Ето моята любима питка, покажете и вашите! - 2-ра тема

• 117 781
  • 364
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Хайде и аз най накрая да я направя тази корона  Hug  Почерпете се за здраве. Днес е Св. Варвара!
тук

# 256
И аз направих днес една репетиция за коледна питка за градината на дъщеря ми. Получи се интересна, но се разпука. Някой може ли да ми каже защо?  Praynig

Как така ти се разпука newsm78. Обясни по-подробно, за да ти помогнем. Според мен тестото ти е било твърдо, липсвало му е точното количество течност. Каква ти беше  рецептата?

# 257
Хайде и аз най накрая да я направя тази корона  Hug  Почерпете се за здраве. Днес е Св. Варвара!
тук
Чудесно си се справила   bouquet

# 258
 Rakovina ,супер е оформена питката ти,само дето тавата май й е малка  newsm78

Това е моята последно направена питка -Болярска питка от Морена

# 259
И аз направих днес една репетиция за коледна питка за градината на дъщеря ми. Получи се интересна, но се разпука. Някой може ли да ми каже защо?  Praynig

Как така ти се разпука newsm78. Обясни по-подробно, за да ти помогнем. Според мен тестото ти е било твърдо, липсвало му е точното количество течност. Каква ти беше  рецептата?
Ами разпука се, в смисъл че горната кора някак си се отдели........абе ето снимка. Проблема е по края :

# 260
тук

asq*, чудесна е!  bouquet Пък на увеличената снимка направо ми се прииска зда си отчупя парченце с мед. Heart Eyes Надявам се и на вкус да ви е допаднала.

# 261
Офф, тоя нет Sick. Два пъти излиза едно и също. Извинете ooooh!

# 262
Ами разпука се, в смисъл че горната кора някак си се отдели........абе ето снимка. Проблема е по края :

Тестото ти е твърдо и затова се е разпукала, твърда е кората. Много ти е хубава питката, не се коси, супер е! Дай да видя рецептата, ако е с вода, става по-твърда.

# 263
pepika с вода е питката, но тестото не беше твърсо  Thinking Коричката стана много мека и вътре беше много пухкава питката

# 264
  • Пловдив
тук

asq*, чудесна е!  bouquet Пък на увеличената снимка направо ми се прииска зда си отчупя парченце с мед. Heart Eyes Надявам се и на вкус да ви е допаднала.
Оооо на вкус стана превъзходна. От всички, които пробвах, тази ми хареса най-много на вкус   chef Hug

# 265
  • гр.Варна
тук

Превъзходна е!  bouquet
Благодаря за почерпката!  Peace

Bambinkamalinka, питата ти изглежда умопомрачително! Peace
И аз пробвах Болярската пита на Моренка, но я прецаках при втасването.Иначе стана страхотна на вкус.   Peace
Задължително ще пробвам поне още веднъж!  chef

Ето и моята скромна питка. Правя я по рецепта на сестра ми, но съм далеч от нейните  кулинарни постижения! Embarassed

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 22:17 от liudmila73

# 266
До сега съм правила само Болярската питка на Биляна. Бихте ли ми дали идея, каква питка да замеся за "Никулден"  Thinking? Ще имаме гости и ми се иска да е нещо по - оригинално  Rolling Eyes .
Имам още едно питане - дали може да се пече питка в йенска тенджера? Моите тенджери са с пластмасови дръжки и не мога да ги използвам във фурната, а тавите ми са много плитки  Sad .

# 267
До сега съм правила само Болярската питка на Биляна. Бихте ли ми дали идея, каква питка да замеся за "Никулден"  Thinking? Ще имаме гости и ми се иска да е нещо по - оригинално  Rolling Eyes .
Имам още едно питане - дали може да се пече питка в йенска тенджера? Моите тенджери са с пластмасови дръжки и не мога да ги използвам във фурната, а тавите ми са много плитки  Sad .
Можеш да печеш в йена тенджера, но не ти пречи да сложиш на пластмасовите дръжки алуминиево фолио и пак да печеш в печка, аз така правя  Wink

# 268
  • Варна
Момичета, помагайте, моля ви!!!
Утре трябва да направя питка за прощъпулника на дъщеря ни. НО! Нямам условия за точене на кори, просто няма нито къде, нито с какво (макар че ако се напъна мога да си намеря точилка...).За племеника правих като тази, която е показала liudmila73 със сиренце вътре и стана чудесна, но сега в тази квартира нямам условия... Sad А ще идват нашите и свекърите и не искам да се изложа Embarassed. Моля ви дайте, някоя изпитана рецепта за питка с мая, която не се точи! Praynig Четох, четох рецепти и вече съвсем се обърках...
Благодаря предварително! Hug

# 269
Момичета моля ви да ми кажете рецепта за тесто, което е меко и пухкаво след печене и става за правене на малки хапки. Преди много години(още като малко момиче) на гости у едни наши роднини ядох малки хапки, които се правеха като се изрязваша кръгче(например с чашка), слагаше се вътре плънка и отгоре се хващаше тестото с клечка за зъби(все едно е вързан в целофан бонбон) и се печеше. След време видях тази роднина и я питах за тези хапки но тя каза, че не си спомня за кое точно я питам  Много искам за идващите празници да направя подобни хапки но незная  какво тесто  ще е подходящо за тях. Моля ви помагайте със съвети и рецепти

Общи условия

Активация на акаунт