Да си платя ли задълженият към Топлофикация?

• 18 207
  • 197
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
Спряхме договора с едно отиване до офиса.

Да, но е станало след като сте заплатили натрупаните задължения-без значение дали са били пет или пет хиляди лева.И без значение дали са ви надписвали или наистина сте изговорили толкова.А тук нещата основно се въртят около неплащането дори на изразходените кубици.Ако наистина не ползваш парно, единственото, което плащаш е една минимална такса мощност.И за мен тя не е толкова несправедлива-у нас например минават едни много грозни тръби /целият апартамент е опасан с тях и наистина ни отне доста средства да ги скрием/, благодарение на тях, обаче, сме изключили парното, но през зимата е топло без да се налага да ползваме ток за отопление.

# 121
Холограма, "Душко", познанията ми по българска класическа литература не са обект на темата, но не се сдържах. Забелязала съм в тоя форум, че някой като няма какво да каже започва да критикува правописа или нещо друго на друг потребител. В твоя случай, сарказмът ти дори не е на ниво. Влагай повече старание ако искаш поне да бъдеш разбрана.
П.п. И Елин Пелин съм чела и чужди езици говоря. 

# 122
А тук нещата основно се въртят около неплащането дори на изразходените кубици.
Аз доколкото разбрах, авторката питаше, дали да плати съвестно навреме или да понатрупа малко сметки и първо да си  купи бойлер и после да плати.  Thinking

а С Вальо Топлото какво казахте, че стана в крайна сметка, че не следя новините.  Whistling

# 123
  • София
НИщо не е станало с него. Май още е в затвора. Но не са казвали да са прибрали парите от сметките на "баба Цеца". Laughing
Драмата ще продължи във вторник.

# 124
Ами! Пуснаха го. Mr. Green Регистрира се на борсата като безработен. Mr. Green

# 125
Сериозно питам.
Телевизорът го пускам по 10 минути на ден, но това имам повод да го споделя в отделна тема.

# 126
А тук нещата основно се въртят около неплащането дори на изразходените кубици.
Аз доколкото разбрах, авторката питаше, дали да плати съвестно навреме или да понатрупа малко сметки и първо да си  купи бойлер и после да плати.  Thinking
Въобще не съм питала това.  Grinning Сметки оттук нататък няма да понатрупвам - няма да има за какво. Имам просрочено задължение, което по принцип мога да погася веднага (щях в петък), но се отказах, за да си купя първо бойлер. От началото на октомври започвам издължаването към Топлофикация и към средата на ноември трябва да приключа. Да си призная, кеф ми е, че се откачаме от тази напаст. Жал ми е само за хората, които ще останат без работа.  Sad И ми е притеснено с каква вода ще се мият и как ще се топлят в ОДЗ-то на сина ми.

# 127
  • София
Не прочетох цялата тема, но дори и това, че изобщо я има ме изуми.

Няма безплатен обяд, използвал си услугите на Топлофикация - плащаш. Не мисля, че съществува дилемата - да платя или да не платя?! Пък било то и след като си купиш бойлер. Нали има срок за плащане, или той е написан за красота???? newsm78

# 128
Ами докато не си платите не се чудете с к`во ще се мият и топлят децата ви в детската градина, защото топло няма заради нередовните платци.
А пък и да не платите на Топлофикация ще се наложи да се набутате с парички за бойлер, маслени радиатори и пр. уреди и да плащате доста солидна сметка за ток.
Но, моля тези нередовни платци, които не искат да си погасят задълженията да ми купят бойлер и маслени радиатори /по възможност 2 бр./

Няма безплатен обяд, използвал си услугите на Топлофикация - плащаш. Не мисля, че съществува дилемата - да платя или да не платя?! Пък било то и след като си купиш бойлер. Нали има срок за плащане, или той е написан за красота???? newsm78

Peace

# 129
Ами докато не си платите не се чудете с к`во ще се мият и топлят децата ви в детската градина, защото топло няма заради нередовните платци.А пък и да не платите на Топлофикация ще се наложи да се набутате с парички за бойлер, маслени радиатори и пр. уреди и да плащате доста солидна сметка за ток.
Но, моля тези нередовни платци, които не искат да си погасят задълженията да ми купят бойлер и маслени радиатори /по възможност 2 бр./

аз пък мисля, че много се спекулира с това. Един вид "вижте сега, заради вас ние страдаме". Не е така, но някои не могатда го разберат. Използват ви да се настройвате едни срещу други и не можете са се усетите.
Неслучайно питах за Вальо Топлото.

П.П. Плащам си всички сметки и не съм клиент на Топлофикация.

# 130
Мдааа. Може би трябва да прочетеш темата все пак, за да не се изумяваш.  Tired
Франческа, аз ще си платя и пак ще спрат парното в детските градини. Не разбираш ли?! И болницата остава на студено и не е зарад мойте 400 лв, неплатени поради отсъствие, не поради нежелание.
Колкото до сметките - мъжа ми днес правилно отбеляза, че откакто живем в този апартамент, не е имало отоплителен сезон, в който радиаторите да са отворени на 6 и да не можем да си задържим ръката отгоре - напротив, почти хладни са. И на какво отгоре имаме 400 лв за 2-3 мес.?
Е, вярно, предстои още едно изравняване, след което ще се окаже, че реално дължим 2 пъти по-малко пари, но никой няма да ми ги приспадне, докато не изплатя първото изравняване. В това се състои вторият етап на измамата, според мен - първо си платете неправилно надчислената сума, после ще връщаме. Ми аз ако се запецна за лихви?! За същото нещо се карах на касата в Надежда в София преди няколко години, така и не се преборих...  Tired

# 131
  • София
А с приспадането направо е тъмна история. На нас имат да ни връщат тази година. Ако спрат парното на битовите абонати как ще ми ги приспаднат тези пари, ако не съм ги изразходвала? newsm78

# 132
Би трябвало да ти върнат кеш, не да ти приспадат от следващи сметки.  Peace

# 133
  • София
Би трябвало да ти върнат кеш, не да ти приспадат от следващи сметки.  Peace

Дълбоко ме съмнява да връщат в кеш. Не съм чула досега да е имало такъв случай. И едва ли някога ще има. Нали всеки лев й трябва да си плати газта. Close

# 134
На мъжа ми са му връщали кеш - 2 лв!  Joy Без майтап, връщат. Ако е по-малка сумата, по-сигурна работа. Успех!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт