Пускам нова тема, тъй като първата ми беше много информативна и полезна, могат да се намерят доста неща за тези, на които предстои такава операция.
Възползвам се да си копирам и поста от края на предишната тема:
Здравейте, изчетох темата от край до край. Много полезна и информативна!
Предстои ми операция на коляното, т.нар. Табиална остеотомия, при която просто казано капачето се застопорява с някакъв винт и се изправя ъгълът на сухожилието, което я крепи да стои на място. Страдам от луксации на пателата от тийнейджърска възраст, като до момента съм имала 5-6 по-тежки луксации, на 42 години съм и при последната явно съм поразкъсала връзки, отчупило се е и ъгълчето на капачката. Та, вече няма как да се отлага. Ходих при Хубенов, каза - операция. За второ мнение потърсих доста добър ортопед в Рим, видя ЯМР, което ми правиха в София и ме прегледа. Повтори 1:1 думите на Хубенов за операцията и точно какво трябва да се прави. Просто всичко се припокри. Което ме убеждава, че Хубенов е специалист и знае какво прави. Ще се оперирам при него, в Рим цената за същата операция е безумна просто.
Молбата ми е, ако някой е претърпял подобен вид операция - за колко време се възстановихте, мога ли 2 месеца след операцията да отида на море или е рисковано. Изобщо всичко, като информация ще ми е от полза. Прочетох в темата за 1-2 случая като моя, ще се радвам да се включат.
Линк към предишната тема:
http://www.bg-mamma.com/?topic=331845