КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 2

• 161 220
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!
Малко ви е неясно изложението. Не разбрах какви са точно диоптрите които детето носи, но и без това мога да ви дам съвет само ако съм го видял. Кривенето на очите се съди не само по видимото но и по редица фактори които се изясняват при преглед!
ЗДРАВЕЙТЕ Д-Р КОНСТАНТИНОВ!
сина ми е на 10 години през 2004 забелязах ,че криви едното око.Тогава за първи път отидахме на очен лекар .Назначението бе да носим очила постоянно без да сме правили гимнастика -дясно+2=0.5 115градуса;ляво+2/54

сега са изминали вече 5 години и сме значително по добре ,но все още криви когато се поизмори носим си очилата със дясното е 1 и лявото е 1 без никакви цилиндри (мисля ,че така се казва) .През очилата изобщо не криви .Питала съм и за операция тя категорично ми е отказвала .кава ми ,че се израства в пубертета
Смятате ли ,че ще се оправим напълно или ще си остане с очила за цял живот.

# 376
Здравейте докторе!Синът ми е на 9 год. и е с глаукома.Има няколко операции във Очна клиника във Варна,като последната беше на 5 окт.И след една седмица беше пак с високо налягане-22.Заведох го на преглед във Токуда С-я и там лекаря ми каза направо,че няма никакво зрение.. newsm45 Ноооооо налягането е високо и ми каза два варианта.1-замразяване на каналчета да не произвежда течност  2-клапа,но може да се запуши с времето.Окото му е уголемено доста и доктора се учуди как са го оставили с такъв козметичен дефект????Искам и вашето мнение какво да направя-няма зрение вече,но поне да не се вдига налягането.Според ВАС кое е по-добре?Благодаря ВИ,а ако може и някакъв тел. за консултация при вас.

# 377
Здравейте докторе,живея в Испания.Имам дъщеря на 4години и половина.Преди половин година я заведох на очен със съмнение за кривогледство.Изписаха ни очила дясно око +1.25-0.50 /75 и на лявото +1.50-0.50/120.Носим си очилата,но очето взе да става много по зле,криви го към нослето.Преди един месец я заведох на платен офталмолог(тук здравната каса поема лечението)Та платения очен ми вдигна диоптъра на дясно око+3-а5/75 и на ляво +2-а5/105.Вчера пак ходихме на държавният очен-казаха ми,че ще я оперират след половин година.Сега незнам какво да правя да сменяме ли диоптъра и да послушаме платения очен.Има ли шанс да спре да криви очето.Криви дясното око навътре.Платеният очен ми обясни,че слага диоптър+3 за да се опитаме да изправим окото.Много ви благодаря предварително!

# 378
Здравейте!
За съжаление глаукомата е от най-коварните болести на очите а детската и форма още по-лоша! Веднаж като се е стигнало до това състояние няма много пътища. Ако окото въпреки че е уголемено, не се дразни и няма болки то наблюдение е препоръчително. 22 не е налягане налагащо интервенция при положение че зрението е унищожено! Но аз коментирам само по описания а това не е най-правилно!
Здравейте докторе!Синът ми е на 9 год. и е с глаукома.Има няколко операции във Очна клиника във Варна,като последната беше на 5 окт.И след една седмица беше пак с високо налягане-22.Заведох го на преглед във Токуда С-я и там лекаря ми каза направо,че няма никакво зрение.. newsm45 Ноооооо налягането е високо и ми каза два варианта.1-замразяване на каналчета да не произвежда течност  2-клапа,но може да се запуши с времето.Окото му е уголемено доста и доктора се учуди как са го оставили с такъв козметичен дефект????Искам и вашето мнение какво да направя-няма зрение вече,но поне да не се вдига налягането.Според ВАС кое е по-добре?Благодаря ВИ,а ако може и някакъв тел. за консултация при вас.

# 379
Здравейте!
Какво да ви посъветвам като само по данните на едни очила не се взима решение за пътя на лечение! Изберете си единия от лекарите и му се доверете! Ако идвате насам и се обадите да видим състоянието може да ви дадем по-точно мнение!
Здравейте докторе,живея в Испания.Имам дъщеря на 4години и половина.Преди половин година я заведох на очен със съмнение за кривогледство.Изписаха ни очила дясно око +1.25-0.50 /75 и на лявото +1.50-0.50/120.Носим си очилата,но очето взе да става много по зле,криви го към нослето.Преди един месец я заведох на платен офталмолог(тук здравната каса поема лечението)Та платения очен ми вдигна диоптъра на дясно око+3-а5/75 и на ляво +2-а5/105.Вчера пак ходихме на държавният очен-казаха ми,че ще я оперират след половин година.Сега незнам какво да правя да сменяме ли диоптъра и да послушаме платения очен.Има ли шанс да спре да криви очето.Криви дясното око навътре.Платеният очен ми обясни,че слага диоптър+3 за да се опитаме да изправим окото.Много ви благодаря предварително!

# 380
Здравейте Д-р Константинов!
Имам бебе на 3м.,на което очичките постоянно се кривят(събират се).Но не това ме притеснява.Понякога детето изпада в транс за около 3-40 секунди и очичките му застават по средата и едновременно плавно се качват нагоре и слизат надолу.Много се плаша като го видя! SadПредполагам,че трябва да се направи консултация.От какво може да става така.Аз съм с мързеливо око,но едва ли това значение newsm78Големият ми син не е правил така

# 381
Здравейте!
Търсете мнението на детски невролог. Описаното от вас не е от очите!
Имам бебе на 3м.,на което очичките постоянно се кривят(събират се).Но не това ме притеснява.Понякога детето изпада в транс за около 3-40 секунди и очичките му застават по средата и едновременно плавно се качват нагоре и слизат надолу.Много се плаша като го видя! SadПредполагам,че трябва да се направи консултация.От какво може да става така.Аз съм с мързеливо око,но едва ли това значение newsm78Големият ми син не е правил така

# 382
Здравейте!
Търсете мнението на детски невролог. Описаното от вас не е от очите!
  bouquet благодаря много!

# 383
Д-р. Константинов
Имам близнаци родени в 7 месец забелязах че едното бебе/в момента са на 8 месеца / не движи лявото си око
от центъра на ляво иначе фокусира и за да види даден предмет си завърта цялата глава.Днес бяхме на преглед и ни поставиха диагноза -пареза на неврус абдуценс на ЛО ,Ф- б.о. Казаха ни че за сега не се налага лечение, а само проследяване .Има ли лечение на това състояние ?Трябва ли да чакаме и няма ли нещата да се влошат ?Какво можем да направим в тази ситуация

# 384
Здравейте!
Вродена пареза на нервус абдуценс е много рядка. Много е вероятно да става въпрос за синдром на Дюан но трябва да го видя за да потвърдя. Не е свързано с недоносеността и наистина за сега не може да се направи нищо. Наблюдавайте го през 6 месеца и ще получавате съвети да се прави нещо ако е налага!
Д-р. Константинов
Имам близнаци родени в 7 месец забелязах че едното бебе/в момента са на 8 месеца / не движи лявото си око
от центъра на ляво иначе фокусира и за да види даден предмет си завърта цялата глава.Днес бяхме на преглед и ни поставиха диагноза -пареза на неврус абдуценс на ЛО ,Ф- б.о. Казаха ни че за сега не се налага лечение, а само проследяване .Има ли лечение на това състояние ?Трябва ли да чакаме и няма ли нещата да се влошат ?Какво можем да направим в тази ситуация

# 385
Здравейте докторе!Синът ми е на 3м. до преди 10 дни си кривеше по 2-3 пъти очите,но нищо сериозно.Обаче преди  7 дни го оперираха от сърце, и вчера като го видях-дясното му око стои все навътре(зад носа).Ако размахам ръка пред него,започва да мести очите,но като спра,окото моментално се скрива зад носа.Това трябва ли да ме притеснява и кога да го заведа на преглед.А и къде да го заведа  Embarassed
прилагам вчерашна снимка.Тук не е чак толкова навътре.Скрива се и повече

# 386
Здравейте д-р Константинов, дъщеря ми е на 8мес и след взет секрет от очите/който го повторихве за всеки случай/се изолира "Pseudomonas aeruginosa".Очният лекар, при когото заведох детето каза,че нямало нужда от лечение!? newsm78.Аз обаче се съмнявам,че тази бактерия няма да изчезне просто такаІпри първия взет секрет в едното око бактерията беше по-малко,а при повторно  направеното изследване и в двете очи беше масово.Вие какво бихте ме посъветвали да направя? Sad

# 387
Здравейте!
Моя приятелка, не е вече дете, на 19 години е, но има проблем. Не вижда с едното око нищо. Ходила е на очен лекар и той е казал, че окото е здраво, проблемът й не е от окото. Очният лекар й е правил изследвания в кабинета си и е казал, че с едното око не вижда нищо, ана другото е нарушено периферното зрение. Тези оплаквания на приятелката ми са от седмица. Внезапно при затваряне на едното око, установи, че не вижда с другото. През февруари й е правен ядрено магнитен резонанс, защото има проблеми с цикъла и се съмняваше гинеколога й за проблеми с хипофизата. Но ЯМР не е показал нищо тревожно. Бил е напълно нормален. Сега на какъв лекар трябва да отиде? Невролог ли? Или очен лекар, но по-тесен специалист? Какви изследвания би следвало да направи? Как е възможно така изведнъж да престанеш да виждаш! Момичето не пие, не пуши, не се дрогира...Много сме притеснени.

# 388
Здравейте!
Вярно е че снимките не говорят много. Трябва да се види детето. Ако желаете заповядайте при нас на ул. Росица 21. Телефон за записване на час 02 983 20 28.
Здравейте докторе!Синът ми е на 3м. до преди 10 дни си кривеше по 2-3 пъти очите,но нищо сериозно.Обаче преди  7 дни го оперираха от сърце, и вчера като го видях-дясното му око стои все навътре(зад носа).Ако размахам ръка пред него,започва да мести очите,но като спра,окото моментално се скрива зад носа.Това трябва ли да ме притеснява и кога да го заведа на преглед.А и къде да го заведа  Embarassed
прилагам вчерашна снимка.Тук не е чак толкова навътре.Скрива се и повече

# 389
Здравейте! трудно мие да ви дам задоволителен отговор. Много въпроси имам и най-добре ще е ако видя детето.
Здравейте д-р Константинов, дъщеря ми е на 8мес и след взет секрет от очите/който го повторихве за всеки случай/се изолира "Pseudomonas aeruginosa".Очният лекар, при когото заведох детето каза,че нямало нужда от лечение!? newsm78.Аз обаче се съмнявам,че тази бактерия няма да изчезне просто такаІпри първия взет секрет в едното око бактерията беше по-малко,а при повторно  направеното изследване и в двете очи беше масово.Вие какво бихте ме посъветвали да направя? Sad

Общи условия

Активация на акаунт