Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 855
  • 879
  •   1
Отговори
# 570
  • Belgium - BG
Аз си се обръщах за по малко настрани с възглавница между краката, но не повече от 5- 10 мин, то и без това ме заболяваше коляното след това
Аз да, всеки ден съм на рехабилитация, вече ще станат 2 месеца, но при мен е тежко положението и възтановяването ми се предвижда да е около 6 месеца. Сега ще включа и плуване от другата седмица и мисля след 3- тият месец да разредя вече, а и да тръгна на фитнес. Иначе болничен ще съм поне още един месец, макар че дават до 9 месеца за тази операция която аз имах. Но не бих издържала и няколко часа на работа, рабортя от вкъщи по малко и дори и това ме натоварва понякога - седенето пред компютъра

# 571
  • София
Да, помня че ти май имаше и странична скъсана връзка и менискус. Като виждам колко е трудно само с една ПКВ представям си какво ти е!Днес бях първи ден на рехабилитация и вдигах три серии три пъти по 10 вдигания с 1 кг./т.е. 9 серии по 10 вдигания/ и сега кракът ми се клатушка яко и ме боли коляното ужасно. Явно съм го преуморила и имам може би и мускулна треска! Абе мъка! Хм, всеки ден рехабилитация си е доста...И на мен ми казаха, че 6 месеца трябва да съм много сериозна за да възстановя четириглавия мускул.

# 572
Здравейте,

Бих искал да споделя с вас и моите приключения.  След като бях 12 дни със шина по предписание на докторите в Пирогов, което впоследствие се оказа грешно, мой братовчед, рехабилитатор ме посъветва да отида или при д-р Хубенов или при доц. Георгиев. По няколко причини (финансови, човешко отношение, метод на операцията) се спрях на д-р Хубенов. До ден днешен съм много благодарен на доктора и целият екип както и на екипа му в рехабилитационния център, които имат много важна роля във възстановяването.
Още на първия ден след операцията трябваше да започна с упражнения за възстановяване, но мускула ми беше атрофирал доста бързо и успях едва на 2ия ден вечерта. На 8ия ден ми свалиха конците и на следващият започнах рехабилитацията. Там вече с помощта на целият екип и най-вече на Роза се "преродих". Първите 3 рехабилитации бяха много тегави, особено сгъването на крака, но вече към края, към 8-9 нямах почти никакви оплаквания. По това време, както и в началото най-вече имах напрежение отзад в свивката, която понякога ставаше много неприятна, но това предполагам се дължеше атрофилият мускул. Вече 2 месеца вкъщи тренирам и доскоро много бавно напредвах, но вече катеря стълби и поотпускам тежестта си на оперирания крак и добивам по-голяма увереност в него. Още миналият месец ме посъветваха да започна плуване, но не ми остава време, тъй като се върнах на работа. Все още си мисля, че като цяло бавно се възстановявам, но утре мисля да мина "профилактично" през Драгалевци и да се консултирам с екипа там. Има още много, което бих могъл да напиша, но ще се включвам от време на време към другите коментари. Пожелавам на всички бързо възстановяване.

# 573
Привет на всички! novaa  Wink
Аз започнах работа и рядко ми остава време да ровя тук или в интернет.
След 3 седмици ежедневна физиотерапия вече съм на 2 пъти в седмицата и упражнения във фитнеса или у дома.
Патериците отдавна ги махнах, шината също преди 1 седмица,шофирам и в общи линии се чуствам нормално. Сгъвам на 110 градуса и карам колело. Не съм почнала да плувам, но и едва ли ще отида - гнусни са ми басейните. Мажа Содермикс и ми се струва, че заличава белега. Иначе коляното ми още изглежда странно и имам удебеление от едната страна.
Стискам ви палци на всички и в най-скоро време още по-активни!

# 574
  • София
Satriani, благодаря за пожеланията!
willie, да, Роза, рехабилитаторката в Драгалевци е истинско съкровище! Така те мотивира, обяснява, амбицира и успокоява! Вълшебница със златни ръце! Такова позитивно същество рязко се среща вече! Да е жива и здрава и да помага на такива като нас.
И искам да отбележа, че целият екип там е страхотен - приемат те като член на семейството им и направо те карат да се чувстваш уютно!

# 575
Здравейте и от мен.при травма полу4их скъсване на ПКВ и менискус но при преценка на доктора фиксира само мениска.каза 4е мога да си направя пластика на пкв 6 седм.след операцията .затова и искам да попитам ако някой има повече информация за д-р Иван Василев към него съм се насо4ил кога точно  преглежда. ще съм мн благодарен.   

# 576
  • София
Аз не съм чувала за него. Това в София ли е? Според мен е трябвало да ти направи и двете неща наведнъж - сега пак упойки, нерви, отново проникване в коляното /разхерметизиране, както казват някои/. Странно ми е това решение....  Минискус и ПКВ едновременно са много честа травма и се правят заедно. За пари ли го е направил newsm78 ?

# 577
интервенцията ми я направиха в чужбина.аз също бях учуден  когато ми каза че фиксирал само мениска  при наличие и на скъсана пкв въпреки че преди операцията му обясних че искам да продължа да се занимавам със спорт. той само ме успокояваше че щял сам да прецени.Явно причината е една: пари.просто бях приет в  спешното ,а там  операцията ми беше без пари  Sad

# 578
Здравейте и от мен.при травма полу4их скъсване на ПКВ и менискус но при преценка на доктора фиксира само мениска.каза 4е мога да си направя пластика на пкв 6 седм.след операцията .затова и искам да попитам ако някой има повече информация за д-р Иван Василев към него съм се насо4ил кога точно  преглежда. ще съм мн благодарен.   
sapa, доктор Василев по принцип оперира в Германия и от около година или малко повече идва и тук и оперира в клиника Царско село  Peace Трябва да се обадиш, за да видиш какъв му е графика и кога оперира тук.
Имай предвид че при него операцията е по-скъпа, защото никаква част от нея не минава през здравната каса. Другите двама известни и добри доктори за ПКВ са д-р Тони Георгиев (оперира в Софиямед) и Д-р Хубенов (преди е оперирал в Дианабад, сега мисля също в частна клиника.

Операция по каса е около 3000 поне при Тони Георгиев заради самите консумативи, които се използват и касата не покрива (резорбиращи винтове) , а при Василев доколкото съм чувала е 5000 или повече.

Ако имаш други въпроси питай, няколко дни ще съм без нет, но после ще ти отговоря  Peace

За другото не се ядосвай, всяко зло за добро. Операцията на ПКВ не е никак проста, по-добре да те отворят 2 пъти и да ти я направи някой като хората, отколкото да ти прави реконструкция на ПКВ някой в спешното  Rolling Eyes мен ако питаш  Wink

# 579
Благодаря ти за инфото със сигурност ще проуча

# 580
Благодаря ти за инфото със сигурност ще проуча

Клиниката на Василев се казва "Еуровита".

И още нещо се сетих да ти кажа, добре е ако искаш да се оперираш сега да го направиш преди да е станало топло, ако не отложи за есента. Лятото не е добре да се оперира коляното, тъй като после доста дълго време отича и както се сещаш от топлото става много зле

# 581
  • Belgium - BG
Би трябвало сега събота -неделя, Василев да е в България, обади се да си запазиш час за преглед, ако още е възможно. Иначе той идва на 2 -3 седмици обикновено, оперира 2 дни и си тръгва. Аз се оперирах при него, по препоръка на приятели, но е още рано да кажа дали имам "ново коляно", трябва да минат поне 6 месеца за да се види крайният резултат Simple Smile

# 582
Разбира се времето ще покаже дано възстановяването ти мине нормално и без усложнения.Иначе звънях в  "Еуровита".  вече 2 пъти от вчера и жената ми каза че няма свободни часове до средата на месец юни Sad.също да съм се обадил пак в понеделник че тогава доктора ще е там и ще и даде новият график.нещо много не ми се чака толкова дълго пък и ще почнат горещини както спомена  laseine  newsm78

# 583
  • София
А защо не пробваш при д-р Хубенов или Георгиев? Или държиш на Василев!?

# 584
А защо не пробваш при д-р Хубенов или Георгиев? Или държиш на Василев!?
силно казано да държа на 100% той да е.просто ми го препоръчаха,но ако ще трябва да чакам чак до юли май наистина ще потърся друг

Общи условия

Активация на акаунт