Великобритания - дъждовна, но празнична, тема 18-та

• 30 226
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, как гледате българска телевизия в Англия? Някой ползва ли карта на Булсатком и всъщност това, което ме интересува е от България само карта ли си купихте, а приемник и антена в Англия? Кой ви ги монтира (Лондон)?

Eya, събра ми  очите твоят разказ за първия работен ден на бебка! Какво послушно детенце си имаш! Не знам какво работиш и къде, но сте истински герои и двете за мен!

# 91
Мари, ние гледаме БГ тв и сме с Булсатком приемник, както и чиния обаче. Мъж ми я домъкна от БГ в куфара си Mr. Green. По принцип самото монтиране не е голяма философия, само трябва да уцелиш посоката. А иначе има много българи тук из Лондон които идват на място и ти я монтират (чинията) срещу ако не се лъжа някаде около £60. Мога да се поинтересувам за телефони ако искаш.

# 92
  • Лондон
Thank you за комплиментите! Ние лъвиците много ги обичаме  Laughing

И ние имаме Булсатком. Трябва ти приемник, карта от БГ и 'око'. После тук ти я монтират - имало обяви в бг-хелп.  Мъжът ми каза, че било към 40 паунда, а за 100 паунда ти давали и чиния.

Препоръчвам го Булсаткома като лек за носталгия - като си пуснеш последния Биг Брадър и се сещаш защо си тук  Wink
После новините те довършват.

# 93
Ние гледаме бг телевизия по интернет - www.bgtelevizor.net
Трябва регистрация, плащат се 8 лири на месец и има достъп до около 15 или малко повече български телевизии.
Качеството е добро, предлагат ниско, средно и високо качество на картината и колкото по-добра е интернет връзката, толкова по-високо качество може да се гледа.

# 94
Лида, Ейя, Ради, благодаря ви за бързите отговори!

Лида, а защо ми казаха, че българската чиния била малка и от Англия трябвало по-голяма чиния...След като вие сте пренесли нашата, значи си хваща добре...Ох, с 6 куфара тръгвам, само чиния ми липсва...

Ейя, а какво е "око". Извинявайте за глупавите върпоси, ама ще ходя да си купя един Булсатком, та да не се излагам пред хората такава незнаеща термините... Blush

# 95
  • Лондон
Здравейте и от мен!От доста време ви чета но пиша за първи път.Живея в Лондон от доста години ,имам две момченца-Алекс и Мартин.Искам да попитам Eya за малко подробности за английския паспорт.И ние сме с IRL и ще трябва да направим паспорт на бебо.Къде подадохте документите ,какви документи ви бяха необходими и ако може някакви координати на мястото където се подават документите.Предварително благодаря!

# 96
  • Bristol
Добре дошла в темичката, beninna Grinning Колко големи са твоите юнаци?
Момичета, как гледате българска телевизия в Англия? Някой ползва ли карта на Булсатком и всъщност това, което ме интересува е от България само карта ли си купихте, а приемник и антена в Англия? Кой ви ги монтира (Лондон)?
Преди 3 години си сложихме сателита, местен майстор ни го монтира и подбра декодера. Тогава бяхме на Булсатком. Не останах много доволна от програмите им, а и детски нямаше много  Rolling Eyes Като изтече годината, не го подновихме. Сега обаче един приятел си е взел пакета от ITV Partner и казва, че техният подбор на програми бил по-добър, имало и няколко детски канала.

# 97
  • Манчестър
Добре дошла в темичката, beninna Grinning Колко големи са твоите юнаци?
Преди 3 години си сложихме сателита, местен майстор ни го монтира и подбра декодера. Тогава бяхме на Булсатком. Не останах много доволна от програмите им, а и детски нямаше много  Rolling Eyes Като изтече годината, не го подновихме. Сега обаче един приятел си е взел пакета от ITV Partner и казва, че техният подбор на програми бил по-добър, имало и няколко детски канала.

Чувам лоши отзиви за ИТВ като качество , често се губела връзката и тн...мои приятели минаха на Булсатком. Аз лично съм на Булсатком  вече 6 години и съм много доволна. За размера на чинията има голямо значение, поне според мен . представете си горе долу Англия и сателита я покрива с диаметър около 70 см....За живеещите в Лондон 60 см може и да е достатъчна( каквато е оригиналната на Булсатком), но мисля.че не може да очаква добро качество при лошо време.
Нашата специално е 110 см,а за по голяма ти трябва planning premission ot council-a............За Лондон споре дмен 80 см е наи-добре. Иначе декодер може и от България..

# 98
Мари, гледаме си с оригиналната чиния на Булстаком, до сега не сме имали проблеми с излъчването и при лошо време не се губи връзката. Е, по някога се случва да зацепи образа, но трябва да вали яко дъжд, но е за кратко. А окото е това нещо дето "стърчи" в средата на чинията и гледа в посоката от кадето идва сигнала, ако ме разбираш де.   

# 99
Чувам лоши отзиви за ИТВ като качество , често се губела връзката и тн...мои приятели минаха на Булсатком.
Peace

Ние минахме преди две години от ИТВ на Булсатком по точно тези причини. При дъждовно време прекъсваше непрекъснато.

Ave, може наистина да са се престарали с искането на декларация от бащата за пътуването на дете с британски паспорт, но явно имат право да я изискват. Разгледах http://www.fco.gov.uk

Travelling with children
All children entering Bulgaria will need to have their own passport.  Children included in parents' passports will only be allowed in if the passport also contains their photograph.  Single parents or other adults travelling alone with children should be aware that some countries require documentary evidence of parental responsibility before allowing lone parents to enter the country or, in some cases, before permitting children to leave the country.

Явно не е задължително , но имат основание да изискват подобна декларация.  Shocked

# 100
Здрасти; на запиталите девойки да отговоря: не ме е отвял вятърът, но съм доста заета, по ред параграфи.
Хайде, до скоро.

# 101
  • Манчестър
Чувам лоши отзиви за ИТВ като качество , често се губела връзката и тн...мои приятели минаха на Булсатком.
Peace

Ние минахме преди две години от ИТВ на Булсатком по точно тези причини. При дъждовно време прекъсваше непрекъснато.

Ave, може наистина да са се престарали с искането на декларация от бащата за пътуването на дете с британски паспорт, но явно имат право да я изискват. Разгледах http://www.fco.gov.uk

Travelling with children
All children entering Bulgaria will need to have their own passport.  Children included in parents' passports will only be allowed in if the passport also contains their photograph.  Single parents or other adults travelling alone with children should be aware that some countries require documentary evidence of parental responsibility before allowing lone parents to enter the country or, in some cases, before permitting children to leave the country.

Явно не е задължително , но имат основание да изискват подобна декларация.  Shocked

Според мен зависи от контекста. Буквално преведно lone parent е самотен родител. Аз лично мисля,че това се отнася наистина за самотни родители за да се предотврати отвличането на децата от другия родител.
освен това , според мен това е повече пожелателен съвет отколкото задължителен.....поне от моя опит, досега винаги съм пътувала сама със сина ми със самолет и никога не са ми искали нищо. Маика ми го води един път от УК до БГ и два пъти сама, никога нищо не са изисквали.....по закон нямат право да искат, в БГ деистват БГ закони за БГ граждани и никъде не пише,че за дете - чужд гражданин придружаващия го възрастен трябва да има декларация при напускане или влизане в страната.

да не говорим,че за деца БГ граждани,ако са постоянно живеещи в чужбина също не трябва да се иска  декларация.

# 102
 Rolling Eyes явно в Бг изискванията са в зависимост от това на кого ще попаднеш на граничен контрол. Аve, много по- склонна съм да приема това, което ти си написал отколкото съчинените изисквания на някой служител на летището. Освен това ти винаги си точен и изчерпателен източник на информация Peace

# 103
  • Манчестър
Rolling Eyes явно в Бг изискванията са в зависимост от това на кого ще попаднеш на граничен контрол. Аve, много по- склонна съм да приема това, което ти си написал отколкото съчинените изисквания на някой служител на летището. Освен това ти винаги си точен и изчерпателен източник на информация Peace

Ааа, и да се опитат да ми искат ще ги метна на джанката набързо.....погледнах в този линк за Черна Гора напр. и няма подобно нещо.
Не знам какво става със срещата в Ливърпул,маи ще остане да сме само аз и ти.
Трябва да се организираме някои ден...

# 104
  • Лондон
Здравейте   Peace

beninna, за британския паспорт се ходи в
London Passport Office
Globe House
89 Eccleston Square
London
SW1V 1PN

Точно до Виктория е. Носят се акта за раждане, попълнен апликейшън форм (взема се безплатно от местната поща), 2 снимки, доказателство за адрес (сметки, банкови извлечения), 84 паунда и паспортите на родителите.  Формата и едната снимка се подписват от човек с британски паспорт, който ви познава от поне 2 години е с една от тези професии:
http://www.ips.gov.uk/passport/apply-countersign.asp

Запазва се предварително час по телефона. Самата процедура трае 3 мин. Паспортът идва за 3-4 дена с куриер.

Тук е всичко подробно:
http://www.ips.gov.uk/passport/index.asp

За Булсаткома - 'Окото' вече е обяснено  Wink Ние си взехме 80 см чиния и нямаме никакви проблеми. С оригиналната имаше понякога смущения по време на дъжд и силен вятър.

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 19:40 от eya

Общи условия

Активация на акаунт