Коленни връзки и менискуси! Операция?

• 985
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте имам следният проблем и не знам какво да правя.
Изнервен съм, защото ми дават противоречиви мнения. Така от много години сигурно десет имам болки в коленете които се търпяха, но вече ми писна! Смисъл, че при всяка буря започнаха да ме болят зверски и да се възпаляват. Помислих си, че ставите са сдали багажа. Ходих на няколко ортопеда които бяха тотални некадърници. Не само ми поставиха грешни диагнози, но ми отказаха и ЯМР!
В крайна сметка си направих ЯМР на двете колене, но на частно.
Резултата е две разкъсани Предни Кръстни Връзки втора степен и на двете колене (ACL Tear Grade 2) и разскъсани два менискуса (по един на коляно) първа степен и всичко това и на двете колене абсолютно еднакво! Разбира се този резултат не отговори на нито една от диагнозите им! Сега съм се насочил към София Мед и Антъни Георгиев за преглед и мнение дали имам нужда от операция.
Не знам обаче дали здравната каса поема нещо и въобще какви пари е подобна интервенция. Притеснявам се да не ме гледат само като касичка, защото никой не го инт проблема ти, а само парите! Та въпросът ми е някой тук оперирал ли се е къде при кого доволни ли сте? Една част от приятелите ми и роднините ми казват не се оперирай може да стане по зле, но пък мен ми писна при всяка буря и студ да ме боли и окей да бях на 66г., но аз съм на половината и не ми се търпят вече излишно болки. Вашето мнение какво е? Изобщо всяка информация която можете да ми споделите би ми била полезна! Благодаря!

# 1
Ако беше на 30 щях да ти кажа: давай, оперирай. Но сега по-скоро не. Индивидуално е. Ако само боли, но ставите са стабилни и сигурни, не виждам смисъл. А и времевия интервал на болката/смяната на климата/ говори за артрит по-скоро. Ако Болката е от връзките и минискусите, ще е постоянно. Идете и на ревматолог. След две вече операции на коляното, мога да ви кажа, че не е хич играчка. Ако нямах сериозна индикация за рязане, не бих си го причинила.
И не ви съветвам за Антони Георгиев. Вижте Точков, Василев и другите специализирани за работа със спортисти.

# 2
Ако беше на 30 щях да ти кажа: давах, оперирай. Но сега по-скоро не. Индивидуално е. Ако само боли, но ставите са стабилни и сигурни, не виждам смисъл. А и времевия интервал на болката/смяната на климата/ говори за артрит по-скоро. Ако Болката е от връзките и минискусите, ще е постоянно. Идете и на ревматолог.

Филма с ревматолозите го минах, нищо ревматологично нямам. Възпаляват се връзките при лошото време от факта, че се движа, а при студ мускулите се стягат и така ги като ги натоварвам оттам и възпаленията. Същото става и при тичане дори и без да е лошо времето. Не са скъсани нацяло, но леко натоварване и е ужас. Просто ми омръзна от всичко това и за капак и на двете колене. Точков и Василев тези не съм ги чувал. Знам за Мазнейков и Хубенов, но честно казано не знам чета много лоши коментари за тях.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 20:33 от Donchev12

# 3
Извинявай, сега видях, че не съм прочела правилно. Аз разбрах, че си на 66. Виж клиника Еуровита, там са Точков и Василев. Хубенов също е добре. Трябва все на някой да се довериш. Явно все пак ще се наложи операция, но се приготви за сериозно изживяване, много болка, трудно възстановяване и доста пари.  Такива са фактите. И разбира се, дано всичко е успешно. Другия вариант е чужбина, но като пари там е по две и по три с тукашните цени. Успех! Дано намериш решението за себе си!

# 4
  • Melmak
Здравей, направоти се чудя как и до сега си издържал. С частично скъсана предна кръстна връзка съм. И усещам дискомфорт в ежедневието, не знам ти как живееш! Наистина със съчувствие ти го казвам, да не мислиш, че те укорявам!

Съветвам те да се замислиш за операция, но не при Антони Георгиев. Известен е като Тони Коляното, но разчита на стари лаври. Вече е машина за пари.

Търси други специалисти, искай и второ, ако трябва трето мнение. Млад си, няма как да живееш така.

# 5
Благодаря ви за отговорите!
Ще разгледам тези в Еуровита, за Хубенов нещо се колебая и за него много негативи видях. Трудно ми е да се доверя препатил съм доста от лекари. За Тони Коляното колкото добри толкова и лоши коментари прочетох и се отказах и от него вече. Как съм изкарал ами с непълноценен начин на живот, но започна да става много гадно и не само боли, но и се подува, пари просто ужасно е!
Като гледам цените по 3 бона на коляно честно и ми става лошо направо, че то приятел оперира дискова херния на вратът с импланти за тия пари, а вратът е най сложната операция от такъв тип.

# 6
Здравейте, за съжаление със повреден менискус (менискусът всъщност е хрущял и погрешно се казва  да е скъсан) , щом е първа степен е удачно лечение с физиотерапия, балнеосанаториум.
Но за скъсани връзки лечение няма - само операция.
Тони коляното е много известен, но според мен доста прехвален.
Ако ви е на път, много по-добър лекар в тази област според мен е Халваджиян в Плевен - Авис медика. Пак в Плевен Сърце и Мозък Д-р Димитров. Имайте предвид, че часовете за за след около 2 месеца. Но са човечни и компетентни.
Доплаща се само ако ще се сменя ставата, ако не се сменя, което при вас не е необходимо, доплащане и да има ще е нещо минимално. Препоръчвам ги, защото имаме добри впечатления от тях за членове на семейството ми и приятели - всички са доволни.

# 7
Здравейте, за съжаление със повреден менискус (менискусът всъщност е хрущял и погрешно се казва  да е скъсан) , щом е първа степен е удачно лечение с физиотерапия, балнеосанаториум.
Но за скъсани връзки лечение няма - само операция.
Тони коляното е много известен, но според мен доста прехвален.
Ако ви е на път, много по-добър лекар в тази област според мен е Халваджиян в Плевен - Авис медика. Пак в Плевен Сърце и Мозък Д-р Димитров. Имайте предвид, че часовете за за след около 2 месеца. Но са човечни и компетентни.
Доплаща се само ако ще се сменя ставата, ако не се сменя, което при вас не е необходимо, доплащане и да има ще е нещо минимално. Препоръчвам ги, защото имаме добри впечатления от тях за членове на семейството ми и приятели - всички са доволни.

Благодаря ви, но аз съм от Югоизточна България и Плевен ми е твърде далеч. Да, точно така не са скъсани менискусите, а по скоро леко наранени (така наречената сълза) първа степен, опитах балнеолечение и физиотерапия не помага, а връзките найстина са разкъсани и то на втора степен което не е изобщо добре. Ще ги имам напредвид и тях ако не се спра на други, засега само събирам информация. А като цяло можете ли да ми споделите какви пари ви е струвала цялата операция?

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 21:49 от Donchev12

# 8
За Халваджиян от Плевен и аз имам едно хубаво мнение. Правил е връзките на приятел спортист и е доволен.

# 9
  • София
Тони Коляното го забрави.
Нео Клиник и Владимир Стефанов.
 Разкъсани кръстни връзки, удебелени и с оточна течност, изтъняли хрущяли, патела би партида 4 степен ( счупена капачка на две), задколенна киста и прочие красотности.
Адвкватно мнение и лечение, танцувам нон стоп и болки забравих какво е!

# 10
За Халваджиян от Плевен и аз имам едно хубаво мнение. Правил е връзките на приятел спортист и е доволен.

Д-р Халваджиян с две ръце!!!!
След операция на коляно при него съм- профисионалист, човечен и е честен към пациентете си!

# 11
Ще разгледам тези в Еуровита, за Хубенов нещо се колебая и за него много негативи видях. Трудно ми е да се доверя препатил съм доста от лекари. За Тони Коляното колкото добри толкова и лоши коментари прочетох и се отказах и от него вече. Как съм изкарал ами с непълноценен начин на живот, но започна да става много гадно и не само боли, но и се подува, пари просто ужасно е!
Като гледам цените по 3 бона на коляно честно и ми става лошо направо, че то приятел оперира дискова херния на вратът с импланти за тия пари, а вратът е най сложната операция от такъв тип.

Във евровита почват от 5000 лв ходихме там със дъщеря ми която е на 15 год със скъсана предна връзка

# 12

Във евровита почват от 5000 лв ходихме там със дъщеря ми която е на 15 год със скъсана предна връзка

Сериозно ли какво е това чудо?!?! Тук дори комшията ми направи смяна на тазобедрена става за 4000лв. тия ненормални са за тази елементарна операция такива пари, защото реално сравнение с други е. Боже, а аз точно там си запазих час при д-р Точков пффф то се обезмисля въобще да отивам на преглед, а дъщеря ви оперирахте ли я вече?

Общи условия

Активация на акаунт