Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 801
  • 879
  •   2
Отговори
# 585
  • Belgium - BG
Единият вариант е да отидеш в понеделник в клиниката в Царско село и просто да изчакаш за преглед, той между операциите преглежда без запазен час, аз съм ходила така както и други негови пациенти, само малко търпение трябва. Иначе аз преди операцията се прегледах при Бочев, той оперира заедно с Василев и Филипов, няма проблем да си запишеш час при него или Филипов. Аз отидох с ямр, който си направих предварително, след прегледа ми записаха час за операция, а с Василев се запознах след операцията Simple Smile

# 586
Здравейте,имам проблем с операцията ми-ПКВ на колянна става.Имам 2 операции на ПКВ на лява колянна става.Първата я правих при доц.Васев ,Окръжна болница Ст.Загора.Резултатът беше плачевен самото възстановяване не успешно.Втората я правих при Хубенов ,като цяло като ми отвориха коляното бяха потресени от първата касапска интеревенция и по думите им правена по методи от преди 20г.Втората ми операция при д-р Хубенов протече сполучливо като вече минаха 2г. от нея и смея да твърдя ,че успях да възстановя мускулатурата и коляното функционираше без никакви забележки.До тук всичко беше отлично,но в един момент стъпах на криво докато се разхождах.Абсолютно никаква болка не усетих нито някакво изпраштяване на коляното (типични симптоми за скъсване) , но след около 20 мин. коляното ми отече и съответно почна да ме боли.Минах на преглед при д-р Хубенов ,провери коляното по типичния метод на предното чекмедже и ми каза ,че връзката ми е оцеляла.След това ми предписаха Волтарен 100 мг. и Диклак гел,и след спадане на отока да почна и натоварване на крака да работя за мускулатура.Около 7-8ми ден след приемане на медикаментите сякаш имаше някакъв ефект.Почнах постепенно да го натоварвам и отново отече. От тогава до сега не ми е минал.Вече като ходя си ме наболява стабилно и на моменти осещам така неприятната нестабилност,а като че ли отокът ми по изчезна.Та молбата ми е ако има някой който е преживял същитите симптоми ,нека сподели как се е развило лечението му след това,защото адски много се притеснявам да не съм скъсал връзката отново макар ,че не изпитах болка при осукването нито чух изпукване.Благодаря ви предварително.

# 587
  • София
Да ти кажа,че коляно боли и от други неща,не само от скъсана връзка...Аз лятото след усукване и изпукване,куцах 6,7 месеца(като в началото изобщо не можех да сгъвам коляното)е изчаках достатъчно и отидох при Хубенов,менискус и някакъв "плик",което незнам какво е,но на 10-тия ден след операцията вече нямаше и помен от никаква болка Grinning
Хубенов не ти ли каза да отидеш на контрола?Приготви се за ЯМР!

# 588
Ами ще ходя при него на преглед имам и запазена дата ,но просто се надявам да не е нещо разкъсано защото два пъти вече ми отваряха коляното ,а трети път не ми се иска.Ще успея да разбера най-вероятно след няколко дни.Надявам се да е някакво възпаление по сериозно и да се размина само с лекарства и евентуално рехабилитация ,дано да не се стига до отваряне на крака.

# 589
  • София
Дано не е пак ПКВ. Казват, че направената след операция връзка била даже по-здрава, така че да се надяваме, че не е скъсана.

# 590
И аз уж се надявам да е оцелял понеже при самото стъпване на криво не усетих нито болка,нито се чу изпукване.Интересен е факта ,че като си пипам колената ,контузеното е по-топло от здравото явно още има някакъв оток,който не е чак толкова забележим на пръв поглед.

# 591
  • Сф
А защо преди да предприемеш каквото и да било, не си направиш консултация с 2ри специалист-например Тони Георгиев?Имай предвид, че той може да ти препоръча ЯМР от определено място.В смисъл, че аз навремето имах ЯМР от частна клиника, но не хареса образа и правих 2ри в Пирогов.Ако се консултираш и с него нищо не губиш според мен и ще си спещиш бъдещи ядове, недай си боже...

# 592
Ами вторник ще мина при д-р Хубенов да видя какво ще каже,но се надявам да съм се разминал със скъсването.Евентуално ако каже ,че има нужда от интервенция тогава вече най-вероятно ще последва ЯМР и може би консултация и при друг специалист.Надявам се пластиката да е издържала.Преди 1 месец след травмата ходих при д-р Хубенов и той ме увери ,че пластиката ми е издържала,но болката не отминава и това ме притеснява най-много.Дано да не е сбъркал при първоначалната диагностика,а според вас възможно ли е болката да е вследствие на това ,че почти цял месец кракът ми беше обездвижен и мускулатурата е отслабнала ?

# 593
  • София
Ох, ще ми си да ти кажа, че те боли от обездвижването, но не ми се вярва. От обездвижването кракът може да е само нестабилен, но не и да боли, според мен. Но аз все пак не съм специалист, а потърпевш.

# 594
  • София
Някой спомня ли си какви бяха усещанията в коляното към края на първия месец. Непрекъснато нещо ми опъва, мърда, вкоченява, отлепва и то не само отпред, а и отпред- встрани, ако ме разбирате - там, където е влизала камерата /операцията ми е на левия крак/. Нормално ли е да усещам всякакви такива неща и то не на едно място?

# 595
  • София
Аз си мислех, че съм хипохондричка, ама ти изби рибата =) Това съвсем приятелски.

Тия усещания ще ги има през първите месеци, а дори и след това ще се появяват. При мен лично, след дълго обездвижване - например цяла сутрин седене на бюрото в офиса, после коляното ми е като сковано, но за 2 секунди се оправя.
Съвсем нормално е.

Аз заради това "сковаване" в началото ходих при Хубенов, контролно и нищо ми нямаше, той даже ми се позасмя като го питах.. дали е нормално.

# 596
  • София
Ааааааа, няма друга като мен   Joy Следя всичките си усещания и това страничното ме ошашави, че ми прилича на едно преди операцията!  Абе луда съм, бе Рози!  Hug
Направо като си представя, че нещо пак не е наред и се побърквам! Не ми се мисли, че може трети път да лягам под ножа! Луда жена, ей, луда ..... ooooh!, ама много ме е страх! Друго си е като ми кажат и другите какви са им уещанията. 

# 597
  • Belgium - BG
Ами и аз съм в отбора на хипохондриците в този случай Simple Smile два месеца след операцията имам разни болки още, най- вече при сгъването когато насилвам коляното за някой градус в повече. Иначе като повървя повече от половин час, пак се почват странните усещания, абе ужасна работа. Казват ми че е нормално, след такава тежка операция, всичко щяломда отмине с времето. Е, ако това успокоява, мен лично не много  Mr. Green

# 598
Здравейте,някои може ли да даде инфо за артроскопия на менискус при д-р Хубенов като цена как стоят нещата.Също така заслужава ли си чакането за ЯМР с направление и колко горе долу се чака или направо е по-добре да си платя и да си спестя ядовете.Благодаря предварително.

# 599
  • София
Мисля, че е 500 лв. плюс 80лв. за прегледи. Моето ДжиПи ми беше казало, че нещо нямало още договор със здравната каса и не даваха направления /това март месец/. Аз не съм й искала направление за ЯМР, за да ми го казва за да не ми даде, защото имам допълнително здравно, но така ми сподели просто в разговор. А и чакането било два месеца. Дали е вярно, незнам.
Мисля обаче, че при Хубенов ЯМР-то не е много скъпо. Провери си при личния и си прецени. И още нещо, което научих е, че направлението не ти го давал личния лекар, а ти дава направление за ортопед и той, ортопеда, трябва да ти го назначи.

Общи условия

Активация на акаунт