момичета получихте ли парите за соц интеграция

• 33 410
  • 331
  •   1
Отговори
# 60
  • гр.Гоце Делчев
При нас също още не сме получили нищо питах социалните и те казаха,че може да ги преведат към края на месеца.Явно само в София ги дават навреме.

# 61
  • GYM
И в Пловдив още не са преведени Confused

# 62
И в Сливен не са преведени.

# 63
Пепи 1963 в София също няма превод.

# 64
  • гр.Гоце Делчев
Писах така защото една от софийските майки пишеше,че  е получила детски  на 19.03.,анане при нас не са превели дори и детските.

# 65
  • Бургас
За Бургас ПИБ са преведени само детските.

# 66
Във Враца също няма,само детски.

# 67
  • София
Здравейте, момичета! Някой чувал ли е , че добавките които се получават по член 43 са отменени? Това аз прочетох, че от 26 март 2010 чл. 43 отпада.

# 68
как така отпадат тук при нас тези които си ги получават в пощата по ведомост отдавна ги взеха  само тези на които са по банков път не сме от социалните нищо такова не ми казаха че ще се спират .

# 69
  • гр.Гоце Делчев
Аз също за пръв път чувам,че ще ги спират нали социалните щяха да ни предупредят ако се спират.При нас днес до обед не бяха преведени нито по чл.43 нито детските,но някои ги получиха следобяд и може би утре ще са преведени на всички.Прочетох в темата за аутизма ,че наистина вдържавен вестник от 26.03.2010г.,че чл.43 се отменя,но по надолу пише за друг чл. 8д/1/,който отговаря по текст на чл.43.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 22:04 от pepi1963

# 70
  • София
Ами дано да е така. И на мен днес ми казаха че ще ни ги преведат до момента, но днес четейки в закона за интегрдация на хора с увреждания попаднах на това § 19. Член 43 се отменя, обнародвано в държавен вестник-26.03.2010, дано не съм права.

# 71
Аз току що говорих със социалната служба в Люлин. Много бяха любезни  Shocked браво, за което...  bouquet
Обясниха ми, че Министерството не дава пари и те няма как да ги изплатят и по никакъв начин забавянето не е свързано с промените в Закона. Дано е така!
Казаха ми утре пак да се обадя!
Между другото аз също работя във финансов отдел в държавна институция и при нас пари няма.... Та бих могла да го приема за истина

# 72
Вчера и аз четох измененията в закона. Пепи е абсолютно права - наистина се отменя чл.43, но в допълнителните разпоредби пише, че се създава чл.8д, който гласи същото.

Иначе, по темата - вчера преведохо само детските.

# 73
Момичета, не се притеснявайте, пари ще има, напоследък е така , бавят ги.
Чл. 43 от ЗИХУ, наистина е премахнат и тези помощи вече се отпускат по чл.8 д, от ЗСП.

Чл. 8д. (Нов - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) (1) Право на месечна добавка в размер 70 на сто от минималната работна заплата за деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст, имат:

1. родители (осиновители), когато отглеждат деца с трайни увреждания;

2. семейства на роднини или близки и приемни семейства, при които са настанени деца с трайни увреждания по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.

(2) Правоимащите по ал. 1 получават месечната добавка по постоянния си адрес от дирекциите "Социално подпомагане" на Агенцията за социално подпомагане.

# 74
Вижте това:
Заключителни разпоредби
§ 26. В Закона за семейни помощи за деца (обн., ДВ, бр. 32 от 2002 г.; изм., бр. 120 от 2002 г., бр. 112 от 2003 г.; бр. 69 от 2004 г., бр. 105 от 2005 г., бр. 21, 30, 33, 68 и 95 от 2006 г., бр. 113 от 2007 г., бр. 71 и 110 от 2008 г., бр. 23 от 2009 г. и бр. 15 от 2010 г.) се правят следните допълнения:
1. В чл. 2, ал. 1 се създава т. 10:
„10. месечна добавка за деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.“
2. Създава се чл. 8д:
„Чл. 8д. (1) Право на месечна добавка в размер 70 на сто от минималната работна заплата за деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст, имат:
1. родители (осиновители), когато отглеждат деца с трайни увреждания;
2. семейства на роднини или близки и приемни семейства, при които са настанени деца с трайни увреждания по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
(2) Правоимащите по ал. 1 получават месечната добавка по постоянния си адрес от дирекциите „Социално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане.
(3) Ако децата са настанени на пълна държавна или общинска издръжка в лечебни заведения, както и в специализирани институции и социални услуги – резидентен тип, за срок, по-дълъг от един месец, правоимащите не получават месечна добавка по ал. 1 за периода на престоя им в тях.“
3. В чл. 12 се създава т. 10:
„10. три години – за месечната добавка за деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст считано от края на месеца, за който се отнася.“
§ 27. Параграф 6, т. 1, буква „в“, § 17, т. 1 и § 18 влизат в сила от 1 януари 2011 г.
Законът е приет от 41-ото Народно събрание на 11 март 2010 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Общи условия

Активация на акаунт