Сглобяеми къщи 2

• 304 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Това не е истина-на два пъти написах поне една страница текст като отговори на въпросите,но никъде не го виждам.
Сори,но няма да го пиша трети път.... #Cussing out #2gunfire

# 406
Това не е истина-на два пъти написах поне една страница текст като отговори на въпросите,но никъде не го виждам.

Не се ядосвай  Hug никъде из мненията ти не видях да си писал, относно сглобяемите къщи...  Rolling Eyes

# 407
Ядосвам се,понеже много често ми се случва в този сайт да не мога да си публикувам мненията,особено по-дългите постове.
Яд ме е ,че наистина отделих часове,за да мога да се аргументирам и да напиша  на два пъти наистина нещо свястно относно дървено скелетните къщи с много препратки и мнения и от други сайтове-обещавам,че ще направя и трети опит,но няма да е днес...

Ето какво ми излиза-
. Възникна следната грешка при публикуването на новото мнение:
Сесията Ви изтече докато пишете съобщението си. Моля, опитайте отново.
Не е зададена тема.
Полето на съобщението е празно

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 16:26 от markk

# 408
Ядосвам се,понеже много често ми се случва в този сайт да не мога да си публикувам мненията,особено по-дългите постове.
Яд ме е ,че наистина отделих часове,за да мога да се аргументирам и да напиша  на два пъти наистина нещо свястно относно дървено скелетните къщи с много препратки и мнения и от други сайтове-обещавам,че ще направя и трети опит,но няма да е днес...

copy преди публикуването и ако не стане, само пействаш и опитваш пак  Wink

# 409
Яд ме е ,че наистина отделих часове,за да мога да се аргументирам и да напиша  на два пъти наистина нещо свястно относно дървено скелетните къщи с много препратки и мнения и от други сайтове-обещавам,че ще направя и трети опит,но няма да е днес...

copy преди публикуването и ако не стане, само пействаш и опитваш пак  Wink

Peace да или го напиши на WORD и го копираш и пействаш тук  Hug

# 410
  • Стара Загора
Ядосвам се,понеже много често ми се случва в този сайт да не мога да си публикувам мненията..................Ето какво ми излиза-
. Възникна следната грешка при публикуването на новото мнение:
Сесията Ви изтече докато пишете съобщението си. Моля, опитайте отново.
Не е зададена тема.
Полето на съобщението е празно

няма да ти се случва, ако като се логваш, зададеш вместо за Х мин - завинаги. Ако компютьра не се ползва само от теб и не искаш да останеш логнат и след като затвориш страницата, преди да го сториш дай Изход.

# 411

...пиши по малко но редовно:)...Аз не съм против сглобяемите къщи - имат своите предимства. Против съм начниа по който заблуждават непрофесионалистите от някои фирми.  да не говорим за изпълнението на други....
навит съм да спретнем еднас тема в която като спор или съгласие да обясним на хората ."за коя мери иде реч"...т.е. да им обясним просто - що е то конструкция, изолация, топлинна инерция ,  цена  ( най вече тая на квадрат ) щото тая "на кръг" е друга ( а това е цената която си платил накрая и гледаш кръгло Simple Smile

# 412
  • густо майна Филибето
markk , пробвай на порции, по-лесно се и чете. Wink Повечето потребителки /имаше такава тема преди време/ като видят дълъг постинг и четат малко по диагонал. Много неща се пропускат така.
У дома решенията ги взема съпругът Simple Smile Неговите доводи са - по-евтино," защото ще си го правя предимно аз". Екологично -и двамата не обичаме бетоните. Ако на този терен можехме да минем само със стъпки , щеше да е още по-добре. По-бързо. По-добра топлоизолация. /15см вата при външни стени, 15 или 20 на тавана, външно може би 2см фибран/. Мен цените на квадрат на фирмите направо ме изумяват, и това при вече направен фундамент ooooh!
Шумът  не ме притеснява много, защото у дома обикновено е толкова шумно, че не зная как ни търпят съседите Laughing Най-много се страхувам от некачествен материал, с последващо измятане и провисване Rolling Eyes

# 413
Аз също не съм против сглобямите къщи-занимавам се основно с монолитно строителство,но ми се е налагало да правя и по-нестардантни изпълнения.
Термина сглобляеми не е много коректен-тук говорим за дървено скелетни къщи ,защото сглобяеми могат да бъдат много видове строителство.
Основната грешка,която се допуска от собствениците на такъв тип къщи е ,че първо търсят проектант и едва след това изпълнител.
Болшинството от фирмите в България нямат опит в такъв тип строителство-вижте им само сайтовете,повечето снимки са от строежи извън България,в най-добрия случай имат  2-3 къщи.А като им зададеш компетентни въпроси -става страшно-най-безобидното е,че ти спестяват голяма част от конкретиката.
Докато в скандинавските страни и Северна Америка с това е ангажирана цяла индустрия,у нас е по-скоро съпътстваща дейност.
Направи си сам сглобяема къща е добро като идея. На запад не е явление, а си е практика, но да се стигне до нея зад тази идея стои доста архитектурен, инженерен и всякакъв такъв труд, който е приложен в тази посока, а на човечеца му остава само като лего да си ги сглобява нещата. Най-важното - хората имат  местен  комфорт да го правят.
Това при нас не е така и затова идеята е относително мъртвородена.
У нас  има  изградени такива къщи и без архитектурна и инженерна намеса и си стоят и до ден днешен.
Този тип строителство никога няма да стане масов в България,не на последно място и заради изпълненията на фирмите ,които са ангажирани в бранша.
Не е задължително да се строи само с материалите,споменати в предишни постове-проблема по-скоро е не в липсата ,а в качеството на сушене-никъде по света няма готов сушен материал,суши се впоследствие.Не съм сигурен, че в България по дърводобивните цехове, където има сушилни камери ще се намерят специалисти, които въобще знаят, а камо ли да могат да сушат трупи,да не говорим за последващата им обработка.Аз лично познавам само няколко специалисти(могат да се изброят на пръстите на едната ръка) с подходящо образование и познания и опит,придобити основно навън,които могат да се справят със заданието.
Конкретно за случая,за който говорим-немалка част от фирмите,които се занимават със строеж на дървено-скелетни къщи,се ползват с местен общински комфорт,който им позволява да се прокарат проектите и да се намира кой да разпише разрешение за ползване,след като се ззаменят някои от конструктивните изисквания-примерно по-нарядко разположени и с по-малко сечение елементи на носеща и покривна конструкции.В земетръсно отношение не е чак толкова страшно-по правило тия тип къщи са по-устойчиви в сравнение с конвенционалното.
Ако някой си мисли,че строителството на читава дървено-скелетна къща е значително евтино от всякакъв друг тип строителство,е в дълбока заблуда.
По темата може да се пише много-аз нямам това време.Който има такова,а и нерви-може да хвърли едно око на този форум http://forum.imoti.net/read.php?17,11047 (само темата за сглобяеми къщи е 230 страници),където и аз понякога понаписвам понещичко.. Wink

# 414
  • Перник
И все пак -ЗАЩО сглобяема ????? а не монолитна ????
1 - Фундаментите са 90% еднакви - зависят от терена - от тех почти не може да се спести.
2 - Покрива - еднакъв - няма разлика нито в срок за работа нито в цена.
Ел, ВиК, Отопление, Дов работи, настилки - еднакви - като срок и цена.
3 - Преградни стени - могат да бъдат еднакви -
...и какво остана - външните стени ....и носещата конструкция ---
.....П.П
аз съм инж. - мога да помогна с безплатен съвет  ( ..пия и бира:)

Значи ще ти пиша на лични  Peace

А, именно поради изброените от теб аргументи се отказах от "сглобяемата" къща. Конкретно в нашия случай по-бързо, а може би и по-евтино ще излезе основния ремонт (преустройство)  на съществуващата монолитна.
От сайтовете на фирмите, които предлагат "сглобяеми" къщи оставах с впечатление, че предлагат комплексна услуга - проектиране, изграждане, документи...А на мен не ми се занимава със строители, които ще ми обясняват как знаят по-добре от архитекта кое как трябва да е, пък един ще прави покрива, друг - ел. инсталацията, трети не знам кое...Иска ми се, ако може една фирма да направи всичко, а не следващия да псува тоя преди него, че еди кое си не е направено правилно. Мислех си, е при сглобяемите къщи това се избягва  newsm78

# 415
здравеите ,,относно  темата  за  зглобяемите къщи  искам да  споделя,че  преди извесно  време  и аз имах  същия проблем и се  лутах када, как да намеря  сигорна и качествена фирма,след закупка на едно малко местенце,,но  проблемат  беше  решен .Един познат  след разговор  ми даде  телефон на  един  човек ,които работи в  такава  фирма,но  междувременно си работи  и  на часни начела  сам с  3 човека.Повярваитеми няма  нищо общо с  цените на останалите фирми с коите се  опитвах да работя.цените на това момче бяха наполовина на  останалите,за 25 дни ми  дигнаха къщата и  още20дни за да ми направят баня.теракот.стени ,парапети и  всичко което  беше нужно.Ако  някои иска повече информация нека пише ,ще му дам координатите Simple Smile.Сигорна съм ,4е ще останете доволни,както и аз.

# 416
Ами напиши ги координатите, пък не е лошо и снимки да дадеш да видим все пак какво представлява къщата ти. Само че като ги пишеш гледай да не са с толкова правописни грешки, като поста ти, че можем да не ги схванем правилно и да се свържем по погрешка с друг.

# 417
  • густо майна Филибето
Попаднах на една руска къщичка 6/4м, където се използва и подпокривното пространство - дървена конструкция, изолацията е 10см вата, паро и хидроизолация,керемиди, без да е направена вътрешната обшивка от дърво, е излязла в български лева - около 3200лв.

http://www.mirodolie.ru/node/139&size=_original

# 418
24кв.м. - 3200лв без фундамент, без обработка на дървесината, без каквато и да е инсталация, надали е пожароБЕЗопасна, надали е земетръсноИЗДРЪЖЛИВА,  да не говорим пък за дограмата Mr. Green, май не е никак изгодно newsm78 Просто бунгало, което да те приюти в дъжда на нивата.
Любознателна, нищо лично, само изразявам мнение.
Следя темичката с интерес и "попивам" всичко от хора като Марк Laughing

# 419
  • густо майна Филибето
Аз не го приемам лично Wink Но тези, които са наясно какво значи строителство на дървена къща и знаят цените на фирмите, са разбрали защо го давам като пример.
 Фундамента е стъпков, което си е фундамент. Много американски къщи са направени по този начин, под тях е кухо. Вероятно и фундамент от реден камък, суха зидария, така като го чуеш звучи зле, но всички стари къщи са правени така и са си на място.  Обработката на дървесината не струва хиляди, а и не ти гарантира много.Пълниш пръскачката и пръскаш, ако имаш пистолет и компресор, още по-лесно. Така, както е на полето /от написаното разбрах, че хората живеят доста далеч и рядко ходят/, ако някой й драсне клечката, и обработена да е, ще остане само ватата. За земетръс какви са ти забележките? Дървените конструкции по принцип са най-устойчиви на земетръс, това което виждам там не е по-различно от това, което се прави по принцип като конструкция. Пълнежа от 10см вата е толкова, колкото предлагат и българските фирми. Изолационните качества на 10см вата са такива, каквито са на около 70см зид от тухли четворки. Входната врата е два реда дъски с лист ламарина в средата, собственика  я е правил, може да не е лъскава, но съм сигурна, че е точно толкова здрава, колкото и "купешките" Simple Smile Човека си е спестил допълнителните решетки за врата по този начин. Просто бунгало може да бъде и бетонна къща 6/4 и да има същата функция, предполагам, че собствениците на дървената не очакват, че някой ще я гази с танк или ще я бомбардират  Grinning

И сега умножи 24х5 като квадратура на една къща за живеене, умножи и 3200х4 , а после и някаква цена от да речем 400лв за квадрат по 120кв и сравнявай Wink

Общи условия

Активация на акаунт