Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 785
  • 879
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Здравейте!

Моля, кажете с какво мазахте белезите от операцията и доволни ли сте от ефекта. Знам, че имаше два варианта - едното Контрактубекс, него го знам, и другото, доста по-скъпо и ми убягва името му. Ако ми го каже някой, ще съм благодарна. От кое сте доволни? Много благодаря!   bouquet

Madecassol - но го няма в БГ. Ходихме до Гърция за да си го набавим. Още в аптеката на границата го има. Струва около 2,5 евро. Това ни го предписа нашия  рехабилитатор.  Peace

# 616
Здравейте!

Моля, кажете с какво мазахте белезите от операцията и доволни ли сте от ефекта. Знам, че имаше два варианта - едното Контрактубекс, него го знам, и другото, доста по-скъпо и ми убягва името му. Ако ми го каже някой, ще съм благодарна. От кое сте доволни? Много благодаря!   bouquet

Madecassol - но го няма в БГ. Ходихме до Гърция за да си го набавим. Още в аптеката на границата го има. Струва около 2,5 евро. Това ни го предписа нашия  рехабилитатор.  Peace

Благодаря. Набавянето е най-малката грижа, а и цената му е добра. Въпросът е, че ние не получихме внятна препоръка за име на препарат, с който да се мажат белезите, и се налага сама да избирам. Едно кратко проучване в интернет ме остави със списък от над 10 препарата, затова исках да получа мнения за ефекти от хора, които са ги ползвали. Да, знам, че е много индивидуално, и все пак.

# 617
здравейте,

в началото на септември ме оперираха - ПКВ и зашиване на двата менискуса. Контузията си я направих при футбол.

Вече са минали почти 11 месеца след операцията, а още не се чувствам напълно готов за да играя пак. Тренирам доста, но разбира се не като професионален спортист. Кинезитерапевтът ми казва, че всичко е ок, но само като ритам ще трябва да нося една допълнителна шина поне през първата година, която хем позволява свободни движения на коляното, хем предпазва от нежелателни усуквания

Ясно ми е, че професионалните спортисти имат съвсем друг срок за възстановяване и завръщане към спорта си, но ми е интересно другите (които не могат да отделят по цял ден за тренировки) в какви срокове са се възстановили и кога са започнали отново с любимите си спортове.

# 618
Привет Заманов,ще си позволя да ти дам един съвет.Знам ,че няма да ме послушаш,но понеже съм си изпатил достатъчно съм длъжен да споделя.Никога повече не се занимавай с футбол.Не си прави грешни изводи ,че си се възстановил.Един път прекарана такава контузия остава за цял живот.Аз си помислих ,че мога да играя футбол след такава операция и това ми беше най-голямата грешка в живота.Имам 2 операции на ПКВ на едно коляно от този спорт.Иначе занимавал съм се активно тренирах футбол 7 години и си мислех ,че ще се възстановя,но това са само мечти ,а реалността е различна.Знам колко е трудно да се откаже човек от любимия си спорт.Разбирам ,че надали ще ме послушаш ,но и каквато и шина да сложиш това коляно винаги ще бъде подложено на риск ,особено при контактен спорт какъвто е футбола.Повярвай ми преди не можех да си представя да не практикувам този спорт ,а сега го мразя в дъното на душата си и съжалявм изобщо,че съм се занимавал с него.След 2 претърпени операции на ПКВ,сега от едно елементарно стъпване на криво на улицата вече няколко месеца не мога да отида до магазина без да изпитам болка.На инжекции съм от 2 месеца и ефекта е почти нулев и всичко това дължа на футбула.Наясно съм ,че надали ще ме послушаш ,но съм длъжен да споделя своя опит със започването на практикуване на футбол след операция на ПКВ.Все пак не ни възстановяват рехабилитаторите на Юнайтед и Реал....ако се замислиш сам можеш да достигнеш до извода дали си заслужава да си прецакаш живота заради един спорт....

# 619
Не исках да обезсърчавам, питащите тук, но истината е че след такава операция трябва да се забрави за футбол, ски, изобщо спорт, ако не искат да стигнат до протезиране на коляното. Тази операция дори е излишна, ако не блокира коляното заради скъсан менискус или ако не може да устои човек да не спортува. #Cussing out
Още ми е пред очите кадъра как на Майкъл Оуен, след такава операция на световното отново му "излезе" коляното и кариерата му беше до там.
Преди имах хронична нестабилност в коляното, а сега и хронична болка, изтръпване по протежение  на фасцията,  капачето опира в ставата, с тенденция за изхабяване на хрущяла, който беше абсолютно здрав до операцията. Не пълнете джобовете на хирурзите.

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 15:48 от dewly

# 620
Три години след операцията продължавам да имам една неприятна смъдяща болка. Обикновено вечер се усеща. Тази тинктура ми помогна.

Вземат се около 10 малки пити цъфнал слънчоглед. Сега е момента преди да са станали семките.
Нарязват се и се слагат плътно в 3 л буркан.
Заливат се със спирт за горене. Налага се да се долива.
Престоява 20 дни на тъмно.
Прецежда се и е добре, ако може да бъде в тъмна бутилка или да стои на тъмно.

Може и по малка доза да се направи.

Маже се с пампон 2-3 пъти. Мисля, че е безобидна, дори и да е повече.
Ако, някой пробва, моля за отзиви.

# 621
  • София
Ужас! Като ви чета и се отчайвам - дали ще мога да си ходя пак на народните танци?! newsm78

# 622
  • София
Аз ходя на моите, спокойно =)
Вярно, тръгнах година след операцията (10 месеца, ако трябва да сме честни) и внимавах в началото, но сега всичко е ок.

# 623
  • София
А, добре ! РоЗи, ти си моето успокоение и вдъхновение  Hug

# 624
  • София
Спокойно, всичко ще е наред  Hug

# 625
някой знае ли тони георгиев работи ли със здравна каса в софия мед -става въпрос за скъсан менискус и колко струва ако не работи

# 626
някой знае ли тони георгиев работи ли със здравна каса в софия мед -става въпрос за скъсан менискус и колко струва ако не работи
работи, но имай предвид следното, самата операция минава по здравна каса, аз платих за избор на екип 900 лв. отделно, ако се изрязва парче от мениска не се доплащат консумативи, но ако се шие, тогава се плаща съшивател. мисля, че беше около 600 лв

# 627
Здравейте,
бих искал да ми дадете съвет кой от двамата хирурзи е по добър доц.Георгиев или проф.Аспарухов?
Интересува ме след операция на повреден минискус и скъсана предна кръстна връзка дали ще се възстановя напълно и дали ще мога отново да сезанимавам със спорт.
Занимавам се с екстремно колоездене и смятам за плюс за моята физика.
Благодаря Ви предварително за съветите!

# 628
Здравейте,
бих искал да ми дадете съвет кой от двамата хирурзи е по добър доц.Георгиев или проф.Аспарухов?
Интересува ме след операция на повреден минискус и скъсана предна кръстна връзка дали ще се възстановя напълно и дали ще мога отново да сезанимавам със спорт.
Занимавам се с екстремно колоездене и смятам за плюс за моята физика.
Благодаря Ви предварително за съветите!
                                                                                                                                                               ХУБЕНОВ.

# 629
  • Sofia
От близо 2 год.имам проблеми с колената,усещането е като усукване,все едно се размества нещо вътре....С леко раздвижване се оправя,оставя лека болка,която понякога изчезва задълго,друг път боли по-дълго.Трудно ми е клякането,дори невъзможно,при дълго ходене също усещам болка,карам кростренажор,няма болка...С доста излишни килограми съм,дали и това не е предпоставка за проблема...Все още не съм ходила на лекар...какъв може да ми е проблема

Общи условия

Активация на акаунт