Сглобяеми къщи 2

• 304 330
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Ние построихме такъв вид къща и сме страшно доволни.Става много бързо и не излиза изобщо скъпо.Не съм достатъчно компетента, защото изцяло съпруга ми се занимава.Да, сайта им е малко беден, но иначе не е така.Може всичко да се построи, хората бликат от идеи и умения да пестят пари и пространство.

# 451
# 452
  • Перник
Ние построихме такъв вид къща и сме страшно доволни.Става много бързо и не излиза изобщо скъпо.Не съм достатъчно компетента, защото изцяло съпруга ми се занимава.Да, сайта им е малко беден, но иначе не е така.Може всичко да се построи, хората бликат от идеи и умения да пестят пари и пространство.

Ще ти бъда много благодарна, ако споделиш повече информация за къщата, а защо не и снимки  Peace

Щото аз се вкарах във филм отново - кактосе бях съгласила да ремонтираме сегашната къща, вчера идваха да я гледат 4 бр. специалисти - архитект, геодезист, конструктори... и казаха,че за нищо не става. Ще я събаряме.  Rolling Eyes Но по всяка вероятност новата пак ще е традиционно строителство  Thinking

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 16:26 от SvetlaK

# 453

Ще ти бъда много благодарна, ако споделиш повече информация за къщата, а защо не и снимки  Peace

аз също се присъединявам  Peace снимки идеи колко ви зилезна фундамента, всичко питай мъжът си  Laughing

# 454
  • Горна Оряховица
нареждам се при чакащите  Mr. Green

# 455
оххх ужас  Shocked
толкова много неща изчетох че вече незнам какво да мисля или правя, направо ми пламтят бузите. С приятеля ми много искаме да си построим сглобяема къща ,(дървена )и съм се захванала да чета 'недостатъците' . Прочетох и двете теми по въпроса и накрая искам да помоля да ми кажете -да се захващаме ли с тея къщи или не. В крайна сметка ще теглим кредит понеже нямаме парички Sad Моля ви кажете ми заслужава ли си или не... На мен страшно много ми харесват тези къщички пък и може да си позволиш по-голяма за по-малко пари но не спирам да си мисля за приказката за трите прасенца и кумчо вълчо който издухал къщата Joy
От друга страна пък четох из нета за тези дървени къщи из балкана... живи са си и до днес и живетят хора в тях, може пък да не са толкова кекави.
Моля ви дайте кратко мнение защото мисля че вече ще ми гръмне главата  Shocked
 Hug Hug Hug

# 456
  • Перник
diditu, какво да ти кажа... май голяма част от нас са на твойто дередже - не знаем какъв тип строителство да изберем, четем, всеки има различно мнение, всяко нещо си има плюсове и минуси...пък къща се строи един път в живота и струва много пари...
Мен ако питаш каквото и да избереш, ще има един момент, в който да си убедена, че си сгрешила, както и момент, в който да си сигурна, че това е най-доброто решение за теб.  Важното е, след като си добре информирана да се престрашиш и да вземеш решение.  Peace

# 457
ох много ти благодаря ама нали знаеш ако си купиш кола за 4-5 хил и каквото и да  й има по лесно се изплаща ако си взел заем де, ама 40 хил..... за тва много му мислим  Rolling Eyes

# 458
  • Перник
ох много ти благодаря ама нали знаеш ако си купиш кола за 4-5 хил и каквото и да  й има по лесно се изплаща ако си взел заем де, ама 40 хил..... за тва много му мислим  Rolling Eyes

знам, знам, нали и ние го мислим същото  Peace

# 459
В сайта нали има телефони, най-добре се обадете за да не ви подведа.Страшно са любезни и пълни с идеи.По принцип се занимават и с други видове строителство, на нас ни предложиха няколко варианта, но този е най-добър.Снимки обещавам да кача след като снимам.От това което съм чула знам, че е с много добра изолация, сравнително евтино или поне по-евтино от строителство с тухли и много по-добро от дървените къщи, все пак е бетон, арматура и много стелиопор.На мен много ми хареса това, че става супер бързо е все пак зависи от проекта, но като срок е два пъти по-бързо от нормалното строителство.Наши приятели и те сега ще строят с този вид строителство.Ще кажа на приятелката ми и тя да се включи, че е по информирана и повече ги разбира нещата.

# 460
Здравейте! Да се наредя на опашката от лутащите се в избор на вид строителство... ooooh! И ние нямаме налични средства и ще се тегли кредит и въобще вече не знам какво искам...пъш...  ooooh! Има ли някой повече инфо за тези с металната конструкция, това им е сайта http://eurohouse.us/BG/frame_za_nas.htm. Последно се спряхме на тях, тъй като строят с кредитиране. Пратили сме им мейл с разни въпросчета, но ако някой знае нещо - строи или вече живее в такава къща, моля да сподели  Praynig.
Успех на всички!

# 461
хм, за първи път виждам за строителство на такъв тип къща и с кредитиране - жилищен кредит ли се води, знаете ли към коя банка е? Че и ние сме тръгнали без пари да "купуваме", но при положение, че нямаме никакви събрани пари и земя не виждам как ще стане, защото 100% никой не отпуска. Този вариант е ако имаше земя поне и да си купиш сглобяема  къща на изплащане. За нас някакъв летящ вариант трябва да сътворим  newsm78

# 462
  • Перник
Да, никоя банка не отпуска 100 % кредит  Sad Ние имаме земята, комуникациите - ток, вода, незначителна сума пари, стара къща, която ще бутаме и мислим да ползваме каквото е възможно от материалите за новата, т.е последно ни ориентираха към стандартно масивно строителство.
МимиЗ, ако/като ти отговорят на въпросите ще съм благодарна да споделиш инфото с нас  Peace Ние категорично НЕ искаме метална къща, но все пак  Wink

# 463
maita5, мисля, че банката беше Булбанк, но не съм сигурна... А и тези искаха някакъв процент - 10 или 20 наше участие, но ще трябва да попитам мъж ми.
SvetlaK, и ние имаме мястото и до там. Ток, вода и т.н. ще прокарваме май с доста ходене по мъките...А вие защо така категорично НЕ искате метална къща? И, разбира се, ще споделя какво предлагат и искат, само да ни отговорят скоро, че и ние първо искахме сглобяема, после реших, че е по-добре масивна, но ние и пари нямаме, и време за организации, и кредитите спряха и пак се върнахме на този вид, а пък и на първо питане потвърдиха, че кредитират и към момента, докато не сме се размислили пак, че то времето си минава......уф....айде хубав ви ден!

# 464
maita5, мисля, че банката беше Булбанк, но не съм сигурна... А и тези искаха някакъв процент - 10 или 20 наше участие, но ще трябва да попитам мъж ми.

Peace така е Булбанк е банката искат да има имот и 20 % самоучастие, пращат примерна схема на погасяване .. Ето писмото , което ми пратиха :

"   Уважаема Г-жа/Г-ца .......................... ,
 Във връзка със Ваше запитване , Ви изпращаме оферта-спецификация за сглобяема жилищна сграда с обща примерна РЗП-80м2.  Изготвянето на проект се включва в цената и всеки един от проектите ни може да бъде променен,съобразно Вашите изисквания и нужди. Когато се закупува къща чрез кредитиране от Уникредит-Булбанк АД , ние можем да Ви съдействаме по пакетиране и внасяне на документите в банката , но задължително се ипотекира и парцела върху който ще се изгражда къщата , а основното изискване на банката е , да имате документирани доходи , като се приемат и всякакъв тип документирани доходи , като доходи от наем , и др. , а също така може и фирма да бъде гарант по кредита Ви. Необходимите документи за сключване на Договор за проектиране и строителство са: скица-виза за проектиране и нотариален акт на парцела. В офертата която Ви изпращаме , сме изготвили и примерна схема за кредитиране къща с обща примерна РЗП-80м2  , при лично минимално участие 20% , и срок на кредита 30 години. При предсрочно погасяване на кредита , не се дължат никакви наказателни лихви. При интерес за закупуване на къща чрез кредитиране , можете да ползвате следната препратка към кредитния ни калкулатор:

http://www.eurohouse.us/kreditirane.html"

Общи условия

Активация на акаунт