Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 767
  • 879
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Паднах на ски, нещо изщрака в коляното и ме заболя. В болницата ми казаха халтав крак. Имам лек оток. Боли като стъпвам, но си ходя. Възможно ли е да няма скъсване на връзки?

А къде точно ти е болката? Ако имаш скъсана връзка боли ужасно и аз лично не можех да ходя, така че спокойно  Peace Но все пак, ако нещо те притеснява можеш да отидеш отново на преглед  Peace

# 646
  • София по рождение
Паднах на ски, нещо изщрака в коляното и ме заболя. В болницата ми казаха халтав крак. Имам лек оток. Боли като стъпвам, но си ходя. Възможно ли е да няма скъсване на връзки?

А къде точно ти е болката? Ако имаш скъсана връзка боли ужасно и аз лично не можех да ходя, така че спокойно  Peace Но все пак, ако нещо те притеснява можеш да отидеш отново на преглед  Peace

Благодаря! Ще ходя на лекар. Болката намалява. Боли при свиване на крака в коляното.

# 647
  • TX
Също паднах от ски малко преди НГ. Още след падането наложих с лед и вдигнах крака на възглавница, надявах се да ми мине, но не бе. На сутринта в Самоковската травматология ми направихаа ренген - фрактура няма, после стегната превръзка, мазила и болкоуспокояващи с препоръка като се прибера там откъдето съм да правя ЯМР за да се видят мениска и връзките. Правих ЯМР и показа напълно разкъсана предна кръстна връзка, сега след 2 дни имам час във Варна за проф. Аспарухов. Боли ме все още въпреки, че мина почти  месец от падането и съм нестабилна, халтавее ми и му нямам вяра, утежняващ фактор е и че съм шишо и не съм първа младост 37, не натоварвам крака, у дома съм и се предвижвам с една патерица тип канадка. Изчетох доста и явно вървят нещата към операция, бихте ли споделили цени на консумативите  като ортези, налагаше ли се компресивен чорап и пр. Кога се почна с рехабилитациите и предполагаеми прогнози за народни танци - практикувам с самодеен състав. Рехабилитациите как е по-добре да се направят в балнеоцентър или към поликлиника.  и все такива въпроси

# 648
  • София
Аз никакви пари не съм давала за консумативи. Дори патерици не ми трябваха слдд операцията, но си зависи от лекаря и от методите му. Шина ми дадоха от самата болница, когато ходих да ми махнат шевовете я върнах.
При мен беше малко сложно и се върнах към редовното спортуване (велосипед) след 2-3 месеца, за народните може би ще трябва също толкова, зависи колко бърЗо се въЗстановяваш.
Рехабилитацията задължително при специалист кинезитерапевт, който има опит с такива травми. той или тя после ще ти даде и програма за трайно възстановяване, която да се изпълнява в следващите няколко месецА.

Успех!

# 649
  • TX
Аз никакви пари не съм давала за консумативи. Дори патерици не ми трябваха слдд операцията, но си зависи от лекаря и от методите му. Шина ми дадоха от самата болница, когато ходих да ми махнат шевовете я върнах.
При мен беше малко сложно и се върнах към редовното спортуване (велосипед) след 2-3 месеца, за народните може би ще трябва също толкова, зависи колко бърЗо се въЗстановяваш.
Рехабилитацията задължително при специалист кинезитерапевт, който има опит с такива травми. той или тя после ще ти даде и програма за трайно възстановяване, която да се изпълнява в следващите няколко месецА.

Успех!
Много се радвам за бързия ви оздравителен период.
Странно, къде правихте операцията, че не са заплатени консумативите (винтове и импланти или другите там скрепителни елементи, захващащи връзката)
за рехабилитацията мисля в балнеоцентър - санаториум на МВР Св. Св. Константин и Елена, че ми е близо.

# 650
  • София
Извинявай.
Под консумативи разбрах описаните от теб неща.
Иначе пластиката струваше около 2 хиляди. Но това беше единствения разход.

# 651
  • София

Успех!
Много се радвам за бързия ви оздравителен период.
Странно, къде правихте операцията, че не са заплатени консумативите (винтове и импланти или другите там скрепителни елементи, захващащи връзката)
за рехабилитацията мисля в балнеоцентър - санаториум на МВР Св. Св. Константин и Елена, че ми е близо.

2 хил. е само пластиката както РоЗи каза, а шината за след операцията мисля, че на мен ми излезе около 300-400 лв  Rolling Eyes  
Рехабилитацията аз лично я започнах веднага след операцията, и смятам че чак от санаториуми няма нужда  Peace правиш домашни упражнения, след това леко по леко се започва фитнес и мисля, че това беше  Peace
А сега е нормално да не си чувстваш стабилно коляното и да ти "поддава" и аз бях така, с тази разлика, че докато чаках за операция /около 1 година/аз тренирах с една наколенка
Скрит текст:

беше такава, само, че около самата капачка имаше и силикон и целта и е точно да ти държи коляното и да не поддава  Peace

# 652
Здравейте, аз имам леко скъсване на задния рог на менискуса, само това. Няма подутини, боли ме само ако вървя, понякога много друг път малко. Има ли някой който се е оправил само с хапчета и добавки без операция?
Иначе мисля да ходя при Тони коляното, няма при кой друг.

# 653
  • TX
от това което чета , то е "като камъче в обувката"
Скрит текст:
така някъде бях чела за мениска и си мисля, че е добре да се махне , защото от свободното му движение би действало като абразив в ставата, и би изтъркало хлущялите, което би допринесло за артрози на по-късен етап.
Как се разбра с ЯМР или, защото "ортопеда" при който ходих беше абсолютно убеден, съм си смляла мениска, а връзките ми са ок, аз настоях за ЯМР и се оказа - ПКВ пълно разкъсана, мениска БО.

# 654
  • София
от това което чета , то е "като камъче в обувката"
Скрит текст:
така някъде бях чела за мениска и си мисля, че е добре да се махне , защото от свободното му движение би действало като абразив в ставата, и би изтъркало хлущялите, което би допринесло за артрози на по-късен етап.
Как се разбра с ЯМР или, защото "ортопеда" при който ходих беше абсолютно убеден, съм си смляла мениска, а връзките ми са ок, аз настоях за ЯМР и се оказа - ПКВ пълно разкъсана, мениска БО.

Така, без ЯМР няма как да се разбере дали имаш скъсана ПКВ!!!  Значи, смятай и колко е ортопед ooooh:
При мен ЯМР просто потвърди диагнозата както се казва Wink  
При мениска е много рисковано, защото понякога ако имаш разкъсване може да допринесе за по-сериозни проблеми, например късане на ПКВ, но обикновено се случва и двете на куп да заминат, има практика да се "зашие", ако позволява разкъсването, другия вариант е напълно да се отстрани, което не е фатално  Peace  

# 655
  • София
Само ПКВ може и мануално да се разбере дали е скъсана и то ако човека е специалист!
Това го потвърдих, когато отидох на преглед, но вече имах ямр... Не си казах за ямр-то, но доктора беше категоричен и диагнозата ну се потвърди на 100>% с това, което се видя на диска.

И поне проверявайте, преди да пишете глупости. Пкв не се отстранява. Освен ако не искаш да си с халтаво коляно цял живот.... Операцията, при която се възстановява, вече е напълно рутинна...

# 656
Някой знае ли колко струва операция на менискуса без здравната каса? Звъннах на Софиямед (Антони Георгиев) те на информация нито знаят колко струва нито дали работи със здравната каса. Някой беше казал 1000 лева струвало, ако е така да ходя при Хубенов и от него чувам добри отзиви.

# 657
Свързах се с него, каза че работи със здравната каса, но има доплащане 900 лева. За всички, които имат нужда да знаят цената.

# 658
Свързах се с него, каза че работи със здравната каса, но има доплащане 900 лева. За всички, които имат нужда да знаят цената.
За артроскопия ли става въпрос?

# 659
  • София
Само ПКВ може и мануално да се разбере дали е скъсана и то ако човека е специалист!
Това го потвърдих, когато отидох на преглед, но вече имах ямр... Не си казах за ямр-то, но доктора беше категоричен и диагнозата ну се потвърди на 100>% с това, което се видя на диска.

И поне проверявайте, преди да пишете глупости. Пкв не се отстранява. Освен ако не искаш да си с халтаво коляно цял живот.... Операцията, при която се възстановява, вече е напълно рутинна...

Така,може сега да се върнеш на поста ми и да прочетеш малко по-внимателно и ще видиш, че говоря за менискуса,а не за кръстната  Whistling hahaha

Общи условия

Активация на акаунт