Есента настъпва тъй красива, а ЯНУАРЧЕТО расте със пълна сила

• 17 083
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
....Копривке, и аз съм му хвърлила око на Калоян Wink  Laughing  И по тоз повод - знайш ква красавица братовчедка имам  Wink  Mr. Green  А за бТВ - и леля ми там ходи на бач, ама е репортер и е от скоро там - не знам дали я знаеш... вие сте мнооого хора, май, а?  newsm78

Коя е леля ти???
След като е репортер значи работим заедно(ако е в новините де)
Хайде да се опитам да нацеля...
Ти ми каза, че си от Силистра, леля ти да не е Марина Цекова???
Ако е тя имаш супер готина леля, голям сладур  Grinning

# 271
Бръм, Томова наистина е много мила и отзивчива, аз ходих при нея преди 2 седмици. Тя гледа на 2д, органите, сърцето много обстойно и др. Запис на диск прави, но и кажи, че искаш предварително. И прави отделни снимки на бебето, а не клипче, поневе на 3д не гледа. Записа на диск е 10лв.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 12:35 от Данче

# 272
Здравейте всички!
Не съм сигурна дали е уместно да публикувам още информация по темата за ЕБХ, но ще го направя за онези, на които им е интересно : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=250955.0 Доста интересна дискусия се е получила, почти като при нас, с тази разлика, че тук не всяка от нас може да говори от опит  Simple Smile
За праховете за пране четох http://www.blizodobebeto.com/2008/05/14/chasatnamama/ и затова питам и вас.
Лек ден на всички!   bouquet

# 273
Аз не знам дали съм споделяла с вас опита си с гърнето при Калоян, ако съм ще ме извините, ако не съм се  надявам да ви е полезно.

Калоян го сложих на гърне на 6 м. В момента в който започна да сяда започна да сяда и на гърне. Хванах му някакъв режим, но железен, без никакъв пропуск и детето си свикна. Факт е, че беше на 8 м., когато ми се наака в памперс за последно(изключвам няколото пъти, когато е бил с разстройство и не се е контролирал), на 1година и половина вече беше и без дневен памперс в яслата, а около две годишна възраст махнахме и нощня памперс. Това е благодат, да знаете, на който му се сменят памперси да сменя, според мен обаче е много по добре и по хигиенично детето да си ходи на гърне или в тоалетна чиния.
Мисля и с бебка да процедирам по същия начин

# 274
Момичета да ви попитам и аз нещо - ако майката има гъбички и желае да роди по нормален път, има ли опасност бебенцето да се зарази. Питам защото аз имам гъбички , мазах се с клотримазол, но уви ефект май няма ....... Cry

# 275
  • София
Копривче, и само да си казала още веднъж, че Калоян е непослушен...С мойто диване нямам засега успех, а как ми се искаше да имам...Има ултиматум до януари hahaha
За препарати-аз съм ползвала само Тео бебе-мисля и сега пак да заложа на него. Прала съм с него почти до годинката, понеже след това почнах да пера дрехите заедно с нашите.
Данче, ако Ванката е контактно дете ще се справи с това препядствие-яслата Simple Smile Днес дори влезе с подскок. Много се радвам, че така бързо свикна, че зимата много ми тежеше, че горкото няма с кого да си играе-всички се прибрали в къщи на топло, а ние двамката си мерим улиците...Е, имаше 2 приятелчета, с които мръзнеха заедно...Надявам се и с бебка да сме колкото се може повече навън-така хем се и калява Simple Smile
Мюрвет, честит Байрам (абе знам го как се казва на турски, но дали го спелвам и пиша правилно, та я на български Joy)
Оцеола, и на теб честит празник. Майка ми днес си тръгна(слава богу Praynig) и отпраши към Разград на обучение(сетих се, че Ели Георгиева не е писала отдавна)...Не знам защо момичета, може би, защото живея от 13-годишна самостоятелно...като е край мен и все ми дава акъл не мога да я понасям...Особено сега в това състояние, когато се изнервям и от копче...Вечерта докато приспивах Хриси се сдърпахме за пореден път, че чак се разревах после-пък и ми стана гадна. А Хрисчо милия, като почна да ме гали и целува...Толкова мило ми стана-още малко остана и вие ще го изпитате(тези с първо детенце де Wink)
Соня-доктора решава, но мисля, че ще предприеме и друго лечение newsm78

# 276
Копривче, и само да си казала още веднъж, че Калоян е непослушен...С мойто диване нямам засега успех, а как ми се искаше да имам...Има ултиматум до януари hahaha
За препарати-аз съм ползвала само Тео бебе-мисля и сега пак да заложа на него. Прала съм с него почти до годинката, понеже след това почнах да пера дрехите заедно с нашите.

Аааа в това отношение не мога да се оплача от него, въобще.
Просто е малко див,  хиперактивен и не спира за секунда, идва ми в повече на моменти.
Купих му мотор за награда за послушанието онази вечер на срещата, за стимул следващия път още повече да слуша  Blush

Аз също перях до към годинка с Тео бебе и Ленор от белия и след това с нашите дрехи, но задължително се гладеше всичко, дори слиповете до към година и половина...
Сега гладя само дрехите, бельото не.

Мюрвет честит Байрям!!!

# 277
  • Габрово
Здравейте мили мами аз рядко ви пиша но ви чета редовно.Можете да ми сложите розово щъркелче,а за протокола съм Невена и съм от Габрово.Пожелавам ви прекрасен и слънчев ден.  Nature Sunny

# 278
Коя е леля ти???
След като е репортер значи работим заедно(ако е в новините де)
Хайде да се опитам да нацеля...
Ти ми каза, че си от Силистра, леля ти да не е Марина Цекова???
Ако е тя имаш супер готина леля, голям сладур  Grinning

Laughing - аз верно съм пропуснала да кажа newsm62 - ами всъщност уцели! Точно тя е!!!  Mr. Green smile3501  Мдааа, и аз мисля, че е много готина Simple Smile

Мюрвет, айде и от мен честит байрям!!! И хубаво да си похапнете! Wink Mr. Green

Оцеола, честит празник!!   bouquet

Доника, абе аз не съм се отделила рано от нашите, даже доста късно, но пак ме нервят като почнат да ми наливат акъл.. И аз хич не обичам  :xarms:

# 279
Добро утро, момичета!
ididmi, благодаря за кафето! Много е изкусително!
Грета, това ти е първа бременност, доколкото разбрах, така че не се притеснявай! И моя батко не риташе много, та сега ми е съвсем ново това усещане. Той и моя мъж се вижда в чудо с мен - мисли че прекалено се вслушвам в бебо. Че прекалявам, защото първия път не беше така, ама как да не му обръщам внимание като си го усещам сега!? Heart Eyes
espa, и аз като се преуморя ме понаболява корема, но само тогава, явно трябва да си почиваме вече по- често.
hris1981, Имаш право на второ направление от личния лекар по време на бременността. Единствено проблем би било дали този гинеколог ще ти даде направените досега изследвания...
Доня Коприва, Hug за упоритостта. При нас беше същото с тази разлика, че не аз приучих Андрей, а свекърва ми, за което и благодаря! Аз започнах работа когато той беше на 6 м. и когато се прибирах в къщи и тя ми казваше, че се изакал, просто не и вярвах, смятах че е някаква случайност. После след годинката, когато дойде лятото, просто махнах памперсите дори и за сън... и той си свикна!
Мюрвет, честит байрам!

# 280
  • Варна
Много странно това за ФМ, на мен когато ходех на 4Д гледаха диаметъра на главичката и коремчето, мери дължината на крачетата и ръчичките, гледа гръбнака, както и сърцето - каза,ч е си имаме 4 камери, бъбреците и дробчетата. А преди това нищо не с казали на нормалния ехограф. Хмм, може и мен да ме мамят нещо....

А за присъствието на таткото на раждането - нашия е голям мераклия и сме решили да е до мен. Не е от страхливите и ще е супер горд, сигурна съм - не мога да го лиша от това да е част от преживяването - дори все казва, че той пръв ще види бебка;) Мисля, че и на мен ще ми е супер голяма подкрепа.

# 281
Момичета Благодаря за успокоителните думи Hug
Явно наистина всяка бременност е индивидуална и няма за какво да се претиснявам...повече край с лошите мисли :naughty
Невенчето-Честита покупка,...както се казва,...със здраве да си го носиш. Hug
murvet77-ЧЕТИТ ПРАЗНИК!  bouquet
Оцеола-на  теб също ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!  bouquet
А относно присъствието на бащата-и двата сме твърдо против,...ама това си е наше мнение де...всеки си решава за себе си. Hug

# 282
veni78   еми хайде честито ти розово щъркелче, да е жива и здрава момата.

Доня Коприва
браво на Калоян, ох дано и моят един ден толкова лесно да свикне с гърнето.
Това с ЕБХ ми допада, но ще видим. Има време и незнам ще го мислим. newsm12 Сега чувам от вас, че имало и пелени за многократна употреба, незнам дали ще се справя с тях, но добре ми звучи идеята. И аз като се замисля колко тонове боклук ще правим с тези памперси - лошо ми става.

Мюрвет, честит байрам и от мен!

Относно препаратите - аз и сега пера с Тео Бебе, че от тези Ариел, Персил и т.н. хващам жестока алергия и сърбежи. Явно съм с много чувствителна кожа и малко прахове ми понасят. Пък и кой знае какви боклуци им слагат, след като и мен ме дразнят. Просто си представям.

соня82 и на мен ми казаха, че гъбичките трябва да се лекуват преди раждането, ако искаш да е нормално. Аз ще ходя другия месец да се изследвам пак, по същата причина.

silvia_ch добре дошла  welcome

# 283
Мюрвет честит байрам!
silvia_ch Добре дошла! И аз съм от Бургас, а за срещата не зная още май нищо окончателно не се е решило. Но за неделя нещо се говореше. Ще ти пиша на лични.
Smiling_Sisi  и аз като теб имам същият проблем с майка ми. Като си науми нещо, че трябва да е както тя си го мисли и само седи и намила.

За бебешките дрехи, перях от началото с Тео бебе. До към 2г, когато стана Деница. След това реших да пробвам Сано и толкова се влюбих, че започнах и нашите дрехи да пера с този прах. Страхотно качество на много изгодна цена. И омекотител Сано ползвам. Просто съм очарована. А на Деница дрехите все още ги пера отделно. Живот и здраве, като се роди бебка на двете ще им пера заедно дрехите. Сега се сетих, че съвсем в началото като се роди Деница бях купила Персил сензитив, обаче Деница получи някаква алергия и аз смених и прахове и козметика, тъй като не знаех от какво е.

Оооо и съвсем щях да забравя, че днес ходих на 3Д. Ами бебка е наред, седалищно разположена, 800гр. Върви два дена след термина.

# 284
здравейте,
за праха за пране-аз перях Дари с Персил сенситив,много съм доволна,но и като беше по-малка нямаше много петна,а сега пера с каквото ми падне,но слагам и малко Вениш,че тя е решила да се храни сама Wink
още се чудя дали да я дам на ясла,да викам детегледачка или да си я гледам с бебето сама Rolling Eyes
ще съм благодарна на съвети  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт