитът ми е от това лято.

# 636
  • София
Подкрепям с две ръце препоръката за д-р Валери Петров, само да уточня, че той вече е в "Софиямед". Невероятен хирург и много отзивчив човек. Опитът ми е от това лято.

Веднага ще поправя поста си  Peace Благодаря, явно се е преместил Simple Smile

# 637
Здравейте! Майка съм на 15г.момиче.Миналата година получи луксация на пателата(патилите знаят какво е ) при падане по стълбите в училище.Беше с шина около месец, след това физиотерапия и т.н.Сега крака го сгъва почти като другия и ходи нормално, но усеща щракане в коляното при ходене.Забелязвам,че щади крака при клякане, качване по стълби и други натоварвания.Мускула на бедрото е по-слаб.Капачката е нестабилна.Ще ходим при проф.Аспарухов за консултация, но бих искала да помоля някой който има или е имал подобен проблем да пише.Ако има пациенти на професора във форума-моля да споделят.Благодаря предварително на всички!

От година се влача по доктори и всички ми слагат различни диагнози. Доктор Аспарухов беше 6 доктор когото посетих и човека ми обясни съвсем ясно и точно че трябва да си направя артроскопия за пукането на крака и паралелно след нея и операция, с която да ми сложат имплант за да застопорят капачката на дясното ми коляно където й е мястото. При мен се случи така както си вървях крака ми отказа не го чувствах и падах на земята при падането ми е усука крака на вътре при което аз го наместих на мястото му. Станах и тръгнах накуцвайки но след 10 мин болката беше непоносима ходих в спешния във Варна и там ми направиха пункция и ми поставиха ортеза за обездвижване на крака, но след няколко дни тя не ми беше нужна аз си вървях без проблеми.Назначиха ми след 1 месец физиотерапия, която беше грешка защото ми вкарваха ток в крака и след 4 процедура всичко се повтори и пак по лекари. Аспарухов ми обясни че ако не се подложа на тези манипулации ще ми се износи хрущяла и след това вече няма какво да се направи. Повечето доктори ми казаха че само с артроскопия ще се оправя, но аз така и не се съгласявах и търсех и други мнения с надеждата че ще ми се размине, но уви и след консултацията с Аспарухов се убедих че не трябва да отлагам повече и така до няколко месеца ще се оперирам. Много съм доволна от доктора обяснява много добре, вярно е че има много пациенти и записването при него става трудно, но си заслужава.

# 638
Здравейте! Правих си ЯМР и се установи скъсана ПКВ. И така сега ми предстои операция на , още не съм решил при кой доктор да се оперирам, но май се спирам на Хубенов. Та искам да попитам за актуалната цена на операцията, в коя болница е, и какви са условията там?
Благодаря! Simple Smile

# 639
Искам да изразя възмущението си от д-р Иван Василев и практиките в клиника Евровита. Оперирах скъсан менискус през лятото на 2013. Избрах Иван Василев по препоръка на познат и поради факта че практикува в Германия, независимо от двойно по-високата цена. Операцията трябваше да е рутинна, но вместо да се възстанови за 2-3 месеца коляното ми е в многократно по-лошо състояние, с постоянна болка и според мнението на водещите хирурзи, с които се консултирах е инвалидизирано без шанс за възстановяване. Направения ЯМР след операцията показва разкъсани тъкани, наранени хрущяли и куп други проблеми предизвикани косвено от ендоскопската интервенция без връзка със скъсания менискус , което ме кара да се съмнявам, че изобщо съм опериран от Д-р. Василев, а по-скоро от негов асистент. Вероятно затова в Евровита операцията е с пълна упойка и след това не се получава видео от ендоскопията, както е в другите клиники, а само няколко снимки. Според един от водещите специалисти по образна диагностика, който сравни ЯМР-тата преди и след операцията, нанесените поражения са драматични. Освен това отношението към пациентите в клиниката след операцията е изключително арогантно. В продължение на месеци не успявах да получа достъп до Василев, въпреки очевидно несупешната операция и необходимостта от спешна консултация. Чак след като заплаших неговия асистент с публично изявление бях приет, при което ми предложиха втора операция, но на този път на кръстни връзки, което категорично противоречеше на резултатите от ЯМР и мнението на три от водещите специалисти по коляно в България. За съжаление не съм изолиран случай. В приемната на клиниката се нагледах и наслушах на десетки подобни случаи, дори и на бурни скандали от пациенти в моята ситуация. Др Василев буквално се крие от пациентите си, притичва от кабинет в кабинет за да не го видят. Василев си е направил имидж като "немски" лекар, оперирайки няколко известни спортисти,а  всички останали пациенти са на конвейр без сериозен анализ на състоянието им и грижа през пост-оперативния период. Поредния  безскрупулен и арогантен търгаш, който изобщо не се интересува от пациентите си. Сериозно обмислям да предприема действия за да защитя интереса си в съда.

# 640
  • София
Това, което пишеш е не тъжно, то е трагично:(
Много съжалявам за щетите и се надявам въпреки всичко да са поправими и всичко да се оправи!!!
Затова навсякъде се пише и съветва едно и също - не ходете при случайни хора за тези неща. В България специалистите са двама - Хубенов и Георгиев, може би трима с Мазнейков, но и там има много недоволни.

За болницата в която оперира Хубенов могасамо хубави неща да кажа, частна е, но се плаща по 5лв на ден престой, много добро отношение и условия. Операцията там преди 2г струваше 2000хиляди. Успех!

# 641
За пореден път ще повторя, че след като приключи операцията, хирургът не може повече нищо да направи. Това е, като да хвърлиш камък и да му промениш траекторията във въздуха.
По мое мнение няма такова нещо водещи специалисти. Всички са прехвалени от пациенти, които и до днес си страдат, но продължават с мантрите си. При всички е на конвейр и ако някой е извадил късмет, това е. Въпреки, че изглеждат фасулски операциите на менискус и предна кръстна, въобще не е така. И докато се прехласваме по тях, някои имаха милиони в КТБ.

# 642
ИМАМ ЗАПЛАНУВАНА ОПЕРАЦИЯ НА ПКВ И ВЪТР. МЕНИСК ПРИ Д-Р ВАСИЛЕВ ДРУГАТА СЕДМИЦА И ОЩЕ СЕ КОЛЕБАЯ ДАЛИ ДА ХОДЯ, ЗАЩОТО СЕГА СЪМ ДОБРЕ С ИЗКЛ. НА ТОВА, ЧЕ КРАКА МИ Е МАЛКО НЕСТАБИЛЕН И НЕИЗВЕСТНОСТТА ОТ БЪДЕЩОТО МИ ВЪСТАНОВЯВАНЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА, МОЛЯ ВИ ЗА ИНФО КАК СА ПАЦИЕНТИТЕ МИНАЛИ ПРЕЗ ТАКАВА ОПЕРАЦИЯ ПРИ Д-Р ВАСИЛЕВ.

# 643
Здравей, yhstefanov!
Предстои ми скорошна операция при Иван Василев в Евровита и много се притесних като прочетох поста ти. Съжалявам за това,което ти се е случило! Как мога да се свържа с теб за повече информация и съвет преди да взема окончателно решение за операцията?

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 23:09 от natydeus

# 644
  • София по рождение
Паднах на ски, нещо изщрака в коляното и ме заболя. В болницата ми казаха халтав крак. Имам лек оток. Боли като стъпвам, но си ходя. Възможно ли е да няма скъсване на връзки?

Общи условия

Активация на акаунт