МАРТ е толкова далече, ах че не издържам вече

• 13 769
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Доброутро и от мен!
Добре дошли на новите мами! Лека и безпроблемна бременност им желая!
Аз,както бях писала,не си падам особено по ББ,но тази вечер влизат 11 мъже и ще го гледам! Дано да стане интересно!
За ФК и аз знам,че е препоръчително да се пие 3м преди да забременееш!
За отоплението -
Любима, Ние миналата зима изкарахме с маслен радиатор, беше нон стоп включен. Държахме купичка с вода на него, но пък в комбинация с новата дограма, стана ужасна влага. Тази зима, обаче това не е вариант, защото момченцето ми е вече фурия из къщи и не мога да си представя, ако се удари или изгори
  И сега се чудя с какво ще се топлим! А за бебо-то става въпрос за 2м и после лято идва,но каката с какво ще я топля цяла зима?  Сега мислим вариант за климатик или локално парно-друг изход невиждам!

# 196
Добро утро   bouquet
Добре дошли на новите мами   bouquet

ВИтамини и аз не пия - наблягам на плодовете (че засега на зеленчуци още не мога  Sick). И пия сокче фреш от портокал - милото ми го прави всяка сутрин (а идеята за масажа също ми харесва  Wink )

На вас къркори ли ви корема? НЕ от глад, ами ей така, току просвирва нещо, току клокочи....сигурно е нормално  newsm78

За съжаление все още не мога да сложа никаква моя снимка - търсих поне диска от сватбата, но засега не го намирам. Но обещавам при първа възможност да сложа  Blush

# 197
Добро утро  Simple Smile
Добре дошли на новите момичета, пожелавам бързо да отшумяват неприятните неразположения и заедно да се радваме на спокойна бременност.
За витамините още не съм започнала да пия, другата седмица като си пусна кръвни изследвания ще видя как ми е хемоглобина и тогава ще се реши дали да започвам от сега или да изчакам. А иначе сестрата на мъжа ми ми даде витамини Pre Natal беше си ги купила докато тя бременееше, но и ставало лошо от тях. А наистина са скъпи и ги водят че са чисти и с добро качество. Та ще видя на мен как ще ми подействат като ги започна и ако и на мен ми става лошо от тях така ще си стоят.

Белла видях и твоето коремче, много е сладко  Hug и моето е почти същото като се загледам, още не съм се снимала. А впрочем момичета защо се снимате срещу огледалото, апаратите нямат ли самоснимачка  Wink

Приятен ден ви желая макар и дъждовен, но пък на тези които са си вкъщи ще им е идеално за поспиване  smile3524

# 198
Добро утро и от мен!Ейй, докато ви изчета и то станало обяд  Laughing
Чудя се как успявате поименно да цитирате всеки, аз не мога да запомня толкова имена и кой какво е попитал  Crazy и все се оказва, че съм пропуснала някой. за това отговарям, без да цитирам имена..
Ето, вече забравих какво трябваше да пиша  Mr. Green...
Да чукна на дърво и тази бременност май леко я карам, първата пък изобщо не я усетих.Повърнала съм само в началото 4-5 пъти най-много и това е.От 2 дена повече усещам бебчо и най-често в колата/то май повечето време съм там/, обаче е лекичко и чак ме гъделичка, вчера се разсмях сама, докато карах, много странно чувство.Иначе и аз доста горе го усещам, но защо да не може да е високо? Все пак наближаваме 5-ти месец?
наистина е кошмарно в София, но все ми се струва, че по-добре в колата, отколкото в гр. травспорт - поне си седя сама и си слушам музика и никой не ме блъска и не ми смърди  CrazyЕдин ден само се наложи да отида на работа с трамвая -е няма такова преживяване просто  Joy
Витамини още се ослушвам дали да пия и най-вече какви.Толкова противоречива информация ма за всичко, че вече се побърках.Първият път знаех доста по-малко, пиех си каквото ми кажеха и бях мнооого по-спокойна, сега от толкова четене се шашкам за всичко.За това си пия само фолиевата киселина все още.
За среща и аз съм навита, но точно в събота ще излизаме с майките от Св.Троица/ предишната реколта  Mr. Green /, та май аз ще дойда следващия път, ама задължително да качите снимки после!
Кажете някоя хубава кръчма в района, че още се чудим.

Laughing имат самоснимачка, но аз не мога да изчисля как и къде да застана, че да се види хубаво, а и с настройките съм скарана, та за това, че ми е най-лесно  Simple Smile

# 199
здравейте мамита Hug
Добре дошли на новите мамита Hug
днес не ми е добре, мразя да вали. Едвам станах от леглото. А и ми е нервно. На Илия леля му и тук и се е разположила в целия хол (той не че ми трябва, ама мразя да ми вратарят). Дойде в края на август, седя седмица и половина, през което време кочината беше неописуема. Не стига, че сме пред ремонт, ами е разхвърляно навсякъде. А преди нея дъщеря и беше юли за 1 седмица. То е ясно, че живеем с бабетката и е редно да дойдат и да я видят, ама от догодина няма такива. Аз имам планове до март да е оправено всичко и да си каня приятелки, а те като ми окупират хола и не става. Пък и на това бебе ще му трябва спокойстивие, а не да ми вратарят и да ми разнасят бацили. Бабетката е болна и ще мре, защото на сватбата нямало да дойдат еди кой си (15 човека от село и тя щяла да им пплати кувертите 15 х 40 е 600, а да не говорим, че няма къде да спят, ама кой ти мисли). Важното е да тормозят Илия, щото при мене вече не минава номера.Чакам свеки в неделя да се прибере и ще я водя на кефе да я обработя по тънката лайсна (тя луда като мен си пада) да поразчистим и да им свие перките. Че иначе тегля един ипотечен и се махам с детето и да се оправят.
Днес съм на втора проба за роклята, надявам се да мяза на нещо. Rolling Eyes
Вчера бяхме на РД на един приятел и жена му, големи сладури и много ме глезиха  Rolling Eyes
хайде от мен лек и спокоен ден  bouquet

# 200
Еля, спокойно, важното е да не им обръщаш внимание на роднините и не допускай те да решават вместо теб - казвате им, че сте решили да каните само ваши приятели на сватбата, роднините др. път / Mr. Green/ ще ги почерпите и точка .  А защо постоянно идват да спят у вас?!? и какво значи "вратарят" ? / Сега поне имаш повод да си по-капризна и да се сърдиш - оправдай се с това  Wink. Аз допуснах тази грешка на нашата сватба и свекър ми си поканиха и те половин село рода, които нито сме ги виждали, нито ги видяхме повече - и за какво?!? Но просто не можах да се наложа, че трябваше да се преборвам за др. по-важни неща/като да не ме взимат с музика и никакви оркестри пред блока  Crazy - и успях1 /Така, че не си помрачавай настроението заради това - просто не отстъпвай!  Peace

# 201
Добро утро и от мен Simple Smile
Добре дошли на новите мамита и от мен  bouquet Ставаме все повече и повече. В тази връзка искам да дам предложение за първата страничка на темата. А тя е:
136 щастливи мами тук сме се събрали
с 139 мартенчета красиви!!!
Числата са примерни, нали разбирате....на който му се занимава и има време нека ни преброи Hug.А бе имаме ли мама с близнаци, знаете ли ? newsm78
Относно витамините-аз пиех Хип Натал по препоръка на лекарката, ама ги спрях тъй като-първо-не ми харесват като вкус(пият се , все едно че пиеш сироп Sick) и второ-възбуждат апетита и трето-ям много плодове и зеленчуци, а сега откакто имаме кухненски робот като подарък за сватбата направо си правя прясно изцедени сокчета FlutterКато влезна в петия месец мисля да си купя Центрум Матерна-кумата ми ги препоръча и ще ги опитам и тях.
Бебето и аз го усещам-като гъделче е, даже и аз понякога си се смея сама Heart EyesМного често  го усещам долу в ляво а след това и в дясно.Чудя се дали защото се върти примерно така го усещам...незнам newsm78
Фолиевата киселина на мен ми омръзва да я пия-даже понякога я забравям Rolling EyesАма имам още десетина хапченца и смятам скоро да приключвам с нея Wink
tai, и на мен ми къркори корема-особено вечер като си легна newsm78
Довечера съм на преглед...уж...дано лекарката има свободни часове да ме приеме.Стискайте палци HugМоже вече и да разберем пола

# 202
Никита- то е ясно, че сме поканили само приятели и хора, които ние двамата искаме. Какво да каня еди кой си 4-5 братовчет дето я го видя още веднъж я не. Да не живеем на село, че да ги каня. Тя бабетката се ядосва, защото не става нейното, не може да командори. Сега Илия слуша мен и си решаваме ние. А това, че вратарят- ми леля му и братовчетка му живеят в Англия, а тук в БГ си имат апартаменти в Бургас. Но уж да видят бабата и седят по 1 седмица, ама не като на гости, а все едно са собственици. Примерно аз ставам сутрин в 7 и банята е заета, тоалетната също, при положение, че няма къде да ходят толкова рано. Готвят и ми разхвърлят навсякъде и само капризничат, че е мръсно (аз не чистя докато са там, майка ми не ме е родила да съм слугиня). Само чакам свеки да си дойде и да ги обясня на нея и догодина като си идват ще спят при нея. Аз няма да се тормозя с малко дете на ръце, да не мога да влезна в банята или да му направя да яде.
Не че ми е нервно сега, ама ме дразнят, че тормозят Илия за глупости. Бабетката вдига температура и край, вече ще умира. И преиграва. Сигурно защото на мен ми се обръща много внимание (носят ми се закуски в леглото, чисти мъжлето, простира дрехи, извежда ме, да не говорим свекъра че ме гледа като писано яйце)

ох стига съм ви занимавала с мойте си глупости, че ще ме сметнете за лигла

я незнаех, че имаме мама с близнаци  bouquet завиждам и малко и благородно. Аз много исках близнаци. Но може би следващия път

# 203
Добро утро   bouquet

Ох днес е ужасно направо едвам станах да дойда на работа, пак и ми е криво сутрин като взема да се чудя какво да облека (от двата панталона които имам). Корема бая си ми стърчи и на мен и колежките все ме питат дали съм сигурна, че не съм в по голям месец.
Гледах снимките много хубави коремчета имате моето е горе долу като на Слънцето, като имам време ще се снимам и аз да кача нещичко. Да ви кажа и аз от два дена усещам бебчо, нещо като потрепване или леко потупване много е странно, но аз не го усещам горе чак до пъпа ами по надоло, дали е лошо, че не се е качило много нагоре  newsm78

Elg напълно те разбирам с този хаус у вас и аз много мразя някой да ми се мота и аз да трябва да се съобразявам много ме изнервя това нещо още повече пък когато се опитват да си налагат мнение и акъл (добре, че живеем сами иначе щях да съм пред нервна криза вече)

Rosskv аз съм с положителната токсоплазмоза. В момента нищо не ми предписаха само казаха, че ще ме следят да не се покачват титрите и ако вземат да се завишават тогава ще се лекувам (предполагам с някакви хапчета  newsm78 ). дано да няма никакъв проблем за в бъдеще Praynig

Лек и усмихнат ден на всички   bouquet

П.С. Добре дошли на новите мамчета и лека бременност им желая  Hug

# 204
  • София
Добре дошли на новите мами!  Hug    bouquet  И все още май нямаме близначета в темата  Rolling Eyes Simple Smile
Елг, съчувствам ти.  Rolling Eyes И ние сме със свекърите, тя като си е вкъщи също много не се съобразява и говори на висок глас и тропа, докато спим, ама...
Зелено човече, аз принципно съм "за" предложението ти  Peace Само дето не знам дали ще успея в 10.30ч точно, а и се чудя да взимам ли баткото с мен.  Rolling Eyes Преди, като бях бременна, бях много по-мобилна. Ходили сме на простеста за увеличавене на майчинството с шкембаците даже  Laughing Сега съм вързана с него и ми е трудно, а и не съм шофьор Rolling Eyes Ще видя дали ще мога да дойда. Иначе идеята е добра. Пък като се уморим - ще поседнем някъде  Wink Чудя се само - кога ще записват колко са участниците, за да отпуснат толкова бройки безплатни прегледи - дали в началото или в края на похода.  newsm78
fever , Неоксид пих с предишната ми бременност. Доколкото помня, имаше и пшеничен зародиш вътре, носеше са славата, че било хубаво за плацентата  Rolling Eyes Ама д-р ми го беше изписал де, да не помислите че си ги назначавам сама.  Simple Smile

# 205
Ахой всички!

Sia, Sissoni, Зайка, Ади и бебе, добре дошли и безоблачна бременност!  bouquet

Маруся, честита кола! С радост да си я карате. thumbsup
На нас ни предстои да пробваме как се събират 3 столчета на задната седалка newsm78.  Големия е на седалчица всъщност, та ще е по средата. Надявам се да не се наложи да се купува van, защото би ни объркало финансите.   

Не знам дали споделих, но от доста време вече съм приготвила гардероба на бебо- дрехи за разходка висят на закачалчици, пижамки,бодита, блузки, пуловерчета сгънати и на купчинки....Играя си на кукли, демек Embarassed
Все още съм само кило отгоре, въпреки че ми се отвори страшен апетит тая седмица. Даже снощи в 10 бях гладна като вълк, но се въздържах. Все още ми е пресен спомена как свалих 10 кг за 6 месеца- Boot camp тренировки 3пъти седмично + South Beach diet, а и нови дрехи си бях купила, които раздадох...Май съм се вманиачила на тема килограми, но страх лозе пази.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора. ooooh!

# 206
Дез, да не вземеш и сега да пазиш диети?!? То ясно, че не е хубаво и да се тъпчеш, но пък е вредно да гладуваш - то бебчо ще си взима своето, но и за теб не е хубаво.

# 207
момичета благодаря ви за покрепата и разбирането  Hug  bouquet обещавам да не ви занимавам ного  Rolling Eyes

Леле какви коремчета, особенно на Никита Rolling Eyes Моето е горе долу като на Слънцето и на Белла. Ще взема да го снимам и да го покажа и аз Rolling Eyes

# 208
момичета благодаря ви за покрепата и разбирането  Hug  bouquet обещавам да не ви занимавам ного  Rolling Eyes

Леле какви коремчета, особенно на Никита Rolling Eyes Моето е горе долу като на Слънцето и на Белла. Ще взема да го снимам и да го покажа и аз Rolling Eyes

Еля, като гледам имаме около 3 седм. разлика, може и заради това да е...макар,че се снимах някъде..преди 2 седм. май беше.

# 209
Здравейте, пиша само набързо за вчерашния преглед, а ще вляза да чета в обедната почивка, че вие пак сте изписали 5 страници за 1 ден... Joy
Исках първо да изразя учудването си, че в 16,6 г.с. може да се видят и кажат толкова неща за бебока... като се започне от главичката, мозък, всички вътрешни органи - бъбреци, далак, черен дроб... измерваха гръбначния стълб, ходилата и бедрата... изброиха ни по 5 пръсчета на ръчичките и крачетата - аз направо не можах да повярвам колко много неща могат да се кажат за бебка... а да и е момиченце:-) Таткото беше най-щастлив... Grinning Потвърдиха ни и термина за 6 март. Но аз бях доста притеснена, защото докторката каза, че не може добре да чуе диастолната компонента на кръвотокът в пъпните съдове. Cry Каза, че причините може да са много и трябва да се проследи, следствие на което следващата седмица ще отидем да ни видят пак в мец.център където преглежда доц. Томова, защото в педиатриата апарата не бил чак толкоз чувствителен. Аз по принцип съм с ниско кръвно, та тя ми препоръча да хапвам солени храни и да пия много течности. Течности пия доста, ама солено не ям... май напоследък съм минала предимно на плодове, а солите в тях не са достатъчни... Confused
Тъсих информация в нета за подобен проблем и последствията от него, но почти нищо няма, освен че при някои мами  - в много редки случаи - кръвоносните съдове в пъпната връв са 2, а не 3, но дори и тогава в много от случаите бебоците се раждат нормални, но нашият случай не е такъв.
Много моля, ако някоя има някаква информация да пише, че до понеделник не знам как ще оживея...

Общи условия

Активация на акаунт