КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 2

• 158 945
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!
Съвсем на кратко! Далекогледството трябва да намалее а последсвия от недоносеноста не се очакват след 3-та година.
Здравейте д - р Константинов. Синът ми е недоносен ІV степен, роден е в 28 г. с. с тегло от 900 гр. Беше доста време в кувиоз, зависим от апарат за дишане. Проследяван е редовно от специалист офталмолог. Първоначално прегледите му бяха на 2 седмици. След като си го взехме вкъщи, го водихме всеки месец на профилактични прегледи в Александровска болница до навършване на 1 година, след това прегледите станаха през 3 месеца. Последно сме го водили на 2 годинки, тогава ни казаха да го заведем на 3 години и половина, за да се установи дали ще има нужда от носене на очила, тъй като имал далекогледство по 1.5 и на двете очи. Правени са му различни изследвания, включително и ехография, всичко е в норма, освен далекогледството. Въпроса ми е с времето далекогледството ще се корегира ли или има опасност да се увеличи, има ли опасност вследствие подаването на кислород в кувиоза, тепърва да се получат някакви проблеми с очите му. Много ви благодаря предварително.

# 511
Здравейте!
Според мен проблемите в очите-сълзене и понякога секретиране- идват от носа и гърлото. Там насочете вниманието. Повечето лекарства имат странични ефекти особено като се прилагат дълго. Затова ако не върви с едно лекарство се дава друго. Законите правят така че листовките да са много подробни и да се споменават неща които даже няма да се случат но при експериментите преди пуускането на препарата за употреба са били показани някакви странични реакции. Разбира се не трябва да се подценяват писанията. Основното е да се прилагат лекарства в правилни дози и продължителност.
Здравейте д-р Констатинов,

Днес бяхме на лекар и имаме назначено лечение, но много се притеснявам дали е подходящо за нея Sad

Накратко, става дума за дъщеря ми, която е на 1 г. 4 м. От раждането има проблем с очетата,  много сълзят и всички доктори казват, че са й тесни слъзните канали   Капахме различни антибиотици, но ефекта беше временен, докато капехме капките, после проблема пак се появяваше. Като че ли най-добре се повлия от хомеопатичното, капех фосфор в устата, но беше лято и предположих, че го е и израснала, че каналите са се разширили 
Като застудя пак започнаха да сълзят много очетата   Вече съвсем се отчаях и пак по лекари 
Та изолираха й от очния и носния секрет бактерии, а в носния и гъбички   Офталмоложката и УНГ ми дадоха рецепти и лечение.
До тук добре, но като разрових за лекарствата и ми стана лошо   особено страничните ефекти   Като английските сайтове са по-подробни, на бг има спестено инфо 
Въпроса ми (даже не знам дали пиша на правилношо място) е дали има защо да се притеснявам толкова или инфо на листовките е преувеличена   Дали няма да предозирам капките за очи, защото ще ги капя и в носа   Дали са съвместими лекарствата 
Много съм се шашнала ще побъркам детето с всичко това   Да не й повредя очите? Тя няма как да ми каже ако има проблем, а на едното пише да сие спре лечението ако се увеличи очното налягане... 
Става дума за:
- от очната: Spersadex comp. 4x1-2 k. 14 дена, Vidisic gel - вечер 14 дена, след това като приключа с това 1 седмица ОФТАЛМОСЕПТОНЕКС 2х1 к.
- от УНГ: Spersadex comp. 4x3-4 k. 10 дена в носа, Augmentin ... (Не мога да разчета) 6 мл на 8 часа, Дактарин за носа и устата и Ентерол ако получи разстройство
Какво мислите? Ако има нужда да напиша точно с какво е лекувана дотук и какво изолираха последно?
Извинете, че ви пиша, въпреки че съм била при лекар, но много се притесних от написаните странични ефекти Sad

Благодаря предварително!

# 512
Благодаря д-р Константинов,
изолирани са следните неща:

от очите: 104 Moraxella catharalis (доколкото мога да го разчета) и е чувствително към Cefuroxime, Cefotaxime, Ceftriaxone, Claritromycin, Azitromycin и chl.... (Не мога точно да го разчета, но е активното вещество в капките)

от носа: 105 Moraxella catharalis (доколкото мога да го разчета) и е чувствително към Ampicillin/sulbactam, Amoxicillin/clavulanic acid, Cephalotin, Cefuroxime, Cefotaxime, Ceftriaxone, Claritromycin, Azitromycin и chl... активното вещество в капките
и
10+3 Geotrichum candidum (това разчитам и е чувствително към Nizoral i Fungulon

Според вас много ли ще я измъча с тези капки? Освен в очите ги капя и в носа както казах и по-горе  newsm78

# 513
Благодаря ви за бързият отговор д - р Константинов. Hug

# 514
Здравейте!
НЯма да си измъчите детето! А и спомен няма да и остане!

от очите: 104 Moraxella catharalis (доколкото мога да го разчета) и е чувствително към Cefuroxime, Cefotaxime, Ceftriaxone, Claritromycin, Azitromycin и chl.... (Не мога точно да го разчета, но е активното вещество в капките)

от носа: 105 Moraxella catharalis (доколкото мога да го разчета) и е чувствително към Ampicillin/sulbactam, Amoxicillin/clavulanic acid, Cephalotin, Cefuroxime, Cefotaxime, Ceftriaxone, Claritromycin, Azitromycin и chl... активното вещество в капките
и

Според вас много ли ще я измъча с тези капки? Освен в очите ги капя и в носа както казах и по-горе  newsm78

# 515
Здравейте!
НЯма да си измъчите детето! А и спомен няма да и остане!

и

Благодаря ви, д-р Константинов   bouquet

# 516
  • Варна
Здравейте въпроса ми е свързан с хетерохромия.
След навършването на 1 месец забелязах видимо цветово различие в очите
на на сина ми. Има ли вероятност това да се промени с възрастта? Възможни
ли са проблеми със зрението2 Има ли нужда от консулт със специалист?
А, това е бебето http://photo-zona.net/images/user62141/album18914/large/12659954 … 937_IMG_da4ko.jpg
Здравейте пак д-р Константинов!
Ще се самоцитирам ,може би не сте видели поста ми.

# 517
evil Аз не съм доктора, но да кажа, че имах приятелка с различни очи, зелено и кафяво (ако не се лъжа и на твоето дете са така). Тя нямаше никакъв проблем със зрението. Предполагам обаче, че консултация "на място" е най-добрия вариянт  Hug

Много е сладък малкия!

# 518
Здравейте!
Прощавайте но май съм ви прескочил. Прав е коментиращия преди мен. Най-добре е да се види детето в кабинета за по-ясна представа за вида не хетерохромията. А прогнозите след това!
Здравейте въпроса ми е свързан с хетерохромия.
След навършването на 1 месец забелязах видимо цветово различие в очите
на на сина ми. Има ли вероятност това да се промени с възрастта? Възможни
ли са проблеми със зрението2 Има ли нужда от консулт със специалист?
А, това е бебето http://photo-zona.net/images/user62141/album18914/large/12659954 … 937_IMG_da4ko.jpg
Здравейте пак д-р Константинов!
Ще се самоцитирам ,може би не сте видели поста ми.

# 519
  • Варна
Благодаря, д-р Константинов.
Записала съм час вече, но все пак да попитам... Wink

# 520
Здравейте д-р Константинов,

Моето дете е на 9 месеца и от няколко седмици заблеязах, че дясното му оченце не се движи винаги в синхрон с лявото, когато мести погледа си. Най-често това се случва, когато мести поглед от близък към далечен обект. Бих искала да Ви попитам дали това е притеснително и ако смятате, че се налага преглед, моля за Ваш телефон и координати, където можем да Ви посетим?

Благодаря предварително!

Антония Голева

# 521
Здравейте!
Мисля че трябва детето да се прегледа. При нас на тел.9832028 може да си  запишете ден и час!
Здравейте д-р Константинов,

Моето дете е на 9 месеца и от няколко седмици заблеязах, че дясното му оченце не се движи винаги в синхрон с лявото, когато мести погледа си. Най-често това се случва, когато мести поглед от близък към далечен обект. Бих искала да Ви попитам дали това е притеснително и ако смятате, че се налага преглед, моля за Ваш телефон и координати, където можем да Ви посетим?

Благодаря предварително!

Антония Голева

# 522
  • София
Д-р Константинов на малкия както ви писах по-напред в темата му откриха при преглед без разширяване на зеници миопия-ето го резултата: http://prikachi.com/files/1355728g.jpg,след разширяване на цениците се установи AR ДО-2,-75-3,75 5градуса  ЛО -4,0-3,0 177 градуса,изписаха му очила -ДО-1,0-3,0 5 градуса и ЛО-2,0-2,0 180 градуса 48 мм.Въпроса ми е възможно ли е резултата от прегледа да е погрешен?Има ли как да се сбърка или недовиди от лекар диоптъра?Все пак първият път показа -6,5 и -6,7 диоптъра,а пък вторият път след разширението -2,75 и -4,00?От три дни се опитваме да слага очилата,но след 10 мин ги маха ConfusedИ също така искам да ви попитам с времето и с носенето на очилата има ли шанс да му паднат диоптърите или ще се покачват,все пак са му доста високи за малко дете?И още нещо искам да ви попитам -да настоявам ли още от началото до ги носи без да ги сваля очилата или лека -полека да свиква с тях?Предварително Ви благодаря Simple Smile

# 523
Здравейте!
Първото изследване направено без капки е само ориентировъчно. Този апарат е полезен за скрининг а не за окончателни решения. След капките се вижда че детето ви има миопия с висок астигматизъм. Очилата са задължителни и трябва да се носят постоянно! Не се очаква намаление на диоптрите с времето!
Д-р Константинов на малкия както ви писах по-напред в темата му откриха при преглед без разширяване на зеници миопия-ето го резултата: http://prikachi.com/files/1355728g.jpg,след разширяване на цениците се установи AR ДО-2,-75-3,75 5градуса  ЛО -4,0-3,0 177 градуса,изписаха му очила -ДО-1,0-3,0 5 градуса и ЛО-2,0-2,0 180 градуса 48 мм.Въпроса ми е възможно ли е резултата от прегледа да е погрешен?Има ли как да се сбърка или недовиди от лекар диоптъра?Все пак първият път показа -6,5 и -6,7 диоптъра,а пък вторият път след разширението -2,75 и -4,00?От три дни се опитваме да слага очилата,но след 10 мин ги маха ConfusedИ също така искам да ви попитам с времето и с носенето на очилата има ли шанс да му паднат диоптърите или ще се покачват,все пак са му доста високи за малко дете?И още нещо искам да ви попитам -да настоявам ли още от началото до ги носи без да ги сваля очилата или лека -полека да свиква с тях?Предварително Ви благодаря Simple Smile

# 524
  • София
Много благодаря за отговора

Общи условия

Активация на акаунт