За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 368
  • 282
  •   1
Отговори
# 30
И ние имаме футбол, английски, театър и танци. След родителската среща в края на месеца ще решим къде да го запишем, а до тогава проблемът ни си остава адаптацията!

# 31
  • у дома
Ходим вече четвърти ден  Tired
Първите два дни със желание вървеше до мен, даже си носеше раничката... На втория ден вечерта се почна - рев, и мантрата - Мамо, искам да съм при теб. Да поясня, че работя откак е навършила 7-8 м. и я гледаше прабаба и...
Диалог не се допуска, на разумни обяснения от типа - мама и тати работят, кой да те гледа през деня се повтаря в несвяст - искам при теб...
Днес ми я изтръгнаха от ръцете, дори без да мога да я облека  Cry
Тя реве, аз рева, баща и стои като изтукан... Дано да свършва по-бързо този период.
А преди да тръгне, който я види колко е контактна и все ми вика "Ооооо, тя е готова за градина". Да, ама не...
Иначе, от учителките съм много доволна - хранят я, занимават децата. Даже едната, бог да я поживи, днес ми звънна, за да ми каже, че се е успокоила.
Само тия 3 почивни дни ме притесняват...

# 32
Днес отново се разходихме с дребния до градината. От 23ти ще има сборни групи, а от 1ви Октомври редовни. Накарах ги да погледнат в списъците при коя учителка ще е.Няма да е при тази при която аз исках Crossing Arms  Освен това се оказа, че все пак ще трябва да му направя изследване- тва със стъкълцето, а не както ми казаха преди няколко седмици само контактна бележка. Направо...нямам думи. Но поне приключват де. Та от 1ви със сигурност ще тръгне.

Всички болни дечица да оздравяват бързо Hug     bouquet

# 33
само запис засега, докато чакам нашата градина да започне от другия месец. добре, че мога да си стоя вкъщи и да я гледам. как така тези учителки излизат в отпуск септември  Thinking

# 34
  • София-Лагера
Цоп и аз тук.
Днес сме със сополи и кашлица. TiredИ естествено сме вкъщи.
Давам Мукосолван и пръскам физ.разтвор.
Дано да не е нещо сериозно.

Моя най го мъчи спането там.Вчера тъкмо се похвалих ,че всичко е наред и ми звънят от детската.
Казал,че няма да спи там искал да спи с мама. Joy JoyВзел си обувките седанал на пейката и казал ,че ще ме чака.

Бързо оздравяване на всички.Ама все си ми мисля,че много бързо окапахме. newsm78
4 дена на детска и веднага сополи и кашлица. Confused

# 35
.Ама все си ми мисля,че много бързо окапахме. newsm78
4 дена на детска и веднага сополи и кашлица. Confused
В комбинация с рязката промяна на времето не е учудващо Confused Tired

# 36
  • Пловдив
Деси, дано не е сериозно  Hug
Стелла е със запушен нос само, от сутринта е изпила 2 чая с много мед и цитросепт вътре. Отделно й правя промивки на нослето с физиологичен р-р. Ще легнем сега да си починем, едва ли ще заспи  Tired Показвах й снимки от детската градина, на които е батко й. Той беше в същите стаи и определено й хареса, че вижда спокойни и засмяни деца. Има и снимки с дядо Коледа, дано се впечатли и заиска да ходи  Crazy За сега казва, че не иска, де  Joy Не искала подаръци от дядо Коледа  hahaha
Мечо, ако е само настинка и е от времето ще е добре, аз си мисля да не сме лепнали вирусче и тепърва да се успожнява  Rolling Eyes Скоро и Ивчо тръгва на градинка, браво  Hug Той на ясли ходил ли е, как беше там?

# 37
Днес сетрата препоръчваше на входа да се смучат прополисови таблекти с вит.С, профилактично. А от октомври щели да им дават мед и лимони към чая. Като им гледам цените, изобщо не знам как ще го постигнат.

# 38
  • София
Ами при нас вчера закусваха даже филийки с мед....чак пък да са им цените кой знае какви....
Иначе аз давам от както е тръгнал мултисаностол...надявам се да има ефект....

# 39
  • София
И аз да се запиша в темата  Hug
Еммата тръгна от 08.09. на градина. Не е имала проблеми с адаптацията, т.к. тръгна на ясла от 1г.4м. Доволна е, харесват й учителките. Лошото е, че все още са сборна група и то първа група с предучилищната ooooh! От 23.10. вече "официално" ще започне "учебната година".
И аз се чудя на какви занимания да я запиша, може би на танци и приложни изкуства  Thinking

Зравейте и от нас, аз пък съм много притеснена защото на дъщеря ми са и казали че не може да ака в градината. Вчера вечерта ми разказа че госпожата казала че там само се пишка,не може да се ака. Аз и не държа да ака там защото никой няма да я измие ама все пак е дете на 3 годинки, защо е нужно да стиска толкова, а и дали ще може да устиска ако се наложи Rolling Eyes
Не оставяй нещата така! Ако трябва говори с директорката или старшата сестра! Еммата лятото беше на сборна група и там не им давали да акат  ooooh! Детето яко се беше стресирало и първите дни я беше страх да ходи в градината, сега слава Богу го преодоля! Какви хора са това, направо не знам  Close

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 14:34 от Хот Ели

# 40
За съжаление и ние окапахме. Днес сме си вкъщи за да се лекуваме. Има кашлица.

Иначе вчера като я взимах беше плакала следобяда, от както са почнали да взимат дечицата. Аз нарочно я оставих по-дълго за да не свиква че все в 4 ще я взимам. Беше много тъжна милата. А и ми прави впечатление че само при едната госпожа - която е по-млада плаче следобяда.
 Да видим след тези почивни дни как ще сме.

А нещо друго да ви питам. Сега като не сме ходили един ден на градина дали във Вторник ще ни искат бележка от личния лекар?

# 41
Мечо, ако е само настинка и е от времето ще е добре, аз си мисля да не сме лепнали вирусче и тепърва да се успожнява  Rolling Eyes Скоро и Ивчо тръгва на градинка, браво  Hug Той на ясли ходил ли е, как беше там?

Да, ходил е на ясла и много му харесваше. Но и доста боледуваше Confused  Сега като отидохме да проверим как стоят нещата малко се дърпаше и не искаше да влиза в самата сграда, отвикнал е. То станаха почти 2 месеца вече гледане вкъщи, та не се учудвам.  Дано да не е вирус при вас. Той цяла нощ е с разстройство, но нищо друго му няма.

Хот Ели- здрасти Grinning  Ама наистина какви са тия абсурди с тва акане? Ненормална работа, какво значи "Не може". ooooh! Close

Гери- по принцип искат бележка при 3 дни отсъствие.

# 42
  • София
Аууууу, нова тема, а защо няма линк към нея в старата, половин час ви търся Laughing Повечето от моите мамуни вече са почти изцяло адаптирани, като момчетата са по-голямата драма, момите са пушки - влизат, няма чао, няма ревове и тръшкане, само една госпожица се дере, ама поне заявила на майка си, че ще реве като я доведе на градина. Та днес дори и тя се заигра с други две момиченца, иначе само по мен и другата госпожа ходи, не дава дори и на лелята да я пипне, само госпожата ooooh! Засега все още са ми само 15-18, ама след почивните дни се очаква включване от отсъстващите тази седмица, т.е., ще станат около 25 Crazy

# 43
  • Варна
И аз да се запиша.
Мони е вкъщи днес, но защото всички госпожи от градината щели да ходят някъде на екскурзия и остава само една сборна група за крайно нуждаещи се.

# 44
Леле, много болни и много отрано нещо започнаха болестите тази година.

Бързо оздравяване на всички ви.

Аз пък нещо изобщо не съм доволна от менюто им. В яслата беше по-хубаво.
По цяла седмица имат таратор и диня - е може ли в това време да се яде таратор, а и всеки ден!

Освен това тази филия с течен шоколад хич не ми се нрави!
Изобщо нещо определено кухнята им е бедна и мисля да повдигна въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт