Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 795
  • 879
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря ти за светкавичния отговор harry10.ЯМР-то при д-р Хубенов е 190 лв. запазих си направо час и за него няма смисъл да се чака с месеци ,а ако самата артроскопия е 500лв. е сравнително приемлива сума.

# 601
  • София
Нали сме за това - да си помагаме кой с каквото може и да се подкрепяме в болките Laughing

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 21:23 от harry10

# 602
  • София
Ами и аз съм в отбора на хипохондриците в този случай Simple Smile два месеца след операцията имам разни болки още, най- вече при сгъването когато насилвам коляното за някой градус в повече. Иначе като повървя повече от половин час, пак се почват странните усещания, абе ужасна работа. Казват ми че е нормално, след такава тежка операция, всичко щяломда отмине с времето. Е, ако това успокоява, мен лично не много  Mr. Green
Все отбор юнаци сме се събрали  Joy

# 603
  • Сф
Първо питайте ортопеда има ли направления за ЯМР.Защо да се плаща за нещо , което се полага по каса при положение, че има проблем с коляното. Аз съм взимала преди.А сега имах друг проблем- трябваше ми ЯМР за гръб и шия.Това са 2 направления даже  Mr. Green и тъй- като е скъпо отидох при невроложка-една мърла, която ме мота 1 месец и то при положение, че едвам ходя и ми знае тежкото състояние, накрая и теглих една и отидох при другия невролог от поликлиниката-нямаше за месеца- имат лимит, но на следващия веднага ми даде. Отидох в Обеля-частен център, много са готини , апаратурата е супер нова и ми направиха + ми поглледнаха и врата и главата за всеки случай, а накрая се наложи и скенер ми направиха безплатно.Между другото там ЯМР е открит и избегнах влизането  вътре, казвам това , защото доста хора са с фобия от тунела. По- принцип пиша това, защото ме е яд, че плащате за нещо, което се полага.И аз преди плащах, но вече нямам възможност.А и джи- пи то ми е готина- само ни се кара с мъжа ми- идвайте за направления, че тия старци всеки месец по две искат, а младите не си обръщат внимание !

# 604
  • София
Така е, права си - и мен ме е яд като плащам за нещо, което ми се полага. Например, когато паднах на ските преди години имах нормалната здравна застраховка, допълнително здравно и си бяхме направили и застраховка злополука. И познай - платих си като поп 50 лева на доктора в Пампорово, защото той направо ме отряза - не му се пишели документи, а за фактура да не говорим #2gunfire. И това за да ми каже - "ами като се приберете си направете ЯМР. Без ЯМР нищо не може да се каже"
Ако бърза човек - няма избор за съжаление взема назаем и плаща!Е, това е нашата здравна система - безобразие!

# 605
А защо не пробваш при д-р Хубенов или Георгиев? Или държиш на Василев!?
силно казано да държа на 100% той да е.просто ми го препоръчаха,но ако ще трябва да чакам чак до юли май наистина ще потърся друг
Твърдо и категорично Ви препоръчвам да отидете при д-р Василев Peace
Преди една година се оперирах при него. Операцията бе сложна, отне и повече време и считам че не сбърках в избора си.
Обадете се пак в клиниката и кажете, че случаят ви е спешен. Носете със себе си ЯМР и всички предварителни прегледи, които сте направили. Той много често преглежда хора м/у операциите си. Така че, може да ви се наложи да чаката някой уикенд на място там.
Желая Ви успех! Peace

# 606
  • Сф
Така е, права си - и мен ме е яд като плащам за нещо, което ми се полага. Например, когато паднах на ските преди години имах нормалната здравна застраховка, допълнително здравно и си бяхме направили и застраховка злополука. И познай - платих си като поп 50 лева на доктора в Пампорово, защото той направо ме отряза - не му се пишели документи, а за фактура да не говорим #2gunfire. И това за да ми каже - "ами като се приберете си направете ЯМР. Без ЯМР нищо не може да се каже"
Ако бърза човек - няма избор за съжаление взема назаем и плаща!Е, това е нашата здравна система - безобразие!
Да така е, по курортите важат други правила.Имам аналогичен случай -отиваме със счупена ръка в поликлиниката на Слънчев бряг -плащаш, няма 6,5. А какъв гипс бяха сложили.. събраха се докторите в София  да се посмеят-разпадна се....Аз си знам като ходя на там, въпреки че имам позната доктор от Несебър, като цяло- газ до София - дано не се налага.
А на наши познати апандисит на дете- чай му изписаха от спешното във Влас-добре, че бащата е луд и подпали джипа към болницата в Сливен- още преди да стигнем София детето беше оперирано по спешност.
Извинявам се, че не е по темата. Peace

# 607
Привет! Виждам, че обсъждате усещанията след първия месец. Аз съм вече на 2 месеца и 10 дена и както казвам на мъжа ми, кракът ми постоянно е като пребит. Последните 2 дни имам постоянно болки в прасеца отстрани. Няколко пъти говорих с физиотерапевтите и ми обясниха, че е нормално след като кракът се натоварва все повече и по правилния начин. За съжаление, обаче, доста си занемарих физиотерапията през последните 3 седмици, тъй като минах през друга операция - тази година явно съм изтеглила късата клечка  Wink. Имам все още малко оток на коляното и изчаквам прегледа след 3я месец, за да прецени лекаря дали допълнително ще се наложи да се изтегля течност.
Иначе продължавам да пия хилауронова киселина, мажа белега и чакам с нетърпение да почна да бягам лека полека в парка.

# 608
Привет! Виждам, че обсъждате усещанията след първия месец. Аз съм вече на 2 месеца и 10 дена и както казвам на мъжа ми, кракът ми постоянно е като пребит. Последните 2 дни имам постоянно болки в прасеца отстрани. Няколко пъти говорих с физиотерапевтите и ми обясниха, че е нормално след като кракът се натоварва все повече и по правилния начин. За съжаление, обаче, доста си занемарих физиотерапията през последните 3 седмици, тъй като минах през друга операция - тази година явно съм изтеглила късата клечка  Wink. Имам все още малко оток на коляното и изчаквам прегледа след 3я месец, за да прецени лекаря дали допълнително ще се наложи да се изтегля течност.
Иначе продължавам да пия хилауронова киселина, мажа белега и чакам с нетърпение да почна да бягам лека полека в парка.
Обясни по-точно какво значи отстрани, от външната страна ли? Не е ли там, където се залавя малкия пищял за големия. Ако е така, е заради слабия vastus medialis. Фиозиотерапевтите ще се въздържа да ги коментирам. Нормално е все още да е пребит крака. Около 4-5 месец се разхубавява.

# 609
Привет,има ли някой на когото са му прилагали лечението с растежни фактори при д-р Хубенов и ако може да сподели за ефекта ,както и за какви пари става въпрос.

# 610
  • София
Здравейте, някой помни ли кога се ходи на прегледи при д-р Хубенов след операцията. На първия месец и после?  newsm78

# 611
  • София
Мисля че на 4 и на 6.
Но когато и да идеш няма да те върнат.

# 612
  • София
Благодаря ти РоЗи. На помощ си ми както винаги.  bouquet Hug
Ще взема да отида, че уж се чувствах добре и се оправях, но от две седмици нещо много взе да ме дърпа, опъва и боде. Дори и когато съм легнала и си стегна коляното пак ме дърпа.  Трябваше уж да става все по-добре, а то .....

# 613
  • София
За нищо  Hug

Аз в началото се доверявах изключително на рехабилитатора, после докато мине една година ходих почти всеки месец, заради паника. Сега напълно съм забравила =)

# 614
Здравейте!

Моля, кажете с какво мазахте белезите от операцията и доволни ли сте от ефекта. Знам, че имаше два варианта - едното Контрактубекс, него го знам, и другото, доста по-скъпо и ми убягва името му. Ако ми го каже някой, ще съм благодарна. От кое сте доволни? Много благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт