Златна есен ни обгръща, бебе-февруарче се върти, обръща

• 17 132
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,момичета!Един ден ме нямаше и сте пуснали друга темичка.И аз нещо не мога да вляза в общия профил,за това ще съм много благодарна на някоя мама да напише срещу моето име-38г. втора бременност Чирпан.За щъркелче-ще изчакам още малко WinkКрие се мъника.А ако на никоя не и се занимава нека ми прати ако може парола на лични.Благодаря!Добре дошли на новите мами,с пожелания за лека и безпроблемна бременност.За сега това е от мен.Малко е студено навън но нека усмивките на любимите ви хора ви стоплят.Целувки и се пазете!!!

# 106
Здравейте милички бъдещи мамчета,
аз съм февруарка 2008. Сега като ви чета направо ми се насълзяват очите от умиление. Толкова бързо минава времето, все едно вчера и аз обсъждах как бебето за пръв път рита, неразположенията и т.н.
Влезнах в темата само , за да ви пожелая лека бременност и хубавички и пухкавички бебенца накрая и също така да се обърна към мамите от Пазарджик и да им кажа, че имам дрешки за бебенце, което ще се роди зимата. Не са нищо особенно, на мен също са ми дадени, но ще са в полза, още повече, ако искате да събирате за цяла пералнята дрехи. Който ги иска нека ми пише на ЛС.
Приятен ден на всички.

# 107
bibi_iv, мерси за информацията - много добре си го обяснила.
Аз сега много внимателно го сметнах - и излиза,че ако си ходя на работа до края ще взимам по 45лв. на ден после майчинство, а ако си взема болничен от началото на октомври-ще е 30лв. ( и това при положение,че се осигурявам допълнително при моя приятел...а иначе не ми се смята).
толо, за съжаление при мен е жизненоважно размера на парите, които ще получавам , иначе предпочитам да си се гледам сега...и без това днес ме вбесиха в работата..и утре поне ще си остана вкъщи...ходих да си купувам ВАЛИДОЛ...представяте си докъде стигнах ( докторът каза,че мога да взимам)...уф...това засега....направо се отчаях

# 108
Ех, много е приятно като ни навестят мами от други месеци или години.

Аз да помрънкам.... днес ми се наложи да вдигна нещо тежко, т.е. да го бутам по стълбите. Сега ме е шубе да не ми стане нещо  Tired .

# 109
  • София
Здравейте, аз от доста време не съм писала, но бях настинала, сега пак ме боли гърло и кашлям та да видим какво ще става, имам и ужасно много работа, допълнително също, бяхме на сватба и 50 годишен юбилей на свекър ми, така че нямах време за нищо, разбира се и аз си имам моите притеснения, наболява ме коремчето ниско долу, дърпа ми, опъва ме и високо, имам и съкращаване на матката, но не болезнено, но става почти всеки ден по 2-3 пъти привечер и така, притеснено ми е, лекарката ми е в отпуска, връща се другата седмица, изобщо нищо не е както трябва, но дано скоро мине този период, а всикчи ми казват колко съм се разхубавила, как добре изглеждам, дано да е за добро и така, та ще ви попрочитам назад когато имам време и ще гледам да си наваксам пропуснатото, до скоро писане надявам се! Много целувки от мен!!!

# 110
Здравейте мили февруарски мами,
И аз отдавна не съм писала , но иначе Ви чета всеки ден.
Около мен няма нищо ново и затова не пиша. Иначе всичко върви нормално, дано  все да е така .

Аз също пия Магнерот и витамини.
Малко завиждам на онези които са в болнични, аз исках по-високи осигуровки от юли   и сега ако мога ще ходя на работа до декември - така че всички онези които не са си увеличавали осиг. доход или заплатата смело взимайте болнични още сега !

Моля някой да ме впише и мен или ми подскажете как да се оправя -  от София , 40 г.  първа бременност

# 111
Относно болничните - Маргото го е написала абсолютно точно  Peace Болничният реално влияе ако ту сте вземали болничен, ту сте ходили на работа, но ако сте взели постоянен болничен например от 01.10.08 до края просто се взема база 6 месеца по-рано преди болничния, в случая април-септември  Peace Но ако примерно от 01.11.08 имате увеличение на заплата по ведомост няма как да вземете това увеличение  Peace

# 112
Dorabella,ти май си адски емоционална!Ама каква е тази твоя работа,в която така да разбалансират една видимо бременна жена,че тя да прибегне до валидол?!Опитай се поне да я караш по-спокойно...Сега сигурно си мислиш"Да,съвети и аз мога да давам.." Laughing

Добре,че толкова много мами разбират тук от счетоводство,защото аз имам невъзприемчивост към тази материя.Наистина много ще разчитам на вас да ни ориентирате после за трите вида болнични,молби,декларации и какво ли не още след раждането... Confused

# 113
geri koleva, сигурна ли си,че ако излезна в непрекъснат болничен от 01.10.2008г. ще ,ми се смята от април до септември? Това много ме устроива:))
толо, май наистина съм доста емоционална....ама...какво да се прави...а иначе работя в една банка (най-гадната)...това сигурно ти е достатъчно....

# 114
  • Варна
 Мисля че по-голямо значение има нашето здраве и на бебетата, така че ако на работа се чувстваме преуморени или допълнително ни изнервят ,аз лично не виждам смисъл да се ходи. Като се вземе болничен от сега може и без прекъсване до края, което няма да се отрази върху обезщетението.Иначе пари на всеки трябват, но не това е най-важно.
 Аз от утре излизам малко в отпуск и може да не насмогвам да ви чета, защото PC-то ми е при майка ми, а пък сега нали живеем с родителите на мъжа ми.
 Лично аз продължавам да ходя на работа, защото вкъщи ще ме хванат лудите, тъй като мъжа ми го няма през седмицата, а и се чувствам добре и не ми тежи. Сутрин си правя една разходка - около 45  минути до работа и така хем се раздвижвам. Иначе ако не се чувствам добре или времето стане много студено и аз ще си взема болничен - няма да ходя да се разболявам насила. Със сигурност няма да работя до края, тоест 45 дни преди раждането и ще си изляза болничен по-рано. Според мъжа ми вече не трябва да работя, защото къде съм тръгнала с този корем, ще взема да падна и т.н., но пък и мен не си ме свърта. Сега ще видя как ще е десетина дена да не ходя на работа и ще преценя после дали да не си остана вкъщи, ако ми хареса и не ми доскучей.
 От мен засега толкова. Лека вечер и по-малко се ядосвайте, особено пък за работа.

# 115
  • Варна
 Dorabella,  правилно, че ако излезеш от 01.10. в непрекъснат болничен ще ти се вземе за база април-септември.

# 116
здравейте и в новата темичка, момичета!
браво на бухтичката за заглавието и на другата мама за оформлението!
аз сега ще ви напиша нещо, за да могат и други мами с подобен проблем да действат навреме.
от вчера имам болки ниско долу вдясно, горе-долу в областта на апендикса. стори ми се доста встрани от мястото, което заема матката. в началото реших, че е нещо моментно. болката е тъпа, подобна на болката при натоварен черен дроб (ако си спомняте как ви е боляло, като сте покривали норматив 300м в училище). започна отведнъж и продъжи с някакви неясни прекъсвания, т.е. е беше пулсираща болка, ама и не беше непрекъсната. това стана около обяд. в началото си помислих, че може и апендисит да имам, но мерих температура и тя не беше висока, а даже по-ниска от нормалната ми. след това като се замислих още малко , реших, че може да съм разбутала нещо и бъбреците, или пикочните пътища - и без това пишкам ужасно много, начесто, урината ми стана по-тъмна от 1-2 седмици. но дори и да е това, пак реших, че Но-Шпа би трябвало да успокои малко нещата, докато отида на лекар. а всъщност имах час за ЖК за днес и затова не бързах вчера да се изстрелвам на лекар, все пак и болката не беше остра.
та...отивам днес и се оплаквам - тъй и тъй, а лекаря вика "ооо, сега ще видим каква е тая работа". оказа се, че съм с контракции. учудих се много, защото ме боли на особено място, даже бих се заклела, че е по-скоро дебелото черво, отколкото нещо вързано с бебето, но след като ми опипаха корема, се оказа, че матката е доста чувствителна, подута, твърда. аз това не можех да го определя добре, защото последните 2 седмици коремът ми доста се промени - вдигна се по-високо, стана по-твърд по принцип, уголеми се по-очевидно. е, похвалиха ме, че съм пила Но-Шпа и ми предписаха да продължавам с него - 3х2 няколко дни, докато матката видимо се успокои, след това 3х1. сега още ме боли, но лежа. казаха ми, че може да е от секс, от пътуване, от физическо натоварване...
отделно от това си взех резултатите от кръвната картина и урината - урината е чиста, но са ми намалели еритроцитите, хемоглобина, хематокрита...предписаха ми Малтофер - да го дъвча по време на хранене, 3х1. и ако не се успокои корема, да отида пак на преглед и да започна Магнезий (магнерот), обаче, ще трябва да се пие много стриктно 2-3 часа след като съм пила железния препарат, защото 2та елемента не могат да се усвояват едновременно от организма.
и да хапвам повчеко месце, жълтък, листни зеленчуци (къде да ги търся не знам...?)
не ме гледаха на УЗ, защото скосо бях на ФМ, ама казаха, че това, което е видяно там е можело да се види и при всеки един гинеколог...

# 117
ЗДРАВЕЙТЕ!
Mecholana - сърдечно благодаря!   bouquet   bouquet   bouquet
Добре дошли на новите мамчета! Лека и безпроблемна бременност!  Hug
Връщам се да чета и пак ще пиша!
Лека вечер и много усмивки!  wavey

# 118
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря за добавените данни  bouquet
Хм, Бульовче, много странно - аз имам подобни болки, ама при мен не са казвали да са контракции, а и не си усещам подут или твърд корема Confused Отделно от това ме боли ниско долу, все едно съм правила шпагати до припадък Close

# 119
  • София
[[color=blue]color=blue]Добър вечер и от мен!Отдавна не съм писала.МОже да ме запишете и мен за протокола 27г,София,първа бременност.
Моето коремче е доста пораснало вече. Simple SmileОт време на време нещо ме стяга сигурно са контракции,което не е хубаво.
Аз мисля да изляза октомври 1 седмица болничен и после от ноември до края,т.е. 21.12.08г.Лошото е че когато съм в болничен няма бонуси ,
а те са ми колкото 50% от заплатата.Но мисля че разликата после в майчинството няма да е толкова голяма например около 100лв.А пък и като прочетох че когато е без прекъсване сле гледат по назад месеците това ме устройва.
Вече хич не ми се ходи на работа,доста стоя права,пък и има напрежение.Изморявам се доста и не ми се говори много с хората Confused(работя като управител в магазин за мобилни технологии).
Е лека нощ и сънувайте само хубави сънища.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт