ДЕКЕМВРИ вече наближава, до голямата радост малко остава

• 14 069
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Karacheviyska мерси за инфото.Последния път кото ходих в  Образцов дом имаше много количкии смятам там да отида.

# 61
Здравейте, мами  Hug
Аз няколко дни бях без комп  #Cussing out , направо откачих  ooooh! Сега си давам сметка колко съм свикнала постоянно да щракам по клавиатурата и да щъкам из нета
Ники и бебка  Praynig  Praynig  Praynig
Вени  Hug
Добре дошли на новите мами   bouquet
Андреаивано, честит племенник, жив и здрав да ви е и много да ви радва   bouquet

Мами, да повторим отново, че не мога да взема решение - креватчето на беб ще има ли люлка или не? Според свеки не трябва, а мама ме съветва да има  newsm78

# 62
Здравейте и от мен Hug
abel ,страхотна информация Hug,ти какво си ползвала,капки, кремче или маз?Веднага отивам до аптеката да си го взема
andreaivano ,да ти е честит ,жив и здрав племенника!
Моля се,бебката на Ники да се пребори Praynig Praynig Praynig!
Приятен ден на всички ви,въпреки мрачното време Heart Eyes

# 63
  • София
...
abel ,страхотна информация Hug,ти какво си ползвала,капки, кремче или маз?Веднага отивам до аптеката да си го взема
...
Аз ползвах капките, мисля, че при хрема те са най-удобни, а при другите проблеми с носа - кремчето или мазта. Между другото те много помагат и при слаби капиляри.
На баба ми ги изписа лекаря при често кървене от носа. На мен често ми се случва напоследък, но за сега няма да ги ползвам, че ако се окажа с хрема - да действат по-добре.

добавям сайта на самите капки, че в предния пост дъм го пропуснала: http://www.pinosol.bg/

Ники, стискаме палци малката дама да прояви сила и да се пребори! Praynig

Иначе от мен кратък отчет - имаме си вече готова бебешка стая Simple Smile
Изчистена и опразнена от други вещи, гардероба го измих целия за да махна праха от сглобяването, сглобихме креватчето и скринчето. Подредих покупките в гардероба.... Изобщо всички налични бебешки неща вече са си в стаята на мишлето Simple Smile
Така ми е много по-удобно да преглеждам какво имаме и какво още остава да се пазарува Wink

Като чета колко настинали има, направо... бързо да се оправят, а за другите - внимавайте дами, обличайте се и се лекувайте, че не е шега да се боледува сега!

Желая ви много усмивки в този студен и дъждовен ден! Simple Smile

# 64
мами да ви питам мажете ли си зърната вече и с какво?

shark вземи такова каквото ти искаш, лично аз съм за да е с люлка всички, които съм гледала са с възможност за застопоряване да не се люля.  Hug

# 65
  • Пловдив
Здравейте мами,
abel Завиждам ти , че сте приключили вече , а ние тепърва почваме.Още не ни е готова дограмата , а колко неща има след това  ooooh!
shark - всички модели, които съм гледала могат да се застопоряват и да не са люлки.Затова аз ще взема да има възможност за люлка
Invisible- не ти е останало много.Ей сега ще отминат бързо , бързо  Peace
andreaivano Да ви е жив и здрав племеника.Много да ви радва   bouquet

# 66
Здравейте декемврийки и от мен!
Дано не сте ме забравили, защото не съм писала доста отдавна. Опитвам се обаче да ви чета редовно. Съпричастна съм с тъгата на пострадалите майки и стискам палци за бебчето на Ники.
При мен интересното напоследък беше, че малката изкара варицела, но аз съм я карала и се надявам да имам имонитет.
С покупки и аз не съм започнала още, но има време...само да сме живи и здрави. А и имаме доста работи от каката - ще взема няколко нови комплектчета, за изписване също и така....
Количка за начало няма да взимаме - ще караме с тази от Лара, но на пролет ще вземем лятна, за да е по-лекичка.
Имаше майки, които се оплакваха от гъбички - споделете моля ви как се справяте със тази напаст. Аз вече няколко пъти слагам свещички и всичко се оправя за известно време, но после пак същото - имам обилно течение, понякога и сърбежи.... страх ме е да не заразя бебето накрая.
Е засега стига толко че стана дълго.
Желая ви лек и успешен ден   bouquet  Аз днес или утре съм на преглед

# 67
  • Бургас
LLBB, от 10 ч е лекцията. Ако ти е познат Бургас, тръгваш по Булаир от гарата и стигаш до едно химическо чистене и магазин за кожени палта, завиваш в пресечката в дясно и през 2-3 къщи в ляво е едно заведение Делайт, червена сграда. Качваш се на третия етаж, куверта е 4 лв. Та там е. Иначе има лекция безплатна на у-щето за бременни, на което ходих на 9.10 от 10 ч в Младежкия дом.

Invizible, взех си крем за зърна на Авент. Ползва се последния месец от бременността и по време на кърмене. Него ми препоръчаха.

За хремата - аз се оправих с чай и Коризалия. Ама снощи ми се схвана врата ужасно, та днес съм като робот Laughing

Лично аз предпочитам кошарата да не е люлка, но всеки трябва да си прецени за себе си.

# 68
abel с две ръце подкрепям тези капки Пиносол, от години само тях си ползвам. Поне са билкови и добре ми понасят.  Peace

shark аз лично не исках с люлка, като свикне бебка кой ще я люля нон-стоп?  newsm78 А и този механизъм не е за мен. Относно мебелите, добре че ги поръчахме от рано - имат миризма на лепила и бои. Вече две нощи стои отворен прозореца в стаята  с мебелите и още имат миризма. А след като разопаковахме матрачето и то леко намирисва. И още нещо неприятно - оказа се, че страниците на легълцето са по-широки от отвора на врата и ще се наложи да го разглобяваме като дойде момента да е в нашата стая.  ooooh!

Invisible
още не се мажа, но мисля месец по-рано с неща натурално. Още не съм решила с какво - ще трябва да събирам мнения.  Grinning

# 69
абел браво за стаята и нашата е готова вече, остават ми само пердетата, лампата да се сложи и да закача картините  Simple Smile снимай вашата да я видим  Hug

питам за зърната, понеже онзи ден си говорих с две приятелки вече мами и ми казаха че направо съм закъсняла с мазането трябвало да почна началото на 7-ми мес.  newsm78 иначе и аз ще взема крема на Авент  Peace

# 70
  • София
мами да ви питам мажете ли си зърната вече и с какво?

shark вземи такова каквото ти искаш, лично аз съм за да е с люлка всички, които съм гледала са с възможност за застопоряване да не се люля.  Hug

Аз още не се мажа, но си имам вече кремче - Lansinoh. Доколкото четох (а и на консултацията в Токуда казаха), подготовката да започне към 9 месец.
Има доста кремчета за зърната, по-добрите (според мен) са като Лансинох, съдържат чист ланолин, който няма нужда да се измива преди кърмене, защото е безвреден за бебето. От такава гледна точка ми се виждат по-добри, заради удобството и факта че не са вредни. Такива знам, че са:

Lansinoh   както и  PureLan на Медела, ето и БГ описанието

Invisivble - и аз до там я докарах стаята, перденца не съм избрала - търся прозрачни с картинки на Мечо пух, че ще има щори, за сега седи с едно 'нормално' Wink
И аз не съм закачила картините (с едни сладки мечета)  Laughing Искам да взема още декорации и ще ги комбинирам на края, че да не дупчим излишно Wink Ще снимам и ще покажа как е до момента.  Party

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 11:56 от abel

# 71
  • София
Аз с нищо не си мажа зърната. Преди също не съм ги мазала, но сигурно зависи от самата кожа - на мен не са ми се разранявали.

Много ви се радвам за покупките и за ентусиазма  Hug  Hug Напомнят ми времето преди повече от 4 години, когато чаках Боби да се появи. Сега също съм много нетърпелива, но покупките ми са далеч по-малко, чуденето и избирането - също.

Нашата детска стая ще стане след 10-тина дни, но май ще си остамен още в стария апартамент - строителят не е извадил Акт 16 и не иска да ни пуска. А и аз не бързам, защото сега си имам парно, топла вода и съм свикнала с квартала...

# 72
Ние детска стая в крайния вариянт няма да имаме, но аз се опитвам да я подготвя за такава. В смисъл че обзавеждане няма да купуваме сега, а малко по-нататък. Но купих нови перденца - точно такива дето иска abel с Мечо Пух - много са сладурски. Сега ми се иска и детско килимче да вземем и евентуално полюлея да сменим, но ще видим.... Ще чакам снимки от готовите ви стаи  Wink

# 73
здравейте.
пак на работа добре че ми остава само до другата сряда.

иследванията излязоха хемоглобина ми е 104 и ми предписа тотема на ампули за пиене.друго всичко е ок.

утре и аз ще съм в 12,45 на регистратура и после на кафе ще се видиме с мамите които ще ходят там.

лек и успешен ден на всички

# 74
Сега говорих с моя мъж за кремчетата за мазане на зърната. Набързо ми обясни, че ланолина не е физиологична мазнина  newsm78 и май всички продукти са на тази основа. Той предпочита Гармастан, каза че е по-модерен продукт и има съставка против възпаление. Но аз си харесах едни други продукти и ще продължавам да чета по темата.

И аз съм си харесала пердета и лампа на цветенца и пеперудки.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Скоро и тях ще ги купим.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт