Бебе Юнче май с играчките скучае и иска с мама и тати да играе!

• 27 746
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Днес водих Виктор на консултация и сложихме втория пентаксим. Засега го понася без проблем. Току що заспа и дано спинка спокойно както всяка вечер. Обаче много е наддал за един месец - 1200. Тежи 7700 и е дълъг 68 см. Верно, че сме на АМ, ама какво - гладен ли да го държа. Давам му 180 мл - дозата, която пише на кутията на НАН за тази възраст. Да не казвам, че обикновено не му стига - редовно поплаква като изпразни шишето. Яде 5 пъти на ден, много ли е? Направо незнам какво да правя.

mimchence, сложила съм скорошна снимка на Вики за подмяна в колажа. И   bouquet , че се грижиш за темичката.

Виктор от две седмици пък ака по два пъти на ден. А преди това съм го чакала 2-3 дни да я свърши тази работа.

Да не забравя да честитя на всички празнуващи. Честито юбилей на daniela! Честити месечинки на  всички бебоци!

А на болните - бързо оздравяване.

# 61
Валентина мисля бяха направили така 9 дни - ама тя да каже дали правилно съм запомнила. Само като се изака очаквай бомба  Mr. Green
И аз имам същите спомени  Mr. Green Само дето забравих да я питам тогава дали не е печатна грешка. 9 дни са си доста време, определено!
А пък за бомбата, малеееееее, мойта дрисла като не ака няколко часа какви поразии прави, пък представям си 9 дни!!!  ooooh!

Инче, да не се развали колата?  Joy Майтапя се де Wink Но, се радваш да си още във Варна, нали?  Mr. Green

Toni, пробвала ли си нещо хомеопатично за увеличаване на кърмата? Мисля, че Малта пиеше такива, но може и да се бъркам.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 00:25 от Sleeping Beauty

# 62
  • София
Aaaa, Инчока - ти Варненско чедо, а не можеш да плуваш  Shocked Не че аз мога, ама упорито се уча - има-няма от десет години се уча и още не съм се научила, ама всяка година задобрявам  Joy

# 63
... ама упорито се уча - има-няма от десет години се уча и още не съм се научила, ама всяка година задобрявам  Joy
Все едно аз съм го писала това.  Joy Joy Joy

# 64
  • София
bubolina06 аз пих АБ преди около месец и кърмих. Имах мастит и ми изписаха такъв, който става за кърмачки (пише го и в упътването) -   Augmentin.

# 65
Ох, успокоих се л И аз пия същия.
cveta3р а как ти откриха мастита. Болеше ли те гърдата, подуване? Аз сега като ходих на мамолог той опипа само някакво уплътнение, ама аз тогава не бях кърмила 4 часа и като се върнах вкъщи Рая изцоцка всичко и това се махна.
Моля те ще споделиш ли по-подробно как беше при теб. Аз съм чувала, че при мастит трябва пълна гърда да не е изцеждана да стане застой на млякото, пък аз така или иначе имам малко кърма...от къде  измислиха, че тази инфекция може да е от това уплътнение, та даже ми казаха да спирам да кърмя и да взема хапчета за спиране на кърмата. Е, аз не ги послушах Simple Smile хи-хи

# 66
Toni,миличка не се шашкай за дохранването, ние от втория месец го почнахме поради тези причини...е сега вече за съжаление сме изцяло на АМ, но каквото можа направи!!! HugВсе пак си му дала първоначалната доза антитела и др.полезни неща , аз като кърмих каката до 10 мес(като последните 3 бяхме по болници) и пак не я опазих, понякога си мисля че може би това че е кърмена и помогна да укрепне...но при химиотерапия едва ли кърмата има такова значение...Господ да пази децата ни Praynig Бъди спокойна, детенце има нужда от една спокойна и всеотдайна мама, а не изнервена, преуморена и отегчена биберона Wink

Лека и спокойна нощ на всички ви smile3524

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 23:59 от jenik

# 67
Хехе, Инче и ти ли си скорпи като мен ?!
MeryLu, 5*180 е 900мл на ден. Имам спомени, че повече от 900мл-1л на ден не трябва да се дава.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 06:20 от Вери

# 68
Здравейте! Най-после и ние да се похвалим, че достигнахме бавно и славно заветните 5 кг. На три месеца - 5 050, 62 см.  Peace

След неистови къмачески "подвизи" - финишираме с 2-3 пъти дневно дохранване с АМ - Similak. Хубаво, лошо - това е.  Confused
Иначе на мен детето си ми изглежда напълно нормално като размер и пропорции, но наистина си е гладничко горкото.
Татко му внася успокоение с теорията, че смесеното хранене ще ни даде възможност да се възползваме от предимствата и на двата вида мляко... Wink

За спорта - иска ни се да умее много неща и да изпитва удоволствие от движението. Вероятно ще започнем със ски (скоро след като проходи - живот и здраве), че таткото няма търпение. Плуването и тениса са като задължителен минимум.  Naughty

Трънче, вие наистина ли сте се решили да сменяте островчето или само си умувате. Аз напоследък се чудя какво ще правим тук като стане време за училище - никак не ми вдъхват доверие училищата около нас.

Целувки на всички бебоци!  Heart Eyes

# 69
MeryLu, 5*180 е 900мл на ден. Имам спомени, че повече от 900мл-1л на ден не трябва да се дава.

Вери, толкова му давам, не повече. На кутията на НАН така пише - 3-ти и 4-ти месец - 180 мл, 5 хранения за деня. През 4 часа се храним, мисля, че това е нормална пауза.

Тази сутрин обаче пропуснахме храненето в 6.00 часа. Самият той събуди чак в 7.30. Ще видим днес как и колко ще се храним.Но гладен няма да го държа.

# 70
  • София
Хехе, днес сме били станали на 4 месеца. Кой ще хапва пюре? Laughing
Хайде стискате палци да и хареса - картофеното на Семпер съм и приготвила за сефте.

Снощи пак имахме рев як. Сложим ли я в хоризонтално положение и реве неистово. И така има-няма два часа. Накрая пак заспа в мен от изтощение. И то в един момент нито може да я заиграеш, нито нищо - само рев. Еххх, колко е вярно заглавието на тази тема  ooooh!

# 71
  • И аз не знам къде...
Ох, заглавието както винаги е абсолютно вярно  Hug!

Вчера пак ме побърка малкия човек  Shocked! Спи му се, заспива в ръцете ми, спи по 30-40 мин и пак е буден и рееееев  #Crazy! Акъла ми взе! От вчера му давам едно хомеопатично за зъбки. Знаете ли след колко време започват да действат хомеопатичните и колко дълго могат да се дават  newsm78? На кутийката пише да не се дава продължително време без консултация с лекар, ама колко е продължително време  newsm78?
И нослето ни още хърка. Ми то от как се е родил все си хърка  Sad! Пръскам физиологичен разтвор, ама ...........  Снощи се събуди към 4 от хъркащото носле и се закашляше. Кашлицата ми звучи като от секрети от нослето и се чудя дали да го водя на лекар? Доста е студено и по скоро е много влажно и не ми се ще да го извеждам да не го разболея. Иначе си е жизнен и весел (слава богу), ако може да се каже весело на дете дето скърца и си тъпче само ръцете в устата  Sad!
Ох, пак ви се оплаках  Blush!

# 72
Ама сте опасна работа , де! Направо съжалявам, че го написах това за витамините.....

Не става въпрос за всички витамини, а за Матерната. Никое дете не си е отишло от нея (да пази Господ), нито се е повредило... Просто човекът обясни, че не е нужно да се пие, защото ненужно калцира хрущялчетата на бебето и при евентуално голямо бебе и тясна майка например, може да се сяупят костички. Нали поради същата причина и на черепа не са свързани. Не е казал , че е фатално. Споделих ви го , защото ми стана странно, защо лекарите толкова натискат за тая Матерна. Мен лично във втория месец ме караха да пия Матерна, желязо и магнезий, без да са ми правени изследвания.

Тони, доктора правеше снимки на крачетата на Христомир горе до таза. Там го забеляза и затова каза, че по принцип нали в 6-ти месец пак се ходи, така изглеждали ябълките на бедрото тогава. Пак казвам, че не е болестно състояние. Просто споделих с вас

# 73
MeryLu, това имах предвид: че е нормално количество.
dari75, кое е това хомеопатично? Да не е Хамомила? Аз и друг път съм писала, че не се пият току така хомеопатични. И твърдението " поне няма да навреди " хич не е вярно. Може и изобщо да не му помогне, ако не отговаря на неговата конституция. Ако си решила да разчиташ на хомеопатията, по- добре се свържи с хомеопат класически и проведете интервю. По принцип Х лекарство се дава еднократно. Нищо че на опаковките с гранулки, които ги продават в аптеките пише обикновено 5 гранули 3 пъти на ден. Кога започва да действа дадено лекарство зависи от случая, човека и дали е уцелено правилното лекарство.
marvele, успех със захранването. Семпер са добра марка. Рибните пюрета са много готини. Да знаеш, когато дойде време за тях. Simple Smile
Малта, що се ядосваш? Аз пък се радвам, че сподели. А що натискали за Матерна-та, щото трябва фармацевтичната индустрия да процъфтява. Аз нищо не съм пила.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 09:43 от Вери

# 74
Добро утро Simple Smile
Тони,ти направи повече от достатъчно,поне ще знаеш,че е било неизбежно,а и то дойде време за пюретата вече Wink
jenik убедена съм,че кърменето е било животоспасяващо за малката...а че не си могла да я опазиш...има толкова много неща,които не зависят от нас...от сърце ти желая само хубави моменти с двете принцеси Hug
bubolina06 ,ти мастит ли имаш?Защото малко неправилни съвети са ти дали докторите в случая ConfusedАз също пих Аугментин докато кърмех,разрешен е за кърмачки.
MeryLu, това имах предвид: че е нормално количество.
dari75, кое е това хомеопатично? Да не е Хамомила? Аз и друг път съм писала, че не се пият току така хомеопатични. И твърдението " поне няма да навреди " хич не е вярно. Може и изобщо да не му помогне, ако не отговаря на неговата конституция. Ако си решила да разчиташ на хомеопатията, по- добре се свържи с хомеопат класически и проведете интервю.
Абсолютно подкрепям!Според мен е хубаво да го имая и в началото на темичката ни,защото доста момичета се подвеждат по "безвредното"самолекуване с хомеопатия.Друг е въпросът,че в България читав класически хомеопат мнооого трудно се открива.
Малта,не се ядосвай,за толкова много жени на едно място даже добре се справяме,пазим добрия тон Mr. GreenЕй сега ще се хванем за косите за захранването,после за проходилките,за сополите в детската градина... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт