73 начина за оцеляване в Американска икономическа буря

• 25 378
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
анджък по темата с  "абе това грозно пате е лудо,бе"
*
Първата ми, интуитивна реакция като го прочетох, беше: "Това само една кокошка може да го каже!!! Какво друго можеш да очакваш от една кокошка ?!"
И е точно кокошката, направих веднага справка: като пуснеш търсачка в www.google.com/books за ugly duckling crazy, излиза като реплика на кокошката в поне три различни издания. Това е реплика, която много добре издава черта на характера, и не виждам  нищо лошо децата да се запознаят с това.
За мене художествената литература не предполага политическа коректност, а детската художествена литература в частност не предполага морализаторстване. Иначе просто се губи смисъла от литературата.

# 181
анджък по темата с  "абе това грозно пате е лудо,бе"
*
Първата ми, интуитивна реакция като го прочетох, беше: "Това само една кокошка може да го каже!!! Какво друго можеш да очакваш от една кокошка ?!"
И е точно кокошката, направих веднага справка: като пуснеш търсачка в www.google.com/books за ugly duckling crazy, излиза като реплика на кокошката в поне три различни издания. Това е реплика, която много добре издава черта на характера, и не виждам  нищо лошо децата да се запознаят с това.
За мене художествената литература не предполага политическа коректност, а детската художествена литература в частност не предполага морализаторстване. Иначе просто се губи смисъла от литературата.

Напълно споделям!!!

Аз пък се замислих, че като бях малка, изобщо не се впечатлявах от това, че вълкът пушел или че бил лош. Повече ме вълнуваха действията на зайчето и способността му винаги да го надхитрява, то ми беше "хайлайта" на филма, не пушещия вълк.
Също така никога не ме е било страх от баби Яги, грозни великани, ядящи деца и разпорени вълчи кореми с излизащи Червени шапчици от тях и баби разни.... Убедена съм, че децата възприемат лошото и доброто по малко по-различен и някак по-чист от нас начин и насилствено да им втълпяваме кое е лошо и добро (правилно, разбира се, от наша гледна точка), не винаги се оказва нужно от тяхна....Те могат и сами да преценят или най-вече усетят интуитивно, доброто и злото.

# 182
Чудесно инфо,мерси блажка,но това не го прави по-приемливо в нашия дом и за моите уши. Не ми харесва изказа и звученето на текста на бг (а това беше целта на филма както казах),мисля че има други начини да се предаде същата идея/чувства. Не ми е приятно Ния да крещи по брат си че е луд защото си е изпуснал вилицата около 10 мин след ? произведение на изкуството,това разбира се си е моя грижа, с която съвсем не е мястото тук да ви занимавам.

# 183
Аз мисля, че думите "абе" и "бе" са излишни и не допринасят нито към плота или идеята на приказката.

Да, възрастен човек би могъл да направи judgment за характеристиките на един художествен герой или да оцени пряката реч, която рефлектира дадена морална позиция (хм, хм, не винаги!).  Малките деца, за които става дума, на 3 или 4 или 5, нямат оформения светоглед на възрастен човек. Не съм сигурна, че категориите, които ние наричаме добро, зло са интуитивни, нито пък универсални. Да не говорим, че децата са различни, и че моето отказа да гледа Малката Русалка заради лошата вещица. 

Само аз ли съм толкова уморена? Опитах се да работя от къщи, и вместо това вися тука... Някой да ме изгони....

# 184
Мен пък ме беше страх, особено от Торбалан, който прибирал децата и после от злата вещица във Вълшебникът от Оз и после от това, как забравих-точно-кой се заключил в пещерата и забравил как се казва 'Сезам, отвори се' и там умрял. Кошмари имах по този последния повод. Mr. Green
Ааа, забравих - и от извънземни и от страшните вицове, за радиото и момченцето и за черното перде, което отвлякло децата от детската стая.  Joy
И аз работя от в къщи  Mr. Green и се боря с думичката "бе" тези дни.

# 185

Обаче вече не знам кой, колко влияние има върху тези деца. Ето аз не пропуших на инат, реших че е по-интересно да не пуша, отколкото да. И понякога ми се е искало да пробвам, ама не съм. Брат ми обаче при първа възможност пропуши. Средата е страшно нещо, аз не си харесвах училището, не намирах нищо общо със съучениците си и може би това ме е подтикнало да се опитам да се различа, а той беше в хубаво училище, страхотен клас с много приятели и ето на пушеше. Добре, че и той вече спря. И двамата сме слушали едни и същи неща от родителите си, особено от баща ни, който пушеше много и след като спря, беше върл анти пушач и много говореше за вредата, давайки себе си за пример.
И аз така  Mr. Green
 Дида имаше период когато  беше на около 4г -  беше научила "стюпид" от градината. Shocked Когато го каза за първи път бяхме в магазина , направо  ...Sick
 Ева ами те знаят че може да ги съдите , много ясно че ще се разтичат. Аз казах че не им е чиста работата - не може 10 дни смед като сте се нанесли да сте нахапани от гадовете. Те са си били там , това си го пише ( могат да живеят с месеци скрити, и когато се появи "храна"да започнат да се хранят). А обривите от ухапванията предполагам си чела - не се появяват веднага , така че е нормално днес да са ти излязли повече. Не им се давайте, а за какъв договор биха могли да претендират, след като вината е тяхна. Но адвокат ще ви посъветва най-правилно и както каза Биз,  пари няма да ви струва( ще си ги вземат от тях)
  Мен пък от нищо измислено не ме е било страх - само от умрели хора(имах кошмари след погребението на вуйчо ми и прадядо Shocked).

Матю и той ги харесва тези мобилните играчки-има и той косачка и камион. Но най обича да извади от шкафа пластмасовите кутии на мама и да ги нарежда една в друга. ( а пък ако му се даде и една лъжица...става една, явно готвач ще си имам някой ден  Mr. Green )
Пикси честита годишнина.

# 186
Аз ужасно харесвам, но по-важното е, че и дъщеря ми много ги харесва, римуваните приказки на Радой Киров и детските стихове на Мая Дългъчева. Радой Киров го имам от детството си, опитах се да намеря нещо по книжарниците, не успях, но не съм и търсила усилено, докато Мая Дългъчева със сигурност може да се намери. В нет-а има произведения и на двамата, ако искате да се запознаете предварително.
Престоят ми в България мина с наваксване на български автори - изчетох и "18% сиво", "Секс off" или 20 истории за любовта между началото и края, новият сборник разкази на Виктор Пасков, Неда Антонова (пристрастна съм), препрочетох Биолчевата "Амазонка", но тя е по-скоро за любителите на Тери Пратчет... Донесох си Радичков във вид на "Ние, врабчетата" и "Малки жабешки истории" и приказки на Джани Родари.

Мен ме плашеха с Торбалан (това си спомням със сигурност), но сега не ми хрумва да плаша детето си, макар да има ефект, просто не се сещам.

# 187
Maplela,za "Гледната точка на Гоген" на Пасков ли говориш или има нещо още по-ново?

# 188
Да, точно този сборник имам предвид, макар някои от разказите да съм ги чела преди години в ежедневници, книгата е новоиздадена (тазгодишна).

# 189
  • usa
Миз само за езда се сещам, но не знам дали си навита на такъв вариант  Peace

навита съм, но нямам достатъчно стотинки за целта Simple Smile...

във връзка с това, че октомври е международен месец за breast cancer awareness и понеже навършвам годишнина от много тежък период от моя живот, искам да ви изагитирам да си направите апойнтмент за годишен преглед  и да си създадете навик за ежемесечно самопреглеждане на гърдите.

# 190
във връзка с това, че октомври е международен месец за breast cancer awareness и понеже навършвам годишнина от много тежък период от моя живот, искам да ви изагитирам да си направите апойнтмент за годишен преглед  и да си създадете навик за ежемесечно самопреглеждане на гърдите.

Преди месец бях на пълен годишен преглед. (Преглеждам се и сама, доколкото мога, според наученото)
Благодаря ти за написаното.

# 191
Преди малко разбрах какво е да получи човек удар.
Излизам с детето и мъжа ми за ежедневната ни разходка , избутвам  количката пред мен и в същия момент голямо черно куче се изправи пред детето. Аз само дето не припаднах, добре, че мъжа ми се освести бързо, тръгна да го гони и търси стопаните му да го приберат... детето ревна, на мен още ми трепери всичко от вътре. Сестра ми от съседско куче се изплаши като дете, на какви ли не терапии ходи , другото се оправи, но заекването остана. Ще подгоня Хоум онър асосиейшън пак, това вече не се издържа, плюс 4-те пинчера на съседите до нас трети ден от 5.30-6АМ лаят на вън и никой не може да спи....

кюбит, не знам още,от 6 месеца ни държат на нокти с това местене, дано е след празниците. Честита годишнина тук, дано следващата да е с повече късмет!

---
някой трябва да дойде да ме набие и заведе на лекар, няколко прегледа отлагам от доста време...какъв е този страх и аз не знам...
---
от моя опит има значение какво се учи в къщи и примера на родителите- както знаете семействотото ми е много, много консервативно, имаше период, в който правех много глупости, доста си напатих от грешни решения ( от инат), но отмина. Спомням си всичките неща, вдявани в главата, които сега оценявам и що го де става човек от мен Laughing

# 192
  • usa
Преди месец бях на пълен годишен преглед. (Преглеждам се и сама, доколкото мога, според наученото)

newsm10

от моя опит има значение какво се учи в къщи и примера на родителите- както знаете семействотото ми е много, много консервативно, имаше период, в който правех много глупости, доста си напатих от грешни решения ( от инат), но отмина. Спомням си всичките неща, вдявани в главата, които сега оценявам и що го де става човек от мен Laughing

остава да им се обадиш да им се извиниш и ще сте квит  Peace. и да отидеш на лекар Naughty!!!

# 193
Миз аз много бих искала да се прегледам, дори трябва непременно да го направя, тъй като съм наследствено обременена по пряка линия и вече имам една операция от фиброаденом, но можеш ли да ми дадеш информация как става този преглед  newsm78 . В момента съм на застраховката, която си направих в Бг, но ми изтича в края на този месец. Този преглед покрива ли се от застраховката попринцип, или в тази седмица под наслова на борбата срещу рака на гърдата прегледите са безплатни  Thinking ... Относно спортовете- нещо свързано с колоезденето  Thinking

Също така приемам всякакви съвети относно това каква застраховка да си взема, защото трябва да го направя тези дни, а нямам никаква идея по въпроса. Ще бъда на студентски статут и искам застраховката да ми покрива бременност и майчинство за всеки случай.

Бенсън кофти случка, добре че сте изпъдили кучето навреме, дано А ДЖ да не се е стреснал  Hug

# 194
Клер, уни-то не предлага ли групова застраховка?

Намерих цяла библиотека с исторически снимки от мястото, където сега живея и  не мога да се спра да ги гледам. Имам ми нещо, все едно съм романтично обвързана с миналото.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт