Яслата (10)

• 18 113
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Dilirium , Васермана е отпаднал като излседване, задължително за яслата!
А каква е тази заповед за 1 г. 6 м????? newsm78 На кой, къде да я прочетем? Питай, моля те, защото по-скоро ми се струва, че те лъжат нещо.

А за ваксината сега ме стресна... Милсех, че до ваксината за морбили е проблема за приема. На нас ни предстой сега четвърти прием на Пентаксим, но ще я забавим малко. Сега да не се окаже, че и тя ще е проблем  ooooh!

# 106
Оказа се, че ни правят компромис, имало нова заповед от преди няколко дни-само деца, навършили година и 6 месеца могат да започнат ясла.
Каква пък ще е тази нова заповед??? Дори да е вътрешна някаква, не би трябвало да противиречи на Наредбата за яслите. В НАРЕДБА № 6 от 27.02.1987 г. за организацията и дейността на детските ясли пише от 10 м. до 3 г., че и дори "по изключение може да се приемат и деца от 2 1/2 месеца. "  Thinking  Confused

# 107
Dilirium, вярно е, че има такова правило до 1.6 год (каза ми го преподавателка от съседната градина)да не се приемат, но то явно не важи особено защото има страшно много по малки деца. И това е навсякъде. А от следващата година възрастта пада на 1 година.  Ако има правило, то трябва да се обяви официално, например на "оня" сайт и да се спазва от всички.
За ваксините, ако няма поставена някаква, мисля, че педиатъра може да даде някаква бележка, че е отложена поради... Не съм сигурна, питайте.
viliko , твоя младеж ме кефи, човекът е с характер и знае какво иска  Grinning

# 108
  • София
Май е накаква вътрешна заповед, става въпрос за 7 ОДЗ. Обясниха ми, че не било специализирана ясла, а яслена група. Нямали възможност да приемат много малки деца, нямало как да ги обгрижват изцяло. Затова били наложили тази възрастова група и преди 2-3 дни сложили бележки по вратите.  А аз както ви казах вече-ходих и питах началото на септември и никой нищо такова не ми каза.
За ваксината-не й запомних името как беше Embarassed, нещо с П.... Надявам се на вас да не ви правят проблем за това. Ама нали ви казвам-още с влизането при се стрите и се чудеха за какво да се захванат, а аз на ръце го нося моя топчо-14 кила ми е, в студа сутринта и с раничката с нещата Sad На връщане от яслата веднага минах през поликлиниката и си направих Васерман, резултатите ми са готови даже. Ще видим утре какво ще става, ще докладвам задължително Peace

# 109
  • София
Хайде и аз да отчета втория ден на яслата. Дара беше спокойна до момента, в който я дадох в ръцете на сестрата. Аз й казах набързо чао и те влязоха в стаята. Тъй като исках да й подредя дрешките в шкафчето, се позабавих там. Когато тръгвах я чух, че плаче, а лелката или сестрата, не знам, нещо й говореше и се опитваше да я успокои. На обяд като я взех ми казаха, че по-късно пак се е усетила, че ме няма и пак е плакала, но вече беше спокойна. Отново си беше изяла обяда, даже още миришеше на таратор и зеле.  Heart Eyes Като я облякох за навън тя искаше да се връща в стаята при децата. Сигурно там й е интересно, но иска да съм и аз там.  Hug

# 110
Dilirium , Васермана е отпаднал като излседване, задължително за яслата!

отпаднал - не отпаднал - на нас НИ ГО ИСКАТ!!! Вече стана ясно, че относно изследванията - всяка ясла е различна и само на място може да се вземе точна инфо  Wink

Това за година и шест месеца за първи път чувам, но какво от това - щом така са казали - тя какво да направи - да оспорва ли  Crazy и после да си го върнат на детето евентуално  Confused

viliko , твоя младеж ме кефи, човекът е с характер и знае какво иска  абе да , и мен си ме кефи, ама понякога не се издържа, просто плямпа като възрастен и все претенции...

# 111
  • София
Май е накаква вътрешна заповед, става въпрос за 7 ОДЗ. Обясниха ми, че не било специализирана ясла, а яслена група. Нямали възможност да приемат много малки деца, нямало как да ги обгрижват изцяло. Затова били наложили тази възрастова група и преди 2-3 дни сложили бележки по вратите.  А аз както ви казах вече-ходих и питах началото на септември и никой нищо такова не ми каза.

До колкото знам, всички ясли в ОДЗ-тата се водят яслени групи. Според наредбата:
"Чл. 2. (1) Детските ясли са:
1. постоянни;
а) дневни;
б) седмични (от понеделник до петък);
в) смесени (с дневни и седмични групи);
2. сезонни;
3. санаторни (оздравителни) - дневни или седмични, разкрити като самостоятелни заведения или в отделни групи."

Честно казано бих отправила в този случай запитване до Общината и на "онзи" сайт, защото ми се струва, че това, кеото са ти казали не е редно.... Защото, ако има такова правило, както е казала Шаманката, трябва някъде изрично да е посочено, а не всяка директорка да си го измисля. В Наредбата изрично е посочена възрастта на децата, които се приемат в ясла. Всичко друго са своеволия.

# 112
Запис... Hug
Още не сме тръгнали и няма да се отчитам. Wink

# 113
до "отговори" има бутонче "извести", което върши същата работа като запис  Crazy

# 114
  • София
Хайде и аз да отчета втория ден на яслата. Дара беше спокойна до момента, в който я дадох в ръцете на сестрата. Аз й казах набързо чао и те влязоха в стаята. Тъй като исках да й подредя дрешките в шкафчето, се позабавих там. Когато тръгвах я чух, че плаче, а лелката или сестрата, не знам, нещо й говореше и се опитваше да я успокои. На обяд като я взех ми казаха, че по-късно пак се е усетила, че ме няма и пак е плакала, но вече беше спокойна. Отново си беше изяла обяда, даже още миришеше на таратор и зеле.  Heart Eyes Като я облякох за навън тя искаше да се връща в стаята при децата. Сигурно там й е интересно, но иска да съм и аз там.  Hug

И аз да се отчета, ама като зачетох Лиличка нашето почти същото, включително менюто  hahaha. Днес ни е втори ден, сутринта беше спокоен до момента, в който сам влезе в залата за игра. След това наду гайдата и рев. Аз си тръгнах, после ми казаха, че после се е успокоил, ял и на обяд, но се полял с таратора, та като отидох точно се опитваха да го преоблекат. Купих му количка - знам, че не е възпитателно, но пък целта оправдава средствата и му обещах, че ще му купя по-голяма, ако не плаче  Mr. Green

# 115
здравейте,
взех Ема на обяд и ние като на kukuruku1 не искахме да си тръгваме Mr. Green
е, изтормозена ми изглеждаше, много мълчалива по пътя, което не е характерно за нея..
това от което избеснях беше, че не и бяха сменили наакания памперс, чак аз като отидох да я взимам и им казах, че мирише тогава го смениха и сега е зачервена Twisted Evil
и другото беше, че имаше дете с температура Twisted Evil направо съм бясна, утре ако са го довлекли пак няма да пусна Ема #Cussing out
много  Hug

# 116
  • София
Dilirium, от всички причини, които са ти изброили, единствената основателна е Васермана.
В нашата ясла има две дечица на по годинка и четири месеца и тъй като познавам едното, смея да твърдя, че е много по-напред с материала от моя син, например. А относно ваксините - предполагам, че сте сложили морбили, паротит и рубеола. Следващата ваксина, в случай, че слагате Пентаксим е най-рано една година след последния прием и се слага до две годишна възраст.
nana77, възпитателно или не, но и аз съм харесала една кола и смятам най-безотговорно да я купя на детенце утре Laughing
barabana, права си да си бясна за болните деца в яслата  #Cussing out Не мога да ги разбера тези родители, от една страна си мъчат децата, пращайки ги болни на ясла, а от друга застрашават здравето на другите деца Thinking
Приятна вечер на всички и по-успешен яслен ден утре за малките душички  Laughing

# 117
  • София
и другото беше, че имаше дете с температура Twisted Evil направо съм бясна, утре ако са го довлекли пак няма да пусна Ема #Cussing out
много  Hug

Как разбра, че е с температура? Аз днес много се притесних, защото на вратата се засякохме с едно кашлящо дете (кашлицата си беше сериозна, деряща). И понеже се засякохме и вчера, а и миналата седмица, та явно не е отсъствало поради болест и си кара кашлицата на крак! Confused Хич не ми хареса това, явно повсеместно се пращат и приемат болни деца в детските заведения  Rolling Eyes Все пак не съм питала майката, а Симона я оставих набързо и се скрих, че ревна и персонала не можах да питам също.

# 118
  • София
  Хайде и аз да се отчета, днес малките бяха за пръв път на ясла. Незнаеха какво ги очаква и ги заведохме без проблем. Ще видим утре как ще е. Когато към 10 се обадих по телефона ми казаха че ревят, повече едната, а другата покрай нея. В 12:30 на обяд когато ги прибрах обаче изглеждаха сравнително спокоини, личеше си че скоро не са ревали. Само дето едната се беше зачервила, оказа се че са закусвали мюсли с прясно мляко, а тя  беше с АБКМ. Сестрата забравила да им каже. Обещаха следващия път неиното да е с чай. По принцип отдавна не ми се беше обривала, но чак прясно краве мляко не и давам, от кисело няма проблем.
   Друго което ми стана интересно, незнам при вас как е, но на нас ни искат всяка седмица по литър и половина минерална вода. Не ми е проблем да я купувам, просто обаче не смятам че трябва да пият всеки ден минерална вода. Аз лично избрах нискоминарализирана, но там се сипва от което шише се хване, а на някои които са с висока минерализация изрично пише че не се препоръчва за деца под 7 год, да оставим настрана въпроса и че и за възрастни хора не се пропоръчва ежедневна консумация на минерална вода. Повдигнах въпроса пред медицинската сестра, тя каза че е съгласна, но водопроводната система била остаряла и тн, и на родителската среща щяло да се обсъди и поне да се купувала по подходяща централно. Да видим как ще се развият нещата.
    И последен въпрос. При вас как стои въпроса с памперсите и обедното спане. Доколкото разбирам в нашата ясла задължително им слагат памперс на обяд. Изисквало се от ХЕИ, незнам но моите от година някъде не са с памперс и не мога да разбера кое точно е причината да е чак пък задължително. Бих преглътнала докато спят да им сложат памперс, въпреки че подозирам че това само ще ги изнерви и те просто ще си го свалят, но ме притеснява след това да не забравят да им го махнат. При вас има ли подобно изискване, за спането и памперсите?

# 119
много  Hug

Как разбра, че е с температура? Аз днес много се притесних, защото на вратата се засякохме с едно кашлящо дете (кашлицата си беше сериозна, деряща). И понеже се засякохме и вчера, а и миналата седмица, та явно не е отсъствало поради болест и си кара кашлицата на крак! Confused Хич не ми хареса това, явно повсеместно се пращат и приемат болни деца в детските заведения  Rolling Eyes Все пак не съм питала майката, а Симона я оставих набързо и се скрих, че ревна и персонала не можах да питам също.
ами разбрах защото едната госпожа се изпусна, че всички ревнали, защото едното детенце Калина вдигнало Т и много плачело. Така разбрах даже и кое е детето и ако утре го видя няма да пусна Ема Crossing Arms
При нас не искат вода, и на тези които не носят памперси не им слагат Thinking
лека вечер Hug

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 21:07 от barabana

Общи условия

Активация на акаунт