Бебе Юнче май с играчките скучае и иска с мама и тати да играе!

• 27 720
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
inad аз съм така ,с болки в гърба ,оба4е.....мн ме боли и ръцете също,но те не ме болят а по скоро изтръпват....с нищо не се мажа за сега.
Обаче май и аз се разболявам ,адски мн ме болят гърдите и ме задушава,явно съм изстинала,АСПИРИН ИЛИ ХЕКСАЛГИН МОГА ЛИ ДА ПИЯ ,как мислите ?

# 151
  • Стара Загора
ako кьрмиш само парацетамол/фервекс, тайлолхот, колдрекс и подобни/ Peace

# 152
  • София
Джи Джи, ми при нас комай няма никакви признаци за захранване. Просто стана на 4 месеца и реших да започвам. Пък и не е от най-ящните по принцип и дано различната храна се окаже някакъв стимул за апетита и. А като гледам днес как започнахме дълго ще има да свиква ми се струва  ooooh!

# 153
  • София
panterkata66 за хексалгина знам от док, че може да се пие, но било слабичко. Обаче в листовката има доза и за възрастни. Казвала ми е и за аналгин и нурофен, че може, но само аналгин и парацетамол съм пила. За аспирина не мога да кажа.
samimami  във фервекс, тайлолхот, колдрекс няма ли разни други съставки... за тях не съм сигурна че могат да се пият, ако кърмиш

# 154
  • София/Севлиево
Привет.
Пишете ме и мен в отбора на болните-вчера ме наваля малко дъжд и днес съм с гърлобол, сополи и ме боли дяснто ухо...А и бебо нещо има малко сополи, но поне няма Т и си е весел цял ден.Сега си играят с баща му, а аз съм се изолирала в хола, ама много студено бе.Дано скоро да пуснат парното, че иначе незнам...
На мен цикълът ми дойде точно след 1 година от последния път-на 14.09.Вървя ми 5 дни и спря.Дори не го усетих.Обаче имам 1 питанка-2 пъти првя секс с мъжо и след това почва да ми тече кръв по 2-3 дни.Знае ли някой на какво може да се дължи? newsm78 Пък и ме боли ужасно на мястото на шевовете, които ги няма от 2 месеца...
Аз водих Станислав на ортопед на 6.08 в Токуда.Беше с направление и ни гледаха на ехограф.Не ми взеха никакви пари.Докторът се казваше май Димов и много внимателно и щателно ми обясни всичко.
Е, аз ще си лягам, че ми е студено.Лека вечер и дано всички болни скоро оздравеем.

# 155
  • Бургас
Момичета да ви питам - как се справяте с болките в кръста? Някакви мазила, масажи или нещо друго  newsm78. От около седмица нещо ме предава моя  Tired
А нощем и сутрин усещам някаква слабост в ръцете - направо имам чувството, че ще го изтърва Любчо, ако тръгна да го вземам  ooooh!
Давайте идеи  Praynig
За кръста -помагат ми коремните преси
За ръката-при мен е болка,като при разтегнато сухожилие на палеца и помага ми Фастум гел
И ние с направление минахме прегледа при ортопеда,както и ехографа

# 156
Ей ме и мен най-накрая Simple Smile

Бяхме се развихрили в пренасяне и чистене, та нямах време, но най-сетне успяхме!!! Днес за пъв път ще спим в новата къща!!! Дори успях вече да да сготвя, а Митачето нанка в новичкото си легло  Mr. Green Предстои и вана да си взема... кеееф!!!

Тъй. Да питам - Ако прескоча консултация един месец много ли е страшно? Имам предвид, ако не го заведа при личната лекарка да го впише в картона, понеже аз си го водих на педиатър, прегледан, претеглен и тнт, ама не е описано в картона, а не ми се чака в поликлиниката за едното мерене (и да слушам "акъли" от сестрата...)

И друго - отпуската по майчинство 135 дена ли е?  От последния ден на болничния трябва да поискам отпуск 135 дни, така ли? Че вече ми изтече пследния болничен, а още не съм подала молба...  А от НОИ ми бавят цял месец парите, дано не са сгрешени датите в болничния... Никой не отговаря в НОИ на телефона, в сайта има инфо само за вече изплатени суми, нямам връзка със счетоводството... въобще... и сега си седим без пари  Mr. Green

Миташкият е добре. Хили се като тиква, иска постоянно да си общува с някого... Обаче е станал ревльо малък. Инати се много, мрънка... Но не се оплаквам, в голяма част от случаите е супер пич и си живеем съвсем спокойно!

На ортопед не сме го водили още. Отидох веднъж - затворено. До следващото ходене... бях похарчила всичко за дивани и радиатор  Rolling Eyes ...сега чакам НОИ, че да го заведа  Crazy
Снощи Митко откри, че може да се набира сам до седнало положение! Голяма радост беше! Сложила съм го в скута си, и само да се докопа до ръцете ми и започва да се пъне... набира се докато седне, и се оглежда... После взе и напред да се навежда, все едно ще стигне някъде така  Joy

Айде, дано да мога да се включвам по-често!
Поздрави!

# 157
Бюти, най-лесно се отварят ръчичките като ги погалиш в посока от китката към дланта, поне аз така успявам. Друг е въпроса за колко време остават отворени hahaha

# 158
  • Стара Загора
... samimami  във фервекс, тайлолхот, колдрекс няма ли разни други съставки... за тях не съм сигурна че могат да се пият, ако кърмиш
ами не бяха проблем докато бяхме бременни, за това реших така. Дано да не греша, че и аз онзи ден/след като ме наваля порядьчно дьжда и се разкихах и разсополивих/ изпих един.
Но за чистия парацетамол сьм сигурна, защото ми е изписван от лекар, докато кьрмих баткото.  Peace

# 159
  • София
И друго - отпуската по майчинство 135 дена ли е?  От последния ден на болничния трябва да поискам отпуск 135 дни, така ли? Че вече ми изтече пследния болничен, а още не съм подала молба... 
"При изтекли 135 дни болнични - за остатъка до 315 календарни дни - остават 180 дни -  си пишете молба до работодателя, че искате да ползвате този отпуск (това е отпуск по чл.163 ал.1 от Кодекса на труда). Заедно с молбата до работодателя (свободен текст) попълвате и  “МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни” съгласно приложение № 2. Работодателят ви пише заповед за разрешаване на отпуска (не може да го откаже) и заверено копие от тази заповед, заедно със заверено копие от акта за раждане на детето се прикрепят към молба-декларацията, която се носи в НОИ, но отново е работа на работодателя."
Просто ти копирах цитат на една съфорумка.  Wink

# 160
Но за чистия парацетамол сьм сигурна, защото ми е изписван от лекар, докато кьрмих баткото.  Peace
Потвърждавам. Тук в болницата след раждането ми даваха само парацетамол.

Гали, мерси за съвета, още не съм го пробвала Wink

офиоли, честит ви нов дом! Сега сигурно ти е голям кеф да готвиш в новата кухня.  Party

# 161
  • И аз не знам къде...
Рали, тази играчка е от тези с неустановените  Joy! И ние имаме няколко такива и ги наричам "урунгели"  hahaha! За едната в магазина аз я нарекох магаре, а продавачката каза, че било куче  Embarassed! Ми то синьо, та синьо. Сигурно го е яд, че го наричат "куче" и "магаре" пък то си е нещо друго   rotfImbo! Всичките са на една и съща фирма - Playgro, и са еднакво странни. Ама дребчо си ги харесва, де  Peace! То и като не е виждал други  Wink........!

# 162
благодаря ви за отговорите момичета,ще пия парацеамол за по сигурно,няма да рискувам с други лекарства Simple Smile

# 163
ЗДравеитееееее!!! Hug Simple Smile

Ние заспахме днес към 21.30 часа!И аз май ще си лягам,че днес се скпах.Много уморена се чувствам,а вече много репетиций са ми писали...Имам чувството,че от потенето и физическото натоварване кърмата ми намалявя Confused Незнам дали не се залъгвам,ама така ми се струва newsm78

Цикъла и на мен не ми е дошъл още.Грам не ми липсва Mr. Green Така ми е супер!
Уф...И моя белег доста ме сърби.Направо полудявам понякога.Вие  мажете ли се с нещо? newsm78Аз си взех Котратубекс,защото белеха ми е много тъмчо червен и мнооооооого се вижда Rolling Eyes
Мимченце,мерси за темата!
  bouquetЧестита месечинка на Йоанка и Марина! Hug

Ние ходихме на ортопед когато бяхме на два месеца.Моята педиатърка ми прати в Горна Баня при Д-р Алексиев.Прегледа продължи около 10 мин.Гледа и ставите на ехограф Peace
Рали,на мен ми прилича на магаренце Simple Smile

Айде да си лягамммммммммммм...Лека нощ! Hug

# 164
И друго - отпуската по майчинство 135 дена ли е?  От последния ден на болничния трябва да поискам отпуск 135 дни, така ли? Че вече ми изтече пследния болничен, а още не съм подала молба...  А от НОИ ми бавят цял месец парите, дано не са сгрешени датите в болничния... Никой не отговаря в НОИ на телефона, в сайта има инфо само за вече изплатени суми, нямам връзка със счетоводството... въобще... и сега си седим без пари  Mr. Green

предполагам, че с теб като дати вървим заедно. Аз днес се обаждах по този повод на работа и сега си чакам документите за продължение след болничния /който изтече на 22.09./ А иначе пари са ми изплатени до 28.07. Мисля да почакам до края на месеца и да ходя на място в НОИ да ги видя що се правят на ударени.

Аз на ортопед не съм водила. С каката сякаш бях по съвестна. Ама мисля при Райков да отида. Явно трябва още от сега час да запиша.

На нас днес ни отложиха пентаксима защото АЗ съм кашляла. Има резон ама нещо се издразних.

Също така мисля да пусна в понеделник секрет от носа за изследване. Може да е параноично, но на една девойка от форума /не пише често/ са им открили някакви гадни коки от вътрешноболнична инфекция, а ние раждахме по едно и също време на едно и също място. За някакви чудеса ми обясняваше ама аз сякаш не искам да чета по обясними причини ...

Общи условия

Активация на акаунт