Сглобяеми къщи 2

• 304 472
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Попаднах на една руска къщичка 6/4м, където се използва и подпокривното пространство - дървена конструкция, изолацията е 10см вата, паро и хидроизолация,керемиди, без да е направена вътрешната обшивка от дърво, е излязла в български лева - около 3200лв.

http://www.mirodolie.ru/node/139&size=_original

по мои сметки трябва да струва ок0ло 2500 материали + труд - ама пак си остава барака Simple Smile

# 421
  • густо майна Филибето
Обясни тогава с какво предлаганите от фирмите къщи се различават от тази, освен, че са заменили дъсчената обшивка с OSB ?

# 422
Обясни тогава с какво предлаганите от фирмите къщи се различават от тази, освен, че са заменили дъсчената обшивка с OSB ?

българските - с почти  нищо ...аааа - слагат и малко гипскартон Simple Smile...и повечко реклама тип телешоп:) ....

# 423
Ljuboznatelna ,това е супер като идея ,имаме едно място и мислехме да правим евентуално сглобяема къща,но това много ми допадна, доколкото помня и вие имахте подобна идея  Wink .В София на околовръстно шосе гледахме подобни, но с OSB  и бяха на космически цени,а за пожар- вече има препарати с които се намазва дървото и не гори.

# 424
  • густо майна Филибето
Доколкото видях от едни твои снимки, ти живееш в стара къща с дървена конструкция?  Simple Smile
Нашата идея е да си направим къща за живеене, но още имаме неуредици с общината за парцела. На фирма пари няма да дам, защото виждаш колко е като себестойност. Confused Всъщност тази от линка не се различава съществено не само от българските, но  от "чужбинските" дървени сглобяемите къщи. Това, че я смятат за барака изобщо не ме притеснява, защото със сигурност ще ме надживее.И ще ми е по-топло , отколкото в монолитна. Не ми е нужно бомбоубежище. Внуците ми могат лесно да я "разглобят", подменят това онова и префасонират.

# 425
Здравейте,дано не съм объркала темата и да се излагам  Embarassed аз писах на няколко момичета на лични да питам,но ще пиша и в темата,има няколко въпроса към живеещите в сглобяеми къщи:
Най-вече гаранцията,която дават за къщата примерно 50 години сигурна ли е?То в крайна сметка на това се отгаваря "ще поживеем и ще видим",ама мен много ме притесняват някои неща и съм в паника...
Има ли някой от вас,който е изкарал няколко зими в такива къщи,всичко наред ли е?
Колко време отнема грубия строеж на такава къща?

Сигурно задавам глупави въпроси,но трябва да събера информация от хора живяли в такива къщи,защото аз не съм и като непозната материя не ми изглеждат сигурни,а се стигна до там,че нямаме нито време да вдигаме бетон и най-смешното в тази криза строителните фирми продължавата да ни предлагат безумни оферти....да не говорим,че почти започнахме с една фирма и ни остави на втората седмица,защото им предложили работа в Германия  #Crazy В много затруднено положение съм,трябва да бързам,защото остават 5 месеца докато ми се роди бебчето,същевременно се притесняам да не сгреша с избора на дом.
Ние имаме готов проект за къща и евентуално,ако се решим на варианта със сглобяемите къщи ще си позлваме нашият проект...
Благодаря предварително  Peace

# 426
Здравейте,дано не съм объркала темата и да се излагам  Embarassed аз писах на няколко момичета на лични да питам,но ще пиша и в темата,има няколко въпроса към живеещите в сглобяеми къщи:
Най-вече гаранцията,която дават за къщата примерно 50 години сигурна ли е?То в крайна сметка на това се отгаваря "ще поживеем и ще видим",ама мен много ме притесняват някои неща и съм в паника...
Има ли някой от вас,който е изкарал няколко зими в такива къщи,всичко наред ли е?

Сигурно задавам глупави въпроси,но трябва да събера информация от хора живяли в такива къщи,защото аз не съм и като непозната материя не ми изглеждат сигурни,а се стигна до там,че нямаме нито време да вдигаме бетон и най-смешното в тази криза строителните фирми продължавата да ни предлагат безумни оферти....да не говорим,че почти започнахме с една фирма и ни остави на втората седмица,защото им предложили работа в Германия  #Crazy В много затруднено положение съм,трябва да бързам,защото остават 5 месеца докато ми се роди бебчето,същевременно се притесняам да не сгреша с избора на дом.
Ние имаме готов проект за къща и евентуално,ако се решим на варианта със сглобяемите къщи ще си позлваме нашият проект...

Според мен в този случай сглобяема е добър вариант - като начин на живот в нея е перфектно (АКО е направена като хората!!!) - при нея няма груб строеж и т.н.......абе оот гола поляна- на 3тия месец простираш пеленките:)....това че имате одобрени проекти е прекрасно защото ще я узаконите бързо а и  нямате проблем с присъединяването Ел, Вик и т.н...има няколко малки проблема със самият вид сгради които са обсъдени по форума....(аз съм сравнително негативно настроен спрямо начина им на изпълнение в БГ)...най лошото е ,че ако се наложи оценка (от застрховател, банка и т.н ) .....ами кофтиииии. А иначе като експлоатационни качества в доста отношения е идеална (лятото хлад - зимата можеш да я стоплиш и със свещ Simple Smile....най важно във случая е качествени материали и безкомпромисно следене на изпълнителя - една грешка или пропуск може да доведе до големи бели

# 427
Доколкото видях от едни твои снимки, ти живееш в стара къща с дървена конструкция?  Simple Smile
Нашата идея е да си направим къща за живеене, но още имаме неуредици с общината за парцела. На фирма пари няма да дам, защото виждаш колко е като себестойност. Confused Всъщност тази от линка не се различава съществено не само от българските, но  от "чужбинските" дървени сглобяемите къщи. Това, че я смятат за барака изобщо не ме притеснява, защото със сигурност ще ме надживее.И ще ми е по-топло , отколкото в монолитна. Не ми е нужно бомбоубежище. Внуците ми могат лесно да я "разглобят", подменят това онова и префасонират.

Не се обиждай де :Simple Smile - бараката на село стои вече 60 години Simple Smile

# 428
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Я да питам аз разбиращите - може ли да се строи сглобяема къща ,която е калкан/близнак/ със друга,каменна къща/разбирай много стара/ Thinking Thinking

# 429
Я да питам аз разбиращите - може ли да се строи сглобяема къща ,която е калкан/близнак/ със друга,каменна къща/разбирай много стара/ Thinking Thinking

всичко е възможно. може на калкан - а за близнак - пак може но не се знае дали си струва

# 430
http://erato.bg/log_home/ Нещо се загледах в тези къщи. Изкопирали са технологията от "Хонка", но дали са изкопирали и качеството им newsm78 или са побългарени отвсякъде? А и цени не видях никъде в сайта. Можеха поне цена на куб.м. калибровани трупи да дадат Rolling Eyes
Иначе пък изглеждат супер Peace
Цитат

http://erato.bg/log_home/bg/products_details.php?brand_id=458 нещо такова ли? Обаче няма повече снимки Thinking

# 431
http://erato.bg/log_home/ Нещо се загледах в тези къщи. Изкопирали са технологията от "Хонка", но дали са изкопирали и качеството им newsm78 или са побългарени отвсякъде? А и цени не видях никъде в сайта. Можеха поне цена на куб.м. калибровани трупи да дадат Rolling Eyes
Иначе пък изглеждат супер Peace
Цитат

http://erato.bg/log_home/bg/products_details.php?brand_id=458 нещо такова ли? Обаче няма повече снимки Thinking

От сайта не става ясно какъв материал използват -качествения е бял бор и мура - съмнявам се обаче че работят с него - по скъп е:) или пък внасят дървесината от финландия или канада??? иначе няма нищо лошо в това да се пооткрадне малко технология:)

# 432
  • София
Седефка, несравнимо е качеството.

# 433
запис

# 434
  • Варна

От много скромния ми опит смятам, че да имаш проект за къща не е достатъчно за да правиш сглобяема къща - необходим е проект точно за сглобяема къща. Там нещата са различни от монолитното строителство. Освен всичко останало като препятствия /Община, банка, ВиК,Енерго/ много малко са свестните конструктори на такива къщи, дори още по - вярно е, че са много малко като бройка. За Варна зная само за двама, а не е да не съм търсила.
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт