Ето моята любима питка, покажете и вашите! - 2-ра тема

  • 117 716
  • 364
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 1 283
Много търсих, но по-лесно да попитам- как се правят украсите върху питката- листа, цветя и др. От вода , брашно, сол или някакво друго тесто?

Аз си отделям от вече втасалото тесто за питката, премесва с още брашно и си правя украсата.

Просветлете ме как правите фигурите да стоят по-бели от питката  newsm78

Да, и аз много се надявам да се науча как става:)

Показвам поста на Мариета, за да не се повтаряме.
alex_og97 цветенцата са ти потънали, защото си ги сложила преди да втаса питката.

# 301
  • Мнения: 195
Просветлете ме как правите фигурите да стоят по-бели от питката  newsm78

Да, и аз много се надявам да се науча как става:)

Замесете малко брашно  с повече сол и направете фигурите.

# 302
  • Мнения: 1 301
Мерси много за обясненията, момичета. Ще пробвам още утре Peace

# 303
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
_Пепи_, излиза ми следното Предупреждение: "Зададеният URL не е валиден и не може да бъде зареден"

Редактирах го Wink

# 304
  • Мнения: 1 483
Питка по ето тази рецепта http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.750.html


Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 21:22 от liletka

# 305
  • Мнения: 351
pepika, беше обещала да пуснеш на първа страница рецепти, по които най-често правиш питки Praynig

# 306
# 307
  • Варна
  • Мнения: 643
Здравейте момичета! Прекрасни питки, погачи, фокачи и т.н правите. Големи майсторките сте! Аз тепърва започвам да се уча. Имам сполучлив опит за Хризантема и се гордея с нея.
Но снощи претърпях пълен провал с Фокачата на Evak от 6 страница. Стана тричава, спихна се направо и я хвърлих. За пръв път използвах суха мая и май там допуснах грешката. Разбих яйцето с млякото, захарта, солта и прибавих сухата мая, а след това брашното. А май е трябвало да смеся брашно, захар, сол и суха мая?  newsm78. Иначе тестото стана добре, оставих го да е меко. Фокачата не се чака да втаса и я метнах да я пека както беше написано на 180 гр. Мислите ли, че е било и грешка да я сложа във вече почти загрята до 180гр. фурна?
Много ще съм благодарна ако ме насочите с препоръки и мнения.

# 308
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Dido4ka , сухата мая винаги се размесва с брашното. И ако много си загряла фурната е възможно тя да я "грабне" и да се препече отвън, а отвътре да е клисава.

# 309
  • Варна
  • Мнения: 643
Благодаря ти, mari_eta! Май точно това са ми грешките, но нищо другия път се надявам да ми се получи.

# 310
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Разбира се, един неуспех не бива да те отказва!

# 311
  • Мнения: 454
Здравейте момичета. От известно време преглеждам темата и дори вече имам един успешен опит в правенето на питки. Смятам да продължавам да експериментирам с вашите рецепти, но бих желела да си взема хубава тава. Първата питка я направих в тортена форма и стана много добре, но ми се иска нещо по-големичко да имам. Всичките ми тави са ниски, а тенджерите ми са с малък диаметър, така че ще се купува при всички положения. Моля, да споделите, вие откъде си купувате тави.

# 312
  • Мнения: 1 301
Момичета, дайте идея за питка за Бъдни вечер - искам да стане и вкусна, и бухнала. Защото нали по обичай се прави със сода, та искам да ви попитам за ваши изпитани рецепти Crazy Също да ви питам паричката увивате ли я в някаква хартийка, или я слагате направо.

# 313
  • Мнения: 22 867
Момичета, дайте идея за питка за Бъдни вечер - искам да стане и вкусна, и бухнала. Защото нали по обичай се прави със сода, та искам да ви попитам за ваши изпитани рецепти Crazy Също да ви питам паричката увивате ли я в някаква хартийка, или я слагате направо.

doby80, прегледай ТУК, има споделени рецепти.

# 314
  • Мнения: 195
Момичета, да покажа и тук моята питка със сиренце от днес:

преди печене



след това



и още веднъж отстрани



Общи условия

Активация на акаунт